Spring naar bijdragen

Team BeagleBrothers

Leden
 • Aantal bijdragen

  57
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

19 Goed

Over Team BeagleBrothers

 • Verjaardag 07-03-1962

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 650t / Garmin eTrex / iPhone 5S
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1998
 • Lengtegraad
  4.51394
 • Breedtegraad
  51.39534

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.meteoosterhout.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Oosterhout, Noord Brabant
 • Interesse
  Fotografie, computers, het weer, traditioneel nat scheren met de ouderwetse krabber en het open mes, onze 4 kleinkinderen en uiteraard Guus & Tobi onze twee BeagleBroertjes. Geocachen is daar recentelijk bijgekomen.
 1. Hmmm, Vreemd. Ik heb net even geprobeerd, dat had ik nog niet gedaan, maar bij mij werkt het prima onder IE 11 met de beschrijving van DanPan op onze Oregon 650T in Windows 10.
 2. Hoi, Ik gebruik Internet Exploder al jaren niet meer maar ik heb toch voor alle zekerheid deze aanpassing maar even gedaan. Je weet nooit waar het goed voor is of dat het nog eens van pas komt.. Bedankt voor de tip.
 3. Ik heb hem hier nu in een sandbox draaien, werkt prima.
 4. Hoi, Natuurlijk heeft Linkalovers gelijk, dat staat buiten kijf . Maar ik denk als je de genoemde methode alleen gebruikt voor het overzetten van caches van GC.com naar je GPS het allemaal wel zo'n vaart niet zal lopen. Zeker niet als je dat kunt doen op een apart laptopje wat verder nergens anders voor gebruikt wordt zoals ik heb. Gaat het mis dan is er geen man overboord, maar zover zal het wel niet komen denk ik en anders pech gehad. Ik heb een image van de installatie en die is in een poep en een sch**t weer teruggezet. Bovendien draait er op dat laptopje een dikke virusscanner die wel up to date is en ook nog een malwarescanner dus ik maak me ziet zo druk. Nu zal niet iedereen in die gelukkige omstandigheid zijn dus enige voorzichtigheid is inderdaad we geboden.
 5. Ik heb hem net voor de vakantie (ben nu dus op vakantie) op mijn testcomputer vluchtig getest en hij werkte op het eerste gezicht inderdaad gewoon. De installatie verloopt op dezelfde manier als met de oudere versie. Je zou het dus kunnen proberen en als het niet werkt kun je altijd nog terug naar de oudere versie door een complete uninstall en herinstallatie van de oudere versie. Wat Linkalovers zegt in het vorige bericht is natuurlijk waar en wel iets wat je in je achterhoofd moet houden. Ik gebruik de oude FireFox ook alleen om een incidentele cache naar mijn GSP te zetten en niet voor het dagelijks surfwerk.
 6. Hoi, Ik zei toch dat het werkte... . Fijn dat je hier mee geholpen bent. Zet wel die automatische update optie even uit anders ben je binnen de kortste keren weer van je werkende VuurVosje af en kun je weer opnieuw beginnen.
 7. Hoi, Ik heb FireFox 40.0.2 NL gedownload en geïnstalleerd onder Windows 10. Die werkt prima. Wel even in de settings aangeven dat hij niet automatisch moet gaan updaten dan blijft het ook werken. Ook Safari van Apple werkt bij mij nog steeds als de spreekwoordelijke brandweer onder Windhoos 10. Er zal wel een oplossing voor komen alleen is Garmin nooit zo snel is mijn inmiddels 15-jarige ervaring met dit merk. Je hoeft dus GSAK niet meteen te gebruiken als je niet wilt. Succes!
 8. Hoi, Misschien even een handige tip in deze. Foto's gaan bij mij nagenoeg altijd even door Photoshop, die uit mijn DSLR omdat ze in camera raw worden geschoten en die uit de Oregon om ze even te croppen of op te pimpen. Als je dan kiest voor de optie opslaan voor web wordt er sowieso geen EXIF informatie mee opgeslagen dus ook geen locatiegegevens. Heb je dat probleem ook niet en ik maak ook nooit foto's in de directe omgeving van de cache. Ik ben door dat soort foto's van anderen al een keer of wat op het goede spoor gezet dus ben ik daar zelf erg voorzichtig mee.
 9. Regen, hagel, sneeuw of kou boeien me niet maar als de temperatuur boven de 25 graden komt dan haak ik af. Vreselijk die warmte. Verder heb ik wel het liefste mooi weer natuurlijk maar vooral niet te warm.
 10. Ha ja, De consumentenbond en de daarbij behorende gids laten we het daar eens over hebben. Ik weet niet of je van bepaalde dingen echt de ins en outs kent. Dan moet je eens wachten tot die consumentenclub over dat bepaalde onderwerp een oordeel gaat geven. Dan heb je meteen een graadmeter over hoeveel onzin die lui schrijven. Dat is werkelijk verbluffend en daar loopt een derde van Nederland als een kip zonder kop achteraan... Ik kan je wel vertellen dat die Eneloopjes perfect werken maar over de "Lada" (hoe verzin je het) al dan niet met "Zweuds Schreufje" heb ik zo mijn twijfels.
 11. Hoi, Gewoon laten staan die foto. Niks mis mee. Als het niet mocht zou je wel iets horen van een Mod of niet? Wen er maar vast aan dat men hier af en toe over de kleinste futiliteiten ligt te zaniken...
 12. Hoi, Ik weet niet hoe het bij de Etrex geregeld is maar bij de Oregon 650t kan ik de kaartdetaillering omlaag brengen. Dit doe ik via: Stel in --> Kaart --> Geavanceerde instellingen --> Detail, waar ik dan de keuze kan maken tussen Minst, Minder, Normaal, Meer en Meest. Misschien moet je even vogelen met die settings. Of dit bij de Etrex ook kan weet ik niet maar ik vermoed van wel. Je zult dus even moeten zoeken in de instellingen en dan proberen wat jou het beste past. Je kunt ook de OpenFietsmap erbij installeren natuurlijk zoals Peetee voorstelt dan kun je de kaart kiezen die op dat moment het handigst voor jou werkt.
 13. Hoi, Daar kan ik me helemaal in vinden Diederikus. Het moet inderdaad geen plicht zijn dat iemand een mooi log schrijft, laat staan dat je er een claim op kunt leggen, maar als iemand een mooie log schrijft over jouw cache dan kan ik me voorstellen dat je daar blij mee bent, zou ik ook zijn denk ik.
 14. To Be(agle) or not to Be(agle), that's the question...

 15. Hoi, Hier voor wat de kaarten betreft dezelfde keuze. CN Europe om met de fiets of auto grofweg naar de omgeving van de cache te navigeren en dan even van profiel wisselen en verder op de Topo Benelux pro kaart. Voor wat betreft de open source kaarten die zijn inderdaad van uitstekende kwaliteit. Afgelopen zomer in Denemarken heb ik niets anders gebruikt, werkt prima.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...