Spring naar bijdragen

Blade21

Leden
 • Aantal bijdragen

  275
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

11 Goed

Over Blade21

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 30-07-1966

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 700
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  maart 2010
 • Lengtegraad
  6.3
 • Breedtegraad
  51.27

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Limburg

Recente profielbezoeken

1845 profielweergaven
 1. Juist omdat deze caches voor de smartphone zijn ontwikkeld moet er een filtermogelijkheid komen. Alleen dan kun je dit type cache uitsluiten in de query's. Er kan een filter bijkomen of een eigenschap.
 2. Nu wordt het hoog tijd dat er een nieuw icoon komt dat je kunt toevoegen aan je query-eigenschappen. Een nieuw cachetype is ook een optie. Ik zit de hele week achter de computer met mijn smartphone bij de hand. Wanneer ik de bossen in ga wil ik dat ding niet meer zien. Begrijp me niet verkeerd, ieder zijn ding en wanneer mensen dit willen, voor mijn part. Maar ik zie graag de mogelijkheid om deze caches te negeren en uit te sluiten van mijn query's. Overigens lijkt me dit een poging om stedelingen tegemoet te komen. Aangezien er geen echte containers nodig zijn, zijn ze i
 3. Blade21

  Wolven Terug In Nederland?

  Wanneer door DNA wordt aangetoond dat het daadwerkelijk een wolf is geweest en geen hond dan wordt de schade vergoed.
 4. Blade21

  Wolven Terug In Nederland?

  Hoog tijd dat die weer eens beheerd wordt.
 5. Nou, dit voegt weinig toe waar ik op zat te wachten. En standaard kun je maar kiezen uit 3 kaarten. De Geocaching kaart, De Google Maps kaart en de satellietkaart. In de oude versie gebruikte ik altijd de OpenStreepMap kaart. Die geeft veel meer informatie over het gebied waar je gaat lopen. Ook kan ik in de oude kaart mijn query's bekijken met het caches die er in vallen zodat ik weet welke query ik op mijn GPS moet zetten. Ik denk dat ik die maar blijf gebruiken. Niet alle veranderingen zijn een vooruitgang.
 6. Blade21

  GPS satellieten

  Bedankt voor de aanvullende achtergrondinformatie. De laatste tijd heb ik geen problemen meer gehad. Het zal wel een tijdelijke glitch geweest zijn. Maar ik hou het in de gaten.
 7. Opmerkelijk. Het grote manco van smartphone vind ik nog altijd de moeite die ze hebben om leesbaar te zijn in de zon. Mijn O700 lacht om de zon. Hoe meer zon hoe duidelijker. Een duidelijke pre voor de handheld GPS.
 8. Blade21

  Zaklamp met groot vermogen

  Complete onzin. Dit is foutief en gebaseerd op deze paragraaf uit de wapenwet: ------ Categorie IV (wapens) Voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij voor geen ander doel zijn bestemd dan om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen en die niet onder een van de andere categorieën vallen. ------ Het is en blijft een zaklamp die bedoeld is om licht te geven. In Nederland kennen we geen omgekeerde bewijslast behoudens bij de belastingdienst. Jij hoeft dus niet aan te
 9. Blade21

  GPSmap 66

  Persoonlijk ben k erg gecharmeerd van http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html Ook omdat ze verschillende themakaarten van hetzelfde land hebben met verschillende kleuren maar ook met verschillende seizoenen. Zo heeft een winterkaart van bijvoorbeeld Finland andere paden dan een zomerkaart.
 10. Blade21

  GPSmap 66

  Heb je idd weinig aan. En mocht je een satelliet kaart willen zien van de omgeving dan werkt de smartphone met google maps ook. Maar persoonlijk vind ik de satellietfoto's op de GPS veel te donker om bruikbaar te zijn. Daarbij moet je op een foto' alles zelf interpreteren terwijl dat op een goede kaart al voor je gebeurd is.
 11. Blade21

  GPS satellieten

  Ik heb overigens net gelezen dat Galileo pas in 2021 voor iedereen beschikbaar is. Ik ben bekend met objecten die je ontvangst kunnen bemoeilijken. Dat is dan ook geen verrassing maar die situaties speelden daar niet. Dat was juist het vreemde. En het feit dat mijn auto navigatie ook problemen had.
 12. Blade21

  GPS satellieten

  Dat viel vandaag wel mee. Normaal gebruik ik GLONASS nooit. Ik heb ergens gelezen dat de standaard nauwkeurigheid van een GLONASS satelliet lager is dan die van een GPS satelliet. Maar vandaag waren ze welkom.
 13. Blade21

  GPS satellieten

  Is het mogelijk, of is het al eens voorgekomen dat GSP satellieten kapot gaan, niet goed werken om tijdelijk uit gaan? Ik weet dat de nauwkeurigheid van satellieten wel eens terug geschroefd wordt. Dat is bijvoorbeeld gebeurd tijdens de eerste Golfoorlog. De VS wilden niet dat Saddams troepen van GPS gebruik konden maken en versleutelden een deel van de GPS info waardoor de civiele GPSr minder nauwkeurig werden. Dit was voor Europa een reden op Galileo op te tuigen. Hoe staat het daar trouwens mee? Is dat al af en kunnen er al GPS ontvangers mee werken? Maar nu de actuele vraag. Ik ervaar
 14. Nee, met een goede rugzak merk je het niet. En natuurlijk kun je ook een thermos meenemen maar een hele thermos met bouillon is met wat veel.Nu kan ik kiezen tussen bouillon, oploskoffie of chocolademelk. Dat brandertje weegt ook niets. Het is zo'n Esbit brandertje met tabletjes. Ik ook voorstander van het militaire principe Train as you fight. Met andere woorden, wanneer ik op vakantie in de bergen ga geocachen dan moet het extra gewicht van wat ik dan extra nodig heb me niet onaangenaam verrassen. Om die reden is mij waterfles altijd vol. Ook op een wandelingetje van 10 km.
 15. Lijkt erg op mijn rugzak. Zelfs die spijkers zitten er in. Ook heb ik altijd een (zak)mes bij me. In mijn broekzak. Altijd handig om een haak te snijden van en tak. Tevens zit er in deze tijd van het jaar een oranje hesje in en een knipperlichtje voor op de rugzak. Meestal is het wel donker of schemerig wanneer ik terug loop. Ook heb ik in deze tijd van het jaar een insteekhoesje bij me om de de papieren droog te houden. Een zaklamp en een UV-lamp ontbreken ook niet. Codeboekje zit er ook standaard in. https://geocrete.files.wordpress.com/2012/05/gccodebook-v3-1-b.pdf Extra zakjes
×
×
 • Nieuwe aanmaken...