Spring naar bijdragen

wirholt

Leden
 • Aantal bijdragen

  327
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

12 Goed

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eTrex Vista HCx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  augustus 2007
 • Lengtegraad
  6.69112
 • Breedtegraad
  53.27823

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Je telefoon heeft ook een GPS. Daar kun je dus ook een foto van maken. Het wordt pas lastig als je je telefoon tegelijkertijd als fototoestel en als GPS wilt gebruiken. Misschien met een spiegel?
 2. Als ik ga cachen, gebruik ik soms mijn smartphone (omdat ik de app handig vind met alles wat hij verder ook nog kan) en soms doe ik er de handheld ook nog bij (omdat de batterij zo lekker lang meegaat terwijl het scherm aanblijft). Bovendien hebben we ook nog een GPS in de autonavigate en in de fietsnavigatie. Voor grotere afstanden gebruiken we ook die om in de buurt van een cache te komen. De vraagstelling is me onduidelijk. Welke van de deze apparaten wordt bedoeld met "het apparaat waarmee je nu cachet"? Mijn smartphone? Ik zou niet meer zonder smartphone willen, maar dat heeft slechts gedeeltelijk met cachen te maken. De handheld? Ik zou er een tijd zonder kunnen, maar ik weet niet of ik dat op den duur kan volhouden. De overige navigatie apparatuur? Ook die wordt misschien vervangen, maar ook dan is cachen niet de belangrijkste reden. Voor mij is deze poll niet goed in te vullen. Ik doe het dan ook maar niet.
 3. Waypoint Tool ken ik niet, dus ik kan alleen een algemeen antwoord geven. De meeste programma's die werken onder Windows 7 doen dat ook onder Windows 10. Soms moet je compatibiliteit voor Windows 7 aan zetten bij de eigenschappen van het programma. Hiermee heb ik diverse programma's weer aan de praat gekregen.
 4. wirholt

  Geo D'or

  Als aanvulling op wat al gezegd is, is het misschien goed te vermelden dat ook een reden om te stoppen met de Geo d'or was dat nu een soortgelijk systeem op geocaching.com aanwezig is: het uitdelen van favorites.
 5. wirholt

  G-Mail Windows 10 Pq

  Meestal heeft dat niet zo veel te maken met de mail provider, maar meer met het programma waarmee je de mail leest. Om je vraag goed te beantwoorden is het handig als je wat meer vertelt over je configuratie. Hoe lees je je mail? Met Thunderbird, met Windows Live Mail, met de Windows 10 Mail app, of nog anders? Misschien even een plaatje van de melding erbij doen.
 6. Garmin weigert de nieuwe standaarden voor plugins te implementeren. De oude standaard had veiligheidsrisico's, dus de ene na de andere browser stopt met de support van de oude standaard. Volgens Garmin is er eigenlijk geen behoefte meer aan een plugin, omdat je met hun software ook de inhoud van je GPS kunt opslaan en terugzetten. Dat de plugin ook voor andere doeleinden nuttig is, komt blijkbaar niet bij ze op, of ze willen het niet weten, omdat hun eigen geocaching variant geflopt is.
 7. wirholt

  Locatie Vermelding ?

  Even opnieuw aanmelden?
 8. wirholt

  Google Gebruikers

  Omdat Google erbij gehaald wordt en je ook zegt dat het met internet explorer wel goed gaat, vermoed ik dat je probeert te vertellen dat je een probleem met de Chrome browser hebt. Ik gebruik ook Chrome en ik heb geen probleem.
 9. wirholt

  Rekensymbolen

  Voor vreemde symbolen gebruik op mijn Windows PC het AllChars programma. Het draait op de achtergrond en maakt het mogelijk in ieder programma vreemde tekens te tikken. Een toets die je anders toch niet gebruikt, wordt als inleiding gebruikt, in mijn geval het ik daar de rechter "Alt" toets (Alt Gr) voor genomen. daarna volgen dan twee toetsaanslagen die gecombineerd worden. "Alt A E" wordt Æ "Alt o e" wordt œ "Alt s s" wordt ß "Alt O /" wordt dan Ø "Alt e =" wordt € "Alt e ' " wordt é "Alt c ," wordt ç "Alt > >" wordt » enzovoorts. En zo ook "Alt d g" wordt ° (dg staat voor degree) Ik vind dat veel gemakkelijker te onthouden dan al die CTRL ALT SHIFT combinaties.
 10. Ik heb de enquête niet ingevuld, omdat ik de vraag niet goed begrijp. Wat word bedoeld met "een puntje je krijgen"? Kan de vraag duidelijker geformuleerd worden? Om wat voor punten gaat het? Van wie kun je die puntjes krijgen? Ik weet wel dat er andere spelletjes zijn, met telkens weer andere regels voor het verkrijgen van punten. Ik doe daar niet aan mee, ik doe alleen aan geocachen. Dus waarschijnlijk is het niet de bedoeling dat geocachers deze enquête invullen? Maar voor degenen die wel aan punten doen, is het wel handig te weten over welke punten het hier gaat.
 11. Ik gebruik geen GSAK, maar ik blader ook wel eens terug om nog eens te genieten van mijn caching belevenissen. Het leuke is trouwens, dat ook de DNF's vaak leuke herinneringen oproepen. Voor mij zijn die net zo goed een punt.
 12. Voor Multi's is geen maximale afstand. Er is door verschillende teams wel eens gewerkt aan een multi door heel Nederland. En dan is Nederland nog maar een klein landje. Om het maar niet te hebben over grensoverschrijdende multi's.
 13. Wij hebben ook wel eens gedacht aan hele lange multi's. Juist niet bedoeld voor wandelaars, en met het eindpunt juist ver van het startpunt, om er niet weer een ander rondje van te maken. Ons idee was om het Gronings volkslied te gebruiken: Dus een Multi die begint bij Lauwersoog en via een aantal echt Groningse tussenpunten (o.a., Pieterburen, Noordpolderzijl, Eemshaven, Delfzijl. Termunterzijl, Punt van Reide) naar Nieuwe Statenzijl. En een andere Multi van Drenthe (bv. bij Ter Apel), via een aantal echt Groningse tussenpunten (Veenkoloniën, Gronigen stad, Reitdiep dal, Ezinge) naar het Wad (bv. Pieterburen). Daar kun je met de auto, of de motor, wel een dagje mee bezig zijn en kun je veel aspecten van Groningen leren kennen. Door tijdgebrek en omdat we opzagen tegen het onderhoud op zo'n afstand (hoewel we zelf zo'n beetje in het midden van de provincie wonen) is het er nooit van gekomen. Toch lijkt het me nog steeds wel een leuk idee. Geocachen is leuk voor wandelaars, maar niet alleen voor wandelaars.
 14. wirholt

  Gopal S3867 Bij Aldi

  Voor mij is belangrijk dat je coördinaten niet hoeft over te tikken (ik maak nogal eens tikfouten), maar vanaf de geocaching pagina in je GPS kunt krijgen. Dat wordt maar voor enkele grote merken ondersteund.
 15. Ik gebruik al jaren met plezier de Columbus app voor het off-line beschikbaar hebben van de cache beschrijving op mijn Android smartphone.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...