Spring naar bijdragen

Team BeagleBrothers

Leden
 • Aantal bijdragen

  57
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door Team BeagleBrothers geplaatst

 1. Hmmm, Vreemd. Ik heb net even geprobeerd, dat had ik nog niet gedaan, maar bij mij werkt het prima onder IE 11 met de beschrijving van DanPan op onze Oregon 650T in Windows 10.
 2. Hoi, Ik gebruik Internet Exploder al jaren niet meer maar ik heb toch voor alle zekerheid deze aanpassing maar even gedaan. Je weet nooit waar het goed voor is of dat het nog eens van pas komt.. Bedankt voor de tip.
 3. Ik heb hem hier nu in een sandbox draaien, werkt prima.
 4. Hoi, Natuurlijk heeft Linkalovers gelijk, dat staat buiten kijf . Maar ik denk als je de genoemde methode alleen gebruikt voor het overzetten van caches van GC.com naar je GPS het allemaal wel zo'n vaart niet zal lopen. Zeker niet als je dat kunt doen op een apart laptopje wat verder nergens anders voor gebruikt wordt zoals ik heb. Gaat het mis dan is er geen man overboord, maar zover zal het wel niet komen denk ik en anders pech gehad. Ik heb een image van de installatie en die is in een poep en een sch**t weer teruggezet. Bovendien draait er op dat laptopje een dikke virusscanner die wel up to date is en ook nog een malwarescanner dus ik maak me ziet zo druk. Nu zal niet iedereen in die gelukkige omstandigheid zijn dus enige voorzichtigheid is inderdaad we geboden.
 5. Ik heb hem net voor de vakantie (ben nu dus op vakantie) op mijn testcomputer vluchtig getest en hij werkte op het eerste gezicht inderdaad gewoon. De installatie verloopt op dezelfde manier als met de oudere versie. Je zou het dus kunnen proberen en als het niet werkt kun je altijd nog terug naar de oudere versie door een complete uninstall en herinstallatie van de oudere versie. Wat Linkalovers zegt in het vorige bericht is natuurlijk waar en wel iets wat je in je achterhoofd moet houden. Ik gebruik de oude FireFox ook alleen om een incidentele cache naar mijn GSP te zetten en niet voor het dagelijks surfwerk.
 6. Hoi, Ik zei toch dat het werkte... . Fijn dat je hier mee geholpen bent. Zet wel die automatische update optie even uit anders ben je binnen de kortste keren weer van je werkende VuurVosje af en kun je weer opnieuw beginnen.
 7. Hoi, Ik heb FireFox 40.0.2 NL gedownload en geïnstalleerd onder Windows 10. Die werkt prima. Wel even in de settings aangeven dat hij niet automatisch moet gaan updaten dan blijft het ook werken. Ook Safari van Apple werkt bij mij nog steeds als de spreekwoordelijke brandweer onder Windhoos 10. Er zal wel een oplossing voor komen alleen is Garmin nooit zo snel is mijn inmiddels 15-jarige ervaring met dit merk. Je hoeft dus GSAK niet meteen te gebruiken als je niet wilt. Succes!
 8. Hoi, Misschien even een handige tip in deze. Foto's gaan bij mij nagenoeg altijd even door Photoshop, die uit mijn DSLR omdat ze in camera raw worden geschoten en die uit de Oregon om ze even te croppen of op te pimpen. Als je dan kiest voor de optie opslaan voor web wordt er sowieso geen EXIF informatie mee opgeslagen dus ook geen locatiegegevens. Heb je dat probleem ook niet en ik maak ook nooit foto's in de directe omgeving van de cache. Ik ben door dat soort foto's van anderen al een keer of wat op het goede spoor gezet dus ben ik daar zelf erg voorzichtig mee.
 9. Regen, hagel, sneeuw of kou boeien me niet maar als de temperatuur boven de 25 graden komt dan haak ik af. Vreselijk die warmte. Verder heb ik wel het liefste mooi weer natuurlijk maar vooral niet te warm.
 10. Ha ja, De consumentenbond en de daarbij behorende gids laten we het daar eens over hebben. Ik weet niet of je van bepaalde dingen echt de ins en outs kent. Dan moet je eens wachten tot die consumentenclub over dat bepaalde onderwerp een oordeel gaat geven. Dan heb je meteen een graadmeter over hoeveel onzin die lui schrijven. Dat is werkelijk verbluffend en daar loopt een derde van Nederland als een kip zonder kop achteraan... Ik kan je wel vertellen dat die Eneloopjes perfect werken maar over de "Lada" (hoe verzin je het) al dan niet met "Zweuds Schreufje" heb ik zo mijn twijfels.
 11. Hoi, Gewoon laten staan die foto. Niks mis mee. Als het niet mocht zou je wel iets horen van een Mod of niet? Wen er maar vast aan dat men hier af en toe over de kleinste futiliteiten ligt te zaniken...
 12. Hoi, Ik weet niet hoe het bij de Etrex geregeld is maar bij de Oregon 650t kan ik de kaartdetaillering omlaag brengen. Dit doe ik via: Stel in --> Kaart --> Geavanceerde instellingen --> Detail, waar ik dan de keuze kan maken tussen Minst, Minder, Normaal, Meer en Meest. Misschien moet je even vogelen met die settings. Of dit bij de Etrex ook kan weet ik niet maar ik vermoed van wel. Je zult dus even moeten zoeken in de instellingen en dan proberen wat jou het beste past. Je kunt ook de OpenFietsmap erbij installeren natuurlijk zoals Peetee voorstelt dan kun je de kaart kiezen die op dat moment het handigst voor jou werkt.
 13. Hoi, Daar kan ik me helemaal in vinden Diederikus. Het moet inderdaad geen plicht zijn dat iemand een mooi log schrijft, laat staan dat je er een claim op kunt leggen, maar als iemand een mooie log schrijft over jouw cache dan kan ik me voorstellen dat je daar blij mee bent, zou ik ook zijn denk ik.
 14. To Be(agle) or not to Be(agle), that's the question...

 15. Hoi, Hier voor wat de kaarten betreft dezelfde keuze. CN Europe om met de fiets of auto grofweg naar de omgeving van de cache te navigeren en dan even van profiel wisselen en verder op de Topo Benelux pro kaart. Voor wat betreft de open source kaarten die zijn inderdaad van uitstekende kwaliteit. Afgelopen zomer in Denemarken heb ik niets anders gebruikt, werkt prima.
 16. Hoi, Dat zou inderdaad mooi zijn als anderen hun bevindingen met de de camera van de Oregon of de GPSMAP 62SC, die heeft meen ik een 5 megapixel camera, die dan weer net tussen de 550t en de 650t in valt, neer te schrijven. Je hebt trouwens gelijk TT wat de topografische en niet routeerbare basiskaart betreft, dat voegt idd. weinig toe. Zeker niet als je de poeplap weer hebt getrokken om een dure topografische kaart aan te schaffen en dat vind ik voor de Benelux, waar je toch het leeuwendeel van de tijd cachend door zult brengen eigenlijk wel een must. Voor de landen waar ik minder vaak kom waag ik me gerust aan de gratis alternatieven die er zijn. De eerder genoemde basiskaart is niet echt bruikbaar om mee te cachen, het kan wel maar dan houdt het ook echt op. Wat dan weer wel een leuke en in sommige gevallen handige optie is dat is de mogelijkheid om BirdsEye satellietbeelden te laden. Voor € 25,- per jaar heb je een abonnement bij Garmin en kun je satellietbeelden downloaden van het gebied waar je bijvoorbeeld gaat cachen en deze luchtfoto's dan als extra layer over je topo kaart leggen. In sommige gevallen is dat erg handig heb ik al een paar keer ondervonden omdat je dan daadwerkelijk bosjes en struiken op je GPS ziet. Heb je deze BirdsEye beelden niet nodig dan schakel je de layer gewoon uit en gebruik je verder weer de topo kaart. Broodnodig om te cachen? Nee. Leuk en vooral handig? Jazeker!
 17. Hoi, Dan denk ik inderdaad dat de camera in de Oregon 650t toch wel een behoorlijke evolutie heeft doorgemaakt t.o.v. de camera in de 550t. Dat klopt ook wel lees ik net in de specs want waar de 550t een 3,2 megapixel camera aan boord heeft zit er in de 650t een exemplaar van maar liefst 8 megapixel en dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. Kijk TT, het zijn nog steeds geen plaatjes die kunnen wedijveren met het gemiddelde wat een DSLR produceert maar de kwaliteit is toch echt wel zeer acceptabel te noemen en is zeer zeker een stuk beter dan de foto's die door de gemiddelde smartphone geproduceerd worden. Je kunt de knoppen van de Oregon zelfs zo instellen dat de camera op die knoppen reageert zoals jij wilt en bovendien is in te stellen op welke knop hij moet reageren waar het de camera betreft. Met het touchscreen kun je gemakkelijk zoomen met twee vingers dus een mooie uitsnede van het te maken plaatje is ook zo gemaakt. Meestal gebruik ik de gemaakte foto's zelfs zonder nabewerking meteen in de diverse logs en dat terwijl ik al jaren in .raw fotografeer waarbij elke foto sowieso nabewerkt moet worden. Dus veel moeite zou het niet zijn om het wel te doen maar ik vind de kwaliteit zeer zeker acceptabel genoeg om hem te plaatsen bij een log. Kortom, ik ben best tevreden met deze toegevoegde functionaliteit in de Oregon 650t.
 18. Beste Medeforummers, Sinds een tijdje ben ik in het gelukkige bezit van een Garmin Oregon 650t. Toen ik hem kocht koos ik voornamelijk voor het grote interne geheugen van 4,4 GB, de losse accu-packs en de pre-installed Europese topografische basiskaart schaal 1:100.000. Dat er voor datzelfde geld ook nog een 8 MegaPixel camera in het apparaat zit was eigenlijk maar bijzaak omdat ik als hobbyfotograaf toch wel de beschikking heb over meerdere DSLR's en bijbehorende objectieven. Dan is zo'n ingebouwde camera eigenlijk een beetje overbodig omdat de kwaliteit meestal toch onder doet voor hetgeen je gewend bent met je DSLR. Ik heb dat bijvoorbeeld ook bij mijn smartphone, zelden komt daar, in mijn ogen, een mooie foto uit. Tot we een tijdje geleden begonnen met GeoCachen. Ik heb in ons voorsteltopic al verteld dat we dat eigenlijk per ongeluk gingen doen en dat na het vinden van een aantal caches inderdaad ook bleek dat we dat eigenlijk toch wel geweldig vonden. Op GC.com werden de eerste caches gelogd met TFTC maar al lezende kwam al snel het besef dat een dergelijk log toch eigenlijk "not-done" is. Eenmaal terug in Nederland besloot ik van het log toch maar een passend verhaaltje te maken omdat ik me eigenlijk wel moreel verplicht voel t.o.v. de cachelegger die er toch maar weer iets van probeert te maken en ook vaak zijn best doet om die cache te onderhouden. Ook ontdekte ik al snel dat bij een fatsoenlijk log ook een foto hoort. Foto genomen met de Garmin Oregon 650t en bewerkt tot imitatie HDR met Adobe Photoshop Maar goed dan heb je een logistiek probleem... Tel maar eens op, een GPS, een tas met daarin allerlei rommel, goodies, cache EHBO - stuff om eerste hulp te verlenen bij een defecte of beschadigde cache enz. enz., en dan gaan onze twee Beagles ook nog altijd mee. Nou zijn Beagles waarschijnlijk de leukste en vooral liefste honden die er zijn, in mijn opinie in ieder geval wel, maar die beestjes hebben niet de eigenschap dat ze vaak tegelijkertijd dezelfde kant op willen zodat wandelen aan de lijn met deze viervoeters eigenlijk een continue drama is. Op de zeldzame momenten echter dat ze wel dezelfde kant op willen wordt het drama zo mogelijk nog een beetje groter omdat ze dan met hun kleine lijfjes en schokbetonnen pootjes een kracht weten te ontwikkelen waar zelfs een olifant van achteruit gaat lopen en er dus geen "houwen" meer aan is en je er gewoon, ook al ben je een grote vent van 100 kilogram, achteraan moet. Niet bepaald de meest meegaande types dus. Als je daarbij dan ook nog omwille van je fraaie log een DSLR wilt meeleuren met een of meerdere objectieven die je bij een bui regen ook nog een beetje safe moet op kunnen bergen dan snapt de goede verstaander wel dat je dan echt een probleem hebt. Het moet immers ook nog een beetje leuk blijven. En dan ben je toch blij dat je voor een GPS hebt gekozen met een camera. Je stopt in het GPS een ongemakkelijk grote geheugenkaart zodat je niet alleen ruimte hebt voor kaartmateriaal maar ook voor foto's en je vertelt het GPS dat hij de foto's mag opslaan op die geheugenkaart. Na wat oefenen blijkt die camera echt heel behoorlijke foto's te maken die prima voldoen om ze voor een log te gebruiken, desnoods trek je ze nog even door Photoshop, en zeker niet onderdoen, vaak zelfs beter zijn dan de foto's uit de gemiddelde smartphone. Bovendien is deze camera schokbestendig, waterdicht en altijd onder handbereik. Een bui regen kan hij dus tegen, een keer tegen de grond vallen, geen probleem, ideaal dus voor het cachen. Daar komt ook nog bij dat de Oregon de foto's ook meteen volautomatisch van een zogenaamde GeoTag voorziet wat dus betekent dat de exacte locatie waar de foto gemaakt is in de EXIF data van de foto worden vastgelegd zodat je altijd de exacte locatie terug kunt vinden waar de foto genomen is. Ook in bijvoorbeeld BaseCamp wordt op de kaart getoond dat er foto's zijn op de locatie waar ze zijn genomen. Echt nodig, nee. Handig en leuk? Jazeker. Het camera-scherm van de Oregon De foto's uiteindelijk toevoegen aan je log is verder ook een eitje. Omdat ik sowieso altijd gebruik maak bij het loggen op GC.com van veldnotities hangt mijn GPS toch al aan de PC en dan is het reuze handig om de foto's meteen uit het GPS zonder verdere extra handelingen aan het log te kunnen toevoegen, je plukt ze zo uit het GPS en voegt ze toe aan je log. Echt reuze gemakkelijk en handig. De camera in het GPS blijkt dus bij het GeoCachen, vooral als je het spelletje een beetje wilt spelen zoals het in onze ogen hoort, zeer zeker een waardevolle toevoeging te zijn voor dat GPS die in mijn ogen zijn nut al wel heeft bewezen omdat ik bijna aan elk log wel een nette foto probeer toe te voegen behoudens die enkele keer dat ik wel eens vergeet er eentje te maken natuurlijk. Ik denk als ik een aparte camera mee zou moeten nemen of mijn smartphone zou moeten gebruiken ik toch minder vaak geneigd zou zijn een foto aan een log toe te voegen. Zo'n foto hoeft geen superstrakke plaat te zijn maar een behoorlijke foto voldoet vaak ruimschoots. Kortom, als je overweegt een Garmin Oregon aan te schaffen om voornamelijk of in ieder geval regelmatig mee te GeoCachen en je hebt er de meerprijs voor over is het overwegen van een camera in het GPS zoals bijvoorbeeld bij de Garmin Oregon 650 en 650t zeker het overwegen waard. Het werkt in ieder geval prima.
 19. Hoi Gerard, Klopt helemaal, hier zat ik een week of wat geleden ook even mee te kl*ten tijdens onze vakantie in Denemarken toen we begonnen met chachen. Ik had zelfs het logschermpje gezien maar kon het niet weer opnieuw tevoorschijn toveren. Na wat gevloek en gemopper vond ik de juiste methode en ik moet zeggen dat het werkt als een zonnetje en eigenlijk heel logisch werkt.
 20. Sorry hoor, Kunnen we hier op dit forum nou nergens meer iets lezen of leren zonder de zuchten, kreunen en vooral denigrerende commentaren van deze zielige nitwit die zelf nota bene de Nederlandse taal niet eens behoorlijk machtig is en ga nou niet liggen "ouwe-sexhostessen" over dyslexie want dat zou toch echt te gemakkelijk zijn met de huidige spellingscontrole mogelijkheden. Echt waar de boxer-short gaat mij hier op de enkels. Hoe denk je dat het is Mijnheer de Almachtige en vooral Alwetende Barny om constant dat gezeik van jou te moeten lezen voor mij als nieuwkomer en absolute NOOB of rookie in het geocachen? Ik zal je vertellen, en ik las afgelopen ochtend ook al iets dergelijks van Team Tabak in wiens commentaren in deze ik me helemaal kan vinden trouwens, dat werkt niet echt motiverend en zal velen, vooral de nieuwkomers onder ons afschrikken om ook maar één berichtje of vraag hier op het forum te plaatsen. Wel ik kan je beloven aan mij heb je een kwaaie, ik steek mijn kop niet in het zand en ik zal je desnoods verbaal met je reet tussen de workmate stoppen dat je groen en geel ziet van ellende. En nee, dat is geen dreigement maar een belofte. Dit kan in mijn ogen toch niet echt de bedoeling zijn van dit informatieve medium? Als het dan allemaal zo slecht is Mijnheer de Moraalridder gooi het GPS dan in het struweel, ga iets anders doen met je miezerige leven en vergal het plezier niet van anderen die graag iets nieuws willen leren zonder een hoop gekreun en gesteun van een of andere belegen Mafkees in een geel bussie. Als geboren en getogen Brabander durf ik hier keihard te beweren dat jij eerder een "blaauw woagentje" nodig hebt dan een geel bussie want hoewel je zelf, gezien je nietszeggende en vooral denigrerende commentaren over anderen in jouw eigen perceptie wel haast de ultieme geocacher moet zijn durf ik keihard te beweren dat je eerst de coördinaten van die "vijf" in je bovenkamer eens na moet lopen want iets gaat er duidelijk niet goed. Die multi-cache in die bovenkamer bij jou heeft "duidelijk maintenance" nodig. Wat een azijnp*sser ben je toch. Dit heeft geocachend Nederland nodig, de commentaren en vooral afz**kende kritieken van de UberCacher Barny, streng doch rechtvaardig in de leer van het geocachen en zelf nog fijner dan gemalen poppenstront maar ondertussen... Jij zou met de kennis die je op je ribben hebt van het geocachen, en daar heb ik oprecht respect en ontzag voor, een ambassadeur moeten zijn voor het spelletje. Jij kunt hele volksstammen helpen met je ervaring en mensen tot voorbeeld zijn en ze vooral op het goede spoor zetten. Ik weet (nog) niks van geocachen maar zou van mensen als jij heel veel kunnen leren. Maar wat lees ik van Barny, een hoop sneren en ze kunnen je niet denigrerend genoeg zijn, negatieve commentaren en een hoop gezucht, gekreun en gesteun. Voor dat gekreun en gesteun zet ik trouwens liever een leuke pornofilm op dan hoef ik die kop van jou er niet bij te hebben die ik elders op een foto zag... Tjonge jonge wat is dit triest. En dat allemaal naar aanleiding van een trotse moeder die vol vuur vertelt dat haar dochter haar eerste T5 heeft gelogd en dat dan foei, foei, via het account van haar ouders heeft gedaan, hoe durft ze... Ik zal je eerlijk vertellen dat ik kippenvel had afgelopen ochtend toen ik het log van Domi en vooral van Merel las, helemaal geweldig toch? Ma zo trots als een pauw en dochter nog steeds in de zevende hemel, sorry boom. Helemaal niks mis mee. Ik vind het zelfs te prijzen dat Domi het familie account in ere houdt om haar dochter te kunnen begeleiden tot ze zelf groot genoeg is een eigen account te openen. Zo en niet anders is volgens mij dit spelletje bedoeld. Mijn vrouw en ik hebben ook een gezamenlijk account. Waarom? Gewoon omdat we altijd samen op pad gaan en dus ook samen de cache vinden en mocht ik een keer alleen gaan en een cache loggen waar mijn vrouw niet bij is, soit, dan doe ik dat en dan zal het me werkelijk aan de anus oxideren wat zijne Eminentie Barny daar van vindt. Sorry overige forumleden die wel een positieve bijdragen willen leveren aan dit uitstekende forum voor deze uitspatting van ongenoegen, dit zal niet vaak voorkomen maar nu was voor mij de maat ff vol. Ik ben ook echt voornemens positief met deze nieuwe leuke hobby aan de slag te gaan en mensen te helpen op dit forum waar ik kan. Met geocachen zal dat ik het begin nog niet veel zijn maar met ruim 16 jaar gps-ervaring weet ik van de apparaatjes best het een en ander af. Oh en Barny, no hard feelings van mijn kant verder maar krab eens achter de oren en bedenk eens waar je mee bezig bent. Misschien is punniken of vingerhaken een nieuwe uitdaging voor je... Kantklossen misschien? Nee, da's te hoog gegrepen denk ik. Met vriendelijke groet, Cees Proud member of Team BeagleBrothers.
 21. Hoi, Ik heb zelf een Oregon 650t. Ik stuur de caches nooit via een GPX file maar rechtstreeks vanaf de kaart naar mijn GPS en dan komen de hints gewoon mee. Die kun je dan vinden in het logscherm onder het vraagteken, werkt als een zonnetje nooit geen problemen mee.
 22. Hoi, Kijk daar hebben wij nou 2 Beagles voor. Jawel 2 stuks want als er eentje te pletter valt hebben we in ieder geval nog een back-up.... Methode is verder simpel, een Beagle doet alles voor eten dus met een beetje oefenen en wat lekkers is het oppikken van de cache en het terugleggen geen enkel probleem.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...