Jump to content

Myth

Leden
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Myth

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 08/31/1968

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex Legend
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  -1 juli 2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Ik ben geen freak... Echt niet Ik leef nog in de illusie dat ik het leuke aan geocachen kan overbrengen aan mensen, maar misschien heb je wel gelijk... De relatie korenslag (redelijk vervelend programma, ik geef het toe...) en geocaching is inderdaad best wel klein... Ik ga er nog s een nachtje over slapen... Doe gewoon lekker wat je zelf leuk lijkt. Laat je niet te veel beinvloeden door anderen. Er zijn altijd wel een paar liefhebbers te vinden voor de mening dat geocaching gebaat is bij zo min mogelijk media-aandacht (kijk dit draadje er maar op na). Andersdenkenden zullen zich niet zo snel laten horen. Daarom pak ik die rol maar even. Het is ook gewoon erg leuk om aan zo'n item mee te doen en bovendien een redelijk unieke ervaring.
 2. Loggen natuurlijk... En wat ik met cacher X doe? Hangt er van af of hij "callioux!" of "Stein!" heeft geroepen, zo niet dan geef ik hem eerst een lesje klimetiquette. Daarna bied ik aan de box terug te plaatsen als hij me zekert, en daarna drinken we een biertje op de geslaagde expeditie. De andere cache gaat een nabijgelegen boom in, dat wordt gewoon een 6-sterrencache
 3. We hebben ook een tijdje (maar uiteindelijk niet erg lang) met een Navman genavigeerd. De enige manier om coordinaten 'in te voeren' was door op de kaart te klikken (dat gaat dan wel weer makkelijker dan bij TomTom) en met de cursortoetsen het kruis op de juiste plek manoeuvreren. Dan in het contextmenu (nog een keer klikken of de knop in het midden van de cursortoetsen gebruiken) kiezen voor 'navigeren naar'. Onze Navman (ICN 510) werkte met graden-minuten-seconden dus we moesten wel elke keer omrekenen, maar daar wordt je op een gegeven moment ook heel handig in. Succes ermee.
 4. Gebruik onder de opties knop eens de instelling standaard, dat zal het ongetwijfeld zijn. Groetjes Jan-Willem. Thanks, dat was het. Soms kan een oplossing toch zo eenvoudig zijn... Misschien toch per ongeluk ergens op geklikt.
 5. Sinds vanmiddag ziet het forum er op mijn computer heel anders uit. Ik heb niets aan de instellingen veranderd, maar als ik nu een draadje open krijg ik niet de hele draad te zien. In plaats daarvan zie ik alleen het oorspronkelijke bericht met daaronder de 'boomstructuur' van alle reacties. Heb ik iets fout gedaan?
 6. Gelukkig hoef jij het blad niet in je eentje vol te schrijven Want, als honderd man ieder voor zich maar 1 interessant onderwerp kunnen verzinnen, zou het bij elkaar nog wel een fors blad kunnen worden. Ik ga in ieder geval alvast op zoek naar een verstevigd kruipruimteluik onder mijn digitale brievenbus.
 7. De eerste vijf die mij te binnen schieten: Cachenoot Ammobox Cache en Carry Zoeklicht Volg het Pijltje
 8. Ook voor ons geldt dat we Coen niet persoonlijk kenden, alleen als naam onder de kaart. Erg triest bericht, we wensen de nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.
 9. En dit is de wereld op zijn kop! Het is een ezelsbruggetje en ik denk dat den oude rekenmeester Bartjens inmiddels ligt te tollen in zijn graf. Ten eerste het is een hulpmiddel en prima bruikbaar en ER IS NIETS MIS MEE!!!!! Maar wat je WEL MOET BESEFFEN is dat de operatie + en - gelijkwaardig aan elkaar zijn en de volgorde van links naar rechts moet worden afgewerkt. Dat geldt ook over x en delen!!!! Lekker ezelsbruggetje dan Er is niets mis mee, behalve dan dat je er de volgorde van handelingen niet goed mee kunt onthouden. En waar was het ook al weer een ezelsbruggetje voor???
 10. Heerlijk, rekenen! Kom maar op! Maar hanteer ajb wel de regels (dus geen Meneer van Dalen - die is al jaren gelden de nek om gedraaid). Als je twijfelt bij het maken van je cache: type je formule gewoon eens in in Excel. Komt er iets anders uit dan je verwacht, dan doe je dus iets niet goed.
 11. Grensgevalletjes: GCPYK - Arboretum in Assen (bomentuin) en GCVYXA - Three of a Kind in Leiden (deels in de heemtuin)
 12. Wie let daar nou op? Dat betekent dus dat je alle caches die je gemiddelde naar beneden halen gewoon laat liggen, ook al stuikel je er over??? Ik zou daarvoor eerder de term 'snob-cacher' gebruiken
 13. Los van de handige GPX-bestanden zou je ook nog premium member kunnen worden omdat je daarmee het geocachen steunt Als eerste aankoop zou ik je GSAK willen aanbevelen. De exportmogelijkheden van het pakket zijn zodanig dat je misschien niets anders nodig hebt. Verder kan ook OziExplorerCe erg handig zijn. Je kunt de GPX-en ook openen in programma's als GPXsonar of Cachemate, maar ik moet zeggen dat ik ze wel heb aangeschaft maar eigenlijk niet gebruik; OziCE met de exports van GSAK is alles wat ik nodig heb.
 14. Het moet niet veel gekker worden Oppakken die agenten voor het schade aanbrengen aan een monument! Is degene met de groene pet op de foto dan tenminste wel aan het loggen... Succes Barny
 15. Even terug naar de oorspronkelijk vraag. Volgens mij kan wat jij wilt in GSAK. Je kunt daar met filters en sorteren precies die ranglijst maken die je wilt.
×
×
 • Create New...