Spring naar bijdragen

FNA Night Owl

Leden
 • Aantal bijdragen

  143
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld

Recente profielbezoeken

1243 profielweergaven
 1. Los ervan of de cache eigenaar toestemming geeft: Je mag bij de multi's en mysteries NIETS weggeven van de omgeving van de cache én de route. Dat kun je als spoileren zien en dat is ongewenst.
 2. O oké. Weer wat geleerd. Dankjewel. Overigens heb ik nog nooit problemen ermee ervaren. Gewoon geluk misschien, of het komt nog ?
 3. Enige tijd geleden wilde ik een andere gebruikersnaam die uit twee woorden bestond. Op de spatie kreeg ik de melding dat het geen geldig teken zou zijn. In de naam die ik toen gebruikte zat ook een spatie en er zijn er natuurlijk veel meer. Een maand ofzo later kon ik gewoon een spatie gebruiken. Misschien hetzelfde euvel? Ik heb niet de moeite genomen om het uit te zoeken.
 4. FNA Night Owl

  app gezocht

  O ja, en google maps kan ook goed met coördinaten overweg.
 5. FNA Night Owl

  app gezocht

  In c:geo kun je deze functie ook gebruiken zonder ingelogd te zijn (en dus ook zonder account). In c:geo kun je lezen dat het ook met bijvoorbeeld Locus kan. In de diverse app-stores zijn er vast nog meer te vinden.
 6. Hopman's Henk Maliskampcache was een van mijn eerste caches. Een leuke wandeling nabij Rosmalen. Of bijvoorbeeld deze in Megen .
 7. Voor zover ik weet wordt dit alleen als logvoorwaarde gevraagd bij virtuele- en earthcaches. Aan de hand van de coördinaten in beeld toon je dan aan dat je ook werkelijk ter plekke bent. Bij andere cache types mogen geen logvoorwaarden gesteld worden. Een foto van jezelf mag uit privacy overwegingen nooit een eis zijn. Je zou het natuurlijk ook bij de betreffende cache eigenaar na kunnen vragen. In jou geval als je met een smartphone cachet waar je ook je foto's mee maakt, dan kun je dus niet aan de logvoorwaarde van de cache voldoen en mag je hem niet als gevonden loggen.
 8. Zelf papieren kaarten scannen en geschikt maken voor OziExplorer/OziCE? Heb er zelf al leuk mee gewerkt. Ik stuur je wel een PM/mail.
 9. FNA Night Owl

  Rekenwerk

  Electrocardiogram en de caches van Reintje, die ken ik niet maar alle 'opdrachten' die te maken hebben met navigeren kunnen wat mij betreft niet moeilijk genoeg zijn. Daar geniet ik van tijdens multi's (maar daar kom ik ze veel te weinig tegen) maar ook als voorbereiding van een mystery. Geocaching is een navigatiespel en wat back-to-basic lijkt me een strak plan.
 10. FNA Night Owl

  Wiki?

  Ik denk dat iedereen in deze gedachtenuitwisseling wel begrijpt wat ds-polleke bedoelt maar dat er eigen visies geventileeerd worden. Prima wat mij betreft! Als ik ds-polleke goed begrijp komt de vraag voort uit het feit dat er op dit forum nog moeilijk iets te vinden is aan info. Ik herken dat wel. Veel zaken worden off-topic besproken (vaak waardevolle gedachtenuitwisselingen) maar zijn alleen met zoektermen te vinden als je bereid bent om tig pagina's in een aantal onderwerpen, die in 1e instantie niks met je zoekopdracht te maken lijken te hebben, te lezen. Is dit met een eigen wiki wel op te lossen of moeten we de oplossing zoeken in een meer gedisciplineerd gebruik van ons forum?
 11. Als de google maps kaart van geocaching.nl net zo goed zou werken als die van geocaching.com zou ik dat wel doen. Maar de google maps kaart van geocaching.nl zorgt bij mij voor vastlopers en zelfs een crash, en als ik er heeeel voorzichtig mee omga is het te traag om praktisch te zijn. Het is dus zeker geen optie voor mij! Mmm.. een vastloper en een crash, daar had ik nog niet me te maken. De snelheid laat inderdaad wel eens wat te wensen over. Die verschilt nogal op verschillende tijdstippen. Zojuist liep het bijvoorbeeld lekker.
 12. Als ik de 1e vraag en het draadje goed lees gaat het over de 'oude' bolletjes kaarten. Dat loopt inderdaad niet lekker maar de 'nieuwe' GoogleMaps kaarten, daar is toch geen probleem mee? Althans bij mij niet. Waar gaat dit dan over? We stappen allemaal over op de GoogleMaps-kaarten en de bolletjes-kaarten verdwijnen helemaal. Probleem opgelost en er hoeft niemand nog tijd in te steken om eea aan de praat te houden.
 13. Goed. Voor eenieder die al 5 of 6 edits van me gezien heeft het volgende: Ik snap ook niet wat er mis gaat maar kies nu voor de volgende optie: @team-sisco: Ik heb wel even zitten twijfelen of ik mijn vraag/bedenking wel zou posten maar er worden hier op ons forum wel vaker hints en oplossingen gevraagd in 'bedekte termen' en daar zijn cache-eigenaren niet blij mee. Vandaar mijn eerdere post. Doe jezelf trouwens wel een lol en hang er direct een gelamineerde tekst aan met duidelijk daarop wat de 'opdracht' van de TB is. Ik ben dat met mijn TB LNLF28 namelijk vergeten en heb sterk de indruk dat niemand eerst kijkt wat voor TB's er in een cache zitten én wat de 'opdracht' is, voordat men de cache logt. Altijd een beetje zo van 'O, er zit ook een TB in' als een cache gevonden wordt. En als de 'opdracht' niet ècht helder is dan gaat ie met velen mee onder het mom van 'iedere log is er een, ook al is het een TB-log. Suk6 met je TB, het idee vind ik erg goed!
 14. Er is in nederland een mystery waarvoor je voor de oplossing met dezelfde 'problematiek' moet stoeien. En die heet ook ......... Ik hoop dat de vraag ivm je geplande TB een oprechte is.
 15. Gôh, wat een gedoe dat geocaching! Wat je allemaal niet mee moet slepen De lijstjes lijken steeds langer te worden of worden ze herhaald ? We zitten nu al op pagina 12. Ik ga gewoon mee met het aanvullen ervan: In mijn bericht van een paar dagen geleden vergat ik te vermelden dat ik mijn Oudduitse Herder Freyja meeneem nu ze oud genoeg is om langere afstanden te lopen. Ze groef een paar weken geleden zomaar een micro uit de grond terwijl ik een meter verder stond te 'prikken' (met een afgebroken takje). Geweldig! Ze gaat waarschijnlijk op de menselijke geur af en dit kan uitgebouwd worden . Honden kunnen tenslotte ook mensen onder een pak sneeuw of puin ontdekken En dit is ze, mijn Freyja Vorige week, net 1 jaar oud bij GC18G4X. Een topper trouwens die cache!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...