Spring naar bijdragen

Peetee

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  5,568
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  58

Alles door Peetee geplaatst

 1. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Ja, de mooiste tijd van het jaar, het voorjaar (want dat vind ik het toch wel!), staat er weer aan te komen!!
 2. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Zo, dus aardig aan de bak geweest vanmiddag... 😎 Het Dwingelderveld is inderdaad ook prachtig!
 3. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Het lijkt anders voor de komende dagen niet verkeerd!!
 4. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Ja, dat viel mij ook al op. Wel erg rustig hè? Maar misschien is er gewoon niet zoveel te melden ...
 5. Vandaag in de krant: https://www.bndestem.nl/breda/agressieve-koeien-vallen-wandelaars-aan-ik-dacht-in-dat-weiland-echt-dat-het-gedaan-was-br~aedc8aa0/
 6. Peetee

  Het blijft uitkijken met vee in natuurgebieden ...

  En opnieuw: https://www.ed.nl/de-peel/annie-bankers-uit-milheeze-bont-en-blauw-na-plotselinge-aanval-schotse-hooglander~aefdb7b2/
 7. Peetee

  Wolven Terug In Nederland?

  Vandaag in het nieuws: Wolf gesignaleerd in Gelderland.
 8. Peetee

  downloaden geo route via GPX

  Zo moet het er (ongeveer) uit zien:
 9. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Ik zit met deze wind gelukkig buiten het getroffen gebied.
 10. Peetee

  Wolven Terug In Nederland?

  Ik zat net even te kijken op de site https://www.wolveninnederland.nl/ en ik vroeg me af hoe wolvensporen er uit zien en waar je die zou kunnen melden als je ze onderweg ergens ziet. Pootafdrukken herkennen dat lijkt mij erg moeilijk, want daarvoor zijn er te veel baasjes die met hun hond aan de wandel zijn. Maar zoiets als een wolvenkeutel moet toch wel te herkennen zijn: heel opvallend en te vinden op een heel opvallende plek. Nee, loggen kun je ze niet. Maar je kunt ze wel melden op: https://www.wolveninnederland.nl/wolf-gezien. (afbeeldingen: wolveninnederland.nl)
 11. Peetee

  Firmware/software voor een Garmin gps.

  Ge-update!! Bedankt. Change History Changes made from version 4.20 to 4.40: Added support for Connect IQ 3.0 Fixed issue where some maps would not draw at high zoom levels Fixed issue with GPS indicator on status page Fixed issue where some highway and freeway map labels were being cut off Fixed issue where some devices wouldn't wake up when in battery save mode Fixed issue where elevation information could be missing from marked waypoint Fixed issue where edit/reverse of a route would only be available after a power cycle of the device
 12. Peetee

  Geocachen in de media

  Dat is inderdaad wat mij ook een beetje verbaast in dit verhaal. Want we hebben een tijd gehad waarop dit beslist niet was toegestaan. Dan moest echt alles in de cache-beschrijving worden opgenomen.
 13. Peetee

  Geocachen in de media

  Vandaag in het nieuws: de Heksenjacht, een multi in Oudewater (U): Geocachen in Oudewater op zoek naar de schat.
 14. Ik weet niet, maar moeten we hier nu wel blij mee zijn? Het lijkt bijna een 1 april-grap: Politie Westland zet Geocaching in tegen criminaliteit en overlast
 15. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Dat lijkt wel een koffer, Barny. Is dat zo?
 16. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Ik heb het café nu teruggeplaatst in het Diversen-forum. Misschien werkt dat inderdaad wat laagdrempeliger, al was de drempel natuurlijk niet echt heel hoog ... Het Clubs-verhaal was gewoon één van de nieuwe features in de IPB forumsoftware zoals we die verleden jaar hebben geïnstalleerd. Het was dus niet zozeer om het "uit de klauwen lopen" van discussies te voorkomen, al is dat als ik me goed herinner jaren wel eens de reden geweest om het te sluiten. Nee, Geoman heeft deze Clubs-optie vorig jaar gewoon eens geactiveerd om te kijken of daar belangstelling voor was. Dat blijkt dus nu niet het geval. Met de club "Geocoins" was dat al eerder duidelijk en die heb ik toen alvast verwijderd.
 17. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Ja, dat denk ik ook. Zo vermoed ik dat de hoogte van de maan t.o.v. de horizon (en hoe het licht van de zon langs de aarde wordt afgebogen) een rol zou kunnen spelen, maar zou het me ook niet verbazen dat ook de mate van luchtvervuiling (smog) een rol speelt.
 18. Peetee

  403 error

  Mooi! Graag gedaan. Ik zag in de logs dat je wel eens gebruik maakte van een ip-adres dat (net als bij amts) ook in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd staat. Mogelijk dat ook jouw probleem mede is opgelost door de aanpassing van de landcode?
 19. Peetee

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Hebben meer cachers de Super Bloed Wolf Maan gezien vanochtend?
 20. Peetee

  403 error

  Hallo Team Fridhem, Volgens deze tabel zou de landcode "SE" moeten zijn, en die heb ik toegang gegeven, zoals trouwens alle Scandinavische landen. Klopt dat niet? Kun je per PM eens jouw ip-adres sturen? (op te vragen via bv. https://www.whatismyip.com/my-ip-information/) Begrijp ik dat je nu wel weer op de site kunt komen?
 21. Peetee

  15 jan. 2019 - Website: Start- en eindtijd van een event

  Je hebt gelijk. Ik zie het nu.
 22. Peetee

  15 jan. 2019 - Website: Start- en eindtijd van een event

  De tijdsinfo staat ook nog niet in de PQ's als je die van de komende events aanmaakt (doen we op de site voor de eventkalender), en die kun je er dus ook nog niet uit halen. Beetje jammer inderdaad.
 23. Er is een nieuw draadje over de stapsgewijze uitrol van de nieuwe kaart. Hier vind je de Google vertaling van de pagina.
 24. Peetee

  15 jan. 2019 - Website: Start- en eindtijd van een event

  Misschien komt het nog?
 25. Peetee

  403 error

  Er is niks geheims aan, Barny! Het heeft alleen niets met geocachen te maken, en daarom vond ik het voor het forum niet zo spannend en hebben we het via PM afgehandeld. Maar, wat er speelde was het volgende: We hebben i.v.m. vele aanvallen op de site kortgeleden onder meer wat zaken ingesteld waarmee het aantal landen dat toegang heeft tot de site wordt beperkt. De ip-adressen die op amts' werk worden gebruikt zijn niet gekoppeld aan Nederland, maar aan het Verenigd Koninkrijk. Bij het configureren van de toegangs-instellingen kunnen hiervoor landcodes gebruikt worden, zoals NL voor Nederland, DE voor Duitsland en BE voor België. Voor het VK heb ik abusievelijk de landcode 'UK' (United Kingdom) gebruikt, maar dat bleek in dit geval niet de juiste. Het moest 'GB' zijn, dat staat voor 'Great Britain'. Hierdoor werd de toegang voor ip-adressen vanuit het VK per abuis geblokkeerd. Kortom: het vervangen van de landcode 'UK' door 'GB' loste in dit geval amts' probleempje op. Dat was alles!
×