Spring naar bijdragen

Twin Peaks

Leden
 • Aantal bijdragen

  2305
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  35

Alles door Twin Peaks geplaatst

 1. Twin Peaks vertrekt na een paar hele drukke jaren per 2 april 2018 vanaf huis, te voet, naar Santiago de Compostela. ca. 5 maanden en 2200 km "onthaasten" . We hebben er zin an!
  De GPS zit vol met geocaches langs de route, dus wie weet....  
   

  1. Toon vorige opmerkingen  3 meer
  2. de kikkers

   de kikkers

   Héé'l veel plezier Twin Peaks. Wat een ervaring gaat dat worden. Wil je ons af en toe op de hoogte houden?

   Succes namens de gasten van het geocafé

  3. Twin Peaks
  4. Peetee

   Peetee

   Ik heb geen Facebook account, dus kan ik de foto's helaas niet bekijken. Wel mooi gehad, Twin Peaks?

 2. het gaat die mensen vaak niet om het puntje, nnnnneeeee....het gaat die mensen om de cache. Het gaat die mensen om het principe van "cachen zoals het oorspronkelijk bedoeld was, c.q. hoe het heurt" Mensen die vast blijven houden aan de regel dat een cache voor iedereen te doen moet zijn. Dat "de oorsprong" van het cachen een kist is met een logboek en ruilspulletjes die op een aantrekkelijke lokatie verstopt is. Traditional Geocaches .... daar is het allemaal mee begonnen en dat zijn dus de enige echte! De rest is er allemaal later bij verzonnen en dat kunnen ze blijkbaar maar niet verkroppen. (en al helemaal niet als men de puzzels niet snapt) Te ingewikkelde multi's en nog veel ingewikkelder puzzels.... ja ho effe, zo was het niet bedoeld! Elke cache moet te doen zijn en als ik op welke manier dan ook mijn krabbel in het logboek heb gezet..... heb ik een geldig log, toch? IK heb het RECHT om elke cache te transformeren/deformeren/degraderen tot een Traditional, want zo was het spelletje ooit bedoeld. PUNT. laat daar vooral geen twijfel of discussie over bestaan. Zonder principes blijven we toch zeker nergens? Wel jammer dat de meeste van die getransformeerde tradi's allang geen kisten met ruilspulletjes meer zijn en ook niet op aantrekkelijke lokaties liggen, maar goed....er zit wel een logboek ik dus is het een "echte" cache en zet ik mijn krabbel er wel in. Ik bedoel...je kan natuurlijk ook teveel principes hebben en dan maak ik mijn punt(jes) niet.
 3. Erg vervelend allemaal, mensen moeten gewoon van andermans spullen afblijven. Een tip: De cachebehuizing helpt (hoe leuk ook), helaas niet echt mee. Lastig uit het zicht te verstoppen (hangt waarschijnlijk op "grijphoogte" aan een boom o.i.d. ) Hoe leuk gemaakt ook: iedereen ziet natuurlijk dat het geen gewoon vogelhuisje is, ik bedoel, welke vogel heeft er een voordeur (of achterdeur) met een haakje erop?. Je ziet dus direkt "dat er iets mee is" en dat wekt nieuwsgierigheid, zeker bij balorige jeugd. Echt origineel is een vogelhuisje (hoe goed bedoeld ook) natuurlijk ook allang niet meer. Nee, ik zou waarschijnlijk op zoek gaan naar een originelere en minder opvallende cachebehuizing, die beter te verstoppen is, of gewoon de standaard box (met logBOEK en ruilspullen!!) gebruiken. Maar zoals Krimpenees ook aangeeft: zulke dingen gebeuren, helaas. Laat je er vooral niet door ontmoedigen. Leer ervan en gebruik de ervaring bij de volgende (of deze) cache. Succes!
 4. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Er zit onder de boom in de wand ook een rotshaak. Daar is met een acht in een zijde van het dubbele touw (11mm-statisch) middels een karabiner in de rotshaak een tweede zekering aangebracht. Er zat ter plaatse maar 1 rotshaak (wellicht om te kunnen topropen?) dus was dit de beste (alternatieve) krachtendriehoek / dubbele zekering. Je kan via een omweg achterlangs weer naar boven om al je spullen weer uit te halen.
 5. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Nee, het was hier: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=ae7e4efa-e80a-4ac9-894e-af1d43f35ac6 Ergens in Nordrheinland Westfalen. Hij is overigens gearchiveerd omdat er regelmatig uilen zouden nestelen
 6. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Nieuwe helm? Is dat nu een muts of is de vertrouwde rode helm er niet meer? Mmmm,,,hier had ik wel op..... maar we waren met z'n 4-en en 1 ervan had geen helm. bij de vorige foto waren mijn klimmaatjes al beneden en kom ik als laatste....inderdaad met een muts op. (blush) Maar..... wel bewust: Het risicco op steenslag is kleiner, als er niemand meer boven je klimt / is
 7. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Even een krabbel in het logboekje zetten!
 8. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Als ervaren sportklimmer EN als veiligheidskundige moet ik toch een ernstig appel doen aan je gezonde verstand. 1. Ga NOOIT alleen klimmen, hoe eenvoudig de klim ook lijkt. (ik zie regelmatig de meest ervaren klimmers nog foutjes maken, die goed aflopen omdat ze gezekerd zijn, maar die zonder zekering slecht zouden zijn afgelopen.) Als je dan alleen ergens ligt en er komt toevallig een tijdje niemand langs, kan dat heel vervelend uitpakken. 2. Tot een meter of 10, zeg je? en verderop " je klimt dan vrij dus ik hou de hoogte beperkt" ? heb je weleens geprobeerd om vanaf 10 m hoogte je val te breken? Je leest weleens, dat mensen een val van die hoogte overleven, maar geloof me: de meesten komen daar niet zonder kleerscheuren vanaf of laten er zelfs het leven bij. Hoe je valt heb je meestal niet in de hand en onderweg je positie corrigeren, daar is 10 m. te weinig voor. Raak onderweg een tak, of op de grond een strong of een boomwortel en het licht gaat echt uit. en nogmaals: Als je dan alleen ergens ligt en er komt toevallig een tijdje niemand langs, kan dat heel vervelend uitpakken. Je woont in Rotjeknor? Ik ook. Kom eens naar Steep-art, of naar Monte Cervino en doe daar een proeflesje of een cursus. Heel leerzaam.
 9. Twin Peaks

  Favorites

  Nee, het is een raar fenomeen, dat alleen members de favo's kunnen uitdelen. Maar zoals Sivota aangeeft: het zijn "slechts" schouderklopjes. en ja... voor het voorrecht om iemand te mogen complimenteren, moet je natuurlijk iets overhebben. Voor beide van je onopgehelderde overpeinzingen geldt overigens, dat dit meer zegt over de logger, dan over de legger. Ik zou daar niet te lang over peinzen. We hebben Statler en Waldorf al om zich daarover op te winden.
 10. Twin Peaks

  Favorites

  Tja...favourites.. ik heb er 112 te vergeven en daar slechts 8 maal gebruik van gemaakt. In 3 gevallen was dat een multi In 3 gevallen was dat een tradi In 1 geval was het een mystery In 1 geval was het een earthcache Twee van de multi's waren prachtig verzorgd, dooe een mooi gebied Een multi had zeer vernuftige waypoints Een tradi lag op een prachtige lokatie, waar ik anders wellicht aan voorbij was gegaan Een tradi lag op een druk plein in Madrid, maar was echt ingenieus van opzet/constructie Een tradis was een mooie klimcache, met een prachtig geconstrueerd spinnenweb van klimtouw, tussen 2 hoofdtakken op een meter of 12 hoogte. (kokertje verstopt in een insect in het web) De mystery, was een van de eerste T5 klimcaches in Nederland, dus voor mij favoriet (pers. voorkeur) De earthcache (enkele dagen geleden toegekend) was een prachtig geologisch fenomeen, zomaar ergens (nou ja, niet zomaar ergens natuurlijk) langs de weg, waar ik zonder seintje van de GPS blind aan voorbijgereden zou zijn. In 3 gevallen vond ik een kist met inhoud In 2 gevallen was het een simpele koker in 1 geval een eeh post-it blokje met een nietje erin in de behuizing in 1 geval geen cache, maar 2 vragen beantwoorden en optioneel een schetsje maken en een foto. Vergeleken met de eerste jaren, cache ik nu nog maar sporadisch. Ook min of meer selectief en meestal tijdens vakanties, zoals nu. De favo's uit de eerste jaren waren voor mij destijds uitzonderlijke caches, waardoor ik de lat al hoog legde voor mezelf. Dat is een van de redenen, dat ik nog steeds 104 favo's te vergeven heb, maar eigenlijk te weinig aanleiding vind om dat ook te doen. Of ik een kist vind, of een koker of slechts een papiertje, is voor mij niet eens maatstaf. De mate waarin de CO moeite heeft gedaan er iets van te maken, telt zwaar, maar is niet doorslaggevend De mate waarin ik er door verrast / uitgedaagd / bekoord word, zijn wel de grootste bepalers. Iedereen heeft dus zo zijn eigen criteria om favo's uit te delen. De een legt die lat hoger dan de ander, sommige cachers kunnen haast niet wachten tot ze weer 10 caches hebben gelogd, zodat ze weer een favo erbij hebben. Anderen (zoals ik) hebben er 104 over. Weer anderen kunnen ze niet uitdelen omdat ze geen PM zijn. Dat laatste zorgt al voor een onbalans in de redelijkheid / betrouwbaarheid van het systeem. Wat mij betreft: Favo's, doe ermee wat je wilt, maar hecht niet al te veel waarde aan de betrouwbaarheid van het systeem. Al zegt een cache met heel veel favo's natuurlijk wel iets over die cache. Wat heb je aan dit antwoord...Tja...volgens mij eigenlijk ook niks dus. Haha .
 11. Twin Peaks

  Ideale Cachetas?

  Goeie info, bedankt!
 12. Twin Peaks

  Ideale Cachetas?

  Ik bestel al sinds jaar en dag bij Dealextreme. (ik denk al een jaar of 4, 5) Van handige hebbedingetjes en gadgets voor in de keuken, outdoor, sport en of gewoon in het huishouden, tot zaklampen, tablets en al een stuk of 5 smartphones. In totaal (als ik mijn "order history" bekijk al zo'n 80 artikelen, verspreidt over 23 bestellingen. Bestellingen varierend van 2,95 tot 195 euro. Nog nooit problemen gehad. 1x een artikel retour gestuurd, wat netjes is terugbetaald. Nog nooit invoerrechten betaald. Als ik meerdere artikelen tegelijk bestel, let ik wel op welke zaken in een envelop passen en welke niet. Die bestel ik dan apart van elkaar in deelbestellingen. Zaken die in enveloppen passen zijn vaak al met een week of 2 binnen. Pakketjes duren vaak 1 tot 3 weken langer.
 13. Haha... en hij ondertekent zijn schilderwerk, met "Aristoteles" Waarschijnlijk verschijnt er binnenkort dus ook een "Ethica Geocacheia" van zijn hand? Een filosofische verhandeling over ethiek (en wellicht logica) van het Geocachen? On-topic... Goed om te zien dat er zo hier en daar weer wat gebeurt met de site. Tapatalk is weliswaar nog niet zo mijn ding, maar diverse gebruikers zullen er plezier van gaan hebben. Ongetwijfeld een nuttige aanvulling
 14. Twin Peaks

  Wie Klimt, En Hoe?

  Een zekering op borsthoogte vind ik erg onhandig bij het stijgen langs een vast touw. Immers, je staat met de voet in de voetlus, die aan de stijgklem zit. Deze is als bovenste klem op de lijn gemonteerd. Als je de GriGri dan op borsthoogte hebt zitten is je bereik veel kleiner. Als je na het verplaatsen van de bovenste stijgklem in de voetlus gaat staan, loopt de GriGri al tegen de stijgklem aan terwijl je nog amper rechtop staat. In deze stand in de GriGri hangend kun je de stijgklem amper een halve meter verplaatsen (je armen zijn niet langer.) Immers: de afstand tussen je zekering op borsthoogte en de reikwijdte van je arm is haast een halve meter kleiner als bij inbinden op broekhoogte. De afgelegde afstand per verplaatsing van je stijgklem is bij inbinden op broekhoogte dus haast 2 x zo groot. Of je 15 of 20 meter moet overbruggen in stapjes van 30cm of 60cm is een enorm verschil. (dat merk je wel als je het een keer gedaan hebt) Wat mij betreft het verschil van moe boven aankomen, of helemaal kapot boven aankomen (maar dat kan ook aan mijn conditie liggen)
 15. Ik gebruik het volgende: Een teek die nog niet vastzit, of of bezig is zich vast te bijten, kun je makkelijk verwijderen door er een stukje duct-tape (dat heeft elke cacher toch zeker in de tas ?!!?!) eroverheen te plakken en weer los te trekken. De teek blijft dan aan de tape kleven. Tapetje dichtvouwen en de teek kan geen kant meer op. Ook een teek die al vastzit, wil zo nog wel eens loskomen (als je de tape er opplakt sluit je de zuurstof af, waardoor de teek (soms) loslaat. Op zo'n 7 van de 10 keer werkt dit bij ons (en we hebben echt al legio teken verwijderd. Een vastzittende teek lepelen we op met een "tick-spoon". Dat gaat op deze manier: http://teekitaway.webklik.nl/page/teekverwijderen Dit is de lepel die MarcoDomi bedoelt > Tekenlepel te koop bij Bol. De "koevoet" van Odlaniger werkt volgens hetzelfde principe. Wij hebben tekentangen en tekenpincetten gehad voor we de tick spoon kochten en geloof me: allemaal gepruts met die dingen. De lepel / koevoet werkt echt het best, snelst en veiligst. Niks trekken, draaien. Gewoon eruitwippen.
 16. De Musicerende leden van de Johannes Stichting zijn zeer blijmoedige mensen, doe vol overgave en met groot plezier hun lessen volgen en concerten geven. Ik vind het zeer ongepast, dat we hier weer met de kreet "Josti-cachen" worden geconfronteerd. Ik vind dat een belediging voor de JoSti bandleden, dat ze hier weer worden vergeleken met die onbenullige kokerrapers.
 17. Mmm...waar deze nou weer vandaan komt....komt ook zomaar ineens in me op: "Don't strive to make your presence noticed, just make your absence felt"
 18. ???? Nee Thex, dubloenen. Maar je hebt een beetje gelijk, want dubloenen zijn eigenlijk ook een soort doublures. Want een doublure is een dubbeling, zeg maar iets dat twee keer voorkomt. Aangezien een dubloen de waarde vertegenwoordigd van 2 escudo's is een dubloen eigenlijk een doublure van een escudo.....ofzo...
 19. Dat dit topic al 6 pagina's lang gaat over "iets toevoegen aan een cache" een signature item, een hebbedingetje, ruilspulletjes etc. en los van wat zijsprongen, diverse mensen hebben aangegeven, of ze dat leuk vinden en wat ze leuk vinden, waarom ze het doen of juist waarom ze het niet doen, etc. Dat is dus nogal persoonlijk Als je dan heel het draadje hebt gelezen, vervolgens zelf aangeeft dat jij ruilen niets aan vindt... en vervolgens toch de vraag stelt in de trant van "wat is daar nou leuk aan ?" dan ga ik ervan uit dat dat niet zozeer een vraag is, maar meer een uiting van onbegrip. Ik veronderstelde dus dat je er niet echt een antwoord wilt en heb dus eigenlijk de eerste de beste kreet opgeschreven die in me op kwam. toen ik je postje las. Ik redeneerde even met mijn onderbuik. zeg maar....
 20. "Na het lezen van het complete draadje" "If you have to aks that question, you will never grasp the answer"
 21. Twin Peaks

  Waterkaarten

  Op deze site van Navionics is een hele goede (online) zoomable map met waterwegen met info te raadplegen. er is ook e.e.a te downloaden. Of je er met een Garmin ets mee kan? tja...ik heb geen Garmin. http://www.navionics.com/en/webapp
 22. Twin Peaks

  Moet Nog Steeds Leren !

  Dat hangt er toch zeker wel sterk vanaf op welk punt van onze aardkloot je de projectie doet?
 23. Twin Peaks

  Moet Nog Steeds Leren !

  nou ja...verwaarloosbaar.... op 168 meter is het toch gauw eehhh...effe denken... 2/3 meter? ofzo? Bij een diameter van 35mm voor een standaard raapkoker kun je er dus al snel 19 kokertjes naast zitten hoor! Overigens is de standaard onzuiverheid van een GPS al gauw ...eeehhh... de breedte van in totaal 100 raapkokers dus ja....19 is dan inderdaad zoveel nog niet.
 24. Twin Peaks

  Ideale Cachetas?

  National Geographic Slim Shoulder Bag NG 2300
 25. Twin Peaks

  Ideale Cache Fiets

  Deze, Want die past uitstekend in mijn ideale cacheauto ( de ICON Landcruiser BAJA 1000 LE) Weliswaar minder geschikt voor hele grote afstanden, maar dat is met zo'n auto vaak niet nodig (die parkeer je meestal naast de cache, ongeacht het terrein)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...