Spring naar bijdragen

Boswijk Posse

Leden
 • Aantal bijdragen

  362
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Boswijk Posse geplaatst

 1. Denk er wel aan dat bij foto's van de Oregon en Smartphone, geotag informatie is opgeslagen en die ook wordt geupload op gc-com als je de foto toevoegd aan een log. Als je dus een foto van het eindpunt van een multi of puzzel maakt, is het soms nodig om de geotag informatie uit de EXIF informatie te strippen om niet onbewust een spoiler te plaatsen.
 2. In principe verkocht. Draadje kan dicht.
 3. Dag Boswijk Posse,

  Ik zie je aanbod voor een 60cx op het forum. Mocht je er met Emmie72 niet uitkomen dan ben ik ook wel geinteresseerd.

  Groet, Bram (team fietspomp).

 4. Aangeboden: Garmin GPSmap 60Cx Specificaties: SirfStar II GPS 12 kanaals ontvanger Scherm 160x240 pixels TFT scherm met 256 kleuren Inclusief riemclip. 512Mb mini-SD kaart+adapter Vraagprijs 100 Euro (excl. verzendkosten).
 5. En dat alles wordt gepost op 1 April..... Ja echt waar; Scouting Erica was blij dat iemand het stokje over wilde nemen. En dat zal plaats vinden op: Delftlandhoeve
 6. Ach, voor het cachen draait het uiteindelijk om geocaching.com. Al de andere sites, inclusief geocaching.nl zijn leuke hobbyprojektjes maar voegen buiten een forum over het algemeen weinig toe.
 7. Blijkbaar ben je een computer analfabeet, dus als alles werkt en je geen problemen hebt met je Garmin dan zou ik het lekker laten zoals het is.
 8. Boswijk Posse

  Nieuwe Topokaart

  Je kan toch gewoon de tripteller aanzetten en een track laten aanmaken?
 9. Ik heb ook problemen met het verbinden van de Colorado met Mapsource. Met de oude versie 5 van Mapsource wordt de GPSr door Mapsource herkend als ik de GPSr niet in USB Mass Storage mode zet, maar in gewonen GPS mode. Eenmaal naar de allerlaatste versie van Mapsource, met de nieuwste Garmin USB driver lukt het niet meer. Ik laat Mapsource zoeken naar de GPS, maar die wordt niet gevonden...mapsource blijft in die zoekfunktie hangen en reageert niet meer. Afsluiten dus. Ik heb dit geprobeerd met de GPS in USB Storage mode,als in normale GPS mode. Voor de volledigheid: de GPS wordt wel gevonden via Garmin Communicator bij het downloaden van caches vanaf GC.com. Ook werkt de communicatie met GSAK prima. Ik heb ook nog de USB poort verwisseld maar helaas. O ja, Windows Vista. Iemand enig idee???
 10. Ik werkt met Vista en via Google Update lukt het me niet op versie 5 te installeren. Ook de volledige versie geprobeerd te downloaden. Ik krijg een file van slechts 501 kB; als ik die opstart dan gebeurt er niet. Voorlopig maar de oude versie gebruiken.
 11. Ook dit is natuur! Hint: onder stenen Jebel Hafit Travel Bug Hotel
 12. Misschien een domme vraag, maar op de website van de geocoinrace kan ik nergens iets vinden over inschrijving voor de volgende race (dus niet het event). Hoe/waar kan ik mij met wat munten inschrijven?
 13. Boswijk Posse

  Anderstalige caches

  Met Google Translate kan je complete pagina's in 1 keer vertalen. Misschien is het resultaat grammaticaal soms wat krom, maar vaak genoeg om te begrijpen wat er bedoeld wordt.
 14. Boswijk Posse

  GPS-ontvanger

  Een bekende Leidschendamse HCT cacher heeft met zijn eenvoudige Garmin Geko inmiddels ruim 2000 caches gevonden! Zelf deel ik de mening van de Casteleintjes; na te zijn begonnen met de kaartloze GPS60 ben ik snel overgestapt naar een GPS met kaart (GPS60Cx) die ook een veel betere ontvangst had. Een eenvoudige Garmin Geko of Etrex koop je nieuw voor nog geen 90 Euro; Op marktplaats staan ze voor 45 Euro. Met kaart ga je snel naar 200 Euro nieuwprijs. Overigens is het nog steeds interessant om te importeren vanuit de VS. Hier zijn al diverse draadjes aan gewijdt mbt leveranciers etc.
 15. Je hebt een duidelijker overzicht met veel caches en omgeving en de ruimte heb ik toch beschikbaar. Da's waar! Goed punt.
 16. Het heet niet voor niets een netbook . Dus rechtstreeks downloaden van Garmin naar je netbook gaat prima en ook wel snel als je een breedband verbinding hebt. Alternatief is om via een andere PC de hele installatie CD naar een USB stick te kopieren en vanaf daar te installeren. Overigens zie ik de toegevoegde waarde van Mapsource op netbook niet. De kaart heb ik immers al op de GPSr. Ik heb GSAK geinstalleerd waarop alle info staat. Groetjes
 17. Jazeker, op de EeeeePC heb ik -naast GSAK- ook Microsoft Autoroute 2006 opgeladen. Dan worden de cache-lokaties ingeladen op de kaart en samen met een bluetooth GPS muisje heb ik dan een groot autonavigatiescherm . En je kan onderweg prima aantekeningen maken en later makkelijk knippen en plakken naar het logje. Wel zaak om een autolader bij de hand te hebben want de navigatie werkt natuurlijk niet bevorderlijk op de batterijen omdat steeds een stukje kaart van de HD moet worden gelezen. Hierbij de high-tech cachekoets van BP, die samen met Grote Griezel recentelijk de plattelandsweggetjes in Oost Fleveland onveilig maakte.
 18. Door de kou stromen de elektronen minder hard door de chips en dus wordt er minder afstand gemeten. Bij het absolute nulpunt staan de elektronen zelfs stil en is de afstand dus 0 !
 19. Gisteren samen met Grote Griezel een rondje Flevoland gedaan. Bij vertrek nog even een koevoet meegenomen die nog goed van pas kwam ook. Over het algemeen gingen de kokertjes en ammoboxen prima open en takjes en bladeren zijn altijd in de buurt om de doos weer af te dekken.
 20. O nee he, daar gaan we weer . Daar zijn al heel veel draadjes over geweest. Ik zeg maar drie woorden: Geo D'Or En dat is ook nog eens compatibel met andere browsers.
 21. Niet alleen dat, maar als de afstand bekend is, kan je achterhalen wat bepaalde delen van de te berekenen coordinaat worden en daarmee heb je vervolgens de sleutel tot de hele puzzel. Voor puzzels geld trouwens altijd dat de gepubliceerde coordinaat maximaal 2km van de eindlokatie mag liggen. Nou, dan is dat probleem bij deze ook de wereld uit en weet iedereen wat-ie kan verwachten. Al met al onzinnig idee. Beperk je tot het samenvatten van de informatie die de cachelegger geeft. En voor mensen met kinderen of een beperking zou ik zeggen; contact de cachelegger of de team die recentelijk de cache hebben gedaan. Voor je het weet gaan de Broekies een nieuw project opstarten; het verzamelen van oplossingen voor rekenpuzzels voor mensen die rekenkundige handicap hebben. En dan zeggen "je hoeft er niet in te kijken als je niet wilt"
 22. heb je toevallig ook de namen van deze programma's, want zoeken op rot13 biedt weinig. Ben benieuwd! Heb je al eens gezocht op 'geocaching' . Het eerder vermeldde tooltje iGCT is dan ook te vinden.
 23. Inderdaad, al hoeft dat niet perse en kunnen GPS en camera kwa tijd verschillen (bijv. door tijdverschil tgv reizen) 1. Er zijn pakketjes te downloaden waarmee je de Exif-data van een serie fotos kan aanpassen. In die Exif data (verborgen in de jpeg), kan je dan de tijd aanpassen met een aantal uren. Dit is ook het stukje waarin vervolgens de coordinaat van de foto wordt weggeschreven wanneer je track en foto gaat matchen. 2. In de Pro Photo Tools kan je ook de uren schuiven
 24. Ik zie dat de avatar van de Grote Griezel al geheel in Halloween stemming is!
 25. Om eerlijk te zijn, ik vind dat iedereen hier in de VS veel beleefder is dan in Nederland. Veel minder hangjongeren en dat soort gedoe. Nu moet ik wel zeggen dat ik in een klein lief dorpje woon, maar ook in de grote stad gedraagt iedereen zich veel beschaafder. Overigens kleedt iedereen in Europa (ja, zelfs in Nederland) zich veel beter dan de gemiddelde Amerikaan. Q Roerend mee eens. Al is het niet altijd echt oprecht gemeend, de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van Amerikanen komt als verfrissend over. Kijk maar eens naar het hotel, winkel en horeca personeel; je voelt je gewaardeerd. Het nette weggedrag en de grote sportevenementen waar het nog een echt familiefeest is compleet met barbeques op het parkeerterrein. Ik mag hopen dat Nederland snel naar de klote gaat zoals Amerika. Het wordt er alleen maar beter op! (nu verwacht ik natuurlijk weer zo'n typische forum-opmerking als: als het je hier niet bevalt dan rot je maar op)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...