Spring naar bijdragen

Greenturtel

Leden
 • Aantal bijdragen

  54
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Greenturtel geplaatst

 1. Gelukkig had PeeTee zelf ook al contact met mij opgenomen en heb ik zijn aanbod (zei het wat laat, maar ik zag het bericht niet eerder) met beide handen aangenomen. Als het goed is wordt het e-mailadres verwijderd (goede leer voor een volgende keer) en ga ik met alle gegeven antwoorden op mijn vraag aan de gang (in ieder geval is er veel duidelijk geworden. Voor nog meet wijze raad in deze sta ik altijd open! (en wat mijn gpsr betreft: ik werk nog steeds met een etrex venture!)
 2. Blij dat mijn vraag op het forum zo goed gelezen is. Ben weer een stap verder! Dank aan alle meedenkers. Ga er van uit dat het dit weekend gaat lukken.
 3. Mijn dank aan de 2 reageerders is groot. Wirholt voor de algemene informatie en Suay voor het zelf daadwerkelijk even uit proberen. Ook heb ik ergens begrepen dat onder W10 mapsource het niet meer lekker doet en ik moet overstappen op basecamp. Ben benieuwd om het totale gpx bestand (dat ik altijd maak van de uitgezochte, te zoeken caches net als in mapsource ook te importeren is in basecamp. Wie daar iets van weet...... ik houd me aanbevolen.
 4. Ik bereid al jaren mijn te zoeken caches voor met het programma Waypoint Tool ( https://hneel.home.xs4all.nl/software.htm) Voor mij gekoppeld aan de naam van Hans Nelisse. Had ik vragen, kon ik hem mailen en kreeg ik per omgaande antwoord. Fijn voor mij als 'beperkt digitaal'. Nu ga ik op mijn laptop over op Windows 10 en wilde ik graag van Hans Nelisse weten of dat handige programmaatje ook werkte onder W10 (onder W7 werkt het probleemloos). Echter ik krijg geen antwoord (kan), maar al googelend kwam ik ook een overlijdensbericht tegen van een Hans Nelisse. Mijn vraag is nu of iemand het bewuste programmaatje kent en weet of het werkt onder W10 Weet iemand iets van Hans Nelisse? Antwoord zou ik erg prettig vinden.
 5. Dank je wel! Ik weet wel dat de één het belangrijk vind en de ander niet (zal wel wel als zo'n 'vervuilende'toevoeging van het oorspronkelijke spelletje worden beschouwd), maar ik ben blij met deze oplossing en constructieve bijdrage aan het forum!
 6. Greenturtel

  Etiquette Vraag

  Ook mijn idee; FTF loggen als proefloper is in mijn optiek net zoiets als handelen met voorkennis... Maar met gewoon loggen - met de aantekening proefloper en zeker als de tocht zelfstandig (dus zonder aanwezigheid van de CO) is volbracht, moet volgens mij kunnen.
 7. Misschien redeneer ik wat (te) simpel, maar het lijkt me toe dat als je iets wilt doen op andermans terrein dat je daar op zijn minst toestemming voor vraagt! Je zet je auto toch ook niet op iemands (privé) parkeerplaats!
 8. Zomaar een cache-ervaring van een week of twee geleden. Wij zochten een cache op een redelijk stille plek bij een sluisje. Tijdens onze speurtocht kwam een poltieauto aanrijden, die waarschijnlijk hier regelmatig keek. Ons werd gevraagd of wij iets kwijt waren, waarop wij naar alle eerlijkheid hebben geantwoord dat wij een geocache zochten. Blik van herkenning op de naam 'geocachen'bij de politie-agenten. Dat kenden ze. Inmiddels hadden wij de cache gevonden zodat wij de aangeboden zoekhulp konden afslaan. Wij terug naar onze auto, de politeauto terug naar de bewoonde wereld. Wij hadden heel geheimzinnig kunnen doen maar door gewoon te vertellen wat wij deden (zonder de stash prijs te geven) werd er heel normaal gereageerd. Persoonlijk denken wij dat een bepaalde vorm van openheid problemen kan voorkomen.
 9. Greenturtel

  Forum In Een Nieuw Jasje

  Kreeg gisteren even 'een hik' toen ik zag dat mijn noodoplossing om het forum te lezen ook niet meer werkte. Werd dus vanmorgen aangenaam verrast door de neuwe website en de normale bereikbaarheid van het forum. Chapeau! En al ben ik geen fanatieke reageerder op het forum en erger ik me best af en toe aan de toonzetting van het verloop van de berichten (waarom moet het vaak op de man worden gespeeld? ieder zijn meug en ik heb altijd geleerd dat domme vragen niet bestaan! - Met een variant op de KNVB actie: 'zonder respect geen geocaching.......') toch heb ik in de loop van de tijd al veel nuttige, bruikbare tips gelezen, waarvoor ik mijn medegeocachers dank zeg.
 10. Cache inmiddels al een aantal jaren, maar dit hulpmiddel zegt me zo niets..... Wat is het en waarvoor dient het?
 11. Greenturtel

  Eneloops

  Via de site van NKON (Eindhoven)(www.nkon.nl) eneloops besteld + bijpassende lader MAHA powerex MH-C401FS Zeer tevreden!
 12. Greenturtel

  Route De Soleil

  Da's handig! heb jij toevallig ook zo'n link voor Duitsland? Zo fijn zijn.......
 13. Greenturtel

  Inloggen Gc.com

  Dank voor onderstaand bericht; ook ik kijg de mededeling dat combinatie username en pasword niet matchen. Ik begrijp dus dat ik even af moet wachten. En wellicht inloggen met het in mijn browser opgeslagen paswoord. Ja, en dan stuikt mijn computerkennis. Waar/hoe vind ik dat? Ik tik altijd mijn paswoord handmatig in. En met facebook het ik (helaas) niets. Enige hulp wordt op prijs gesteld!
 14. voor jullie ter info, Het Event staat online en is te vinden op http://coord.info/GC3BGK9

 15. Greenturtel

  Film Kokertjes Gevraagd

  Voor een ander doeleind dan caches had ik ook filmdoosjes nodig. Ik ben uitstekend geholpen door de klantenservice van de Hema, waar ik op geregelde tijden even langs mocht komen om mee te nemen wat ze op dat moment hadden. Altijd de moeite van het proberen waard!
 16. pda overleden; nu toch maar naar gps met cache-info. Nu e-trex venture, goed en redelijk simpel, wat nu? Wie helpt me?

 17. Ook wij hebben meteen - toen ik dit een tijdje terug las op het forum - in de attributen aangepast. Verder staat het is de log omschrijving en zit er sticker dus hoe meer gewaarschuwd kun je zijn. Maar ja, ik merk soms dat sommige cachers op pad gaan met alleen coordinaten zonder cacheomschrijvingen en (evt) hints te lezen. En dan pissig zijn dat ze WEER op zo'n vooruincache stuiten. Met een beetje voorbereiden zijn de meeste toch echt te omzeilen.
 18. Greenturtel

  Batterij Laders

  En bestellen op http://sk.nkon.nl gaat ook heel goed. Zelfde eigenaar, maar nog iets geodkoper ook. Via zijn eneloops en batterijlader (met keuze om snel of langzaam te laden en druppelfunctie) is mijn batterij-ergernis (batterijen altijd leeg op ongunstig moment en leegloop in rust) opgelost!
 19. Greenturtel

  Lege Logjes

  Gezien het aantal gevonden caches van de persoon, weet hij de mores niet of hij/zij doet zijn naam eer aan? Ik zou toch even contact zoeken (misschien is die persoon wel heel blij met de hint dat lege logjes niet leuk zijn).
 20. Greenturtel

  Wandelkaart Nodig??

  Ik gebruik ook zo'n alternatief: ITN Converter (www.benichou-sortware.com). Even door de Franse tekst heenworstelen (het programmaatje zelf is (ook) in het Vlaams) en downloaden. Ik bereid de te zoeken cachen thuis voor. Benelux en Duitsland met de mapsource kaarten. Daarbuiten gebruik ik dit programmaatje. Het geeft de cachelocaties genummerd weer op een kaart (editeer). Met daarnaast een legendalijstje. Helaas heeft het programmaatje geen printfunctie (althans die heb ik niet kunnen ontdekken) maar met printscreen krijg ik het uitstekend afgedrukt. Ons heeft het in Frankrijk, Duitsland, Oostenrij, Zwitserland en Liechtenstein goede diesnten bewezen. Vooral daar waar de TomTom vond dat wij toch echt aan de verkeerde kant van dat reeds gememoreerde slootje/resp berg moesten zijn.
 21. Wouw! 10.000 caches! Op 10.10.10 om 10.00 uur logden wij onze 434e cache; een aantal waarop wij al erg trots zijn (alle kritiek op 'puntjesjagers'ten spijt!). Wij gaan stug door, waarbij de 'methode Carotte' bij ons een waardevol hulpmiddel blijkt te zijn.... Gefeliciteerd Sonja (50% Team greenturtel)
 22. Bij vele medecachers zie ik vele uiteenlopende soorten statistieken van de gevonden caches. Nu werk ik NIET met GSAK en wil ik eigenlijk alleen 2 kaartjes: 1 van de hele wereld waarop de (bijv. rood gekleurde) landen staan, waarop waar caches zijn gevonden en idem 1 van nederland met de provincies. Is er zo'n programma (of een deel ergens van?)? En zo ja, neemt zo'n programma dan automatisch onze tot op heden 390 gevonden caches mee en plaats die in het juiste land/provincie of moet dat deel handmatig? Ik kan wel wat met computers (als ik eenmaal weet hoe het werkt) , maar ben toch - zeker met nieuwe programma's een redelijke leek. Dus als iemand een voor mij begrijpelijke oplossing weet (en mij daarbij - desnoods via PB - verder wil helpen....) zou ie fijn zijn. Ik wat met spanning op reacties. Alvast bedankt!
 23. Ik ben een TB kwijtgeraakt in Hongarije. Van de laatste legger (iemand uit Belgie) kreeg ik de waarschuwing dat een groot deel van Hongarije een 'black spot' is en men lang niet altijd logt/registreert op gc.com, maar veel vaker op gc.hu. Misschien dat het in mijn geval gewoon ongelukkig toeval is dat mijn TB verdwenen is, maar een gewaarschuwde geocacher.... Dit alles voor wat het waard is!
 24. Greenturtel

  30 Meter Op 18...

  Gelezen in een cachebeschrijving: 30 meter op 18... het zal wel beetje dom zijn (en ik ben niet eens blond) maar waar staat die 18 voor? Graden of iets anders? Wie herkent dit en kan me helpen
 25. Op Geocaching.com las ik dat zowel probleem van de schermgroote (bij cachesbeschrijvingen met foto's) als het niet kunnen inzoomen van de plattegronden in 4.0 bekend zijn. Josh (?) zou daar snel iets aan doen (1 week) om het probleem te verhelpen. (update) Weet iemand iets meer over voortgang etc? 'k vind het maar lastig zo. greenturtel(sonja)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...