Spring naar bijdragen

topzoekertje

Leden
 • Aantal bijdragen

  617
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Alles door topzoekertje geplaatst

 1. Ik weet ook niet of de kwaliteit af neemt, want een groot deel van de caches hebben mijn belangstelling niet. Trails, simpele geo-arts, hengelcaches, onmogelijke puzzels, caches in de bebouwde kom sla ik meestal over, een beetje vergelijkbaar aan de selectie die velen in dit draadje maken). Wel merk ik dat er steeds minder caches worden gepubliceerd die mijn direct aandacht trekken. Ik ben vooral geinteresseerd in moeilijke multi's, zeg vanaf moeilijkheidsgraad 3. In het afgelopen jaar zijn er daar 93 van gepubliceerd, terwijl dat in de jaren daarvoor veel meer was. In de periode september 2013 tot augustus 2014 waren het er bijvoorbeeld 187. Ik moet dan ook steeds verder rijden om nog leuke caches te vinden.
 2. Ik snap niet waarom het publiceren van oplossingen van mysteries bijdraagt aan het 'we gaan weer buiten spelen'. Mijn ervaring is dat cachers met toegang tot databases vooral met de auto van oppikker naar oppikker rijden, zoveel mogelijk puntjes op een dag scoren en de 'belevenissen' van die dag oppennen in een batchlog. Dat kan toch niet je bedoeling zijn? Mag ik er van uit gaan dat je alleen de coördinaten van caches hebt gepubliceerd die voldoen aan jouw kwaliteitscriteria? Mooie plek, minimaal formaat Small en zeker niet op privéterrein?
 3. Bij mij werkt het wel, maar ik bij knippen en plakken stopt hij bij een cache met een vreemd teken er in (ik geloof een tilde).
 4. Bij nieuwe challenges is het verplicht om een online mogelijkheid te hebben om na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden. Meestal wordt hier project-gc voor gebruikt. Bij oudere challenges was die voorwaarde er niet. GC2102W is zo oudere challenge en mag dus andere voorwaarden stellen. Ik vind dat eerlijk gezegd op het eerste gezicht wel wat flauw van de CO, maar misschien heeft hij er een goede reden voor (zoals de problemen met de gemeentegrenzen van Vianen). Wat geeft hij zelf als reden dat project-GC niet volstaat?
 5. Met Zenmate gaat het wel aanmerkelijk sneller dan zonder, ook nu nog. Ik weet alleen niet zeker of ik Zenmate wel kan vertrouwen. Als het een site is die bedoeld is om je internetverkeer te maskeren is het logisch dat hackers daar actief zijn. Voorlopig gebruik ik het dus alleen maar als ik pocket-query's wil downloaden of andere acties met veel dataverkeer. Aan- en uitzetten gaat in ieder geval eenvoudig.
 6. Bij mij precies hetzelfde. De laatste paar dagen is er geen doorkomen aan. Ik zat vroeger ook op UPC. Als ik mijn telefoon (T-Mobile) instel als hotspot heb ik geen enkel probleem en kan ik geocaching.com gewoon benaderen.
 7. Ze zitten al acht jaar in een hutje op de hei. Antartica mag af en toe er uit om in een boom te klimmen of wat te posten op het forum. De rest zit verstrikt in onmogelijke 5-sterren puzzels.
 8. Ik heb vorige week een Fenix LD22 gekocht. Perfecte lamp voor een nachtcache. De lamp heeft vier sterktes, waarbij de een na zwakste stand voldoende is om alle reflectoren te zien. De lichtsterkte is dan 50 lumen (bij een max. van 215 lumen). De opgegeven gebruiksduur voor 2 AA-batterijen is bij die sterkte 14,5 uur. De Magcharger zou ik veel te sterk vinden. Die heeft als laagste stand een lichtsterkte van 160 lumen en een maximum van 643. Dat lijkt me meer iets voor de boswachter of de politie.
 9. topzoekertje

  Coords Omzetten

  Hmm, dat snap ik niet. Volgens mij betekent 48' dat de waarde ergens tussen 47.500' en 48,500' ligt en 48.000' dat de waarde ergens tussen 47.9995' en 48,0005' ligt. Of vergis ik me ?
 10. Ik moet sinds de nieuwste versie van Android de bestanden op het interne geheugen van de telefoon zetten in de map phone->whereyougo. Het werkt niet om een van de andere mappen die samenhangen met Whereyougo te gebruiken.
 11. Waarbij ik me dan ook weer afvraag hoe je deze multi ooit op kunt lossen, want het enige wp is een virtueel punt, waarbij geen vraag wordt gesteld. Je loopt dus vanzelf dood.
 12. BFM, ik heb daar een aantal manieren voor. De eenvoudigste is om in GSAK multi's en mysteries met een D>3 te selecteren. Die voldoen vaak aan de criteria, zeker de multi's. Daarnaast helpt het om de gevonden caches van geocachers die hetzelfde soort caches leuk vinden te bekijken of geocaches van bepaalde leggers. Ook de parels van de maand van de buren zijn vaak leuk om te doen. Favorites helpen in beperkte mate. Een multi met 30 favorites gaat meestal door een mooie omgeving, bij traditionals zegt het aantal favorites veel minder of een cache in mijn smaak valt. En verder is het net geocachen: goed zoeken.
 13. De mooiste caches die ik heb gedaan zijn caches die aan de aandacht van heel veel cachers ontsnappen. Lastige multi's, lange wandelingen, originele puzzels (en dan bedoel ik geen hersenkronkels) worden door veel cachers overgeslagen, maar ik hoop echt dat er mensen zijn die zulke caches blijven, want het zijn juist die caches die voor mij de meerwaarde van geocachen boven gewoon wandelen of fietsen in de natuur vormen. Als bezoekersaantallen de belangrijkste drijfveer worden bij het maken van caches, dan zal dat leiden tot vervlakking van het cachelandschap. Ik vind daarom dat iedereen de caches zou moeten leggen die hij zelf het liefste vindt.
 14. Met zijn Nederlands is niet veel mis, maar hij kan wel slecht mikken, want hij zit er telkens een letter naast. Ik snap overigens niet waarom je een lege log verwijderd. Wat geeft je daartoe het recht ? Je kunt er verbaasd of kwaad over zijn, maar je kunt de logger nooit verplichten om een log te schrijven. Anders had Groundspeak het ook niet mogelijk gemaakt om een lege log te posten.
 15. Ik vond het wel een erg leuk idee en heb mijn hokje met veel plezier gevuld. Niet om een puntje te scoren, maar om op een leuke manier met GPS en coördinaten bezig te zijn. De hoekpunten van mijn vierkant hebben toch een andere betekenis voor mij gekregen. Het keurig aangeharkte voortuintje is nu het snijpunt van 175000 en 443000 en ineens veel bijzonderder geworden.
 16. Dat is dan een I5 cache: irritatiegraad 5
 17. Lijkt niet waarschijnlijk Barny, want dat is nogal ver van Graauw. Ook een beetje vreemd om hier coördinaten neer te zetten die niet consistent zijn met de puzzel.
 18. topzoekertje

  Ideale Cachepen?

  Ik ben al een hele tijd op zoek naar een telescopische prikpen, liefst een waar ik een magneet op kan schroeven. Had de LIDL die niet af en toe in de aanbieding ?
 19. topzoekertje

  Ideale Cachetas?

  Ik gebruik tegenwoordig een soort schoudertas die ik voor € 5 op een markt in Italië heb gekocht. Inhoud ongeveer 1,5 liter met een groot vak en twee voorvakken. Meer dan voldoende voor een gemiddelde cachetocht. Mocht ik echt lang op pad gaan (meer dan vier uur) en ook water mee willen nemen, dan neem ik een grotere rugzak mee. In de kleine tas zitten cacheboekje, een paar tools, wat fruit, doosjes snoepjes, pennen, leesbril en reservebatterijen.
 20. Ik gebruik ook GDAK. Het grote voordeel is dat je zeer eenvoudig alle gegevens (cachelistings, afbeeldingen en kaarten) op je telefoon kunt zetten, zodat je in het veld geen internet nodig hebt om cacheinformatie te zien. Ik gebruik de telefoon vooral voor paperless caching, navigeren doe ik met mijn GPS.
 21. De verschillen tussen het geod'or en favorites is marginaal. Als je de geod'or lijst op deze site vergelijkt met de favoritelijst dan zie je veel overeenkomsten. Wat verschilt is dat op de favoritelijst meer traditionals staan en dat er nu meer bonuscaches van powertrails tussen staan. Maar in de kern voldoen ze allebei aan de doelstelling: cachers wijzen op caches die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken. En allebei hebben ze het nadeel dat de beleving van de gemiddelde cacher af kan wijken van je persoonlijke voorkeur en dat een bezoek aan een cache met veel favorites of geod'ors toch op een teleurstelling kan uitlopen. Ik vind het daarom absoluut niet nodig dat de geod'or terug komt.
 22. De D/T geeft aan hoe moeilijk de cache op dit moment is. De 'grid'-cachers hebben geluk of pech als je de rating aanpast. Waar ik wel bezwaar tegen heb is dat enkele zeer eenvoudige tradi's in die trail langs de IJssel bij Kampen na archivering werden aangepast naar 4/5. Ik heb hierover melding gedaan bij de reviewers, maar die doen daar niets aan. De juiste D/T rating is de rating die aansluit bij de verwachting van cachers en dat is dus situatiegebonden. In een vlak land zal de terreinwaarde eerder drie sterren zijn dan in de Alpen. In een land met veel moeilijke multi's zal een cache niet zo snel 5 sterren voor difficulty halen, omdat cachers veel opgaven al eens gezien hebben. Met de opkomst van de GCC-apps worden puzzels die vroeger lastig waren ineens invuloefeningen. Het feit dat je terugkoppeling hebt gehad over de moeilijkheidsgraad wil volgens mij zeggen dat de cachers de cache in het veld lastiger vonden dan de 3,5 ster die je er aan hebt gegeven. Door de extra hints heb je dat nu weer in evenwicht gebracht en verlaging van de D-rating naar 2,5 is volgens mij niet nodig.
 23. Het lijkt me niet wenselijk dat we hier zelf gaan speculeren wie dit geweest kan zijn. Dan kun je wel zeggen dat het een gok is en je er maar zo naast kunt zitten, maar ik wed dat al tientallen forumlezers het profiel hebben bekeken en de erg korte logjes van deze cacher hebben gelezen. Voor je het weet denken er een paar: ja, daar zit wat in en zo krijg je onjuiste verdachtmakingen de wereld in.
 24. topzoekertje

  Inmeten Waypoints?

  Mee eens Diederikus. De zoeker heeft ook al afwijking in zijn GPS en om dat nou dubbelop te gaan doen is niet nodig.
 25. Mmm. Ik weet niet of de locatiebepaling door de app wordt gedaan. Waarschijnlijk doet de GPS-chip dat en bepaalt de parameter die je op geeft alleen of het nieuwe punt wel of niet getoond moet worden in de log. Hier is de post van Fietspomp.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...