Spring naar bijdragen

Barney de WiFi boef !


Boswijk Posse

Aanbevolen berichten

Vandaag in het AD een artikel over meeliften of WiFi netwerken met een beschrijving van de praktijken van Barney en z'n Gele Bussie.

Het moet niet veel gekker worden!

 

gelebus_93686h.jpg

 

Ik vind dat de eigenaren van WiFi netwerken eerst maar eens de hand in eigen boezem moeten steken en hun netwerk te beveiligen in plaats van de meelifter te criminaliseren.

 

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Omdat het voertuig bij een bank stond, dacht de politie dat Van Barneveld met zijn laptop de geldautomaat manipuleerde :offtopic:

:offtopic:

Vandaag in het AD een artikel over meeliften of WiFi netwerken met een beschrijving van de praktijken van Barney en z'n Gele Bussie.

Het moet niet veel gekker worden!

 

gelebus_93686h.jpg

 

Ik vind dat de eigenaren van WiFi netwerken eerst maar eens de hand in eigen boezem moeten steken en hun netwerk te beveiligen in plaats van de meelifter te criminaliseren.

 

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als mensen hun verbinding niet beveiligen dan vragen ze er zelf om zeg. met de tegenwoordige routers is het toch super makkelijk om in ieder geval een beetje beveiliging er op te zetten. En inderdaad, er zijn zat mensen die expres hun verbinding open zetten voor anderen. Daar is volgens mij zelfs een groep/site voor.

Maar kennelijk heeft de politie weer een gemakkelijk slachtoffer gevonden. Stel je voor dat ze zich met echte criminaliteit bezig moeten gaan houden. Dat wordt allemaal veel te moeilijk. :offtopic:

 

Barny succes, ik hoop ook voor je dat het geen verdere gevolgen heeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stomme gasten.

Gekraakte licenties, gemanipuleerde keuringsrapporten, vervalste founds-met-duim, illegale TB's, caches welke er niet zijn, intensieve handel in waypoints en hints, en last but not least: het goed ingezakte slaapvertrek in de bus zelf. Kortom de politie had behoorlijk slaap in de ogen en heeft mijnsinziens hun werk niet goed gedaan en alleen maar naar de onbetrouwbare kleur van de bus gekeken en de flink doorlopende wenkbrauwen ;) .

 

Maarre: ik ben wel geinterreseerd hoe je de geldautomaat kunt beinvloeden met de laptop en een wifi kaart. Hadden ze daar nog ideeen over ? :offtopic:

 

Ik zou zeggen: lurken aan de gratis wifi :offtopic:

bewerkt door thex
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ttt tttt tttt

 

Die barney toch. Die geeft ons Geocachers echt een slechte naam :offtopic:

 

Hoe kunnen we dit nu weer rechttrekken ?.

 

Nee hoor barney, wij staan achter je, ons lukt het hellaas niet zo vaak een Wifi te vinden, maar zo nu en dan is het toch superhandig internet te hebben. Alhoewel na dit artikel zullen wij wat vaker de noodlijst inschakelen, is veiliger ;-).

 

Groetjes Polmske,

 

Met Geocachen kom je nog eens ergens, JAAAAA in de cel bijvoorbeeld :offtopic:

 

ps. Mischien wordt het eens tijd voor een nieuw busje, wordt dat bejaarde kreng nog goedgekeurd ????.

bewerkt door Polmske
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Met Geocachen kom je nog eens ergens, JAAAAA in de cel bijvoorbeeld :offtopic:

 

Hee, ik krijg ineens een prima idee. Bij de hoorzitting zal ik een hint onder de stoel van de eerwaarde plaatsen, en bij de cel (want 5 maanden is lang) komt de cache Boefje te liggen. Zo houden we nog sociaal kontakt zonder wifi, want ik ben bang dat ze je dat gaan afnemen Barny. 5 Sterren terrein, alleen te loggen op bezoekuren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zet ik mijn pc aan ,kijk natuurlijk als eerste op het forum! wat ziet mijn oog!Het gele bussie in de problemen!

 

Hahah nou het moet niet gekker worden ,ik denk dat half nederland dit doet (wij ook met de laptop ).

 

Nou Barney misschien een leuk WP voor een nieuwe cache "hoeveel politie agenten gaan Barny nog aan houden?"

 

Hoe hoog is de bekeuring!

 

nee hoor slaat natuurljk nergens op ,stelletje ***kels,kennnen beter de jeugd die alles sloopt in de gaten houden ipv zo`n betrouwbaar persoon! :offtopic:

 

Succes verder en hou ons op de hoogte bij eventuele boete kunnnen we altijd een actie op touw zetten::

 

RED HET GELE BUSJE!!

 

groetjes inkesa

bewerkt door inkesa
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maarre: ik ben wel geinterreseerd hoe je de geldautomaat kunt beinvloeden met de laptop en een wifi kaart. Hadden ze daar nog ideeen over ? :rolleyes:

 

Dat is pas nog eens op de tv geweest. men plaatst een kapje met een kaartlezer en een zender bij de gleuf waar je je pasje indoet. Die lezer kan jouw kaart uitlezen en de gegevens verzenden naar iemand met ...... een computer in de buurt. vandaar.

Dat is de reden dat er op geldautomaten sinds een tijdje nieuwe kapjes bij de gleuf zitten waar je pasje in gaat. Overigens zijn die nieuwe kapjes ook alweer achterhaald aangezien er gevallen bekend zijn waar mensen dus een net iets groter kapje er overheen gezet hebben waar dan de lezer/zender in zit.

 

Dus niet echt zozeer een geval van de geldautomaat beinvloeden, maar wel het stelen van gegevens van gebruikers van die geldautomaat.

 

En zo blijft beveiliging een levend bedrijf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie in het artikel dat de geocaching community de handen al in elkaar heeft geslagen waarvoor dank GR.

Heb ook een klein commentaar onderaan de pagina gegeven maar ik kon er bij lange na niet genoeg in kwijt want het zijn maar paar regels.

 

Dus dan hier maar even kort wat opmerkingen.

Eerstens ik weet dat de meningingen hierover verdeeld zijn maar toch even wat zaken waarover niet geargumenteerd kan worden omdat het feiten zijn.

Er zijn organisaties waar de leden bewust het internet onbeveiligd laten, het doel is een netwerk te creëren van open wifi punten zodat je altijd een dekking hebt met gratis internet. Dit is dus nooit een geval van diefstal en laten we wel zijn het internet is open niet je pc. Mensen die op je pc binnenkomen zijn dus wel in overtreding.

Bij de reacties op het artikel staat dat als ik de achterdeur heb open staan dan geeft dat toch geen recht om binnen te komen?

Mijn antwoord daarop. Het is niet je achterdeur open zetten het is je spullen naar buiten dragen op openbaar terrein, en geen verzekeraar die je geld terug betaald als je de lcd tv op de stoep zet en hij is ineens weg hoor. Maar zelfs dat gebeurt hier niet, Barny gebruikt de TV en verdwijnt weer. Kortom geen diefstal maar slechts gebruik.

 

Heel duidelijk wordt al aangegeven in het artikel dat het onderscheid tussen bewust open zetten van een wifi verbinding, ik zeg bewust geen netwerk want dat is volgens mij het net van computers en dus wijst dat richting de computer, en het onbewust of niet kunnen beveiligen van die verbinding niet zichtbaar is voor de gebruiker.

In mijn opinie is het dus aan de eigenaar van de verbinding ervoor te zorgen dat de zaak op slot zit. Tenminste als hij geen meelifters wil hebben.

 

Tot slot even naar onze hermandad, ik weet dat Barny zondag naast de bekeuring nog een andere zotte ervaring met deze hoeders der wet heeft gehad. Ik denk dat het in ons land niet gekker moet worden, zonder enige vorm van bewijs mensen oppakken op basis van dat men denkt dat ie bankfraude pleegt.

Omdat iemand met een laptop op internet zit wil nog niet zeggen dat ie ook crimineel is, je zou bijna je laptop verkopen.

 

Ik voel met je mee Barny, niet dat ik zo online zou willen zijn, maar mijn internet staat altijd voor je open zoals je weet. Ik vind dat je zwaar overdreven bent behandeld, ze weten zelf niet waar ze mee bezig zijn, getuige ook dat ze in Zeist nog niet weten wat ze met je aanmoeten. Ik denk dat de politie zich eens met werkelijke problemen in ons land bezig moet houden, denk maar eens aan buitenlandse maffia, openbaar geweld en meer van dat soort onverkwikkelijke zaken. Laat dan vervolgens een rechter maar eens bepalen of bewust openstaande verbindingen gebruikt of niet gebruikt mogen worden, want zoals al gezegd tijdens het aanloggen is niet zichtbaar of het bewust of onbewust is.

 

Voor de eerlijkheid nog wel de opmerking dat de genoemde organisaties waar je bij kunt aansluiten, wat natuurlijk niet iedereen doet die zijn internet open zet, meestal wel een progje hebben waarmee je kunt zien waar en wie er een verbinding heeft open staan.

 

Zo ik ben het even kwijt.

 

Groeten Kapitein Haak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...