Spring naar bijdragen

MartinMirja

Leden
 • Aantal bijdragen

  42
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

13 Goed

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Samsung Galaxy S7 / Garmin etrex30
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Okt 2013

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Heemskerk
 1. Ach, gewoon even een beetje Photoshoppen achteraf kan ook altijd nog... Kan ik ook prima een balkje met de gewenste GPS coördinaten alsnog toevoegen. In principe maak ik die foto's altijd met mascotte erop (en niet mezelf of mijn niet aanwezige GPS) omdat ik alleen met een telefoon cache (en fotografeer) en niet daarvoor nog weer iets extra's ga aanschaffen/meenemen. Gelukkig zijn er maar enkele nieuwe virtuals die de belachelijke (strenge) eis hebben dat enkel en alleen de GPS op de foto moet staan.
 2. Wij cachen eigenlijk volledig op de smartphone. Alles bij de hand, wel zo makkelijk. Ooit wel een etrex30 aangeschaft maar daar eigenlijk nooit heel veel mee gedaan. Gaat alleen nog wel eens mee als er sporadisch een chirp uitgelezen moet worden. Batterijduur met cachen is voor de op dit moment gebruikte smartphone zo'n 6-7 uur. En met een goede powerbank komt daar nog makkelijk 12-15 uur bij. Dus ook dat is geen enkel probleem.
 3. MartinMirja

  Kwaliteit

  Zelf kijk ik niet naar favorite points om caches uit te zoeken... Over het algemeen doe ik toch alles wat ik toevallig op de route tegenkom. En ik heb gemerkt dat wat andere cachers met favorieten belonen, heel vaak niet is wat ik waardeer in een cache. Of ik zelf een favoriet geef aan een cache is per type cache verschillend. Sowieso moet een cache wat mij betreft een nette listing met toegevoegde waarde (cq. achtergrond informatie) hebben, op een interessante locatie liggen, correct ingemeten coördinaten en/of goede hint voor het zoeken/vinden, op een locatie liggen die niet te opzichtig is, niet op een te drukke plek ligt en waar je niet op een vuilnisbelt of tussen de hondendrollen belandt. Bij een traditional moet er voor een favo een netjes verzorgde cache liggen, bij voorkeur groter dan een micro. Dat hoeft overigens nog geeneens een kunstwerk te zijn... Bij een multi gewoon een leuke interessante route met een thematische achtergrond en vragen die daar bij passen. Bij een mystery een puzzel die duidelijk is, foutloos is, voor een groot deel van de cachers op te lossen is en je bij een locatie brengt die in thema bij de mystery past. Dat is helaas zelden het geval ... En soms gewoon omdat je aan cache veel plezier hebt beleefd.
 4. Ach, wij ruilen zelden wat maar laten wel zo af en toe wat klein spul achter. Verder ontdoen wij caches gewoon altijd van smerig/verroest/beschimmeld/onnodig/onwenselijk/etc. materiaal en deponeren we dat in de dichtstbijzijnde prullenbak.
 5. Ik neem altijd alle TB's en coins mee, uitgezonderd de idioot grote TB's. TB's willen namelijk reizen. Ik laat ze over het algemeen ook binnen 2 weken wel weer ergens achter, maar ben wel kieskeurig in wat voor cache. Bv. niet in caches die op drukke plekken liggen of erg opvallend zijn. Ook niet in caches die te vies zijn van binnen. De opdracht bekijk ik meestal pas bij het loggen. Over het algemeen zijn er niet zo heel veel TB's met specifieke reisopdrachten. En anders maakt een kleine verplaatsing binnen Nederland ook niet zo veel uit. Toevallig vandaag nog een TB op de eindbestemming afgeleverd in Langeraar. Dat vind ik dan wel weer leuk en geeft je een extra doel voor die dag.
 6. MartinMirja

  Fiets Rondjes

  GC3PXGA (is al anderhalf jaar gearchiveerd) GC2X89T (is al enige tijd gearchiveerd) GC4TR4X (is ook al enige tijd gearchiveerd) GC431T1 is gearchiveerd en vervangen door een nieuwe GC4EETZ (die echt niet met de fiets te doen is). Nieuw: GC5Q7Y6 (Rondje Haarlem 50 km) GC5GP3D (Opgeven is geen optie [2015], 24 km, aan het eind wel bootje/waadpak nodig) GC1JXQF (Beestenboel. 14 km. Is al een oudje maar staat er nog niet op) GC3M5TD (Beelden mens en dier Texel. 35-40 km. Ook al een oudje maar zeker op de fiets te doen) GC25FGZ (Het Hart van Texel. 12 km. Ook een oudje maar prima fietstochtje)
 7. Tja, heel jammer dat deze extra service niet meer 'mag'. Ik houd graag de nieuwe caches in de provincie in de gaten, wat met notificaties volgens mij niet in te stellen is (of heb ik gemist dat je in de notificatie van nieuwe caches ook voor een complete provincie kunt kiezen?).
 8. Bij .nl uiteraard, want het gaat over ons account hier... Die willen we namelijk gelijktrekken aan zoals die is bij .com (Martin&Mirja). Daarvoor hebben we ooit hier een tweede account Martin&Mirja aangemaakt maar blijkbaar struikelt .nl over het &-teken. Dus dat account mag wat mij betreft weg (want ik wil graag het email adres van dat account gebruiken bij dit account) en dit account dan graag hernoemen naar MartinMirja...
 9. Ik heb op 10 juni een ticket (DEB37F) ingeschoten. Hoe lang moet ik nog wachten totdat ik daar antwoord op krijg / daar iets mee gaat gebeuren?
 10. Recente logs mag van mij veel minder up-to-date zijn. Dat de lijst met recente caches up-to-date is, is veel interessanter.
 11. Ach, als we een medecacher op deze eenvoudige wijze verder kunnen helpen... Er gebeuren wel veel meer andere dingen waar ik me (als ik dat zou willen) druk over zou kunnen maken. Waar praten we hier nou over? Een onschuldige hobby! Hoewel voor sommigen...
 12. @geo-hendriks Besteed geen tijd en aandacht aan een stelletje zeurpieten, maar doe je voordeel met de bescheiden info die ik je gegeven heb. En voor anderen... nee, ik heb geen eindcoordinaten gegeven. Puur globale info en info die anderen ook al hadden kunnen lezen. En de cache ligt dan wel op een eilandje, maar daar loopt simpelweg een bruggetjes naartoe. Zonder coordinaten ga je hem hoogstwaarschijnlijk toch niet vinden (zelfs met coordinaten was het al een aardige zoektocht omdat de afwijking groot was). En als laatste: aan die slechte mystery zouden we niets missen als die weg is.
 13. Het betreft hier overigens de cache De Kledingquiz http://coord.info/GC5A883 van europa136 (waarom zouden we dat niet mogen vermelden?) Ik zou sowieso even contact opnemen met de CO of hij deze cache nog lang in leven wil houden omdat vele van zijn caches recentelijk zijn gearchiveerd met de opmerking dat hij ze niet meer kan onderhouden vanwege emigratie. Daarmee komt de weg misschien vanzelf vrij voor jouw tuin...
 14. De 'onnauwkeurigheid' van het zoeken wordt bepaald door die van de inmeter en de meter. Dus daarom maakt het mijns inziens niet zo veel uit of de GPS iets nauwkeuriger is dan een smartphone. Je zult altijd rekening moeten houden met een bepaalde mate van onnauwkeurigheid. Een paar meter blijft een paar meter. Over het algemeen heb je meer aan een goede hint en/of de ervaring die je in de loop der tijd opdoet in het herkennen van potentiële verstopplekken/methodes.
 15. Wij gebruiken voor de iPhone een waterdichte/stootbestendige Lifeproof casing. Is wel redelijk prijzig maar sindsdien (9 maanden geleden) geen schade meer gehad aan de iPhone. Daarvoor binnen een paar maanden tijd 2 keer een gesneuveld touchscreen en een verzopen iPhone...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...