Spring naar bijdragen

Blade21

Leden
 • Aantal bijdragen

  228
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

10 Goed

Over Blade21

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/30/1966

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 700
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  maart 2010
 • Lengtegraad
  6.3
 • Breedtegraad
  51.27

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Limburg

Recente profielbezoeken

1,451 profielweergaven
 1. Blade21

  Cacheomgeving Blijkbaar Een Beetje Link?

  Ja want in een klein zwembad blijf je ook veel gemakkelijker drijven dan in een groot zwembad. Sorry maar dat is pertinent niet waar.
 2. Misschien dat velen hier dit al lang wisten maar ik ben al weer wat jaartjes geleden naar de lagere school geweest en ik wist het nog niet. Als ik berekeningen maakte dan gebruikte ik altijd het ezelsbruggetje Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord om de rekenvolgorde te bepalen. Hierbij gaat Vermenigvuldigen voor delen en optellen voor aftrekken. In de nieuwe, nou ja nieuw, 1992, rekenregels is vermenigvuldigen gelijk gesteld aan delen en optellen aan aftrekken. De volgorde van opschrijven bepaalt dus de rekenvolgorde. Voor een computer is er geen verschil tussen "delen door 2" en "vermenigvuldigen met 0,5". Een computer maakt geen verschil tussen: 24 : 2 x 4 = 24 x 0,5 x 4 = Volgens de oude regel zou de eerste som (24 : 8 =) 3 opleveren en de tweede som zou (12 x 4 =) 48 opleveren. Een computer geeft in beide gevallen de uitkomst 48. Je moet nu dus delen en vermenigvuldigen in de volgorde zoals het in de som staat, tenzij haakjes een andere volgorde afdwingen. Ik wist dit niet. Misschien dat dat voor enigen van jullie ook nog geldt. Meer uitleg vind je hier. http://www.beterrekenen.nl/website/?pag=217#meneervandale
 3. Blade21

  Topo Zweden Voor Wandeltocht

  Probeer deze eens. http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html Het zijn Noorse kaarten gebaseerd de de Freizeitkarten. Deze kaart het ik dit jaar ook gebruikt in Zweden. Ze zijn veel duidelijker dan de Freizeitkarten en bevatten meer nuttige informatie. Voorts zijn ze in verschillende versies te downloaden. - Roadmap - Roadmap II - Topo Summer - Topo Summer II - Topo Winter - Trail (overlay) - Cross country (overlay) De laatste zouden bedoeld zijn om samen met de niet zo beste basiskaarten van Garmin te gebruiken om ze zo wat bruikbaarder te maken.
 4. Blade21

  Welke Winterlaarzen?

  Wat dacht je van deze? En laarzen zijn er om smerig te worden. Dat geeft karakter. http://webshop.telegraaf.nl//product/travelin-outdoor-laars-stockholm-bruin?cid=PV_Beslist_webshop&utm_source=prijsvergelijkers&utm_medium=referral&utm_campaign=datafeedBeslist-product&utm_content=default1
 5. Blade21

  Welke Rugzak Voor Het Cachen?

  Ik val wat laat binnen en de OP heeft zijn rugzak al gekocht. Maar goed. Ik loop al weer een jaar met een Rush 12 van 5.11. Dit is een semi militaire rugzak. http://www.511tactical.com/rush-12-backpack.html Ik heb 'm ook tijdens de vierdaagse gedragen. Bevalt goed. Hij heeft geen zweetnet. Zoals al werd op gemerkt verplaats dat het gewicht verder van je af wat je stabiliteit verminderd en je op lange tochten eerder last krijgt van je rug. Hij is groot maar niet te. Hij is zeer stevig wat voor een rugzak van mij wel belangrijk is. Ik wil nog wel eens crosscountry gaan. Wat hem voor mij extra aantrekkelijk maakt zijn de geweldige hoeveelheid vakjes die hij heeft waardoor niet al je spullen in een grote zak bij elkaar ligt en je je het schompes zoekt als je iets wilt hebben. Hij heeft een Molle systeem dus ik kan hen ook gebruiken wanneer ik ga kamperen en cachen met een overnachting. Het Molle systeem is een modulair systeem dat je in staat stelt extra vakken aan je rugzak te koppelen. Ik neem op cachetochten bewust altijd te veel mee. Ervaring heeft me geleerd dat je went aan het gewicht. En doordat ik altijd met een volle rugzak loopt, vind ik het geen probleem om, wanneer het echt nodig is en ik in de bergen wandel, extra reserve kleren etc mee te nemen. Ik ben niet anders gewend.
 6. Blade21

  Andere Geocachers Herkennen?

  Niet, maar die krijg je als je zo onverstandig bent om een korte broek aan te trekken.
 7. Blade21

  Andere Geocachers Herkennen?

  Een geocacher loopt in een lange broek. Ook met mooi weer. De andere methode om hem/haar te herkennen zijn de krassen op de onderbenen. Gisteren tot bloedens toe
 8. Blade21

  Wat Doen Jullie Tegen Teken En Hoe Kan Ik Ze Veilig Verwijderen?

  Even afkloppen tot nu toe maar ik heb dit jaar (dankzij de Skudo) nog steeds geen teken gezien. En dat ondanks bijna elk weekend cachen en veel kamperen. Iedereen heeft het recht op een eigen mening maar ik heb al een paar jaar geen last meer van teken terwijl ik dat eerst wel had. Mijn vriendin noemde me zelfs Teekje, wan zijn moest mijn achterzijde altijd controleren.
 9. Blade21

  Wat Doen Jullie Tegen Teken En Hoe Kan Ik Ze Veilig Verwijderen?

  Hij hangt aan mijn rugzak. Het dingetje is niet groter dan een knikker. Sinds ik het ding heb doe ik verder niets extra's meer. Ik ga ok gerust in de korte broek cachen in de bossen. Ik controleer nog wel als ik terug ben maar ik vind niets meer.
 10. Blade21

  Wat Doen Jullie Tegen Teken En Hoe Kan Ik Ze Veilig Verwijderen?

  Ik had vroegen ook veel teken als ik buiten was geweest. Ik gebruik nu de Skudoanti teken zendertje. Deze zomer voor het derde seizoen. Sinds het ding aan mijn rugzak hangt heb ik geen teken meer gehad. http://www.skudo.co.za/index_files/Page592.htm Het werkt echt perfect. Ik gebruik eigenlijk de skudo pet. Dat is hetzelfde ding alleen is de behuizing anders.
 11. Blade21

  Hoe neem jij je GPS mee?

  p.s. Molle is geen merk maar een systeem/standaard. Verschillende merken gebruiken dit systeem en je kunt merken combineren.
 12. Blade21

  Hoe neem jij je GPS mee?

  Ja. je hebt een Molle rugzak nodig. Je hebt ze vast wel eens gezien. Ze zitten vol met horizontale banden met lussen. Ze zijn er in alle soorten en maten. http://tinyurl.com/khepfs9 Twan
 13. Blade21

  Hoe neem jij je GPS mee?

  MIjn GPS zit is een GPS pouch. Dit hoesje heeft een Molle systeem waardoor ik het overal op mijn rugzak kan bevestigen. Meestel zet hij op de rechter schouderband van de rugzak. De GPS zit verder met de lanyard aan een lusje van de pouch vast. Ik kan hem snel pakken en hij kan niet vallen. In het tasje zitten verder extra batterijen voor de GPS en de camera. Molle is een modulair (van oorsprong voor militair gebruik) systeem om tasjes op willekeurige plaatsen aan een rugzak te kunnen bevestigen. Zo zijn er pouches voor GPS/camera/compas, waterflessen, extra vakken, EHBO kits en natuurlijk de voor ons niet interesssante magazijn en wapen tassen. Erg handig. Je breidt je standaard rugzak uit wanneer dat nodig is en wanneer dat niet het geval is dan laat je ze thuis.
 14. Blade21

  Geocaching.com/maps Werkt Niet Goed

  Ik gebruik Mozilla Nightly. Dat is een 64 bit testversie van Firefox. Ik heb er even de standaard FF naast geïnstalleerd en die werkt wel. Net even gechecked en mijn Chrome en Nightly werken nu allebei weer. Het probleem is voor mij op gelost. Hopelijk voor jullie nu ook. Ik ga nu wandelen.
 15. Blade21

  Geocaching.com/maps Werkt Niet Goed

  Ik gebruik geocahing.com/maps om mijn caches op mijn GPSr te zetten. Momenteel kan ik in Firefox de kaart niet schuiven en in Chrome kan ik de kaart wel schuiven maar kan ik de caches niet openen. Als ik er overheen ga met de cursor dan worden ze niet aktief. Heeft iemand anders dit probleem ook?
×