Jump to content

Dagwacht

Leden
 • Content Count

  827
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by Dagwacht

 1. Een van de multi's die wij hebben gedaan was De legende van de klokken, https://coord.info/GC2DM9T. Een lastige, maar ook heel mooie multi. We hebben er erg van genoten. In 8 jaar tijd iets meer dan 500 logs en van de founds heeft 65% een favo gegeven. Dat geeft wel de kwaliteit aan, maar waarschijnlijk veel te lastig voor het gros van de cachers. En maar een puntje erbij, na afloop. Petje af voor de leggers dat ze er de moed in houden om hem online te houden.
 2. Het blijft een lastig onderwerp. Een multi wordt sowieso al slecht bezocht en puzzels bungelen ook ergens onderaan in de belangstelling van cachers. Als eenmaal de caches in de eigen omgeving zijn gedaan en je gaat een ander gebied bezoeken, dan hangt het af van de tijd die beschikbaar is om een cache te zoeken. Als je ad hoc ergens naar toe moet dan is er geen tijd om eerst puzzels op te lossen en is er geen tijd om tijdrovende multi's te doen. Voor wat betreft de doelen voor een of meer dagjes weg: Trial hebben een grote aantrekkingskracht. Niet iedereen wil veel inspanning doen om de caches te vinden. Trails bieden kennelijk daarom de gezochte ontspanning. Een minderheid gaat wel voor de krenten in de pap. Dat is hun ontspanning.
 3. Ik reageer over het algemeen snel op de antwoorden. Ik merk dat cachers het fijn vinden om de 'goedkeuring' te krijgen, ondanks dat dat niet noodzakelijk is. In de tekst staat: Er mag direct gelogd worden. Maar de antwoorden moeten natuurlijk wel gestuurd zijn. Ik ben absoluut niet pietluttig. Als meerdere antwoorden fout zijn 'kan' de log gewist worden. Dat laat ruimte aan beleving en goede bedoelingen.
 4. Hier ging het vooral om zaken die weinig met de virtual te maken hebben. Ik heb zijn grieven doorgespeeld aan de centrummanager.
 5. Ik heb onlangs een log verwijderd omdat er geen antwoorden waren binnengekomen. De teneur was sowieso negatief. Het was maandag en en was niks te doen in Cuijk. Ergens een kopje koffie drinken was niet mogelijk. Tja, de meeste horeca is gesloten op maandag, niet alleen in Cuijk. Daarna kwamen alsnog de antwoorden. 3 van de zeven antwoorden fout. En verbólgen over het verwijderen van de log! Ondanks de, over het algemeen, hele leuke logs, blijft je die ene vervelende log toch bij. Raar eigenlijk dat we ons onterechte kritiek zo aantrekken.
 6. Ik denk dat de laatste stap is overgeslagen. Ik heb ook een afbeelding geüpload en zie na het uploaden ook een code zoals door dewijntjes is aangegeven. Daarna moet nog op de foto worden geklikt voordat bovenin de browser de juiste code voor de afbeelding te zien is.
 7. Dieren 'in de natuur' zijn geen huisdieren en meestal ook niet aaibaar. Territoriumdrang door stieren of bescherming van nageslacht is iets waar we rekening mee moeten houden. Als kind op de boerderij ook bijna doodgetrapt omdat oom boer tussen de dieren rondliep en ik dacht dat ook wel te kunnen. Gelukkig kwam oom boer aangesneld anders had ik dit berichtje nooit kunnen sturen.
 8. Aah, lekker. Je kunt me dag en nacht wakker maken voor tomatensoep. Liefst niet uit een pakje. Maar heel erg kieskeurig ben in nou ook weer niet. Met of zonder balletjes, allemaal prima.Het water loopt me nu al in de mond. Of is het alweer te laat?
 9. Ok vanuut Kuuk un moi jaor toegewenst. En anders, ik wens gullie utzelfde as gie mien toewenst.
 10. Van de puntjes zou ik niet wakker liggen. Wel als de verhalen en de ervaringen allemaal weg zouden zijn.
 11. De cache is nog niet online, daarom kan ik er nog niet teveel over verklappen. Ik ga wel een steekproef doen onder de loggers of ze de link naar hun profiel kunnen waarderen.
 12. Ik heb het uitgeprobeerd en het werkt helemaal naar wens.
 13. Dat is inderdaad de code die ik aan het zoeken was. Maar deze is bij nader inzien niet zo geschikt omdat daarvoor inderdaad de ID-code bekend moet zijn.
 14. Net zoals je bij een banner door kunt klikken naar de betreffende cache zit ik bij een nieuwe cache te kijken naar de mogelijkheid om vanuit een database direct door te klikken naar iemands profiel. Ik ga het eerst maar eens uitproberen met mijn eigen profiel om te kijken of het zinvol is. Ik denk overigens niet dat je er kwaad mee kunt doen. Nu kun je ook te allen tijde iemands profiel bekijken.
 15. Deze is super. Daar kan ik wat mee. Dankjewel. Ik dacht inderdaad aan de memberID, maar die is van andere cachers inderdaad niet bekend. Deze was inderdaad al bekend. Evengoed bedankt.
 16. Ik heb in het archief gezocht maar kom niet helemaal verder. Elke geocacher heeft bij geocaching.com een code waarmee hij/ zij kan worden aangeroepen. Voor Dagwacht is dat https://www.geocaching.com/profile/?guid=1b4dc5a8-0c80-4f6f-89da-cbe9aa66d07b Net zoals dat bij een geocache dmv. coordinfo ..... direct een cache kan worden aangeroepen staat mij bij dat er ook voor cachers een verkorte code is. Ik kan het alleen niet vinden. Wij kent deze code en weet hoe hij aan een cacher wordt toegekend?
 17. Toen Vlindertje stopte met reageren op dit forum werd het inderdaad veel stiller. Er was reuring en daar smullen veel mensen van. Je kon er de klok op gelijk zetten. Als er een mening werd geplaatst die hij niet deelde dan kon je op zijn reactie wachten. Daar kwam zijn typevaardigheid (hij heeft een typecursus ontwikkeld) hem zeker van pas. Foutloos Nederlands ook. Zonder enige aanpassing. Dat lukt(e) mij zeker niet als mijn gedachten weer eens sneller waren dan mijn twee vingers. We hebben hopeloos overhoop gelegen. Ik kon me niet verplaatsen in zijn - in mijn ogen - rigide gedachten over hoe dit spel gespeeld dient te worden. Toch hebben zijn bijdragen invloed gehad op de caches die wij hebben gemaakt. Één cache hebben we gearchiveerd omdat ter plekke niets beters geplaatst kon worden. We zijn wel kritischer geworden. Op onszelf.
 18. Maar, uit voorzorg maar niet opgegeten? Jawel, hoor, we zijn er allemaal ingeluisd.
 19. Wij hebben, zoals gebruikelijk op zondagmorgen, 2 eitjes gekookt. Er zijn er nog 6 over, wie wil ook? Ik heb nergens gelezen dar er kippen ziek zijn geworden na te zijn ontluisd, maar misschien hebben ze niet eens de kans gekregen.
 20. Van cachers die alle Stippen op de Kaart gedaan willen hebben, heb ik geen signalen ontvangen.
 21. Je moet niks. De standaard geocacher bestaat niet.Een cacher is in zijn doen en laten uniek en maakt zijn eigen keuzes. Keuze genoeg, ook. Sommigen kiezen voor een mooie multi en anderen houden van moeilijke puzzels. Daarnaast willen sommige cachers alles gevonden hebben in een bepaalde omtrek om zich heen. Weer anderen willen zoveel mogelijk caches vinden, als ze een dag op stap zijn. Ook cachers die alle soorten en moeilijkheidsgraden gedaan willen hebben, mogen we niet vergeten. En die alle gemeentes in Nederland bezocht willen hebben. O ja, er zijn ook nog cachers die alleen in bossen te vinden zijn.
 22. Barny, Heb je ook cijfers van bijv. Duitsland? Over kwaliteit gesproken: Ik heb niet de indruk dat Nederland slecht scoort ten opzichte van andere landen. Daar vind je naar mijn gevoel veel meer micro's .
 23. Ik ben het helemaal met je eens Barny. 2 van onze caches zijn premium-only, ondanks dat ik daar in principe tegenstander van ben. Dit is gebeurd nadat de caches, in bovengenoemde cache zijn voorganger, meerdere keren beschadigd werden achtergelaten. Lid worden van geocaching is simpel, kost niks en je kunt met je smartphone naar hartelust op strooptocht. Bij ons in de buurt woont ook zo'n familie. Lid geworden, snel een aantal caches bezocht, een flutlog achtergelaten, zoals: gevonden, ook bij een cache als 'Goei Volluk' en na 3 weken was de lol al over. Het is kennelijk ook zo dat je caches beter leert waarderen als je zelf ook moeite hebt gedaan om iets moois neer te leggen. En wellicht ook als je voor je lidmaatschap hebt moeten betalen?
 24. Als je de echte toppers wilt bezoeken dan kun je via project-gc-statistieken- Top favorieten(wilson) zien welke caches de moeite waard zijn. Volgende week donderdag Housewarming party. Mooie, sprookjesachtige omgeving, lekker eten en drinken (eigen rekening) en cachebezoek ook voor niet-premium leden.
 25. Toen ik Barny in een van onze eerdere 'gedachtenwisselingen' eens aansprak met dhr. van Barneveld was hij duidelijk not amused. Zijn eigen puzzel omtrent zijn identiteit houdt hij voor iedereen toch het liefst tenminste 5 sterren.
×
×
 • Create New...