Spring naar bijdragen

boom7

Leden
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.boom7.nl

Profile Information

 • Woonplaats
  meppel
 1. Op het pad in een bosperceel in Havelte vond ik... in de buurt van 'beuk 2', zie volgende pagina. https://www.boom7.nl/boomverzorging/bijzondere-bomen-in-de-omgeving-2.html Het formulier met de naam GC1MHFE Parel van Drenthe 2 Piet Soer is ingevuld door 29 cachers. Wat moet ik ermee doen?
 2. Mijn verlof voor de BigShot is net verlengd. Was mooie kans om politie te vragen of geocachers ook verlof kunnen krijgen: nee. Verloven zijn enkel voor professioneel gebruik (moi is boomverzorger) en hulpdiensten (bv brandweer). Ik heb wel iets anders bedacht: BigShot is helemaal geen katapult, het is eerder een kruisboog en dus niet een verboden wapen. Dus je mag een BigShot hebben, verhandelen, verkopen en vervoeren. De wet beperkt wel gebruik in openbare ruimte. Maar tijdens bv een verkeerscontrole mag je een kruisboog vervoeren. Voor de argumentatie dat de BigShot een kruisboog is verwijs ik kortheidshalve naar mijn pagina over de Bigshot. Daar ook een pdf versie, voor print. Als ik als cacher zonder verlof een bigshot zou hebben zou ik die pdf uitgeprint bij me hebben als ik met de kruisboog( ) op pad ging. 'Strafmaat' voor een katapult (zie Oriëntatiepunten voor straftoemeting p. 16): 170 euro. Voor boomverzorgers is dat een laag bedrag. Overtreding van bv wet flora en fauna is hoger (voorbeeld), ook het kappen van bomen (zonder omgevingsvergunning) kan ook zo oplopen.
 3. Ik zou niet weten waarom de korpschef je een verlof zou weigeren. Je moet een redelijk belang hebben, dat heb je. Maar... formeel: op het verlof staat: Nadere beperkingen: Lijnwerptoestel mag alleen gebruikt worden in het kader van boomverzorging. Ga jij dus klimmen voor sport/cachen dan gebruik je een verboden wapen, verzwaard met het feit dat je het wist. Dus als je gaat cachen: snoeizaagje aan je gordel. Eigenlijk is het gedeelte waar je een verlof voor nodig hebt maar heel klein, het zijn die 2 stokken (onderdelen 'pruning pole' of stoksnoeizaag die 'm groot maken.) Die onderdelen zijn niet verboden, ze zijn zelfs heel handig in de boomverzorging omdat je er van alles op kan zetten, snoeischaar, zaag, fruitplukker, enz. Bewaar het elastiek dus niet zichtbaar in een tas. Je gaat wel heel anders klimmen als je een lijnwerptoestel hebt, omdat je meteen je werplijn & klimlijn kan istalleren op elke plek in de boom, kan je meteen in een rechte lijn omhoog, SRT of VT met voetklem. Hoef je je niet meer van tak naar tak omhoog te worstelen met een prusik. En nu we het toch weer over klimtechnieken hebben: ReTreever. Heeft IPC een BigShot? Groene Welle niet, ivm verbod. Ik had 'm al wel tijdens de cursus, haha wapen mee naar school. Ik weet nog wel dat ze er wat terughoudend naar keken, totdat ze zagen hoe goed ie werkt. Toen wilde er meer mee schieten.
 4. Een BigShot (katapult)of algemeen een lijnwerptoestel is beslist niet legaal in Nederland. Aan de uitspraken van een verkoper kunnen geen rechten ontleend worden. Er zijn 2 bronnen waarop ik deze uitspraak baseer: - Wet Wapens en Munitie - Circulaire Wet Wapens en Munitie 2014 Daarin (enorme lappen tekst) staat dat een katapult/lijnwerptoestel verlofplichtig is. Verder staat in de actuele circulaire (2014) de mogelijkheden voor beroepsgroepen (bv boomverzorgers) om een verlof te krijgen. Details hierover: Tools of the trade: BigShot (katapult/lijnwerptoestel). (met uitleg over gebruik BigShot voor boomverzorgers en klimmers zoals cachers: wet, verlof, laser, trekker, enz.) Hier ook de reden dat cachers geen verlof krijgen. note: zelf heb ik als boomverzorger een verlof aangevraagd en gekregen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...