Spring naar bijdragen

wilg

Leden
 • Aantal bijdragen

  176
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over wilg

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSmap60CSX
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.wilg.info
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Hallo Frank,

  Wel leuk om alles rond de GCF(EU)2011 groepscoin op je eigen forum te willen afhandelen, maar het lijkt me toch dat te weinig potentiële deelnemers de weg daarheen zullen weten te vinden en er dus niets van weten. Met als gevolg dat ze dus niet gaan meedoen.

  Zou het nou niet beter zijn om gewoon een topic hierover op het GC(NL)-forum te openen en daar alles te...

 2. wilg

  Plate Cover Cache

  Voor $4.95 + $6.59 verzendkosten zag ik hem hier
 3. wilg

  Cachen Met Tomtom

  Ik heb mijn eerste caches met Tomtom op de PDA gevonden en gebruikte toen het GPS status scherm. Op dit scherm zie je de coordinaten, je kan dan redelijk richting een cache navigeren (heb geen ervaring met tomtom kastjes dus weet niet of die ook dit scherm hebben).
 4. wilg

  Geocoin Maken

  Een geocoin maken is erg leuk, maar vergt wel wat voorbereiding en doorzettingsvermogen. Ten eerste moet je een goed ontwerp maken, plaatjes in gif en jpg formaat moeten eerst worden omgezet in zgn. vector plaatjes. Bij geocoins worden de kleuren in vakjes aangebracht, overlopende kleuren zijn dan niet mogelijk. Eigenlijk is het één kleur per vakje. Je hebt wel keuze uit veel verschillende kleuren, ook doorzichtige kleuren waarbij je bijvoorbeeld een achtergrond in het metaal van de coin kan toepassen. Een belangrijke kostenpost zijn de mallen waarmee de coins worden geslagen (weet de huidige prijzen niet maar toen ik een coin liet maken was het rond de EUR 75,- per kant 2D). Het is ook mogelijk een 3D mal te laten maken maar dat is dan gelijk weer duurder. Daar komt dan nog de prijs van de coin bij, hierbij is ook de gebruikte metaakleur en de grootte van de coin van invloed. De kleuren kun je in soft-enamel (vloeit in een vakje) of hard-enamel (vult het hele vakje waardoor je een vlakke munt krijgt) laten aanbrengen. Hard enamel is duurder dan soft-enamel. Als je de coin trackable wil maken moet je trackingcodes kopen, deze kosten bij groundspeak $1,50 per stuk. Wil je ook nog een icoontje dan komt er nog $150 bij (wel een minimum van 100 trackingcodes vereist dacht ik). Het graveren van de codes kost ook weer extra. Inmiddels kun je bij vele leveranciers terecht kijk eens in de lijst op geocaching.com hij staat hier bij Geocoin Manufacturers & Resellers. Er staan ook een paar NL sites tussen. Omdat vrijwel alle coins in China worden gemaakt en ze wel wat wegen krjg je ook nog te maken met verzendkosten. Ook de NL staat wil er wat aan verdienen in de vorm van BTW en invoerrechten. Kleine aantallen zijn onvoordelig omdat je dan met relatief veel kosten voor de mallen te maken hebt. Ik hoop dat dit je een beetje helpt, succes met het project.
 5. wilg

  Doorverwijzing op deze site, Hoe Te Maken?

  Als je flikkerende banners of de scheurende barny zat bent even de Esc knop indrukken...
 6. wilg

  Handtekening/Stats onjuist ondanks forumtips

  Je hebt in de url staan www.geocaching.com dat geeft dit Wijzig dit in img.geocaching.com en je krijgt dit
 7. wilg

  Geocachen op TV West

  Het is een item in de nieuwsuitzending van 16 juli 2006 nu te volgen in de livestream op internet. Wordt de hele nacht en morgen tot 17.00 herhaald Kijk op rtvwest menu aan de rechterkant.
×