Spring naar bijdragen

TuuronTour

Leden
 • Aantal bijdragen

  1620
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  9

Alles door TuuronTour geplaatst

 1. TuuronTour

  Wolven Terug In Nederland?

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolf#Recente_gevallen https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wolf_attacks
 2. TuuronTour

  Geocaching en Erfgoed

  Die cache is uit 2010, toen bestond de regel nog niet dat een cache te pakken moet zijn zonder interactie met derden. Nieuwe richtlijnen hebben geen terugwerkende kracht tenzij anders aangegeven. Dat een cache uit 2010 nu niet zou voldoen aan de huidige richtlijnen wil niet zeggen dat je dan om archivering kan vragen.
 3. En de dennenprocessierups komt er ook aan
 4. In Utrecht ligt een avondcache, waarbij geen zaklamp nodig is: Lumen Traiectum En nog een andere plezante avondcache: Utrecht Pub Crawl
 5. Voor het loggen van Earthcaches zijn er twee punten van toepassing: - Een log is geldig als de antwoorden zijn gemaild naar en goedgekeurd door de CO - Een foto bij de log is altijd optioneel en mag niet verplicht gesteld worden door de CO. Dat heeft te maken met privacy, er zijn mensen die geen foto van zichzelf op internet willen. Basje, je zal er mee moeten leven dat het recht op privacy belangrijker is dan je behoefte aan foto-bewijs. Het leeuwendeel van de logs zal echt zijn, daar zou ik maar vanuit gaan en daar je plezier uit halen. Je kan het bovendien altijd bij Groundspeak melden als een geocacher overduidelijk nep-logs aan het plaatsen is.
 6. TuuronTour

  Reflector Bij Nachtcache

  Er wordt bij nachtcaches vaak wel verwezen naar een coordinaat waar je moet beginnen met het volgen van een nieuwe reeks reflectoren.
 7. Tip voor de volgende keer dat je een foto van een logrol plaatst: maak de bonusinformatie onzichtbaar
 8. Misschien leuk om voor Schiertje even uit te leggen wat je met "corected" bedoelt, Barny
 9. TuuronTour

  Needs Archived?

  Meestal is een rotonde-eiland geen voetgangersgebied, en is het alleen ingericht als "kunstwerk". Kortom bedoeld om er naar te kijken vanuit de auto, niet om er te lopen. Dat een middenberm van een drukke (snel)weg soms gemaaid wordt wil ook niet zeggen dat je er mag lopen . Al zijn er situaties waarin het rotonde-eiland juist als een soort parkje en/of oversteekplek in gebruik is, dat kun je dan duidelijk zien aan zebrapaden e.d.
 10. Kan je daar een voorbeeld van geven? Volgens mij is het nog altijd niet toegestaan dat CO's een logvoorwaarde bij hun cache mogen stellen dat TB's alleen geruild mogen worden. Ze mogen het hooguit vragen maar niet verzoeken. En als een reviewer dat over het hoofd heeft gezien bij het goedkeuren (wat helaas wel eens gebeurt), grijpt hij alsnog in na een melding daarover van andere cachers. Dus als je een TB "hotel" ziet met zo'n voorwaarde, gewoon een NM plaatsen.
 11. Ik ben zelf een paar keer een geocache tegengekomen waarbij de sleutel op 50-100 meter afstand verstopt zat. Waren bonus- of multicaches.
 12. Een per ongeluk geplaatste dubbele log mag m.i. wel verwijderd worden.
 13. Tja, herkenbare stickers worden natuurlijk snel verwijderd.
 14. Het grappige is dat ik vaak logjes zie waarin de CO wordt bedankt voor zijn snelle reactie op een mail of belletje/smsje, doordat het mailadres of 06-nummer in de hint staat. Maar als ik dan de kennelijk behulpzame CO een keer mail of sms met een vraag over de cache, dan blijft het bijna altijd oorverdovend stil van zijn kant - ook na een plausibele vakantieperiode. Lijkt dus toch een beetje willekeur of de aangeboden hulp ook daadwerkelijk geboden wordt. Nee, geef mij dan maar een duidelijke hint op de cachepagina waaruit ik meteen kan concluderen of ik wel of niet op de goede eindplek ben terechtgekomen . Bv. "putje" is duidelijker te herkennen dan een vaag "onder je voeten", je weet dan zeker of je goed zit en gaat op een foute plek niet eerst de hele omgeving lek prikken omdat je denkt dat de cache ingegraven is met wat aarde eroverheen. Zelf heb ik bij mijn eigen caches wel eens meegemaakt dat iemand een opmerking maakte dat hij de hint te direct vond, en liever een meer cryptische had gehad. Tja, ik dacht altijd dat mensen graag een duidelijke hint willen als ze het eerst zonder hebben geprobeerd . Bovendien heb ik vanwege het mugglegehalte in de omgeving liever dat mensen niet te lang hoeven te zoeken, zodat hun zoekgedrag niet teveel gaat opvallen.
 15. Er is een paar jaar geleden een keer aan mij gevraagd of ik kon opzoeken of ter hoogte van iemands adres een geocache zat. Want de vrouw des huizes zag regelmatig mensen een bankje aan de overkant van de straat uitgebreid onderzoeken, en daar kreeg ze een naar gevoel van. Degene die mij de vraag stelde hoopte haar te kunnen geruststellen dat het gewoon een speurtocht was. Ik kon destijds er niet achter komen of het een wp van een multi was, want een tradi was het iig niet. Wat ik hiermee wil zeggen is dat zoekgedrag op straat ook binnen de bebouwde kom voor ongemak kan zorgen. Daar moet een legger dus rekening mee houden als hij binnen een stad of dorp een cache wil uitzetten waarbij het zoekgehalte hoog is. Dus iets wat lastiger is dan een infobord lezen of een foto herkennen.
 16. Ik heb ook wel eens een cache op een alternatieve manier gevonden . Zo ben ik ooit in een bos geweest waar twee wandelmulti's met grote overlap doorheen lopen. De ene multi had allemaal gegeven WP's, bij de andere multi moest je elk WP berekenen. Door de vragen met elkaar te vergelijken kon ik mbv de coordinaten in de ene multi de variabelen in de andere multi vaststellen. Zodoende kon ik de eindlocatie van de andere multi thuis al berekenen. Ik liep eerst de ene multi, en daarna ging ik naar de cache van de andere multi. Dit vond ik leuk om te doen, zeker omdat ik uiteindelijk toch precies deed wat beide CO's voor ogen hadden: wandelen door het bos. Nog een leuk voorbeeld. Zo af en toe loop ik een stuk van een LAW, en dan kijk ik natuurlijk van te voren of er caches langs de route liggen. In een stukje bos lag alleen een viersterren puzzel. Die snapte ik niet, maar er zat wel een spoilerfoto bij van een vrij herkenbare boom. Met die foto in het achterhoofd liep ik de LAW-route door het bos. Op een gegeven moment denk ik de boom te herkennen, en kijk erachter. Ja hoor daar ligt de cache . Ik had dus mazzel dat de route precies langs die boom liep. In de log vertelde ik eerlijk dat ik de cache mbv de foto had gevonden tijdens het wandelen, maar zei niet welke wandeling ik had gemaakt.
 17. TuuronTour

  Kerst Trails

  wrs een trail met kerst-thema? Er was een jaar geleden wel een zgn. wintertrail ergens op de Heuvelrug die er maar drie maanden of zo lag. Persoonlijk ben ik er niet zo een voorstander van dat er zoveel caches alleen maar voor een korte periode worden geplaatst. Door dit soort hypes zijn de gc-nummers sneller op en moet er op een langere code worden overgestapt.
 18. Ik heb het zelf een keer meegemaakt dat ik bij het loggen van een cache boos werd aangesproken door een voorbijkomend echtpaar die dacht dat ik van plan was een pad naar eigen terrein in te lopen. Dus maar haarfijn uitgelegd dat ik dat geenszins van plan was, omdat ik alleen maar bij de boom langs de openbare weg moest zijn. Daarop gaven ze schoorvoetend toe dat de plek bij genoemde boom inderdaad geen probleem was
 19. Hoe is het nu met de betreffende cache afgelopen? Gearchiveerd of verplaatst?
 20. Ik heb dit probleem sinds kort ook, maar ik gebruik een Garmin Oregon 450...
 21. TuuronTour

  Soundcache

  Het zou wel grappig zijn, een cache die pas openspringt als je het juiste geluid afspeelt. Ik heb wel eens over een cache in Amerika gelezen die op stemherkenning werkte, en waarbij je dus een opname van de stem van de eigenaar moest afspelen. En zelfs dan lukte het niet altijd haha. Nu ik een CI heb, kan ik wel de verschillende vogelgeluiden in het bos horen. Maar of ik ze zou kunnen herkennen is weer een ander verhaal.
 22. TuuronTour

  Spookloggers .....

  De uitstervende "hitchhikers" zijn ook spookcaches: hun bewegingen van de ene naar het andere event zijn onnavolgbaar en zodra je er wat van durft te zeggen dat het niet helemaal conform de wensen van de cache-eigenaar is, veranderen de loggers in duivels die op hun staartje getrapt zijn
 23. Hopmaniak zou -als hij wil- best een klacht kunnen indienen bij de politie dat er een totaal verkeerd beeld van de situatie is geschetst in de media, ze hebben niets gedaan met zijn kant van het verhaal.
 24. Sommige mensen kunnen vrij heftig reageren als ze ergens op aangesproken worden, ook als het een vriendelijk bedoelde opmerking is. Dat zal ongetwijfeld de reden geweest zijn voor Geocalimero om een alter ego te gebruiken, net zoals de meeste reviewers dat ook doen ipv hun eigen teamnaam te gebruiken.
 25. TuuronTour

  Whereyougo

  na het paasweekend kan ik bevestigen dat het helpt om de cartridge in de whereyougo-map te plaatsen en niet in een of andere submap.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...