Spring naar bijdragen

jowi

Leden
 • Aantal bijdragen

  281
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door jowi geplaatst

 1. jowi

  Hoeveel Caches?

  Ja, de eerste 65535 caches zijn hexadecimaal genummerd, daarna wordt er base35 gebruikt. Je kan de GCCODE dus rechtstreek herleiden naar een nummer. Nog wat overbodige informatie: In NL zijn al ruim 6000 caches gearchiveerd. Er zijn er dus al meer dan 20.000 geplaatst.
 2. Member sinds 11 augustus 2001, maar de eerste cache gevonden op 8 augustus 2001. In het begin had je geen account nodig om de cache pagina's te bekijken. Zit eraan te denken om op die datum maar weer eens een cache te verstoppen.
 3. barry en wat als je de log/rol/cache in je handen hebt,maar helaas geen pen? Dan mag je volgen Barny wel loggen, anders moet je dat stuk nog een keer lopen.
 4. jowi

  Gps Verspringt Bij Cache-Plaats

  Ik denk dat ionosfeer vertraging het probleem is, niet dat de baanparameters plotseling veranderen. En een CME tast de ionosfeer aardig aan. Om dat te corrigeren heb je een ontvanger nodig die zowel de L1 als L2 band gebruikt. En dat doen onze simpele GPS ontvangers niet. Daar heb je een militair apparaat voor nodig, op L2 wordt namelijk alleen de P-code uitgezonden. Hoe kom je er trouwens aan dat de helft van de satellieten aan de zonzijde zitten? De hoogte van de GPS satellieten is zo'n 22.000 km.
 5. jowi

  Gps Verspringt Bij Cache-Plaats

  Je zou de track log kunnen gebruiken van de GPS, maar het aantal punten is beperkt tot een stuk of 1000 en ik weet niet wat de GPS uithaalt bij het opslaan van een track. Ik gebruik de NMEA data uit de GPS komt en sla die op in een apart kastje. Hyperterm op een PC kan ook, maar dan moet de PC continue aan staan. Het kastje kan maximaal 1.000.000 coördinaten opslaan. Dat is ruim 12 dagen. Alleen is de accu leeg na 3 a 4 dagen, dus daar moet ik nog wat op verzinnen. Het plaatje maak ik met een spreadsheet programma. Ik heb het in elkaar geknutseld om de GPS nauwkeurigheid in de gaten te houden, want ik geloof namelijk weinig van die alarmerende berichten dat bij de verhoogde zonne activiteit het GPS systeem plat zou liggen zoals sommige voorpagina's je willen laten geloven. Dus bij het eerstvolgende paniekbericht gaat dat kastje naar buiten.
 6. jowi

  Gps Verspringt Bij Cache-Plaats

  Ik heb gisteren een GPS vijf uur op het dak van de garage laten liggen zodat ie een groot deel van de lucht kan zien. Vrij ideale omstandigheden dus. In die tijd zijn er ruim 15.000 positie metingen gedaan wat het volgende plaatje geeft: De meeste tijd wijkt de positie minder dan 5 meter af, maar soms zie je "wandelingetjes" waar hij er ruim 10 meter naast zit. En dan kan het een paar minuten duren voordat hij weer naar de goede plek terug is gewandeld. Misschien moet ik het lijntje nog een kleur geven aan de hand van de EPE van de GPS. Dat geeft aan wat de GPS denkt dat de nauwkeurigheid is. Maar dat baseert hij alleen op de geometrie van de satellieten. De werkelijke nauwkeurigheid kan heel anders zijn en de EPE is dus een optimistische gok die geen rekening houdt met een aantal fout bronnen zoals de ionosfeer vertraging (als er een een uitbarsting op de zon is die deze kant op komt). Binnen 10 meter van de cache plek vertrouw ik dus meer op mijn ogen dan op de GPS
 7. Aangezien die uitbarsting op 13 februari was, had dat dus drie dagen geleden effect moeten hebben. Dus dat verhaal gaat over een ander effect.
 8. In dat kader mag je dus ook niet een herplaatste cache loggen, bijvoorbeeld GCKBGA en GC2DE84. Allebei op exact dezelfde plek. Is toch minder moeite dan GCQZF0. Er zijn caches waar het gaat om het bereiken van de plek, niet om het zoeken.
 9. De statistieken op GC houden netjes bij hoeveel founds je gelogd hebt bij hoeveel verschillende caches. Je mag dus gewoon verschillende keren een found loggen als je meerdere malen die cache bezocht hebt. En wat het voor de gek houden betreft: Ik weet nog wel wat T5 traditionals waar het bezoek de tweede keer net zoveel werk inhoud als de eerste keer. Zorg wel voor een voldoende lang klimtouw
 10. Welke tekst ? Maar ik heb dan ook al jaren "Toon Handtekening" uitstaan op het forum. Dus de vermelde wildgroei is aan mij voorbijgegaan.
 11. Dat lijkt me toch wel een beetje veel voor die tijd, d'r lagen er minder dan 50 in heel Nederland.Wij deden drie dagen over drie caches langs de noordzeekust, maar ook toen deden we het al rustig aan
 12. Gezien de naam van de TS had dat event beter op 21 maart 2010 kunnen plaatsvinden.
 13. @handleiding: En krijg ik nu royalties nu jij een foto uit mijn log zomaar post ?
 14. jowi

  Projecteren Garmin 12

  Ja dat kan met een GPS12. Hier is een manual te vinden: http://www8.garmin.com/products/manual.jsp...ct=010-00146-00
 15. jowi

  2010

  Ik denk bij Zweden altijd aan dezeHebben wij wel dezelfde hobby?
 16. jowi

  Batterijen

  De 2000 mAh is een AA batterij, de 800 mAh een AAA batterijEn maar een van die afmetingen past in je GPS.
 17. jowi

  Batterijen

  Eneloops zijn het handigst omdat die batterijen een lage zelfontlading hebben (dus als je je GPS een maand in de kast laat liggen). Gewone NiMh lopen veel sneller leeg. Je kan ze onder andere hier kopen: http://www.samenkopen.net/action/565504
 18. jowi

  Meest Gelogde Cache

  Daar hebben we dus niks aan. Je bedoelt "cachers" en deze draad gaat juist over "caches"
 19. jowi

  Meest Gelogde Cache

  Vertel.... Want ik probeer dat al twee jaar voor mijn "vakantie-caches" en volgens mij is het niet mogelijk zonder met dat GSAK macro om alle logs binnen te halen. En als je dat macro los laat op alle caches in je DB dan heb je gelijk een IP-ban van GC.COM aan je broek vanwege de traffic die je genereerd. Nu ben ik totaal niet geïnteresseerd in een ranglijst van caches, maar ik zou graag (in GSAK) filteren op bijvoorbeeld traditionals die langer dan 1 jaar geplaatst zijn en minder dan 50 founds per jaar hebben. Op die manieren krijg je de "spectaculaire" caches. Maar dat kan dus niet omdat je het aantal founds niet hebt. Nu is het behelpen met bookmarklists, filteren op terreinsterren en heel veel klikwerk.
 20. jowi

  Meest Gelogde Cache

  Was dat maar waar, in de PQ zitten niet het aantal founds, en het aantal founds in GSAK is dus alleen wat in GSAK zit, en dat zijn niet alle logs want met de PQ krijg je maar de laatste 5 (en staat de foundcount in GSAK dus op 5) Als iemand een manier weet om het aantal founds in GSAK te krijgen zou ik dat graag horen, mij is het nog nooit gelukt (behalve dan met een macro om alle logs binnen te halen, maar dat is niet te doen voor alle caches in Nederland.
 21. Als dit over de cachelokaties beweerd werd zouden alle alarmbellen gaan rinkelen. Volgens mij probeert men van alles te verzinnen om maar niet buiten te hoeven zijn.
 22. Hoezo ? De cachelegger kan toch het boekje lezen wanneer hij dat vervangt ?
 23. En dat is nou net het verschil tussen Carrotte en Ervani. Wilxlii gaat eropuit en maakt een filmpje. Ervani roept maar wat vanachter zijn PC. Het had op mij wat meer indruk gemaakt als ie zelf een film van een opruimactie had gemaakt en dat gepost had. Ik kan de reactie van TP dan ook begrijpen, want een track record ontbreekt.
 24. Ik heb geen probleem met Groundspeak, ik sponsor hen al vele jaren. Maar een aantal mensen verzinnen begin 2000 het geocache spelletje. Groundspeak gaat dat later commercieel uitbaten, waar ook niks mis mee is. Ik wordt er alleen een beetje moe van dat "geocaching" dan geclaimed wordt voor het zoeken van een doosje dat op een bepaalde website staat. Voor mij is geocaching het met een GPS een doosje, bij voorkeur in de natuur, opzoeken. En op welke website het dan staat maakt mij niets uit.
 25. Amerikanen en trademarks en copyrights..... Volgens mij is 30 mei 2000 eerder dan 1 augustus 2000: Maar gezien de reacties schijnt de marketing van Jeremy aardig te werken
×
×
 • Nieuwe aanmaken...