Spring naar bijdragen

Roelwin

Leden
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Roelwin

 • Rang
  Forum Newby
 1. In de onderstaande youtube video wordt gezegd dat de Etrex30 GLONASS ondersteund en de Dakota niet. Dat lijkt me het belangrijkste technische verschil. maakt die ondersteuning veel uit of is het te verwaardelozen? https://youtu.be/2hEmL1a7Fho
 2. Bedankt Peetee. Na nog verder gesproken te hebben met andere cachers in bijv de chat op deze site, overweeg ik ook zeer om een powerbank in combinatie met een groter SD kaartje aan te schaffen. Dan kan ik mijn telefoon met GDAK of Locus gebruiken met offline kaarten en PQs.
 3. Hoi iedereen, Ik ben nu een paar maanden aan het geocachen en heb er nu zo'n 250 gelogd en ben een tijdje geleden premium member geworden. Premium member vanwege de pocket queries en uiteraard geocaching steunen. Dit doe ik met mijn android toestel met een niet officiele geocaching app. Dit omdat ik die app simpelweg het fijnst vind, de officiele app heb ik ook gekocht voor mijn iphone om te kunnen vergelijken. Ik erger me het meest aan de batterijduur van mijn telefoon, breekbaarheid van de telefoon en dat als ik in het buitenland ben dat je toch internet nodig heb. Ik ben dus op zoek naar een dedicated GPS device. Budget: rond de 200 euro Wensen: - losse batterijen geen accu - gemakkelijk pocket queries in kunnen lezen en dus gebruiken - op de kaart de ingelade caches zien, zoals onderstaande voorbeeld (zoals ik nu op mijn telefoon ook heb). Ik en mijn vriendin gaan vaak 'gewoon' op pad en pakken caches die we toevallig tegenkomen, dan is het wel erg handig om dat overzicht te hebben op 1 kaart ipv een niet vizuele lijst. http://www.geocachingwijzer.nl/wp-content/uploads/2012/11/Screenshot_2012-11-16-13-29-07.jpg - touchscreen lijkt me handig als het punt hierboven toepasbaar is - waypoints voor multies gemakkelijk kunnen gebruiken (nieuwe toevoegen en bestaande inzien) zonder 10 omwegen te gebruiken - Openstreetmaps kunnen inladen of vergelijkbare gratis kaarten. - verder uiteraard de standaard zaken als goed GPS bereik, snel, bedoeld voor geocaching etc. Maargoed dat is logisch naar mijn idee. De twee devices die opkomen zijn: Etrex30 en Dakota20 Beide zijn nieuw rond de 200 euro, Etrex heeft een knuppeltje en de Dakota touchscreen. Na wat gelezen te hebben en wat youtube filmpjes te hebben gezien zie ik de verschillen niet echt meer. Verder is er volgens mij niet enorm veel keus, of heb ik het mis? Wat me wel opvalt is dat eigenlijk alle GPS devices van die prijsklasse enorm oud zijn (volgens technische standaarden dan ). De 1 komt uit 2009 en de ander uit 2010, maar nog steeds dezelfde prijs hebben als toen. Hoe kan ik nu een keuze maken? Het belangrijkst vind ik de printscreen zoals ik bijgevoegd heb, is dat uberhaupt wel mogelijk of moet ik ze per cache aanklikken om ze op de kaart te zien? Oftewel een aantal vragen, ik hoop dat jullie mij verder kunnen informeren over welk device aan te raden is en waarom en of mijn wens met de kaart met alle ingelade cache te doen is. Ps. Ik snap dat er al meerdere threads zijn geweest over dit soort vragen, maar ik zie het even niet meer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...