Spring naar bijdragen

Geocaches Niet Zichtbaar In Gps


Perda

Aanbevolen berichten

Ik heb gisteren voor mijn dochter en haar vriend 1000 geocaches in Zuid Frankrijk ingeladen in mijn GPS (Garmin Dakota 20). Oude PQ's heb ik verwijderd zodat alleen deze geocaches zichtbaar zouden moeten zijn.

Toen ik gisteravond in basecamp keek, zag ik inderdaad de geocaches, maar op de Garmin krijg ik het bericht dat er geen geocaches gevonden zijn.

Net even snel gekeken (moet zo weg naar mijn werk) en het bestandje staat in de GPX map van de Garmin, zoals ik dat altijd doe.

Wie weet raad? Hoop dat ik het vanavond kan oplossen, want morgenochtend vertrekken ze.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Het vreemde is dat ik hetzelfde probleem had vorige week. Ook als waypoint staan ze er niet in. Helaas kan ik je op dit moment niet helpen perda, maar ik ben wel benieuwd naar de antwoorden/oplossingen van anderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Probeer dan eens het aangemaakte GPX-bestandje (die op je Garmin staat) in BaseCamp te laden. Zie je dan de geocaches wel, dan kun je uitsluiten dat het aan het aangemaakte GPX-bestandje ligt.

 

Heb soms wel eens bij mijn Montana dat hij een deel van de geocaches niet ziet die ik heb overgedragen met GSAK, maar als ik ze dan weer verwijder en er nog eens opzet gaat het wel goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit probleem hebben wij ook gehad (volgens mij met de colorado). Als ik het me goed herinner kregen wij ook de problemen boven de 1000 geocaches.

 

Volgens de specificaties (zie http://www.gpsshop.nl/product/75554/garmin-dakota-20.html?ref=84426&gclid=CJKW1ILwsLgCFbMctAoda2cAaw#product_specifications) Kan de Dakato 1000 waypoints aan. Een gpx-file met 1000 geocaches erin bestaat uit veel meer waypoint, denk bijvoorbeeld aan parkeercoord en andere extra opgenomen waypoints bij een cache. Dit zou het probleem kunnen verklaren.

 

Als er een laptop meegenomen wordt zou je eraan kunnen denken om de PQ op te splitsen in twee kleinere PQ’s.

 

 

Kijk daarnaast ook even of je de laatste software versie van de daokato hebt, zie http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4528 voor de laatste update.

 

Groetjes Jarno

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is het niet zo dat de GPSr standaard alleen de dichtsbijzijnde caches laat zien?

Zoek eens op naam van een cache of scroll de kaart eens naar Zuid Frankrijk.

Grote kans dat je de caches dan wel ziet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wij hebben een geheugenkaartje in onze Dakota 20 gezet en hebben nu nergens problemen meer mee.

Wij laden alle caches in de geheugenkaart en het eigen geheugen van de Dakota wordt gebruikt voor de waypoints die de Dakota laadt als een geocache wordt geopend.

Hieronder ook de parkeerplaatsen, enz.. Van tijd tot tijd loop ik deze na om daarna de overtollige zaken te verwijderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zelf ook wel eens tegen dit probleem aangelopen. Wat je evt kunt proberen is de GPSr aan te sluiten aan de PC en dan via de verkenner het GPX bestandje op de Garmin openen. Hij opent dan in wordpad. Daarna dit bestandje weer opslaan onder de zelfde naam en op de zelfde plek op de Garmin. (Evt het bestandje een andere naam geven kan ook). Daarna Garmin weer los koppelen en hopelijk herkend de Garnin het bestandje nu wel. Ook handig is om het geheugen van de Garmin leeg te maken, dan bedoel ik dus tracklog, etc. Hopelijk lukt het op deze manier. Anders zou je evt ook nog kunnen proberen het GPX bestandje op de Garmin via de verkenner te verwijderen en het gewoon er opnieuw op te zetten. Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor alle reacties.

 

@Bastos: bij waypoints stonden ze ook niet.

 

@TheWorker: ik had gisteravond al in Basecamp gekeken en daar waren de caches wel zichtbaar.

 

@wij-twee: de Dakota 20 kan 2000 geocaches hebben. Die heb ik er ook wel eens ingehad. Had dus niet verwacht dat dit een probleem zou kunnen vormen. Een laptop kunnen ze niet meenemen, ze gaan backpacken.

Had onlangs al een probleempje met de GPS en toen gezien dat de laatste software versie erop staat.

 

@Powk: had vanmorgen al op de kaart gekeken en ze daar niet gezien op de GPS zelf, wel in Basecamp.

 

@Dagwacht: wij hebben een 8Gb geheugenkaartje erin zitten, maar tot nu toe nooit problemen gehad als ik de caches op de Garmin zelf zette. Zal het wel eens proberen op het geheugenkaartje.

 

@locutus: ik had al geprobeerd om de caches er opnieuw in te zetten, maar helaas.

 

Bedankt allemaal voor het meedenken.

 

Uiteindelijk heb ik een nieuwe PQ aangemaakt met 750 caches ipv 1000. Het .gpx bestandje is daardoor minder groot en zit nu onder de 1Gb. Nu ik dit schrijf, bedenk ik opeens dat het interne geheugen onder de 1 Gb zit, dus waarschijnlijk was het bestand toch te groot. Voor nu is dit goed, maar zal ze de volgende keer eens op het geheugenkaartje zetten, kijken hoe dat werkt.

 

@Krimpenees: hoop dat de oplossing voor jou ook hierbij zit.

bewerkt door Perda
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een gpx-bestand van 1 Gb lijkt me erg groot - of neem je alle logs mee? Ik beperk dat altijd tot de laatste 10 logs en kom dan meestal niet boven de 20 Mb voor het totaal bestand van 1000 geocaches. Veruit het grootst is het kaart-bestand op mijn Dakota (de Open Fiets Map Benelux is zo'n 700 Mb).

 

Gelukkig is het gelukt de query te laden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op veel gps'en kun je de wp's gesorteerd zien op naamsvolgorde, maar de standaardinstelling is vaak "dichtstbijzijnd". En deze laatste instelling zorgt er vaak voor dat je de wp's die zich op grotere afstand bevinden niet in de lijst ziet. Deze instelling laat namelijk enkel die caches zien die zich op minder dan 50 km bevinden.

En als de wp's zich dan in Zuid-Frankrijk bevinden dan zie je er dus geen enkele in je gps staan, hoewel je ze er wel ingezet hebt.

 

Even overschakelen naar "Zoek op naam" brengt dan de oplossing, want die instelling laat wel gewoon alle caches zien.

 

Of dit op de Dakota ook zo werkt weet ik niet, maar dat kun je even bekijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb dit ook een keer gehad, de caches geladen en helaas niets zichtbaar. Maar toen ik op de plek van bestemming was, stonden ze er wel in enen op. Waarschijnlijk is de afstand te ver of iets dergelijks.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook ik heb met regelmaat (gehad) dat het GPX bestand wel op het SD kaartje staat, maar er geen caches zichtbaar zijn in de Dakota.

 

Sinds ik de naam van het GPX bestand steeds verander bij een vernieuwd GPX bestand (cache en caches wissel ik af) nooit meer een probleem.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen het uiteindelijk wel gelukt was om de caches op de GPS te zetten, kon ik ze wel zien in Zuid Frankrijk, ook al stond de GPS ingesteld op dichtbijzijnde eerst. Afstand is dus geen probleem geweest.

Denk dat de serie caches die ik geladen heb nogal groot was, weet ook niet waar het aan lag. Maar is wel allemaal goed gekomen gelukkig.

 

Bedankt nogmaals voor alle tips.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb dit ook regelmatig. Ik weet zeker dat ze erop staan, maar als ik ter plekke ben, zie ik niets. Ik zal de volgende keer de caches op de geheugenkaart zetten. Nu komt het voor dat ik ergens ben geweest waar achteraf wel een cache blijkt te liggen, maar mijn Dakota ze niet laat zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...