Spring naar bijdragen

topzoekertje

Leden
 • Aantal bijdragen

  617
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

35 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  etrex vista HCX
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  november 2007
 • Lengtegraad
  5.40000
 • Breedtegraad
  51.58000

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Woonplaats
  Wageningen NL

Recente profielbezoeken

4512 profielweergaven
 1. Ik weet ook niet of de kwaliteit af neemt, want een groot deel van de caches hebben mijn belangstelling niet. Trails, simpele geo-arts, hengelcaches, onmogelijke puzzels, caches in de bebouwde kom sla ik meestal over, een beetje vergelijkbaar aan de selectie die velen in dit draadje maken). Wel merk ik dat er steeds minder caches worden gepubliceerd die mijn direct aandacht trekken. Ik ben vooral geinteresseerd in moeilijke multi's, zeg vanaf moeilijkheidsgraad 3. In het afgelopen jaar zijn er daar 93 van gepubliceerd, terwijl dat in de jaren daarvoor veel meer was. In de periode september 2013 tot augustus 2014 waren het er bijvoorbeeld 187. Ik moet dan ook steeds verder rijden om nog leuke caches te vinden.
 2. Ik snap niet waarom het publiceren van oplossingen van mysteries bijdraagt aan het 'we gaan weer buiten spelen'. Mijn ervaring is dat cachers met toegang tot databases vooral met de auto van oppikker naar oppikker rijden, zoveel mogelijk puntjes op een dag scoren en de 'belevenissen' van die dag oppennen in een batchlog. Dat kan toch niet je bedoeling zijn? Mag ik er van uit gaan dat je alleen de coördinaten van caches hebt gepubliceerd die voldoen aan jouw kwaliteitscriteria? Mooie plek, minimaal formaat Small en zeker niet op privéterrein?
 3. Bij mij werkt het wel, maar ik bij knippen en plakken stopt hij bij een cache met een vreemd teken er in (ik geloof een tilde).
 4. Bij nieuwe challenges is het verplicht om een online mogelijkheid te hebben om na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden. Meestal wordt hier project-gc voor gebruikt. Bij oudere challenges was die voorwaarde er niet. GC2102W is zo oudere challenge en mag dus andere voorwaarden stellen. Ik vind dat eerlijk gezegd op het eerste gezicht wel wat flauw van de CO, maar misschien heeft hij er een goede reden voor (zoals de problemen met de gemeentegrenzen van Vianen). Wat geeft hij zelf als reden dat project-GC niet volstaat?
 5. Met Zenmate gaat het wel aanmerkelijk sneller dan zonder, ook nu nog. Ik weet alleen niet zeker of ik Zenmate wel kan vertrouwen. Als het een site is die bedoeld is om je internetverkeer te maskeren is het logisch dat hackers daar actief zijn. Voorlopig gebruik ik het dus alleen maar als ik pocket-query's wil downloaden of andere acties met veel dataverkeer. Aan- en uitzetten gaat in ieder geval eenvoudig.
 6. Bij mij precies hetzelfde. De laatste paar dagen is er geen doorkomen aan. Ik zat vroeger ook op UPC. Als ik mijn telefoon (T-Mobile) instel als hotspot heb ik geen enkel probleem en kan ik geocaching.com gewoon benaderen.
 7. Ze zitten al acht jaar in een hutje op de hei. Antartica mag af en toe er uit om in een boom te klimmen of wat te posten op het forum. De rest zit verstrikt in onmogelijke 5-sterren puzzels.
 8. Ik heb vorige week een Fenix LD22 gekocht. Perfecte lamp voor een nachtcache. De lamp heeft vier sterktes, waarbij de een na zwakste stand voldoende is om alle reflectoren te zien. De lichtsterkte is dan 50 lumen (bij een max. van 215 lumen). De opgegeven gebruiksduur voor 2 AA-batterijen is bij die sterkte 14,5 uur. De Magcharger zou ik veel te sterk vinden. Die heeft als laagste stand een lichtsterkte van 160 lumen en een maximum van 643. Dat lijkt me meer iets voor de boswachter of de politie.
 9. topzoekertje

  Coords Omzetten

  Hmm, dat snap ik niet. Volgens mij betekent 48' dat de waarde ergens tussen 47.500' en 48,500' ligt en 48.000' dat de waarde ergens tussen 47.9995' en 48,0005' ligt. Of vergis ik me ?
 10. Ik moet sinds de nieuwste versie van Android de bestanden op het interne geheugen van de telefoon zetten in de map phone->whereyougo. Het werkt niet om een van de andere mappen die samenhangen met Whereyougo te gebruiken.
 11. Waarbij ik me dan ook weer afvraag hoe je deze multi ooit op kunt lossen, want het enige wp is een virtueel punt, waarbij geen vraag wordt gesteld. Je loopt dus vanzelf dood.
 12. BFM, ik heb daar een aantal manieren voor. De eenvoudigste is om in GSAK multi's en mysteries met een D>3 te selecteren. Die voldoen vaak aan de criteria, zeker de multi's. Daarnaast helpt het om de gevonden caches van geocachers die hetzelfde soort caches leuk vinden te bekijken of geocaches van bepaalde leggers. Ook de parels van de maand van de buren zijn vaak leuk om te doen. Favorites helpen in beperkte mate. Een multi met 30 favorites gaat meestal door een mooie omgeving, bij traditionals zegt het aantal favorites veel minder of een cache in mijn smaak valt. En verder is het net geocachen: goed zoeken.
 13. De mooiste caches die ik heb gedaan zijn caches die aan de aandacht van heel veel cachers ontsnappen. Lastige multi's, lange wandelingen, originele puzzels (en dan bedoel ik geen hersenkronkels) worden door veel cachers overgeslagen, maar ik hoop echt dat er mensen zijn die zulke caches blijven, want het zijn juist die caches die voor mij de meerwaarde van geocachen boven gewoon wandelen of fietsen in de natuur vormen. Als bezoekersaantallen de belangrijkste drijfveer worden bij het maken van caches, dan zal dat leiden tot vervlakking van het cachelandschap. Ik vind daarom dat iedereen de caches zou moeten leggen die hij zelf het liefste vindt.
 14. Met zijn Nederlands is niet veel mis, maar hij kan wel slecht mikken, want hij zit er telkens een letter naast. Ik snap overigens niet waarom je een lege log verwijderd. Wat geeft je daartoe het recht ? Je kunt er verbaasd of kwaad over zijn, maar je kunt de logger nooit verplichten om een log te schrijven. Anders had Groundspeak het ook niet mogelijk gemaakt om een lege log te posten.
 15. Ik vond het wel een erg leuk idee en heb mijn hokje met veel plezier gevuld. Niet om een puntje te scoren, maar om op een leuke manier met GPS en coördinaten bezig te zijn. De hoekpunten van mijn vierkant hebben toch een andere betekenis voor mij gekregen. Het keurig aangeharkte voortuintje is nu het snijpunt van 175000 en 443000 en ineens veel bijzonderder geworden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...