Spring naar bijdragen

MMSE

Leden
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal
 1. Wij zijn afgelopen winter een paar dagen bij Center Parcs Bostalsee (Nohfelden) geweest. We vonden het een schitterend bosrijk gebied. Erg mooi om te wandelen/fietsen, maar het is wel wat heuvelachtig. Heb daar zelf niet gecached, maar de kaart geeft aan dat er wel veel liggen.
 2. MMSE

  Kwaliteit Van De Speelgoedjes

  Dat weet ik! Zoals ik al eerder meldde heb ik me behoorlijk ingelezen voordat ik er aan begon. Ik heb zelfs al een eigen TB op pad gestuurd Maar ik denk inderdaad dat een aantal beginners die zich niet zo goed inlezen misschien ze misschien wel mee naar huis nemen. Kom ik toch weer terug op het verduidelijken van een aantal regels in de cache zelf. Maar goed, hoe kan je dit regelen? Of je moet weer proberen dat er wel weer wat te ruilen valt. Ik vind het, zeker als je met kinderen gaat cachen, echt een vergroting van de feestvreugde na het vinden van de cache. Zie ook de reactie hieronder. Dit dus
 3. MMSE

  Kwaliteit Van De Speelgoedjes

  Ik gebruik geocaching om mijn kinderen mee te krijgen op wandelingen, bij voorkeur in natuurgebieden. Mijn ervaring (hoewel beperkt) is dat in natuurgebieden de caches vaak wel ruimte hebben voor (kleine) goodies. Zo te zien zijn er wel meer mensen die de inhoud van de caches verhogen. Ik denk dat het verduidelijken van de regels, bijvoorbeeld door een kaartje in de cache, een positieve bijdrage kan leveren. En misschien kan er in de logs ook meer aandacht gegeven worden op de inhoud van de cache (met betrekking tot goodies) en wat je er zelf aan toevoegt. In het kader van goed voorbeeld doet volgen. Just my 2 cents als groentje
 4. MMSE

  Kwaliteit Van De Speelgoedjes

  Er worden allemaal aannames gedaan over wie hier schuldig aan zijn, maar je moet uitkijken dat je niet iedereen over één kam scheert. Ik ben zelf net begonnen met het ontdekken van deze hobbie. Inderdaad gewapend met een smartphone, maar ik heb me wel verdiept in 'de regels' voordat ik ben begonnen. Vandaar dat ik ook verbaasd was over wat ik overal aantrof en deze threat aan heb gemaakt. Ik kan me wel voorstellen dat niet iedere beginner de tijd neemt om de regels tot zich te nemen voordat men op pad gaat. Ook moet ik zeggen dat ik niet iets van een centrale bron met regels heb kunnen vinden. Daarnaast vind ik ook dat de regel dat je iets van gelijke óf hogere waarde geen stand houdt. Je kunt niet altijd 'duurdere' dingen blijven ruilen. Wellicht kan het helpen de regels met betrekking tot de goodies in de cache zelf toe te voegen voor de beginners die de regels niet kennen. Daarnaast denk ik ook dat het verhogen van de kwaliteit van de speeltjes positief bij kan dragen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ik heb mijzelf voorgenomen om ,indien er niets ruilbaars is, toch iets toe te voegen aan een cache. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar dan heb ik in ieder geval één iemand blij gemaakt.
 5. MMSE

  Kwaliteit Van De Speelgoedjes

  Het gaat niet om de waarde van de goodies en ze zijn echt wel snel tevreden, maar de goodies zijn voor kinderen een extra beloning voor het vinden van 'de schat'. Ik heb ze in hun eigen speelgoedkast laten zoeken naar ruilwaren, maar als ze de inhoud van een cache zien zijn ze teleurgesteld en houden ze liever hun eigen speelgoed. Maar inderdaad; verbeter de wereld, begin bij jezelf. De afgelopen keer heb ik een extra 'mc donalds' speeltje meegenomen en in de cache achtergelaten. En dan maar hopen op een jeugdige vinder....
 6. Sinds een tijdje zijn wij de wondere wereld van het geocachen aan het ontdekken. Zowel onze kinderen als wijzelf zijn erg enthousiast als we weer gaan schatzoeken. Het enige wat me echt is tegengevallen zijn de speelgoedjes die in sommige caches zitten. In verschillende handleidingen staat dat je spullen van gelijke of hogere waarde moet ruilen, maar wat ik (tot nu toe) in de caches aantref is alleen maar troep. Meer dan een paar gehavende gogo's of kapotte speeltjes uit surprise-eieren ben ik (nog) niet tegengekomen. Is dit toeval of is dit hoe de status over het algemeen is?
 7. Bedankt voor de tips. Heb inmiddels op 1 van de eerdergenoemde sites een paar multi's gevonden met vragen speciaal voor kinderen.
 8. Na een eerste negatieve ervaring met een cache die we niet konden vinden hebben we afgelopen weekend onze eerste cache gelogd. Nu vroeg ik mij af of er iemand nog caches kent die leuk zijn om te doen met kleine kinderen (5 en 7)? Ik had zelf al een lijst met kidscaches gevonden op de officiële site, maar die is erg oud en niet gesorteerd op regio: https://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=2ff4f44a-bb65-49ac-835f-8902aaab63ed En via dit forum heb ik wel de site http://geocachingkids.nl gevonden. Daar staan ze wel op provincie gesorteerd, maar is weinig te vinden in de buurt van Leiden. Hebben jullie verder nog tips voor geocachen met kleine kinderen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...