Spring naar bijdragen

MartinMirja

Leden
 • Aantal bijdragen

  42
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door MartinMirja geplaatst

 1. Ach, gewoon even een beetje Photoshoppen achteraf kan ook altijd nog... Kan ik ook prima een balkje met de gewenste GPS coördinaten alsnog toevoegen. In principe maak ik die foto's altijd met mascotte erop (en niet mezelf of mijn niet aanwezige GPS) omdat ik alleen met een telefoon cache (en fotografeer) en niet daarvoor nog weer iets extra's ga aanschaffen/meenemen. Gelukkig zijn er maar enkele nieuwe virtuals die de belachelijke (strenge) eis hebben dat enkel en alleen de GPS op de foto moet staan.
 2. Wij cachen eigenlijk volledig op de smartphone. Alles bij de hand, wel zo makkelijk. Ooit wel een etrex30 aangeschaft maar daar eigenlijk nooit heel veel mee gedaan. Gaat alleen nog wel eens mee als er sporadisch een chirp uitgelezen moet worden. Batterijduur met cachen is voor de op dit moment gebruikte smartphone zo'n 6-7 uur. En met een goede powerbank komt daar nog makkelijk 12-15 uur bij. Dus ook dat is geen enkel probleem.
 3. MartinMirja

  Kwaliteit

  Zelf kijk ik niet naar favorite points om caches uit te zoeken... Over het algemeen doe ik toch alles wat ik toevallig op de route tegenkom. En ik heb gemerkt dat wat andere cachers met favorieten belonen, heel vaak niet is wat ik waardeer in een cache. Of ik zelf een favoriet geef aan een cache is per type cache verschillend. Sowieso moet een cache wat mij betreft een nette listing met toegevoegde waarde (cq. achtergrond informatie) hebben, op een interessante locatie liggen, correct ingemeten coördinaten en/of goede hint voor het zoeken/vinden, op een locatie liggen die niet te opzichtig is, niet op een te drukke plek ligt en waar je niet op een vuilnisbelt of tussen de hondendrollen belandt. Bij een traditional moet er voor een favo een netjes verzorgde cache liggen, bij voorkeur groter dan een micro. Dat hoeft overigens nog geeneens een kunstwerk te zijn... Bij een multi gewoon een leuke interessante route met een thematische achtergrond en vragen die daar bij passen. Bij een mystery een puzzel die duidelijk is, foutloos is, voor een groot deel van de cachers op te lossen is en je bij een locatie brengt die in thema bij de mystery past. Dat is helaas zelden het geval ... En soms gewoon omdat je aan cache veel plezier hebt beleefd.
 4. Ach, wij ruilen zelden wat maar laten wel zo af en toe wat klein spul achter. Verder ontdoen wij caches gewoon altijd van smerig/verroest/beschimmeld/onnodig/onwenselijk/etc. materiaal en deponeren we dat in de dichtstbijzijnde prullenbak.
 5. Ik neem altijd alle TB's en coins mee, uitgezonderd de idioot grote TB's. TB's willen namelijk reizen. Ik laat ze over het algemeen ook binnen 2 weken wel weer ergens achter, maar ben wel kieskeurig in wat voor cache. Bv. niet in caches die op drukke plekken liggen of erg opvallend zijn. Ook niet in caches die te vies zijn van binnen. De opdracht bekijk ik meestal pas bij het loggen. Over het algemeen zijn er niet zo heel veel TB's met specifieke reisopdrachten. En anders maakt een kleine verplaatsing binnen Nederland ook niet zo veel uit. Toevallig vandaag nog een TB op de eindbestemming afgeleverd in Langeraar. Dat vind ik dan wel weer leuk en geeft je een extra doel voor die dag.
 6. MartinMirja

  Fiets Rondjes

  GC3PXGA (is al anderhalf jaar gearchiveerd) GC2X89T (is al enige tijd gearchiveerd) GC4TR4X (is ook al enige tijd gearchiveerd) GC431T1 is gearchiveerd en vervangen door een nieuwe GC4EETZ (die echt niet met de fiets te doen is). Nieuw: GC5Q7Y6 (Rondje Haarlem 50 km) GC5GP3D (Opgeven is geen optie [2015], 24 km, aan het eind wel bootje/waadpak nodig) GC1JXQF (Beestenboel. 14 km. Is al een oudje maar staat er nog niet op) GC3M5TD (Beelden mens en dier Texel. 35-40 km. Ook al een oudje maar zeker op de fiets te doen) GC25FGZ (Het Hart van Texel. 12 km. Ook een oudje maar prima fietstochtje)
 7. Tja, heel jammer dat deze extra service niet meer 'mag'. Ik houd graag de nieuwe caches in de provincie in de gaten, wat met notificaties volgens mij niet in te stellen is (of heb ik gemist dat je in de notificatie van nieuwe caches ook voor een complete provincie kunt kiezen?).
 8. Bij .nl uiteraard, want het gaat over ons account hier... Die willen we namelijk gelijktrekken aan zoals die is bij .com (Martin&Mirja). Daarvoor hebben we ooit hier een tweede account Martin&Mirja aangemaakt maar blijkbaar struikelt .nl over het &-teken. Dus dat account mag wat mij betreft weg (want ik wil graag het email adres van dat account gebruiken bij dit account) en dit account dan graag hernoemen naar MartinMirja...
 9. Ik heb op 10 juni een ticket (DEB37F) ingeschoten. Hoe lang moet ik nog wachten totdat ik daar antwoord op krijg / daar iets mee gaat gebeuren?
 10. Recente logs mag van mij veel minder up-to-date zijn. Dat de lijst met recente caches up-to-date is, is veel interessanter.
 11. Ach, als we een medecacher op deze eenvoudige wijze verder kunnen helpen... Er gebeuren wel veel meer andere dingen waar ik me (als ik dat zou willen) druk over zou kunnen maken. Waar praten we hier nou over? Een onschuldige hobby! Hoewel voor sommigen...
 12. @geo-hendriks Besteed geen tijd en aandacht aan een stelletje zeurpieten, maar doe je voordeel met de bescheiden info die ik je gegeven heb. En voor anderen... nee, ik heb geen eindcoordinaten gegeven. Puur globale info en info die anderen ook al hadden kunnen lezen. En de cache ligt dan wel op een eilandje, maar daar loopt simpelweg een bruggetjes naartoe. Zonder coordinaten ga je hem hoogstwaarschijnlijk toch niet vinden (zelfs met coordinaten was het al een aardige zoektocht omdat de afwijking groot was). En als laatste: aan die slechte mystery zouden we niets missen als die weg is.
 13. Het betreft hier overigens de cache De Kledingquiz http://coord.info/GC5A883 van europa136 (waarom zouden we dat niet mogen vermelden?) Ik zou sowieso even contact opnemen met de CO of hij deze cache nog lang in leven wil houden omdat vele van zijn caches recentelijk zijn gearchiveerd met de opmerking dat hij ze niet meer kan onderhouden vanwege emigratie. Daarmee komt de weg misschien vanzelf vrij voor jouw tuin...
 14. De 'onnauwkeurigheid' van het zoeken wordt bepaald door die van de inmeter en de meter. Dus daarom maakt het mijns inziens niet zo veel uit of de GPS iets nauwkeuriger is dan een smartphone. Je zult altijd rekening moeten houden met een bepaalde mate van onnauwkeurigheid. Een paar meter blijft een paar meter. Over het algemeen heb je meer aan een goede hint en/of de ervaring die je in de loop der tijd opdoet in het herkennen van potentiële verstopplekken/methodes.
 15. Wij gebruiken voor de iPhone een waterdichte/stootbestendige Lifeproof casing. Is wel redelijk prijzig maar sindsdien (9 maanden geleden) geen schade meer gehad aan de iPhone. Daarvoor binnen een paar maanden tijd 2 keer een gesneuveld touchscreen en een verzopen iPhone...
 16. Ik ben het niet helemaal eens dat de GPS van de smartphones van tegenwoordig niet nauwkeurig genoeg zouden zijn. De ervaring heb ik zelf niet (gebruik wisselend een iPhone 5S of een Samsnung Galaxy S4 mini). Zelf heb ik ook ooit een Etrex 30 aangeschaft en achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van omdat ik hem naar mijn gevoel te weinig gebruik. Alleen in beboste gebieden schakel ik wel eens over op de Etrex, maar dan meestal nog in combinatie met de smartphone. En de chirp functionaliteit is wel een plus (hoewel er niet echt veel chirp caches zijn), ook daarvoor had ik hem aangeschaft. Ander klein nadeel van de Etrex30 vind ik ook dat het schermpje erg krasgevoelig is. In mijn ogen kun je als serieuze cacher niet alleen op een GPS leunen. Meer en meer zaken vereisen ook het bij je hebben van een smartphone. Even snel iets nazoeken, NFC, QR-codes, flashmob achtige caches, wherigo's (vele (goedkopere?) GPS'en ondersteunen dat niet) en dan vergeet ik vast nog wel een x-aantal zaken. Oplossing voor het batterijgebruik is inderdaad simpelweg een powerbank of extra batterij (of zelfs 2) aanschaffen. Oplossing voor internetgebruik is de boel downloaden (zowel caches als kaarten) voor offline gebruik. Op die manier (zelf gebruik ik dan de iPhone met de geocaching app) kan ik met gemak zonder datagebruik in het buitenland cachen. Hoewel ik eigenlijk altijd wel, voor noodgevallen, een kleine databundel EU aanschaf voor 5 Euro. Daar red ik het dan meestal wel een week mee. Al met al zijn er dus opties genoeg en het is maar net wat je zelf het prettigste vindt.
 17. Het aantal per provincie zou wat mij betreft ook wel iets hoger mogen. Of zou er een 'zoekfunctie' bij kunnen komen om zelf te filteren op de periode (en provincie en aantal te tonen)?
 18. Juist. En laat gewoon iedereen cachen zoals hij/zij dat wil. Er ligt voor iedere categorie cacher wat wils. Dus daarmee moet iedere cacher voldoende hebben om zijn/haar hobby op een manier uit te oefenen die het meeste voldoening geeft.
 19. Dat ik uiteindelijk online de cache als found log wanneer je aan de voorwaarden voldoet, is natuurlijk volkomen duidelijk. Maar soms kom je wel eens langs een challenge waarvan je niet weet of je er überhaupt aan voldoet. En omdat ik (nog niet) geen gebruiker ben van tooltjes zoals GSAK kost het uitzoeken of je aan de voorwaarden voldoet soms veel tijd. En daar heb ik dan niet altijd direct zin in om dat uit te zoeken (soms zelfs weken/maanden later, soms bewust, soms gewoon omdat je het vergeet). En ook als ik weet dat ik niet voldoe, kijk ik soms pas maanden later weer eens naar zo'n challenge en dan zie je dat je er al tijden aan voldoet. Maar het lijk er toch sterk op dat er in de (door DaffyDuck53) genoemde guidelines weinig/niets staat over wanneer je dan de daadwerkelijke found logt. Op het moment dat je alsnog ziet dat je aan de voorwaarde voldoet met de datum van dat moment of met terugwerkende kracht de datum invult waaraan je daadwerkelijk aan de voorwaarden voldoet en uiteraard ook het logboek al beschreven had (met de minst ver in het verleden liggende datum van die twee als logdatum).
 20. Ik heb recentelijk alvast diverse challenges in het veld gelogd (en met een write note op de site), waar ik op dat moment nog niet aan voldeed. Als ik binnenkort wel aan de voorwaarde voldoe, kan ik de challenge(s) als found loggen. Maar welke datum gebruik ik dan als datum om de found te loggen? De oorspronkelijke datum waarop ik de logrol heb beschreven en de write note heb geplaatst? De datum waarop ik aan de voorwaarde van de challenge heb voldaan. Of de datum waarop ik uiteindelijk de found log op de website heb gelogd? Of maakt het niet uit/wat ik zelf het prettigste vind (bv. vanwege de eigen administratie en volgnummer die ik mijn founds geef)?
 21. MartinMirja

  161 Meter Regel

  Ik heb ook het idee dat van oudere multi's niet altijd de eindcoordinaten goed (of helemaal niet.) in het systeem staan. Ik heb toch al meerdere malen meegemaakt dat het eindpunt van een oude multi ruim binnen 161 meter van een nieuwere cache ligt. Zo deed ik vorige week een nieuwe traditional in Ootszaan die op nog geen 20 meter van het eindpunt van een behoorlijk oude multi ligt. En hoe dan te handelen? Dit aanmelden bij een reviewer of de boel maar gewoon laten zoals het is?
 22. MartinMirja

  Cache Melden

  En daar hebben we weer zo'n typisch Barny zeikmailtje ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...