Spring naar bijdragen

Bloodwoosj

Leden
 • Aantal bijdragen

  1600
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  41

Waardering in de gemeenschap

224 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSmap 64s / GPSmap 62s / GPSmap 60CSX / Etrex Vista (zw/wit)
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  dec. 2006
 • Twitter
  @Bloodwoosj

Contact Methods

 • Website URL
  http://bloodwoosj.blogspot.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gelaen
 • Interesse
  Astronomy, gastronomy, doosjeszoeken

Recente profielbezoeken

6515 profielweergaven
 1. Ik meende voor het eerst sinds tijden nog eens een zinnige opmerking te kunnen plaatsen over iets, gestaafd op eigen ervaringen en uitgevoerd in samenwerking met een reviewer die meedacht. Opmerkelijk dat dan betiteld wordt als het geven van verkeerde informatie en dat de woorden van een reviewer in de categorie kolder gerangschikt worden. Jammer. Ik wens allen hier veel leringhe ende vermaeck, hoop dat -ook al was ik het lang niet altijd met hem eens- er een klein beetje van de geest van Geowolf resteert in de hedendaagse cachewereld en misschien zien we elkaar nog eens ooit in het bos. Hier in ieder geval niet meer. Groetsels, Bloodwoosj.
 2. Er is geen enkel probleem als je een oude cache hebt die conflicteert met een nieuwe doordat de eindcoords van de oude niet doorgegeven hoefden te worden. Met een mailtje naar de reviewer door de owner van de oude cache kunnen de coördinaten daarvan alsnog in de database toegevoegd worden en maakt de reviewer er een opmerking bij dat de eigenaar van zowel de oude als de nieuwe cache er niets aan kunnen doen dat hun eindpunten een afstandsconflict hebben. Zulks is me zelf bij navraag bij een reviewer gebleken en zo is het bij een oude cache van mezelf die dat probleem had ook uitgevoerd. De nieuwe hoeft niet te wijken en de oude ook niet. Tenzij het natuurlijk om tien meter afstandsverschil gaat, maar ik heb zo'n idee dat dat hier wat meer is.
 3. Wat je zeker niet moet overslaan is naast een aantal interessante caches in de buurt m.i. een bezoek aan het fort Eben-Emaël zelf. Toevallig is zowel zaterdag 3 juni als zondag 4 juni open en kun je om 13.30 uur een Nederlandstalige rondleiding krijgen. Een bijzonder fort dat op bijzondere wijze op 10 mei 1940 zich onverwacht snel moest overgeven aan de Duitsers. Zeer de moeite waard. Zie http://www.fort-eben-emael.be/
 4. Auto-reply is iets anders dan genoemd voorbeeld. Daarnaast heb je bij auto-reply ook geen contact met de owner, dus het "behalve" is niet van toepassing bij geciteerde guideline (want valt daar toch al niet onder).
 5. Ik lees in de guidelines voor challenge-caches onder punt 1.23.3: "The physical cache must be findable without contacting the owner." Deze guideline is er ook voor andere cachetypes en is niet nieuw.
 6. Helaas zit hier een denkfout. Net zoals verschillende landen verschillende afspraken hebben over de voorrangsregels voor bewerkingen, zoals die in Nederland lange tijd werden vastgelegd middels het ezelsbruggetje van Meneer van Dalen, zo hebben verschillende calculators (al dan niet op smartphones) ook verschillende manieren om om te gaan met de erin voorgeprogrammeerde bewerkingsregels. Doordat gebruikers afgaan op regels die in apparaten of software zijn vastgelegd, soms zonder dat duidelijk is welke regel het apparaat hanteert wordt juist miscommunicatie in de hand gewekt. Vanuit mijn werk heb ik dagelijks met rekenapparaten te maken. Of ze nu uit 1980 stammen of uit 2016, je wilt niet weten hoe vaak het voorkomt dat een gebruiker iets intypt als bv. "10+10 x 2 =" en het apparaat of de app doodleuk het antwoord 40 genereert, iets dat ook/zelfs in de tijd van Meneer van Dalen een onjuiste uitkomst geweest zou zijn. Ik zou er daarom liever voor willen pleiten dat cacheleggers en lopers zich op de hoogte stellen van de reeds door de topic-starter gelinkte bewerkingsregels en dat in geval van twijfel een cachelegger de formules zodanig opstelt dat ze geen miscommunicatie kunnen veroorzaken. Wie dat laatste niet doet en cachers onnodige met een kluitje in het riet stuurt door formules of berekeningswijzen te gebruiken waarvan men door gebrek aan kennis de consequenties niet overziet (hetgeen helaas in de praktijk sporadisch nog wel eens voor komt) mag wat mij betreft op een terechte "Needs Maintenance" rekenen. Geocaching is m.i. een outdoor-activiteit waarbij best eens wat gerekend mag worden, maar is zeker geen wiskunde-excercitie waarbij men zich in de haren vliegt over complexiteit, syntaxis, bewerkingsvolgorde en wat dies meer zij. Greetz & happy caching, Bloodwoosj.
 7. Bloodwoosj

  Kwaliteit

  Ik zie geen verband tussen de eerste en de tweede vraag. Daarnaast, ik geef geen favopunten. Tevens zie ik geen bruikbaar verband tussen wat ik als kwaliteit zie en door anderen uitgedeelde favopunten. Zo laat ik oppikkertrails links liggen. De bonus-mystery (waarom niet gewoon nog een oppikker aan het eind zonder dat vraagteken?) krijgt hierbij doorgaans een massa aan favo's. Die zeggen mij totaal niks. Afgelopen weekend een multi gelopen. Prima als wandeling, maar het aantal favo's voor de geocache (meer dan 50%) zegt me niets meer over de kwaliteit van de cache als blijkt dat na een paar opmerkingen nog steeds een waypoint ruim 50 meter verkeerd is ingemeten, twee coördinaat berekeningen op zijn minst zeer discutabel zijn, een fysiek waypoint als virtueel gelist is en je over 2 manden op de eindlocatie vol in het zicht van altijd voorbijrazend verkeer staat. Kortom, aan favo's heb ik weinig en als ik favo's zou geven vermoed ik dat anderen daar ook weinig aan hebben. In plaats daarvan heb ik een bookmarklist waarin ik aan kan geven met woorden wat ik zo leuk, mooi, spannend of bijzonder aan een cache vond.
 8. Om je profielnaam te wijzigen op dit forum kun je het beste een ticket aanmaken. Klikkerdeklik hier en kies voor optie twee "Forumzaken, ook voor naamswijziging". Profielfoto wijzigen op .nl doe je als je bent ingelogd op klikkerdeklik en dan bovenaan de eerste optie "wijzig mijn foto".
 9. Bloodwoosj

  Paddestoelen Project

  Deze pagina met bouwplaten (oude en nieuwe versie) al gezien? Klikkerdeklik Zodra je één maat hebt van een 1:1 exemplaar (bv de breedte op het breedste punt) kun je aan de hand van de schaalmodelbouwplaat snel zelf de andere maten uitrekenen zonder dat je lengtes, breedtes hoeken etc hoef gaan na te puzzelen. Met 5500 ANWB paddenstoelen is er vast een in de buurt van Kudelstaart te vinden ;-)
 10. Ook de oude zoekfunctie toont/toonde alleen actieve of tijdelijk disablede caches. Gearchiveerde caches werden ook door de oude zoekoptie nooit getoond als je op omgeving of coördinaten of adres zocht, alleen maar als je rechtstreeks de GC code van de gearchiveerde cache invoerde.
 11. Bloodwoosj

  Wat is het?

  Interessant. Bedankt MarcoDomi
 12. Bloodwoosj

  Wat is het?

  Ik ben zeer benieuwd naar het schuim want ook wij hebben eenzelfde schuim afgelopen zondag gezien tijdens een wandeling in Noord Limburg.
 13. Bloodwoosj

  Tb Sticker

  Prima! Veel plezier met de trackable
 14. Bloodwoosj

  Tb Sticker

  Iedere TB heeft twee nummers. Een TB-code en een tracking nummer. De TB code zie je als je de TB opzoekt via je GC.com profiel. Die code begint ook met de letters "TB" Het is het trackingnummer, dat op de TB zelf staat, dat je moet invoeren om een log-entry te maken. Het is ook datzelfde tracking nummer dat een vinder van jouw TB moet invoeren om de TB te verplaatsen of te discoveren. Zou het kunnen dat je per abuis de TB-code hebt ingevoerd ipv het tracking nummer? Als dat niet het geval is, en je dus de juiste code hebt ingevoerd, dan is het vaak een kwestie van een 0 (cijfer nul) die abusievelijk wordt aangezien voor een O (hoofdletter O) of andersom. Of iets soortgelijks (een Q lijkt veel op een O, een G veel op een C) etc.
 15. Frans? Neem aan dat je Duits bedoelt Sivota? De Eiffeltoren mag dan wel in Frankrijk staan, de Eifel ligt in Duitsland ;-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...