Spring naar bijdragen

Waarom Een Foto Met Gps?


heideblauw

Aanbevolen berichten

Ik vraag me al een tijdje af waarom CO's soms een foto willen zien waarin je GPS ook op de afbeelding staat. Ik zoek met behulp van mijn telefoon en daar maak ik ook de foto's mee, dus meer dan mezelf en de achtergrond kan ik er niet op zetten...Ik ben echt benieuwd wat de reden is!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Voor zover ik weet wordt dit alleen als logvoorwaarde gevraagd bij virtuele- en earthcaches. Aan de hand van de coördinaten in beeld toon je dan aan dat je ook werkelijk ter plekke bent. Bij andere cache types mogen geen logvoorwaarden gesteld worden. Een foto van jezelf mag uit privacy overwegingen nooit een eis zijn.

Je zou het natuurlijk ook bij de betreffende cache eigenaar na kunnen vragen.

 

In jou geval als je met een smartphone cachet waar je ook je foto's mee maakt, dan kun je dus niet aan de logvoorwaarde van de cache voldoen en mag je hem niet als gevonden loggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is voornamelijk dat je aan kunt tonen dat jijzelf die foto gemaakt hebt. Jezelf op de foto zetten kan geen verplichting zijn. Je kunt ook creatief zijn door iets persoonlijks in je foto te laten zien, zoals je fiets, rugzak of iets dergelijks.

 

Dit is meestal om te voorkomen dat een logger een foto van het internet of streetview gaat gebruiken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je telefoon heeft ook een GPS. Daar kun je dus ook een foto van maken. Het wordt pas lastig als je je telefoon tegelijkertijd als fototoestel en als GPS wilt gebruiken. Misschien met een spiegel?

bewerkt door wirholt
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is een stuk duidelijker, ik kan me indenken dat een CO niet zit te wachten op een foto van internet of streetview (Waarbij ik me dan gelijk afvraag: wie houd je voor de gek als je dat zou doen, maar goed) Ik gebruik inderdaad mijn telefoon zowel als GPS als fototoestel.Tot nu toe heeft het geen problemen opgeleverd, ik probeer ook altijd wel ervoor te zorgen dat je kunt zien dat de foto origineel is. Ik heb een leuke geomascotte, en als ik haar niet vergeet mee te nemen mag ze altijd op de foto :) Allen bedankt voor de reacties!

bewerkt door heideblauw
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vroegah, toen men nog met nauwkeurige handhelds werkte, was dat gebruikelijk. Nu struint het merendeel telefonerend en heerlijk ontspannen multi-taskend door het bos. Wellicht kan een ander een foto van je maken, inclusief je kompas op het scherm? Of wat ik veel deed... een statiefje gebruiken. Kost niets en je kan altijd jezelf fotograferen.

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sinds een paar jaar zijn foto-voorwaarden bij caches altijd optioneel.

 

......................

 

Je ziet die eisen nog wel op de oudere cache pagina's van virtuele- en earthcaches staan en toen ging men alleen nog op pad met een gps.

Logvoorwaarden c.q. logeisen bij caches zijn optioneel (sinds 2009), behalve bij challenge caches en de nieuwe virtuele caches.

 

https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=127&pgid=899

 

Bij de nieuwe virtuele caches kan het zijn dat je weer de GPS (of coördinaten) in beeld moet brengen.

Ik heb zelf zo'n nieuwe virtuele cache en het maakt mij niet uit of je de coördinaten op je smartphone laat zien of op je gps.

Maak je met hetzelfde apparaat ook foto's (en dat kan tegenwoordig ook met een gps), dan zal je dus moeten zorgen dat je leent, wat je verder nog nodig hebt om de log-taak te volbrengen.

Zelf vind ik dat niet zo'n onredelijke eis, gelet op de eindeloze reeks tools die bij andere caches nodig zijn om te loggen (Bijvoorbeeld: magneten, hengels, lockpicking setjes, QR scan apps. enzovoort).

bewerkt door Sivota
  • Top! 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even een toevoeging: Je mag geocachers wel een taak uit laten voeren door hen iets te laten fotograferen, maar geen enkele cache eigenaar mag geocachers verplichten om zichzelf in beeld te zetten.

Dat heeft te maken met privacy regels.

Een foto van jezelf neerzetten bij je log is daarom altijd optioneel.

Dit is één van de redenen geweest om de logeisen bij de diverse cache-types af te schaffen.

De keuze om cachers dan de gps (en nu ook smartphone) te laten fotograferen ligt daarmee voor de hand...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ach, gewoon even een beetje Photoshoppen achteraf kan ook altijd nog... Kan ik ook prima een balkje met de gewenste GPS coördinaten alsnog toevoegen. In principe maak ik die foto's altijd met mascotte erop (en niet mezelf of mijn niet aanwezige GPS) omdat ik alleen met een telefoon cache (en fotografeer) en niet daarvoor nog weer iets extra's ga aanschaffen/meenemen. Gelukkig zijn er maar enkele nieuwe virtuals die de belachelijke (strenge) eis hebben dat enkel en alleen de GPS op de foto moet staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...