Spring naar bijdragen

Bloodwoosj

Leden
 • Aantal bijdragen

  1600
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  41

Alles door Bloodwoosj geplaatst

 1. Ik meende voor het eerst sinds tijden nog eens een zinnige opmerking te kunnen plaatsen over iets, gestaafd op eigen ervaringen en uitgevoerd in samenwerking met een reviewer die meedacht. Opmerkelijk dat dan betiteld wordt als het geven van verkeerde informatie en dat de woorden van een reviewer in de categorie kolder gerangschikt worden. Jammer. Ik wens allen hier veel leringhe ende vermaeck, hoop dat -ook al was ik het lang niet altijd met hem eens- er een klein beetje van de geest van Geowolf resteert in de hedendaagse cachewereld en misschien zien we elkaar nog eens ooit in het bos. Hier in ieder geval niet meer. Groetsels, Bloodwoosj.
 2. Er is geen enkel probleem als je een oude cache hebt die conflicteert met een nieuwe doordat de eindcoords van de oude niet doorgegeven hoefden te worden. Met een mailtje naar de reviewer door de owner van de oude cache kunnen de coördinaten daarvan alsnog in de database toegevoegd worden en maakt de reviewer er een opmerking bij dat de eigenaar van zowel de oude als de nieuwe cache er niets aan kunnen doen dat hun eindpunten een afstandsconflict hebben. Zulks is me zelf bij navraag bij een reviewer gebleken en zo is het bij een oude cache van mezelf die dat probleem had ook uitgevoerd. De nieuwe hoeft niet te wijken en de oude ook niet. Tenzij het natuurlijk om tien meter afstandsverschil gaat, maar ik heb zo'n idee dat dat hier wat meer is.
 3. Wat je zeker niet moet overslaan is naast een aantal interessante caches in de buurt m.i. een bezoek aan het fort Eben-Emaël zelf. Toevallig is zowel zaterdag 3 juni als zondag 4 juni open en kun je om 13.30 uur een Nederlandstalige rondleiding krijgen. Een bijzonder fort dat op bijzondere wijze op 10 mei 1940 zich onverwacht snel moest overgeven aan de Duitsers. Zeer de moeite waard. Zie http://www.fort-eben-emael.be/
 4. Auto-reply is iets anders dan genoemd voorbeeld. Daarnaast heb je bij auto-reply ook geen contact met de owner, dus het "behalve" is niet van toepassing bij geciteerde guideline (want valt daar toch al niet onder).
 5. Ik lees in de guidelines voor challenge-caches onder punt 1.23.3: "The physical cache must be findable without contacting the owner." Deze guideline is er ook voor andere cachetypes en is niet nieuw.
 6. Helaas zit hier een denkfout. Net zoals verschillende landen verschillende afspraken hebben over de voorrangsregels voor bewerkingen, zoals die in Nederland lange tijd werden vastgelegd middels het ezelsbruggetje van Meneer van Dalen, zo hebben verschillende calculators (al dan niet op smartphones) ook verschillende manieren om om te gaan met de erin voorgeprogrammeerde bewerkingsregels. Doordat gebruikers afgaan op regels die in apparaten of software zijn vastgelegd, soms zonder dat duidelijk is welke regel het apparaat hanteert wordt juist miscommunicatie in de hand gewekt. Vanuit mijn werk heb ik dagelijks met rekenapparaten te maken. Of ze nu uit 1980 stammen of uit 2016, je wilt niet weten hoe vaak het voorkomt dat een gebruiker iets intypt als bv. "10+10 x 2 =" en het apparaat of de app doodleuk het antwoord 40 genereert, iets dat ook/zelfs in de tijd van Meneer van Dalen een onjuiste uitkomst geweest zou zijn. Ik zou er daarom liever voor willen pleiten dat cacheleggers en lopers zich op de hoogte stellen van de reeds door de topic-starter gelinkte bewerkingsregels en dat in geval van twijfel een cachelegger de formules zodanig opstelt dat ze geen miscommunicatie kunnen veroorzaken. Wie dat laatste niet doet en cachers onnodige met een kluitje in het riet stuurt door formules of berekeningswijzen te gebruiken waarvan men door gebrek aan kennis de consequenties niet overziet (hetgeen helaas in de praktijk sporadisch nog wel eens voor komt) mag wat mij betreft op een terechte "Needs Maintenance" rekenen. Geocaching is m.i. een outdoor-activiteit waarbij best eens wat gerekend mag worden, maar is zeker geen wiskunde-excercitie waarbij men zich in de haren vliegt over complexiteit, syntaxis, bewerkingsvolgorde en wat dies meer zij. Greetz & happy caching, Bloodwoosj.
 7. Bloodwoosj

  Kwaliteit

  Ik zie geen verband tussen de eerste en de tweede vraag. Daarnaast, ik geef geen favopunten. Tevens zie ik geen bruikbaar verband tussen wat ik als kwaliteit zie en door anderen uitgedeelde favopunten. Zo laat ik oppikkertrails links liggen. De bonus-mystery (waarom niet gewoon nog een oppikker aan het eind zonder dat vraagteken?) krijgt hierbij doorgaans een massa aan favo's. Die zeggen mij totaal niks. Afgelopen weekend een multi gelopen. Prima als wandeling, maar het aantal favo's voor de geocache (meer dan 50%) zegt me niets meer over de kwaliteit van de cache als blijkt dat na een paar opmerkingen nog steeds een waypoint ruim 50 meter verkeerd is ingemeten, twee coördinaat berekeningen op zijn minst zeer discutabel zijn, een fysiek waypoint als virtueel gelist is en je over 2 manden op de eindlocatie vol in het zicht van altijd voorbijrazend verkeer staat. Kortom, aan favo's heb ik weinig en als ik favo's zou geven vermoed ik dat anderen daar ook weinig aan hebben. In plaats daarvan heb ik een bookmarklist waarin ik aan kan geven met woorden wat ik zo leuk, mooi, spannend of bijzonder aan een cache vond.
 8. Om je profielnaam te wijzigen op dit forum kun je het beste een ticket aanmaken. Klikkerdeklik hier en kies voor optie twee "Forumzaken, ook voor naamswijziging". Profielfoto wijzigen op .nl doe je als je bent ingelogd op klikkerdeklik en dan bovenaan de eerste optie "wijzig mijn foto".
 9. Bloodwoosj

  Paddestoelen Project

  Deze pagina met bouwplaten (oude en nieuwe versie) al gezien? Klikkerdeklik Zodra je één maat hebt van een 1:1 exemplaar (bv de breedte op het breedste punt) kun je aan de hand van de schaalmodelbouwplaat snel zelf de andere maten uitrekenen zonder dat je lengtes, breedtes hoeken etc hoef gaan na te puzzelen. Met 5500 ANWB paddenstoelen is er vast een in de buurt van Kudelstaart te vinden ;-)
 10. Ook de oude zoekfunctie toont/toonde alleen actieve of tijdelijk disablede caches. Gearchiveerde caches werden ook door de oude zoekoptie nooit getoond als je op omgeving of coördinaten of adres zocht, alleen maar als je rechtstreeks de GC code van de gearchiveerde cache invoerde.
 11. Bloodwoosj

  Wat is het?

  Interessant. Bedankt MarcoDomi
 12. Bloodwoosj

  Wat is het?

  Ik ben zeer benieuwd naar het schuim want ook wij hebben eenzelfde schuim afgelopen zondag gezien tijdens een wandeling in Noord Limburg.
 13. Bloodwoosj

  Tb Sticker

  Prima! Veel plezier met de trackable
 14. Bloodwoosj

  Tb Sticker

  Iedere TB heeft twee nummers. Een TB-code en een tracking nummer. De TB code zie je als je de TB opzoekt via je GC.com profiel. Die code begint ook met de letters "TB" Het is het trackingnummer, dat op de TB zelf staat, dat je moet invoeren om een log-entry te maken. Het is ook datzelfde tracking nummer dat een vinder van jouw TB moet invoeren om de TB te verplaatsen of te discoveren. Zou het kunnen dat je per abuis de TB-code hebt ingevoerd ipv het tracking nummer? Als dat niet het geval is, en je dus de juiste code hebt ingevoerd, dan is het vaak een kwestie van een 0 (cijfer nul) die abusievelijk wordt aangezien voor een O (hoofdletter O) of andersom. Of iets soortgelijks (een Q lijkt veel op een O, een G veel op een C) etc.
 15. Frans? Neem aan dat je Duits bedoelt Sivota? De Eiffeltoren mag dan wel in Frankrijk staan, de Eifel ligt in Duitsland ;-)
 16. Er zijn inderdaad heel veel ontoegankelijke challenges voor beginners. Maar ook met 1 cachefound kun je al een challenge loggen en wel deze Duitse "1 Fund Challenge" Voor premium-members-only, dat dan weer wel...
 17. Het heeft even geduurd voordat men de knoop heeft doorgehakt, maar sinds 21 april is het officieel: er zullen -voorlopig voor een jaar- geen nieuwe challenge caches meer in behandeling genomen worden cq gepubliceerd worden. Alhoewel ze maar een klein deel van de caches uitmaken, vormen ze een groot aandeel in de hoeveelheid appeals die bij Groundspeak binnenkomen. Daarnaast is nog maar de vraag of de bij-effecten van bepaalde challenge caches wel zo prettig en gewenst zijn. De bestaande challenge caches zullen overigens niet gearchiveerd worden. Na 21 april aangemelde challenge caches zullen niet meer gepubliceerd worden. Er zal een onderzoek komen naar de behoeften van de gemeenschap en aan de hand van de uitkomsten wil men een beter raamwerk construeren voor toekomstige challenge caches. Voor meer info zie Challenge Cache Submissions Moratorium
 18. Wil je het persé met coordinaten en gps doen? Zo niet, een multi met QR codes die een beschrijving geven na scannen hoe op de volgende plek te komen is ook goed te doen voor mensen die geen flauw benul van coördinaten hebben. QR app installeren en overal en door iedereen zonder noemenswaardige voorkennis en zonder onlineverbinding bruikbaar. Zelf op pc QR codes maken en als sticker of geplastificeerd op de routepunten aanbrengen.
 19. Wat zou er gebeuren als geen enkele cacher rekening houdt met een ander? Groundspeak is er in ieder geval al op voorbereid dat de niet alleen de aard, maar ook de naam van het spelletje uiteindelijk evolueren zal. Check-t door het intypen van www.egocaching.com in je browser ;-)
 20. Dat laatste is klinklare onzin. Ook statistisch gezien. Stel er worden uitsluitend caches gelegd waarvan alle cachers unaniem vinden dat het allemaal favoritewaardige kwaliteitscaches zijn (wat dat dan ook moge zijn), dan nog kan slechts 10% van de found-its in een favorite omgezet worden. Als die favorites willekeurig verdeeld worden zou iedere cache 10% favo's halen. Is er één cache die net iets meer kwaliteit heeft dan de rest, zou de verdeling niet meer homogeen zijn en zou op die ene cache na alle andere caches volgens deze redenatie niet veel toevoegen, want allemaal onder de 10% gaan scoren. Zou je dit principe overigens daadwerkelijk gaan toepassen, dan kweek je een vorm van éénheidsworst. Wat de massa leuk vindt moet leuk zijn, al de rest is niet cachewaardig? Geef mijn portie maar aan fikkie. Ik zou onmiddellijk stoppen met geocachen wegens gebrek aan variëteit. Persoonlijk heb ik tal van m.i. leuke of mooie caches bezocht/gelopen die relatief weinig favorites krijgen ten opzichte van andere caches die mij totaal niets interesseren. De favorites kunnen daardoor soms een zinvolle betekenis voor me hebben, vaak ook niet. Zelf deel ik geen favorites uit. Logs bij caches zeggen me meestal meer dan favorites.
 21. Mijn voorlaatste event-ervaring hieronder. Na het vergelijkend warenonderzoek van zaterdag keer ik weer terug in mijn oldfashioned "kunnen we ook nog ergens gezellig zitten en wat kletsen?" stand: Het zoveelste Pi-event dat we vandaag voor ons pseudo-wetenschappelijke onderzoekje bezochten. De onderzoeksvraag van vandaag die we in twaalf stappen trachtten te beantwoorden: "Gaan er dertien in een dozijn"? Het antwoord dat we vonden: "ja" [ironie modus aan] We wachten met smart tot voor onze prestatie ook een Challenge cache uit komt. En als een ander hem niet legt, dan leggen we hem zelf wel. [/ironie modus uit] Na een beregezellige start vanochtend in het donkere Hoensbroek keerden we vanavond hier in Landgraaf, ruim pi-kwadraat eventervaringen rijker weer in de thuisregio terug. Bij aankomst stonden er al heel wat bezoekers op gepaste afstand van de listingcoords om een geopende kofferbak met logboek heen. Handig zo'n LEDjes in het donker, kun je tenminste zien wat je zegt . We hadden hier best nog wel een praatje kunnen maken, ware het niet dat we het even helemaal gehad hadden en overvoerd waren met indrukken opgedaan gedurende deze lange dag. Daarom hebben we het hier gelaten bij het tekenen van het logboek. Greetz & TFTC. Voor wie meer wil weten over onze indrukken van vandaag en ons niet op facebook vindt, de feiten zoals we er vandaag een paar zagen: Een banner omdat je tien minuten of een half uur op een parkeerplaats stond. Je auto parkeren op een hinderlijke plek terwijl de listing duidelijk anders aangeeft zodat je onder werktijd a la wok-to-go even dat gewilde souvenirtje kunt scoren. Eventlogboekjes die schaamteloos ter loggen aangeboden op een ander event, worden ver verwijderd van het oorspronkelijke event en ruim nadat dat oorspronkelijke event is afgelopen. Events die bij navraag zogenaamd "per ongeluk" online gelogd werden door mensen die het event zelf nooit bezocht hebben. Een listing waarvan de eventcoords je in de verkeerde tuin achterom een huis 60 meter verderop in de straat in willen sturen. Events die georganiseerd worden opdat je zelf kunt voldoen aan de voorwaarden van een anders nauwelijks haalbare challenge. Gekopieerde lijstjes met trackable codes die van hand tot hand gaan omdat kwantiteit verkozen wordt boven het zelf zien van een enkele coin of TB. Mensen die je tijdens het tekenen van het logboek wegduwen omdat ze geen geduld hebben te wachten totdat de te discoveren trackabels op de tafel weer bereikbaar zijn. Een TB die nog voordat je hem kunt droppen in de gereedstaande mand al uit je handen gegrist wordt. Bezoekers die een souvenirtje ophalen op je event en binnen 5 minuten weer weg zijn terwijl jouw event drie-en-een-half uur duurt en je een half cateringbedrijf hebt laten aanrukken om het iedereen naar zijn plezier te kunnen maken. Telefoonnummers, tips en trucs die driftig genoteerd worden om ooit die beschamende DNF te kunnen vermijden. Geocaching anno 2015. prestatie = status en status = genot, je belangrijkste zoekhulp is de belfunctie van je smartphone, loggen doe je in maximaal twee zinnen en als je er al meer gebruikt doe je dat middels een copy-pastelog bij alle bezochte caches van die dag. Citius Altius Fortius. En snel weer verder...
 22. @Bandiet: als steekpenning om de found-it niet te verwijderen krijg je een favo. Mooi toch, dat geocaching anno 2015?
 23. Bloodwoosj

  Pi Day 14-3-15

  Onze datumnotatie is 14-3-15, Amerikaanse datumnotatie is 3-14-15, vandaar .
 24. Bloodwoosj

  Herstellen

  Harde reset uitvoeren helpt waarschijnlijk wel. Zie bv klikkerdeklik Of hier: kilk
 25. Bloodwoosj

  Wheryougo-App Vragen

  Wellicht heb je ook iets aan dit draadje: http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=20696
×
×
 • Nieuwe aanmaken...