Spring naar bijdragen

Dagwacht

Leden
 • Aantal bijdragen

  827
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  21

Waardering in de gemeenschap

137 Uitstekend

Over Dagwacht

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Dakota 20

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Cuijk

Recente profielbezoeken

538 profielweergaven
 1. Een van de multi's die wij hebben gedaan was De legende van de klokken, https://coord.info/GC2DM9T. Een lastige, maar ook heel mooie multi. We hebben er erg van genoten. In 8 jaar tijd iets meer dan 500 logs en van de founds heeft 65% een favo gegeven. Dat geeft wel de kwaliteit aan, maar waarschijnlijk veel te lastig voor het gros van de cachers. En maar een puntje erbij, na afloop. Petje af voor de leggers dat ze er de moed in houden om hem online te houden.
 2. Het blijft een lastig onderwerp. Een multi wordt sowieso al slecht bezocht en puzzels bungelen ook ergens onderaan in de belangstelling van cachers. Als eenmaal de caches in de eigen omgeving zijn gedaan en je gaat een ander gebied bezoeken, dan hangt het af van de tijd die beschikbaar is om een cache te zoeken. Als je ad hoc ergens naar toe moet dan is er geen tijd om eerst puzzels op te lossen en is er geen tijd om tijdrovende multi's te doen. Voor wat betreft de doelen voor een of meer dagjes weg: Trial hebben een grote aantrekkingskracht. Niet iedereen wil veel inspanning doen om de caches te vinden. Trails bieden kennelijk daarom de gezochte ontspanning. Een minderheid gaat wel voor de krenten in de pap. Dat is hun ontspanning.
 3. Dagwacht

  Het Loggen Van Mijn Virtuele Cache

  Ik reageer over het algemeen snel op de antwoorden. Ik merk dat cachers het fijn vinden om de 'goedkeuring' te krijgen, ondanks dat dat niet noodzakelijk is. In de tekst staat: Er mag direct gelogd worden. Maar de antwoorden moeten natuurlijk wel gestuurd zijn. Ik ben absoluut niet pietluttig. Als meerdere antwoorden fout zijn 'kan' de log gewist worden. Dat laat ruimte aan beleving en goede bedoelingen.
 4. Dagwacht

  Het Loggen Van Mijn Virtuele Cache

  Hier ging het vooral om zaken die weinig met de virtual te maken hebben. Ik heb zijn grieven doorgespeeld aan de centrummanager.
 5. Dagwacht

  Het Loggen Van Mijn Virtuele Cache

  Ik heb onlangs een log verwijderd omdat er geen antwoorden waren binnengekomen. De teneur was sowieso negatief. Het was maandag en en was niks te doen in Cuijk. Ergens een kopje koffie drinken was niet mogelijk. Tja, de meeste horeca is gesloten op maandag, niet alleen in Cuijk. Daarna kwamen alsnog de antwoorden. 3 van de zeven antwoorden fout. En verbólgen over het verwijderen van de log! Ondanks de, over het algemeen, hele leuke logs, blijft je die ene vervelende log toch bij. Raar eigenlijk dat we ons onterechte kritiek zo aantrekken.
 6. Dagwacht

  Foto,s op cachepagina, lukt niet.

  Ik denk dat de laatste stap is overgeslagen. Ik heb ook een afbeelding geüpload en zie na het uploaden ook een code zoals door dewijntjes is aangegeven. Daarna moet nog op de foto worden geklikt voordat bovenin de browser de juiste code voor de afbeelding te zien is.
 7. Dagwacht

  GPX bestanden worden niet gezien ?

  Als de gpx-files op de sd-kaart staan dan is dat ook bij ons een vaak terugkomend fenomeen. De Garmin ververst de nieuw geplaatste files niet, omdat ie denkt dat ie de laatste informatie in zijn geheugen heeft.. Remedie: Batterijen eruit, sd-kaart eruit. Batterijen er weer in en opstarten. Dus zonder sd-kaart. Na het volledig opstarten, de batterijen er weer uit, sd- kaart plaatsen, batterijen er weer in en weer opstarten. Omslachtig, maar de Garmin wordt dan 'gedwongen' de files opnieuw in te lezen.
 8. Dagwacht

  Het blijft uitkijken met loslopend vee!

  Dieren 'in de natuur' zijn geen huisdieren en meestal ook niet aaibaar. Territoriumdrang door stieren of bescherming van nageslacht is iets waar we rekening mee moeten houden. Als kind op de boerderij ook bijna doodgetrapt omdat oom boer tussen de dieren rondliep en ik dacht dat ook wel te kunnen. Gelukkig kwam oom boer aangesneld anders had ik dit berichtje nooit kunnen sturen.
 9. Dagwacht

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Aah, lekker. Je kunt me dag en nacht wakker maken voor tomatensoep. Liefst niet uit een pakje. Maar heel erg kieskeurig ben in nou ook weer niet. Met of zonder balletjes, allemaal prima.Het water loopt me nu al in de mond. Of is het alweer te laat?
 10. Dagwacht

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Ok vanuut Kuuk un moi jaor toegewenst. En anders, ik wens gullie utzelfde as gie mien toewenst.
 11. Dagwacht

  Oei Dat Is Schrikken

  Van de puntjes zou ik niet wakker liggen. Wel als de verhalen en de ervaringen allemaal weg zouden zijn.
 12. Dagwacht

  Profielcode Cacher

  De cache is nog niet online, daarom kan ik er nog niet teveel over verklappen. Ik ga wel een steekproef doen onder de loggers of ze de link naar hun profiel kunnen waarderen.
 13. Dagwacht

  Profielcode Cacher

  Ik heb het uitgeprobeerd en het werkt helemaal naar wens.
 14. Dagwacht

  Profielcode Cacher

  Dat is inderdaad de code die ik aan het zoeken was. Maar deze is bij nader inzien niet zo geschikt omdat daarvoor inderdaad de ID-code bekend moet zijn.
 15. Dagwacht

  Profielcode Cacher

  Net zoals je bij een banner door kunt klikken naar de betreffende cache zit ik bij een nieuwe cache te kijken naar de mogelijkheid om vanuit een database direct door te klikken naar iemands profiel. Ik ga het eerst maar eens uitproberen met mijn eigen profiel om te kijken of het zinvol is. Ik denk overigens niet dat je er kwaad mee kunt doen. Nu kun je ook te allen tijde iemands profiel bekijken.
×