Spring naar bijdragen

Myth

Leden
  • Aantal bijdragen

    159
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Myth geplaatst

  1. Ik ben geen freak... Echt niet Ik leef nog in de illusie dat ik het leuke aan geocachen kan overbrengen aan mensen, maar misschien heb je wel gelijk... De relatie korenslag (redelijk vervelend programma, ik geef het toe...) en geocaching is inderdaad best wel klein... Ik ga er nog s een nachtje over slapen... Doe gewoon lekker wat je zelf leuk lijkt. Laat je niet te veel beinvloeden door anderen. Er zijn altijd wel een paar liefhebbers te vinden voor de mening dat geocaching gebaat is bij zo min mogelijk media-aandacht (kijk dit draadje er maar op na). Andersdenkenden zullen zich niet zo snel laten horen. Daarom pak ik die rol maar even. Het is ook gewoon erg leuk om aan zo'n item mee te doen en bovendien een redelijk unieke ervaring.
  2. Loggen natuurlijk... En wat ik met cacher X doe? Hangt er van af of hij "callioux!" of "Stein!" heeft geroepen, zo niet dan geef ik hem eerst een lesje klimetiquette. Daarna bied ik aan de box terug te plaatsen als hij me zekert, en daarna drinken we een biertje op de geslaagde expeditie. De andere cache gaat een nabijgelegen boom in, dat wordt gewoon een 6-sterrencache
  3. Myth

    Navman

    We hebben ook een tijdje (maar uiteindelijk niet erg lang) met een Navman genavigeerd. De enige manier om coordinaten 'in te voeren' was door op de kaart te klikken (dat gaat dan wel weer makkelijker dan bij TomTom) en met de cursortoetsen het kruis op de juiste plek manoeuvreren. Dan in het contextmenu (nog een keer klikken of de knop in het midden van de cursortoetsen gebruiken) kiezen voor 'navigeren naar'. Onze Navman (ICN 510) werkte met graden-minuten-seconden dus we moesten wel elke keer omrekenen, maar daar wordt je op een gegeven moment ook heel handig in. Succes ermee.
  4. Myth

    Forum veranderd?

    Gebruik onder de opties knop eens de instelling standaard, dat zal het ongetwijfeld zijn. Groetjes Jan-Willem. Thanks, dat was het. Soms kan een oplossing toch zo eenvoudig zijn... Misschien toch per ongeluk ergens op geklikt.
  5. Sinds vanmiddag ziet het forum er op mijn computer heel anders uit. Ik heb niets aan de instellingen veranderd, maar als ik nu een draadje open krijg ik niet de hele draad te zien. In plaats daarvan zie ik alleen het oorspronkelijke bericht met daaronder de 'boomstructuur' van alle reacties. Heb ik iets fout gedaan?
  6. Gelukkig hoef jij het blad niet in je eentje vol te schrijven Want, als honderd man ieder voor zich maar 1 interessant onderwerp kunnen verzinnen, zou het bij elkaar nog wel een fors blad kunnen worden. Ik ga in ieder geval alvast op zoek naar een verstevigd kruipruimteluik onder mijn digitale brievenbus.
  7. De eerste vijf die mij te binnen schieten: Cachenoot Ammobox Cache en Carry Zoeklicht Volg het Pijltje
  8. Ook voor ons geldt dat we Coen niet persoonlijk kenden, alleen als naam onder de kaart. Erg triest bericht, we wensen de nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.
  9. Myth

    Cachen & Rekenen

    En dit is de wereld op zijn kop! Het is een ezelsbruggetje en ik denk dat den oude rekenmeester Bartjens inmiddels ligt te tollen in zijn graf. Ten eerste het is een hulpmiddel en prima bruikbaar en ER IS NIETS MIS MEE!!!!! Maar wat je WEL MOET BESEFFEN is dat de operatie + en - gelijkwaardig aan elkaar zijn en de volgorde van links naar rechts moet worden afgewerkt. Dat geldt ook over x en delen!!!! Lekker ezelsbruggetje dan Er is niets mis mee, behalve dan dat je er de volgorde van handelingen niet goed mee kunt onthouden. En waar was het ook al weer een ezelsbruggetje voor???
  10. Myth

    Cachen & Rekenen

    Heerlijk, rekenen! Kom maar op! Maar hanteer ajb wel de regels (dus geen Meneer van Dalen - die is al jaren gelden de nek om gedraaid). Als je twijfelt bij het maken van je cache: type je formule gewoon eens in in Excel. Komt er iets anders uit dan je verwacht, dan doe je dus iets niet goed.
  11. Grensgevalletjes: GCPYK - Arboretum in Assen (bomentuin) en GCVYXA - Three of a Kind in Leiden (deels in de heemtuin)
  12. Myth

    Gemiddelde score

    Wie let daar nou op? Dat betekent dus dat je alle caches die je gemiddelde naar beneden halen gewoon laat liggen, ook al stuikel je er over??? Ik zou daarvoor eerder de term 'snob-cacher' gebruiken
  13. Los van de handige GPX-bestanden zou je ook nog premium member kunnen worden omdat je daarmee het geocachen steunt Als eerste aankoop zou ik je GSAK willen aanbevelen. De exportmogelijkheden van het pakket zijn zodanig dat je misschien niets anders nodig hebt. Verder kan ook OziExplorerCe erg handig zijn. Je kunt de GPX-en ook openen in programma's als GPXsonar of Cachemate, maar ik moet zeggen dat ik ze wel heb aangeschaft maar eigenlijk niet gebruik; OziCE met de exports van GSAK is alles wat ik nodig heb.
  14. Het moet niet veel gekker worden Oppakken die agenten voor het schade aanbrengen aan een monument! Is degene met de groene pet op de foto dan tenminste wel aan het loggen... Succes Barny
  15. Even terug naar de oorspronkelijk vraag. Volgens mij kan wat jij wilt in GSAK. Je kunt daar met filters en sorteren precies die ranglijst maken die je wilt.
  16. Tuurlijk, laat maar weer lekker waaien. Maar er zijn dus ook mensen die het wel belangrijk genoeg vinden om hun stem te verheffen. Laat die ajb in hun waarde! Er is een ranglijst dus er zijn blijkbaar spelregels. Misschien is het goed als deze expliciet worden gemaakt, zodat we weer met gelijke middelen de strijd aan kunnen gaan (die mensen die deze ranking wel belangrijk vinden, dus). En 'alles is geoorloofd' kan natuurlijk ook, maar dan haak ik verder af.
  17. Als er onrechtmatig iets wordt afgeschreven (neem pinpas fraude), dan neemt de bank zijn verantwoordelijkheid en krijg je het vergoed. De bank had immers voor een veiliger systeem moeten zorgen Zo is het met dit lek ook, bestaat al sinds (minimaal) februari dit jaar en daar is gc.com verantwoordelijk voor. Alleen schijnen de Amerikanen er niks aan te doen en is Kalkendotters erachter gekomen hoe het werkt. Dan heb je drie opties: - gc.com repareert zo spoedig mogelijk het lek - er wordt geen misbruik van gemaakt - Kalkendotters deelt zijn kennis, zodat iedereen weer gelijke kansen heeft Hoe het ook zij, de lol is er voor mij wel vanaf. Het gaat er bij sport en spel niet om wat er allemaal mogelijk is, maar wat je met z'n allen afspreekt als toegestaan - de spelregels! Daar heb je je aan te houden.
  18. Wat een onzin!!! Dus als ik een lek aantref in de systemen van de bank en het geld overschrijf op mijn rekening is het opeens van mij? Dit lek is niet goedgekeurd en dus geen onderdeel van het spel. Kappen met dat goedpraten nu! De meeste fraudeurs zijn ook erg handig, maar daarme is het nog steeds fout wat ze doen. Simpeler dan dat is het gewoon niet. Ik vind FTF-jagen een van de leukste dingen van het cachen maar op deze manier hoeft het niet meer van mij!
  19. Nee de logjes hoeven van mij niet weg, de FTF-punten wel. Ik vind het geen prestatie, ondanks het feit dat .com een steekje laat vallen is het valsspelen. Ik hou ook niet van voetballers die je een rotschop geven als de scheids even niet kijkt. Omdat hij de andere kant op kijkt is het niet opeens goed.
  20. Ja, de actie van Kalkendotters noemen ze een valse start. Daarop volgt normaal gesproken eerst nog een nieuwe start, maar omdat bij caches de start niet kan worden teruggedraaid zou dan meteen diskwalificatie moeten volgen. Dus logje eraf. Helemaal mee eens, valsspelers mogen niet meedoen aan de wedstrijd! Weg met die FTF-punten - de logjes mogen natuurlijk blijven staan. Ik heb hier echt geen enkel begrip voor!!! We spelen het spel eerlijk of we spelen het niet. Ik snap ook niet dat je dit voor jezelf goed kunt praten... En als .nl de FTF-punten niet verwijderd, moeten we maar wat anders verzinnen. Desnoods richten we onze 'eigen bond' op met een eigen FTF ranglijst zonder Kalkendotters en andere WAPpers!
  21. Vind 10 euro toch een beetje te straf voor een normaal spel kaarten. Dat zijn toch zo'n 22 ouderwetse guldens!
  22. SPOILERALERT!!! Weet iemand welke teamnaam Cas Juffermans heeft?
  23. Vooral tijdens events, maar heel af en toe ook bij de maagdenjacht: filecachen. Kenmerken: geen enkele aanwijzing hoeft gezocht te worden, geen berekening hoeft te worden gemaakt, gewoon je voorganger volgen, een nummertje trekken en op je beurt wachten om te kunnen loggen.
  24. Myth

    log stickers

    Inderdaad, net ingeschreven voor de nieuwsbrief en in de bevistigingsmail meteen raak! Gratis (!) adresstickers "Binnenkort in een logboek bij u in de buurt!!!"
  25. Myth

    log stickers

    Arthur, Zelfs als ik op jouw link klik krijg ik ze niet goedkoper dan 8 euro. Blijkbaar is het hele gebeuren persoonsgebonden. Dan wacht ik maar op mijn eigen aanbiedingen...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...