Jump to content

Peetee

Donateurs
 • Content Count

  5,912
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Everything posted by Peetee

 1. Je moet inderdaad eerst inloggen om op de koppel-/registratiepagina te komen. Je moet immers de gps koppelen aan jouw account, en daarvoor moet je ingelogd zijn.
 2. Hier: https://www.geocaching.com/play/garmin/register
 3. Volgens mij hoeft dat niet (maar misschien kan het wel zo). De gps maakt volgens mij contact met .com via Wi-Fi. Vervolgens log jijzelf dan op jouw pc in op .com via het genoemde linkje en vult de code in. Zo koppel je de gps en jouw account aan elkaar.
 4. Let wel: Het is niet het toestel dat contact maakt met het linkje. Dat moet jij zelf doen, op je laptop/pc/tablet.
 5. Kom je wel uit op het juiste registratie linkje: https://www.geocaching.com/play/garmin/register ? Als het blijft mislukken, dan zou ik even contact opnemen met de helpdesk van .com.
 6. En een wel heel kort verslagje van deze dag.
 7. Hier lees je het volgende: Het gaat m.i. dus over 'feet' i.p.v. 'meters'. Maar dit zijn dus mogelijke afwijkingen waar zowel de cacheplaatser als de geocacher beiden rekening moeten houden. Beiden moeten rekening houden met waar ze zijn.
 8. Vooraankondiging van de CITO Bunsbeek in het Nieuwsblad: Gps-sport helpt in strijd tegen zwerfvuil
 9. 1. Dat is zeker een goede tip! 2. Zou kunnen inderdaad. Maar misschien kun je daarvoor een aanwijzing in de hint opnemen. Dan worden de bezoekers een beetje in de juiste richting geduwd. 3. Je probeert altijd wel zo goed mogelijk de juiste plaats van de cache zelf te bepalen. Maar ook hier kan een hint helpen, bv. door hierin aan te geven dat de cache zo'n 2-4 meter vanaf het kunstwerk ligt. Dat helpt cachers al aanzienlijk. Ik weet niet om wat voor kunstwerk het hier gaat, maar zaken in de omgeving van de cache kunnen ook al invloed hebben op de juiste plaatsbepaling. Zo is het bv. vrij moeilijk om in de omgeving van een brug, onder hoge bomen of gebouwen een accuraat stel coördinaten te vergaren. Maar ook hier geldt weer: daar moeten ook de geocachers rekening mee houden! Je hoeft ze niet alles op een presenteerblaadje aan te leveren ...
 10. Naast de goede tips van hierboven is het ook altijd goed om je gps of smartphone even de tijd te gunnen voor een goede positiebepaling. Dus gewoon even een minuutje of drie bij de cache neerleggen voordat je de coördinaten van het waypoint bepaalt. Overigens vind ik een afwijking van 10 meter helemaal niet zo bijzonder. Daar zul je als zoekende geocacher gewoon rekening mee moeten houden. En bovendien: hij wordt gevonden toch? Dus zo moeilijk en spannend is het blijkbaar helemaal niet!
 11. Zo is dat! Gewoon genieten van je nieuwe hobby! Maar aan de andere kant is het ook goed om te leren van de mening van andere mensen. En als je wat langer met je nieuwe hobby bezig bent ga je zul je ook vast gaan ontdekken dat je een aantal zaken misschien beter kunt doen. Doe ook daar je voordeel mee!
 12. Errmelo van Nu: Vrijwilligers verwijderen opschot Groevenbeekse hei Een verslag van het CITO event "Meehelpen op de hei" dat vanmorgen plaatsvond.
 13. Ja, het is indrukwekkend om die machines te zien draaien hè? Prachtige foto's en video ook!
 14. De eerste "Wolven-cache" is er inmiddels ook: https://www.geocaching.com/geocache/GC890C6_safari-hunt-for-the-wolves-virtual-reward-2-0
 15. Triest inderdaad. Zo werd hier in de buurt 2 jaar geleden een zeearend uit de lucht geschoten. Misschien door iemand die de natuur wil beschermen tegen andere natuur??
 16. Ja, ikke wel regenboog! Maar er schijnt wel weer een flinke bak water aan te komen: Een bezoekje aan het Woudagemaal is zeker heel erg de moeite waard! Ik heb er ooit dit korte filmpje geschoten:
 17. Niet over geocaching, maar de aanwezige geocachers hadden wel een voorsprong! de Volkskrant: Een levensecht dievenspel met nepboeven om burgers te trainen
 18. Ik begrijp dat het daar verboden was? Waarom? Omdat het zich voor een deel buiten de paden afspeelt?
 19. Dat zijn wel Li-Po accu's natuurlijk. Wel even iets anders dan NiMh-batterijen.
 20. Een verslag van het Geocache-event bij Miss Hyacinth, afgelopen weekend, te lezen op MooiRooi.nl
 21. En een vooruitblik op hetzelfde event in het Eindhovens Dagblad: Geocachers op Grenslandevent in Leenderstrijp: soms heb je ook een hengel nodig
×
×
 • Create New...