Spring naar bijdragen

Twin Peaks

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2,305
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  35

Waardering in de gemeenschap

201 Uitstekend

Over Twin Peaks

 • Rang
  Intensieve Poster
 • Verjaardag 06/10/1956

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Magellan eXplorist 710 / Garmin Montana 680t / iPhone 7s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2003
 • Lengtegraad
  4.29.300
 • Breedtegraad
  51.57.900

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.SB4SafeT.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Ergens aan de oever van de Rotte
 • Interesse
  B(l)oeiende discussies.

Recente profielbezoeken

6,408 profielweergaven
 1. Twin Peaks vertrekt na een paar hele drukke jaren per 2 april 2018 vanaf huis, te voet, naar Santiago de Compostela. ca. 5 maanden en 2200 km "onthaasten" . We hebben er zin an!
  De GPS zit vol met geocaches langs de route, dus wie weet....  
   

  1. Toon vorige opmerkingen  3 meer
  2. de kikkers

   de kikkers

   Héé'l veel plezier Twin Peaks. Wat een ervaring gaat dat worden. Wil je ons af en toe op de hoogte houden?

   Succes namens de gasten van het geocafé

  3. Twin Peaks
  4. Peetee

   Peetee

   Ik heb geen Facebook account, dus kan ik de foto's helaas niet bekijken. Wel mooi gehad, Twin Peaks?

 2. Twin Peaks

  Geoleaks Ervaringen / Mystery's

  het gaat die mensen vaak niet om het puntje, nnnnneeeee....het gaat die mensen om de cache. Het gaat die mensen om het principe van "cachen zoals het oorspronkelijk bedoeld was, c.q. hoe het heurt" Mensen die vast blijven houden aan de regel dat een cache voor iedereen te doen moet zijn. Dat "de oorsprong" van het cachen een kist is met een logboek en ruilspulletjes die op een aantrekkelijke lokatie verstopt is. Traditional Geocaches .... daar is het allemaal mee begonnen en dat zijn dus de enige echte! De rest is er allemaal later bij verzonnen en dat kunnen ze blijkbaar maar niet verkroppen. (en al helemaal niet als men de puzzels niet snapt) Te ingewikkelde multi's en nog veel ingewikkelder puzzels.... ja ho effe, zo was het niet bedoeld! Elke cache moet te doen zijn en als ik op welke manier dan ook mijn krabbel in het logboek heb gezet..... heb ik een geldig log, toch? IK heb het RECHT om elke cache te transformeren/deformeren/degraderen tot een Traditional, want zo was het spelletje ooit bedoeld. PUNT. laat daar vooral geen twijfel of discussie over bestaan. Zonder principes blijven we toch zeker nergens? Wel jammer dat de meeste van die getransformeerde tradi's allang geen kisten met ruilspulletjes meer zijn en ook niet op aantrekkelijke lokaties liggen, maar goed....er zit wel een logboek ik dus is het een "echte" cache en zet ik mijn krabbel er wel in. Ik bedoel...je kan natuurlijk ook teveel principes hebben en dan maak ik mijn punt(jes) niet.
 3. Twin Peaks

  Dan Plaats Je Een Cache...

  Erg vervelend allemaal, mensen moeten gewoon van andermans spullen afblijven. Een tip: De cachebehuizing helpt (hoe leuk ook), helaas niet echt mee. Lastig uit het zicht te verstoppen (hangt waarschijnlijk op "grijphoogte" aan een boom o.i.d. ) Hoe leuk gemaakt ook: iedereen ziet natuurlijk dat het geen gewoon vogelhuisje is, ik bedoel, welke vogel heeft er een voordeur (of achterdeur) met een haakje erop?. Je ziet dus direkt "dat er iets mee is" en dat wekt nieuwsgierigheid, zeker bij balorige jeugd. Echt origineel is een vogelhuisje (hoe goed bedoeld ook) natuurlijk ook allang niet meer. Nee, ik zou waarschijnlijk op zoek gaan naar een originelere en minder opvallende cachebehuizing, die beter te verstoppen is, of gewoon de standaard box (met logBOEK en ruilspullen!!) gebruiken. Maar zoals Krimpenees ook aangeeft: zulke dingen gebeuren, helaas. Laat je er vooral niet door ontmoedigen. Leer ervan en gebruik de ervaring bij de volgende (of deze) cache. Succes!
 4. Twin Peaks

  Magellan Explorist 110

  Een aantal komen daar vandaan, maar een deel ook via forumgebruikers op US en Duitse Magellan-fora. Overigens zijn de laatste updates alweer een half jaar oud, denk ik, dus ik moet eerdaags een check-up doen voor de meest actuele kaarten. (gelukkig komen er in een half jaar niet zo heel veel nieuwe wegen bij. Zeker buiten Nederland niet.
 5. Twin Peaks

  Magellan Explorist 110

  Ha, mn mailbox zat vol... maar het kan weer hoor. Als je me dan direkt een emailadres stuurt via de PM, kan ik je vanuit mijn dropbox een invite sturen.
 6. Twin Peaks

  Magellan Explorist 110

  Garmin Topo is niet geschikt voor gebruik op Magellans, of anders gezegd...Magellans kunnen geen Garmin Topo's lezen. Het bewuste bestandsformaat is, voorzover ik weet ook niet te converteren. Je zult het dus met de kaarten van Magellan zelf moeten doen (overigens vind ik de voorgeinstalleerde Topo's op de 710 heel prima) Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van OSM kaarten speciaal voor de Magellan. Daar heb ik een dropbox vol van, met inmiddels 22 gebruikers.
 7. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Er zit onder de boom in de wand ook een rotshaak. Daar is met een acht in een zijde van het dubbele touw (11mm-statisch) middels een karabiner in de rotshaak een tweede zekering aangebracht. Er zat ter plaatse maar 1 rotshaak (wellicht om te kunnen topropen?) dus was dit de beste (alternatieve) krachtendriehoek / dubbele zekering. Je kan via een omweg achterlangs weer naar boven om al je spullen weer uit te halen.
 8. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Nee, het was hier: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=ae7e4efa-e80a-4ac9-894e-af1d43f35ac6 Ergens in Nordrheinland Westfalen. Hij is overigens gearchiveerd omdat er regelmatig uilen zouden nestelen
 9. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Nieuwe helm? Is dat nu een muts of is de vertrouwde rode helm er niet meer? Mmmm,,,hier had ik wel op..... maar we waren met z'n 4-en en 1 ervan had geen helm. bij de vorige foto waren mijn klimmaatjes al beneden en kom ik als laatste....inderdaad met een muts op. (blush) Maar..... wel bewust: Het risicco op steenslag is kleiner, als er niemand meer boven je klimt / is
 10. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Even een krabbel in het logboekje zetten!
 11. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Als ervaren sportklimmer EN als veiligheidskundige moet ik toch een ernstig appel doen aan je gezonde verstand. 1. Ga NOOIT alleen klimmen, hoe eenvoudig de klim ook lijkt. (ik zie regelmatig de meest ervaren klimmers nog foutjes maken, die goed aflopen omdat ze gezekerd zijn, maar die zonder zekering slecht zouden zijn afgelopen.) Als je dan alleen ergens ligt en er komt toevallig een tijdje niemand langs, kan dat heel vervelend uitpakken. 2. Tot een meter of 10, zeg je? en verderop " je klimt dan vrij dus ik hou de hoogte beperkt" ? heb je weleens geprobeerd om vanaf 10 m hoogte je val te breken? Je leest weleens, dat mensen een val van die hoogte overleven, maar geloof me: de meesten komen daar niet zonder kleerscheuren vanaf of laten er zelfs het leven bij. Hoe je valt heb je meestal niet in de hand en onderweg je positie corrigeren, daar is 10 m. te weinig voor. Raak onderweg een tak, of op de grond een strong of een boomwortel en het licht gaat echt uit. en nogmaals: Als je dan alleen ergens ligt en er komt toevallig een tijdje niemand langs, kan dat heel vervelend uitpakken. Je woont in Rotjeknor? Ik ook. Kom eens naar Steep-art, of naar Monte Cervino en doe daar een proeflesje of een cursus. Heel leerzaam.
 12. Twin Peaks

  Favorites

  Nee, het is een raar fenomeen, dat alleen members de favo's kunnen uitdelen. Maar zoals Sivota aangeeft: het zijn "slechts" schouderklopjes. en ja... voor het voorrecht om iemand te mogen complimenteren, moet je natuurlijk iets overhebben. Voor beide van je onopgehelderde overpeinzingen geldt overigens, dat dit meer zegt over de logger, dan over de legger. Ik zou daar niet te lang over peinzen. We hebben Statler en Waldorf al om zich daarover op te winden.
 13. Twin Peaks

  Favorites

  Tja...favourites.. ik heb er 112 te vergeven en daar slechts 8 maal gebruik van gemaakt. In 3 gevallen was dat een multi In 3 gevallen was dat een tradi In 1 geval was het een mystery In 1 geval was het een earthcache Twee van de multi's waren prachtig verzorgd, dooe een mooi gebied Een multi had zeer vernuftige waypoints Een tradi lag op een prachtige lokatie, waar ik anders wellicht aan voorbij was gegaan Een tradi lag op een druk plein in Madrid, maar was echt ingenieus van opzet/constructie Een tradis was een mooie klimcache, met een prachtig geconstrueerd spinnenweb van klimtouw, tussen 2 hoofdtakken op een meter of 12 hoogte. (kokertje verstopt in een insect in het web) De mystery, was een van de eerste T5 klimcaches in Nederland, dus voor mij favoriet (pers. voorkeur) De earthcache (enkele dagen geleden toegekend) was een prachtig geologisch fenomeen, zomaar ergens (nou ja, niet zomaar ergens natuurlijk) langs de weg, waar ik zonder seintje van de GPS blind aan voorbijgereden zou zijn. In 3 gevallen vond ik een kist met inhoud In 2 gevallen was het een simpele koker in 1 geval een eeh post-it blokje met een nietje erin in de behuizing in 1 geval geen cache, maar 2 vragen beantwoorden en optioneel een schetsje maken en een foto. Vergeleken met de eerste jaren, cache ik nu nog maar sporadisch. Ook min of meer selectief en meestal tijdens vakanties, zoals nu. De favo's uit de eerste jaren waren voor mij destijds uitzonderlijke caches, waardoor ik de lat al hoog legde voor mezelf. Dat is een van de redenen, dat ik nog steeds 104 favo's te vergeven heb, maar eigenlijk te weinig aanleiding vind om dat ook te doen. Of ik een kist vind, of een koker of slechts een papiertje, is voor mij niet eens maatstaf. De mate waarin de CO moeite heeft gedaan er iets van te maken, telt zwaar, maar is niet doorslaggevend De mate waarin ik er door verrast / uitgedaagd / bekoord word, zijn wel de grootste bepalers. Iedereen heeft dus zo zijn eigen criteria om favo's uit te delen. De een legt die lat hoger dan de ander, sommige cachers kunnen haast niet wachten tot ze weer 10 caches hebben gelogd, zodat ze weer een favo erbij hebben. Anderen (zoals ik) hebben er 104 over. Weer anderen kunnen ze niet uitdelen omdat ze geen PM zijn. Dat laatste zorgt al voor een onbalans in de redelijkheid / betrouwbaarheid van het systeem. Wat mij betreft: Favo's, doe ermee wat je wilt, maar hecht niet al te veel waarde aan de betrouwbaarheid van het systeem. Al zegt een cache met heel veel favo's natuurlijk wel iets over die cache. Wat heb je aan dit antwoord...Tja...volgens mij eigenlijk ook niks dus. Haha .
 14. Twin Peaks

  Ideale Cachetas?

  Goeie info, bedankt!
×