Jump to content

Blade21

Leden
 • Content Count

  251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Blade21 last won the day on September 3 2015

Blade21 had the most liked content!

Community Reputation

10 Goed

About Blade21

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 07/30/1966

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 700
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  maart 2010
 • Lengtegraad
  6.3
 • Breedtegraad
  51.27

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Limburg

Recent Profile Visitors

1,622 profile views
 1. Nou, dit voegt weinig toe waar ik op zat te wachten. En standaard kun je maar kiezen uit 3 kaarten. De Geocaching kaart, De Google Maps kaart en de satellietkaart. In de oude versie gebruikte ik altijd de OpenStreepMap kaart. Die geeft veel meer informatie over het gebied waar je gaat lopen. Ook kan ik in de oude kaart mijn query's bekijken met het caches die er in vallen zodat ik weet welke query ik op mijn GPS moet zetten. Ik denk dat ik die maar blijf gebruiken. Niet alle veranderingen zijn een vooruitgang.
 2. Bedankt voor de aanvullende achtergrondinformatie. De laatste tijd heb ik geen problemen meer gehad. Het zal wel een tijdelijke glitch geweest zijn. Maar ik hou het in de gaten.
 3. Opmerkelijk. Het grote manco van smartphone vind ik nog altijd de moeite die ze hebben om leesbaar te zijn in de zon. Mijn O700 lacht om de zon. Hoe meer zon hoe duidelijker. Een duidelijke pre voor de handheld GPS.
 4. Complete onzin. Dit is foutief en gebaseerd op deze paragraaf uit de wapenwet: ------ Categorie IV (wapens) Voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij voor geen ander doel zijn bestemd dan om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen en die niet onder een van de andere categorieën vallen. ------ Het is en blijft een zaklamp die bedoeld is om licht te geven. In Nederland kennen we geen omgekeerde bewijslast behoudens bij de belastingdienst. Jij hoeft dus niet aan te tonen dat je die zaklamp voor het geven van licht gebruikt. De politie moet wanneer ze beginnen te zeuren aantonen dat jij die zaklamp niet voor licht maar als slagwapen bij je hebt. Dat gaat dus nooit lukken. Zelfs in de omstandigheid dat je hem als slagwapen gebruikt zou hebben om je te verdedigen heb je dat recht. Je hebt gewoon het recht om jezelf te verdedigen met wat je voor handen hebt. Echter, wanneer je een strafblad hebt en ook nog eens voor geweldsdelicten dan kan het anders worden. Dan kan dit gebruikt worden als "verzwaringsdelict". Dan moet de politie nog steeds aantoonbaar maken dat je het als wapen bij je hebt maar een rechter zal daar dan eerder in meegaan. Nederland kent meerdere wetten die er alleen zijn om in geval van een misdrijf meer handvatten te hebben om te kunnen veroordelen.
 5. Persoonlijk ben k erg gecharmeerd van http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html Ook omdat ze verschillende themakaarten van hetzelfde land hebben met verschillende kleuren maar ook met verschillende seizoenen. Zo heeft een winterkaart van bijvoorbeeld Finland andere paden dan een zomerkaart.
 6. Heb je idd weinig aan. En mocht je een satelliet kaart willen zien van de omgeving dan werkt de smartphone met google maps ook. Maar persoonlijk vind ik de satellietfoto's op de GPS veel te donker om bruikbaar te zijn. Daarbij moet je op een foto' alles zelf interpreteren terwijl dat op een goede kaart al voor je gebeurd is.
 7. Ik heb overigens net gelezen dat Galileo pas in 2021 voor iedereen beschikbaar is. Ik ben bekend met objecten die je ontvangst kunnen bemoeilijken. Dat is dan ook geen verrassing maar die situaties speelden daar niet. Dat was juist het vreemde. En het feit dat mijn auto navigatie ook problemen had.
 8. Dat viel vandaag wel mee. Normaal gebruik ik GLONASS nooit. Ik heb ergens gelezen dat de standaard nauwkeurigheid van een GLONASS satelliet lager is dan die van een GPS satelliet. Maar vandaag waren ze welkom.
 9. Is het mogelijk, of is het al eens voorgekomen dat GSP satellieten kapot gaan, niet goed werken om tijdelijk uit gaan? Ik weet dat de nauwkeurigheid van satellieten wel eens terug geschroefd wordt. Dat is bijvoorbeeld gebeurd tijdens de eerste Golfoorlog. De VS wilden niet dat Saddams troepen van GPS gebruik konden maken en versleutelden een deel van de GPS info waardoor de civiele GPSr minder nauwkeurig werden. Dit was voor Europa een reden op Galileo op te tuigen. Hoe staat het daar trouwens mee? Is dat al af en kunnen er al GPS ontvangers mee werken? Maar nu de actuele vraag. Ik ervaar deze week dat mijn O700 vreemd doet en miswijst. Dat had ik eergisteren in de Belgische Kempen en vandaag in de Duitse Eifel. Uiteindelijk heb ik GLONASS maar aangezet. Daarmee leek het opgelost. Mijn eerste gedachte was dat het waarschijnlijk aan mijn eigen GPS zou liggen. Toen ik naar huis reed zag ik echter in de omgeving van Aken dat de GPS van mijn autonavigatie ook aangaf dat hij geen GPS ontvangst had. Dat duurde zo'n 5 minuten. Daarna had ik weer ontvangst. Zou het kunnen dat er een satelliet storing heeft. Of kunnen onverlaten het satellietsignaal kraken en storen?
 10. Nee, met een goede rugzak merk je het niet. En natuurlijk kun je ook een thermos meenemen maar een hele thermos met bouillon is met wat veel.Nu kan ik kiezen tussen bouillon, oploskoffie of chocolademelk. Dat brandertje weegt ook niets. Het is zo'n Esbit brandertje met tabletjes. Ik ook voorstander van het militaire principe Train as you fight. Met andere woorden, wanneer ik op vakantie in de bergen ga geocachen dan moet het extra gewicht van wat ik dan extra nodig heb me niet onaangenaam verrassen. Om die reden is mij waterfles altijd vol. Ook op een wandelingetje van 10 km.
 11. Lijkt erg op mijn rugzak. Zelfs die spijkers zitten er in. Ook heb ik altijd een (zak)mes bij me. In mijn broekzak. Altijd handig om een haak te snijden van en tak. Tevens zit er in deze tijd van het jaar een oranje hesje in en een knipperlichtje voor op de rugzak. Meestal is het wel donker of schemerig wanneer ik terug loop. Ook heb ik in deze tijd van het jaar een insteekhoesje bij me om de de papieren droog te houden. Een zaklamp en een UV-lamp ontbreken ook niet. Codeboekje zit er ook standaard in. https://geocrete.files.wordpress.com/2012/05/gccodebook-v3-1-b.pdf Extra zakjes en tiewraps, watervaste stift om kleine dingen te herstellen bij caches. Ducktape om lekkende doosjes te plakken. Paperclips om veldpuzzels te vast te zetten. Stalen mok en brandertje met bouillon. Overblijfsel van vakantie in de Pyreneeën. Lekker wanneer het koud en nat is. Maar de mok past om mijn drinkfles dus neemt geen plaats in. Eigenlijk neem ik alles mee wat er in een cacheomschrijving wel eens staat om mee te nemen. Dingen die ik mis gaan er de volgende keer ook in. Totdat de rugzak te zwaar wordt. Zo zaten en ooit enkele steeksleutels in en imbussetje. Maar soms moet ik echt minderen.
 12. Mee eens. Er zijn al genoeg saaie caches waar je alleen hoeft heen te lopen en te loggen. Zelfs onder de multicaches. Van mij krijgt alleen een interessante uitdagende cache een favo.
 13. Ja want in een klein zwembad blijf je ook veel gemakkelijker drijven dan in een groot zwembad. Sorry maar dat is pertinent niet waar.
 14. Misschien dat velen hier dit al lang wisten maar ik ben al weer wat jaartjes geleden naar de lagere school geweest en ik wist het nog niet. Als ik berekeningen maakte dan gebruikte ik altijd het ezelsbruggetje Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord om de rekenvolgorde te bepalen. Hierbij gaat Vermenigvuldigen voor delen en optellen voor aftrekken. In de nieuwe, nou ja nieuw, 1992, rekenregels is vermenigvuldigen gelijk gesteld aan delen en optellen aan aftrekken. De volgorde van opschrijven bepaalt dus de rekenvolgorde. Voor een computer is er geen verschil tussen "delen door 2" en "vermenigvuldigen met 0,5". Een computer maakt geen verschil tussen: 24 : 2 x 4 = 24 x 0,5 x 4 = Volgens de oude regel zou de eerste som (24 : 8 =) 3 opleveren en de tweede som zou (12 x 4 =) 48 opleveren. Een computer geeft in beide gevallen de uitkomst 48. Je moet nu dus delen en vermenigvuldigen in de volgorde zoals het in de som staat, tenzij haakjes een andere volgorde afdwingen. Ik wist dit niet. Misschien dat dat voor enigen van jullie ook nog geldt. Meer uitleg vind je hier. http://www.beterrekenen.nl/website/?pag=217#meneervandale
 15. Probeer deze eens. http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html Het zijn Noorse kaarten gebaseerd de de Freizeitkarten. Deze kaart het ik dit jaar ook gebruikt in Zweden. Ze zijn veel duidelijker dan de Freizeitkarten en bevatten meer nuttige informatie. Voorts zijn ze in verschillende versies te downloaden. - Roadmap - Roadmap II - Topo Summer - Topo Summer II - Topo Winter - Trail (overlay) - Cross country (overlay) De laatste zouden bedoeld zijn om samen met de niet zo beste basiskaarten van Garmin te gebruiken om ze zo wat bruikbaarder te maken.
×
×
 • Create New...