Spring naar bijdragen

vleddermuis

Leden
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

11 Goed

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2003
 • Lengtegraad
  7 00329
 • Breedtegraad
  52 58445

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Vledderveen
 1. vleddermuis

  Kerst Trails

  Ik heb het even opgezocht: http://www.spelletje.nl/kerst-trail.htm Grappig, deze kerst trail is nu al online. Zal wel een foutje zijn. Mag je alleen loggen op de motor? Gelukkig, ik was al heel even bang dat het iets met geocache te maken heeft.
 2. vleddermuis

  Kerst Trails

  Wat is een kerst trail?
 3. Als ik een micro vind achter een bord met een doorweekt logrolletje ben ik geneigd om "gevonden" als log te plaatsen. Immers is het niets meer dan dat je een stuk plastic hebt gevonden. Mocht je zoiets tijdens een CITO event toevallig tegenkomen beland die in de vuilniszak! Als ik een leuke cache gevonden heb op een leuke locatie of de route was de moeite waard om te lopen zet ik er wel neer dat het een leuke route is/was. Als een cache logjes krijgt met "gevonden" "tftc" moet je je afvragen of je deze cache wel wilt vinden.
 4. Gelukkig zijn er nog mooie cache's op mooie locaties. Vandaag een leuke multie opgezocht en erg genoten van de route. Onderweg kwam ik een micro tegen die onderdeel was van 1 of ander rondje, tja... waarom die daar ligt? Daar zijn volgens mij waypoints voor bedacht. Maar goed, de route verder gevolgd en de cache gevonden, maar nog belangrijker: 2uur lang genoten van de koude frisse buitenlucht
 5. Al sinds 2004 ben ik bezig met geocaching, geloof mij, er bestaan micro's achter verkeersborden en munitiekistjes in stinksloten. "vroeger" leidde een cache je naar een mooie locatie, tegenwoordig is het maar afwachten waar je eindigt . Maar goed.. zal niet teveel zeuren...
 6. Het valt mij op dat tegenwoordig meer caches op oninteressante plaatsen liggen. Een micro achter een verkeerbord of een kistje in een stinksloot. Waarom? Geocaching, ooit bedacht om mooie locaties te delen met de medemens, opgaan in de natuur. Een cache kun je toch gewoon een mooi plekje geven? Een plekje wanneer hij bezocht word de vinder denkt "Best mooi hier", een Multi die gelopen wordt in een mooie omgeving en wanneer je de cache hebt gevonden, je het jammer vind dat de mooie wandeling er alweer op zit. Nee, ik heb het idee dat tegenwoordig meer gekeken wordt naar de puntentelling. Een micro achter een bord, of erger nog, de carpoolcaches, die sla ik liever over. Laatst heb ik een cache geplaatst op een (naar mijn idee) mooie locatie. hmmm nee niet naar mijn idee, het IS een mooie locatie, hoewel daar altijd meningsverschillen over mogelijk zijn.... Maar goed wat gebeurt er? Binnen een half uur nadat hij online kwam 6 "geocachers" die langskwamen. Auto zo dicht mogelijk bij de cache parkeren, als een g*k naar de cache om hem maar als eerste te loggen??? Naam opschrijven en weer weg. Hebben we nog wel oog voor de omgeving? Laat mij maar de mooie caches lopen, waarvan ik thuis denk "die ga ik nog een keer doen"!
 7. Bedankt voor de reactie, heeft me wel iets gehoplen! Nog duidelijker werdt het voor de kinderen toen ze in het bos het pijltje van de GPS konden volgen.
 8. Beste iedereen, Zaterdag 8 oktober 2011 gaan we "schatzoeken" in het bos met kinderen van plm.4-12 jaar. Dit gaan we doen d.m.v. GPS en coordinaten. Een eenvoudige route is uitgezet. Maar nu moet ik de kinderen uitleggen wat coordinaten en GPS is. Iemand een idee hoe ik dit op een kindvriendelijke manier kan doen? Groeten Vleddermuis
 9. De beste lamp (tot nu toe) vind ik voor nachtcaches toch wel de Streamlight - SL-20 XP Door dat hij 2 standen heeft (gewone lamp en led) is hij voor het lopen/zien van reflectoren het best op led en voor het grote zoekwerk of omdat je gewoon het hele bos wil verlichten is hij het best op de normale stand. De "normale" stand is feller dan de maglite(oplaadbaar) en schijnt verder. (getest met beide lampen) Verder is de lamp oplaadbaar en gaat de accu zeer lang mee (vooral op led) De lamp is wel duurder dan de maglite oplaadbaar, maar voordelen heeft hij zeker: Streamlight - SL-20 XP Lichter dan een maglite 2 functies (led en halogeen) Oplaadbaar en zeer goede accu.
 10. vleddermuis

  Garmin Gps 60

  Te koop: z.g.a.n. Garmin GPS 60 (de gele dus) Heb hem over en om nou met 2 gps apparaten oppad te gaan is ook wat overdreven, vandaar dat hij te koop is dus. Voor 125 euro mag hij weg (inc. verzendkosten). of een goede bod.
 11. Uhh oke juist ja, goh wat slim van je
×
×
 • Nieuwe aanmaken...