Spring naar bijdragen

cachorganic

Leden
 • Aantal bijdragen

  651
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.cachorganic.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. cachorganic

  Engeland

  IK heb leuke herinneringen aan de caches in de North York moors waar ik op dit moment niet ver vanaf zit. Robin Hoods bay is een prachtig stuk wandelgebied. aanrader!
 2. Ik juich toe dat er kritischer gekeken gaat worden naar de earthcaches. ik, met een fysisch-geografische achtergrond, vraag mij vaak af hoe ik gods naam er toestemming voor een earth cache is gegeven.... Ik krijg ook regelmatig logjes binnen waarvan ik mij afvraag of de personen in questie wel de vragen begrepen hebben. Ik hoop dan ook echt op een betere selectie.
 3. Het moge duidelijk zijn waarom ik niet zo actief meer ben met geocaching... De spanning, het spel.....Waar zou het kistje verborgen kunnen zijn... Ik heb al enige tijd door drukte een cacheloos bestaan, en ik mis het niet eens. ik ga zeker wel weer een cache lopen, maar dan als "root"cacher. Gewoon lekker een wandeling lopen. En het kan mij dan ook niet schelen of het een geo, terra, global of whatsoever cache is. Wat dat betreft hoop ik dat de topicstarter bereikt wat hij beoogt; Meer eenheid en weer meer LOL in het spel!
 4. Na 2012 is toch alles onzeker volgens de Maya's! Dus lekker genieten is het devies!
 5. Ach en wee.... Het echte forum heeft zich inmiddels verplaatst naar Twitter, de gemiddelde kwaliteit van caches daalt nog steeds.... Waar hebben we het over? Heb plezier in je hobby, en voor mijn part in voortuincaches.
 6. Het heeft ook zin je aan te melden bij "the cloud" een dienst van O2 in het verenigd koninkrijk. Op een heel aantal plaatsen kun je daarmee gratis het internet op. Ook zijn er vaak free accespoints bij "TIC's" dat zijn tourist information centres. Zo heb ik twee jaar geleden in de stromende regen op een parkeerplaats in Jedburgh het een en ander uitgezocht.
 7. Wees een vent en durf te zeggen als je een cache niet gevonden hebt. Deel van het spel. Als ik een pen vergeet, dan is het jammer maar helaas, dan zal ik terug moeten komen voor de cache om hem te loggen. Ik zal zeker internetlogjes niet verwijderen, maar vind dat je tenminste de moeite moet nemen om de cache op een later stadium als nog te loggen. Amders is het gewoon een DNF. Ik had vroeger ook al een hekel aan valsspelen bij monopoly....
 8. cachorganic

  cache kaart u.k

  Maak een goede Pocketquery (moet je wel premiummember zijn, maar dat is toch iedere serieuze geocacher?) met een cache in het hart van het gebied waar je naar toe gaat. Ik ga over 10 dagen naar Engeland, en werk altijd op die manier. Ik open de PQ's in GSAK en zorg ervoor dat ze ook in mijn netbook offline nog te raadplegen zijn.
 9. Als je met het treintje gaat, mis je de cache op halfway station. Ik had de hele route uitgestippeld, maar helaas was voor mij de dag die ik had uitgestippeld uitgerekend een regendag... In oktober volgt een nieuwe poging! Erg mooi om te doen is Cwm Idwall, een gletsjermeer waar heel duidelijk de V-vorm in het dal te zien is. Het kenmerk van een gletsjerdal!
 10. Wales is leuk en er liggen ook genoeg caches. Ik ben zelf al een aantal keren in Snowdonia geweest. Helaas liggen er ook genoeg micro's op plekjes waarvan je denkt: Moet dat nou daar? Maar er zijn ook mooie wandelcacehs bij.
 11. cachorganic

  Hooikoorts En Cachen

  Hooikoorts? Vooral met zonnige dagen met een aflandige wind heb ik er meer last van. Medicijnen van de huisarts maakten mij alleen maar beroerder. De orthomoleculaire benadering van slijmvliesversterking, veel vitamine C en borageolie helpt bij mij wel wat beter. Weg is het nog niet, maar als er een aanval komt, dan neem ik een capsule met het kruid scuttelariae, en dat helpt goed. Als een van de vele middelen die ik tot nu toe geprobeerd heb, is dit voor mij de meest effectieve. Ook ik heb met de graspollen de meeste last. Op dit soort pollen dagen zit ik het liefst OP het water. lekker in de kano. Heb je er het minste last van.
 12. Als mensen loggen en goede antwoorden tegelijkertijd mailen, heb ik daar als earthcache legger geen problemen mee. Wel zie ik vaak, en met name bij mijn earthcache kromme rijn riviermeander, dat mensen zich te snel er van af willen maken. Neem even de tijd om de vragen GOED te lezen. Daarmee voorkom je wederzijdse irritaties. Ik neem vaak nog de moeite om de mensen op weg te helpen naar het goede antwoord, zelfs zonder terug te hoeven naar de cache-site. Dus: Als je zeker weet dat je de antwoorden goed hebt: Log dan direct. Weet je het niet helemaal zeker; wacht dan tot de cache-eigenaar groen licht geeft. En: Echte Earthcaches zijn niet zo makkelijk als iedereen denkt. Daar moet je echt voor de omgeving in, goed rondkijken en wat onderzoek verrichten voordat je het goede antwoord kan geven.
 13. Ga je voor deze: met "grote" 26"inch wielen? Mooi fietsje!
 14. Op een van mijn eigen caches trof ik deze log aan: Zo'n puzzel schreeuwt om aandacht. En ook nog eebs zo dichtbij! Af en toe eens even een blik op geworpen en wat rondgesnuffeld met termen als "niburu" en een plaatje die bij de beschrijving gevoegd was. Er kwamen wel vertrouwenwekkende stukjes tekst en figuurtjes tevoorschijn maar niets leidde tot een geschikt coordinaat. In het weekend was er meer tijd en toen maar eens goed voor gaan zitten. Waar zouden die data allemaal op slaan? Geboortedata van kennissen van de maker, met sommige in het verschiet geprojecteerd? En waarom kreeg ik van diverse goedbedoelende webstekken toch steeds weer andere informatie. Ondanks de niet geringe leeftijd van de notatie - daar waren alle webstekken duidelijk over - bleek er weinig eensgezindheid! Toen medeschatzoekers hun vondst meldden met een min of meer gelijkluidende constatering maar eens gevraagd welk Delphi zij getroffen hadden. Dat bleek een Gulden Schot en vrijwel direct daarna was de puzzel opgelost. Geen garantie overigens dat dit nu de juiste interpretatie volgens de Ouden is. Naar de schat was een leuke fietstocht zodra de regen was opgehouden - wat zouden we tegenwoordig zonder een electronische regenvoorspeller! Op de lokatie aangekomen was het paadje ondanks de regen nog goed te vinden en de schat was spoedig gelokaliseerd. Bedankt voor deze schat en de leuke puzzel.
 15. cachorganic

  Uitdaging

  Zoals ik al eerder min of meer reageerde; Doe gewoon wat jij denkt dat goed is, waar je plezier aan hebt, en ga niet klagen als het je niet zint, maar doe er wat aan: LEG EEN MOOIE NIEUWE CACHE NEER! Het maakt mij persoonlijk echt niet uit als mensen willen file-cachen op events, of alles met de auto willen doen. Dat is hun zaak. Maar klaag dan vervolgens niet over flutcaches. Het spel is er voor idereen, en dat is nou juist zo mooi. van jong tot oud mogen meedoen, en er is voor iedereen wat te vinden met allerlei moeilijkheidsgradaties. Vanavond stap ik op de boot naar Engeland en ga daar een weekje wandelen EN cachen! Voor degenen die gaan cachen vandaag: Zet hem op!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...