Spring naar bijdragen

TheWorker

Leden
 • Aantal bijdragen

  74
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door TheWorker geplaatst

 1. TheWorker

  Monterra - Android

  Weet iemand of het mogelijk is om de Android versie een update te geven op de Monterra? Cgeo geeft ook al problemen nu.
 2. TheWorker

  Monterra - Android

  Natuurlijk werkt de software van Garmin super op de Monterra en vind het ook nog steeds een super toestel. Android gebruik ik op de Monterra voor geocaching apps, bijvoorbeeld voor codes, notities, barcodescanner enz. Heb de Monterra toen gekocht omdat ik in het begin onderweg was met een navigatie, papier, tablet en bijna geen tijd had om de cache te zoeken. De rest van het team vroeg zich soms wel eens af of ik aan het cachen was of dat ik de boekhouding deed Nee hoor, het is nog gewoon een super toestel, maar omdat ik de melding van Cgeo kreeg dat het updaten niet meer lukte, vroeg ik met toch af het mogelijk zou zijn om de Android versie te updaten.
 3. TheWorker

  Monterra - Android

  Happy new year Vind het jammer van Garmin dat ze zo´n eigenlijk super toestel op de markt brengen en dat ze hem dan na een paar updates afschrijven. Leuke zin "Garmin zal u van harte verwelkomen in hun shop"... De Monterra was niet echt goedkoop toen! Dacht dat het misschien mogelijk was om zelf m.b.v. een omweggetje een andere versie van Android erop te zetten. Het zal niet lang meer duren dan draait alleen Garmin´s eigen navigatie nog op het toestel en dan kun je net zo goed overstappen naar een Oregon. Vond dat Android (in verbinding met een wlan-hotspot) onderweg altijd wel handig . Naja we wachten het af, maar hem niet veel hoop eerlijk gezegd...
 4. TheWorker

  Logs Van Medecachers

  Vraagje, is het mogelijk om alle logs van een bepaalde cacher te vinden? Nu bedoel ik natuurlijk niet om alle gevonden caches te bekijken, maar een zoekopdracht zodat je alle logs onder elkaar krijgt. Heb het met google geprobeerd, maar zonder succes. Kent iemand hier een mogelijkheid?
 5. TheWorker

  Logs Van Medecachers

  Ik zal er eens mee gaan spelen Twentse Mug, dank je
 6. TheWorker

  Logs Van Medecachers

  Gevonden, je moet dan wel donateur zijn zie ik. Bedankt brouwertjes
 7. TheWorker

  Caches Niet Te Verwijderen

  Probleem eindelijk opgelost. Het bestandje "UserData.sqlite3" tijdelijk verplaatst van de "\Garmin\SQL" naar de "\Garmin\POI" map en toen de Monterra opnieuw opgestart. Er werd netjes een nieuwe "UserData.sqlite3" bestand aangemaakt en het probleem is opgelost.
 8. TheWorker

  Caches Niet Te Verwijderen

  Heb laatst via GSAK een paar caches (6 stuks) naar de Monterra geinstalleerd en ze blijven zichtbaar, zelfs na het verwijderen van alle .gpx bestanden. Heb het bestand (met "Bestand - Exporteren - GPX/LOC bestand") gewoon test.gpx genoemd en toen via explorer naar de Monterra gekopieerd (in de map GPX). Nu wilde ik alle caches van de Monterra verwijderen om nieuwe .gpx bestanden toe te voegen,maar de caches uit het bestand "test.gpx" zijn nog steeds onder "Geocaching" te zien. Iemand een idee hoe ik die eruit krijg?
 9. TheWorker

  Rare Tekens

  De rare tekens zijn inmiddels weg, hoop dat het zo blijft. Howto: Een hele tijd koppelde ik de Monterra aan de pc via USB en haalde ik gewoon de gpx-bestanden via de pc naar de Monterra. Dit gaf ineens problemen, zie boven. Nu heb ik eerst alle gpx-bestanden van de Monterra gehaald, dan de Monterra van de pc losgekoppeld en gewacht tot hij alles heeft geladen. Nu laat hij onder "Geocaching" dus niets zien. Weer terug naar het hoofdmenu en de Monterra weer met de pc verbonden. Alle nieuwe gpx-bestanden (in mijn geval: multi.gpx, caches.gpx, opgelost.gpx en bonus.gpx) waar naar de Monterra gekopieert en de Garmin weer losgekoppeld. Na inladen van de gpx-bestanden is alles weer ok, dus zie weer de hints, beschrijving en ook de normale text bij de waypoints. Het is alsof er iets bleef hangen van de gpx-bestanden in de Monterra waardoor hij gek ging doen. Nu afwachten of het ook zo blijft
 10. TheWorker

  Rare Tekens

  Heb nogal problemen met rare tekens (lijkt op chinees) op mijn Monterra. Ze komen voor bij waypoints onder het kopje "OPMERKING". Heb geen flauw idee waar ze vandaan komen, maar het is knap lastig. Vooral als je spontaan een multi wilt lopen en je de beschrijving niet kunt lezen. Ik importeer de boel nog steeds met actuele GSAK en GarminExport macro. Het komt soms ook voor dat er geen beschrijving bij de Multi-cache staat en dan mist ook de hint. Kent iemand dit probleem en misschien ook de oplossing?
 11. TheWorker

  Rare Tekens

  Aanvulling. Als ik het GPX-bestandje open in MapSource, dan staat er wel gewoon de tekst bij. Het GPX-bestandje aangemaakt dmv GSAK is dus ok. Ik sleep het GPX-bestand gewoon dmv explorer naar de map GPX, dus aan de overdracht kan het eigenlijk ook niet liggen. De Monterra kan 4000 waypoints aan en het GPX-bestand die ik heb aangemaakt bevat iets meer als 2000,dus daar kan het ook niet aan liggen...
 12. TheWorker

  Nuvi Op Windows 8 Als Unknown Device

  Probeer ook eens er een uSD-kaartje in te doen en dan de Nuvi weer op de pc aansluiten. Heb een dergelijk probleem al eens gehad en toen zag hij het intern geheugen (en het kaartje) alleen als er een uSD-kaartje in zat.
 13. TheWorker

  Multi Caches Op Monterra

  Bedankt voor het antwoord! In het begin ging ik naar navigeren-waypoints en kreeg inderdaad de waypoints bovenaan te zien die het dichtste bij waren. Inmiddels doe ik het gewoon via de kaart en kies inderdaad zelf de route er naartoe. De final location moet inderdaad wel via waypoints omdat die buiten de kaart ligt. Vind het jammer dat als ik een multi kies, dat daar dan wel alle waypoints bij staan,maar je niet de volledige tekst direct kunt oproepen, zou een stuk gemakkelijker zijn.
 14. TheWorker

  Multi Caches Op Monterra

  Hoe regelen jullie dat met multi´s waar waypoint bij zitten met vragen? Als ik naar een multi ga en ik druk op "ga", dan zie ik wel de waypoints die ik kan kiezen, maar de tekst/vraag staat er maar half. Als ik de waypoint via de kaart kies dan is de tekst wel leesbaar, maar als ik dan op "terug" druk, dan krijg ik vaak de foutmelding dat de outdoor.app is gestopt. Als ik dan op wachten druk, dan gaat hij vaak wel terug. Het is net alsof de foutmelding sneller is dan dat de Monterra de "terug-fase" kan verwerken. Wat ik wil is gewoon snel naar het volgende punt navigeren en dan ook de tekst/vraag zien wat er bij het waypoint staat.
 15. TheWorker

  Garmin Monterra

  Klinkt voor mij alsof er een foutieve gpx-bestand op staat. Het komt bij de Nuvi´s ook wel eens voor en dan start de Garmin ook niet. (kan ook nog aan de kaarten liggen) Ik neem aan dat je wel op het intern geheugen kunt komen, dus maak even een backup van de gpx-bestanden, verwijder ze van de Monterra en start hem opnieuw op. Dit probleem heb ik zelf nog niet gehad bij de Monterra (al heb ik de foutmelding wel eens gezien), maar het is het proberen waard.
 16. TheWorker

  Dan Plaats Je Een Cache...

  Dan plaats je een cache en alleen maar problemen... GC512B6 Eerst stond de cache bij een familielid achter het huis (het grondstuk hoefde niet bewandeld te worden om te loggen). De buren (aan de andere kant van de weg) waren geinformeerd en wat denk je...de buren vinden het overlast toch wel groot ineens omdat er wel 4x per week iemand de cache kwam loggen Om verder problemen te voorkomen verzet je de cache (een leuk huisje die gemaakt is door opa) op een plek waar wereldwijd geen huis te zien is en wat denk je...de boel wordt gewoon moedwillig "gesloopt" en de inhoud wordt geroofd.
 17. TheWorker

  Dan Plaats Je Een Cache...

  Naja de boosheid is inmiddels weer afgezakt en natuurlijk gaan we gewoon verder met het verstoppen en zoeken. Twin Peaks heeft natuurlijk wel gelijk dat een vogelhuisje met een haakje aan de voorkant er niet uitziet als een vogelhuisje. Het zou inderdaad kunnen zijn dat het geen cachers zijn geweest zoals Yora82 aangeeft en daar ga ik dan nu maar ff vanuit. Het punt van barny dat er genoeg cachers onderweg zijn die er eigenlijk niet veel van af weten is natuurlijk ook waar, de diverse apps op de telefoons draagt hier ook een steentje aan bij ben ik van mening. Vind het jammer dat er altijd mensen moeten zijn die dingen van andere mensen niet met rust kunnen laten...
 18. TheWorker

  Cache Weg, Wat Nu?

  Je loopt een rondje met diverse caches en dan komt er aan het eind nog een bonus, alleen....1 van de caches is niet te vinden, alleen het houdertje waar de petling in heeft gezeten hangt er nog. Afgezien dat het ff raadselen is om de bonus te vinden, heb ik de volgende vraag. Loggen jullie die 1ne cache die niet te vinden was wel of niet? Ik kom dan vaak logs tegen die hem wel gewoon loggen als gevonden, maar dan wel melden dat de cache niet meer in de houder zit. Wat vinden jullie hier van? Ik persoonlijk maak een melding met een "need maintenance", maar log hem dan als "niet gevonden". Als de cache weer aanwezig is en ben in de buurt dan zoek ik hem alsnog ff. Hoe lossen jullie dit op?
 19. TheWorker

  Cache Weg, Wat Nu?

  Inderdaad, als het logrolletje vol is dan leg ik er een nieuwe in en vermeld dat dan ook ff in de log, maar ik leg er niets neer als er niets is te vinden omdat ik dan niet weet of het kokertje weg is of dat ik niet goed heb gekeken. Heb altijd wat kokertjes bij me, maar alleen voor het geval er 1 stuk is.
 20. TheWorker

  Cache Weg, Wat Nu?

  Mijn mening is dat als je de bonus wel kunt vinden d.m.v. wat uitproberen en rekenwerk, dat je wel mag loggen. Je vindt in principe wel de bonuscache en je kunt ook je naam in het logboek achterlaten, dus het toch loggen van de bonus vind ik ok. Mij is gewoon al vaker opgevallen dat er gelogd is zonder dat het logboek aanwezig was, ben gewoon ff benieuwt naar jullie mening
 21. TheWorker

  Nachtcache

  We hebben tot nu toe een paar nachtcaches gelopen en zelfs de kids vinden het geweldig!! De 1e deden we met een paar 9led en de 2e met 12led zaklampen (en een UV-lamp), maar het is nog steeds niet "je van het". Heb er nu 2 verschillende met een "Cree-led" besteld om te testen en zijn jammer genoeg nog niet aangekomen. Welke zaklamp/schijnwerpers gebruiken jullie voor het nachtcachen?
 22. TheWorker

  Nachtcache

  Zijn die Cree led lampen echt zo fel? Heb er twee stuks besteld, 1x een Cree Q5 300 Lm met 3x zoom en een Cree led Bailong met BL18650 accu. Die dingen kosten bijna niets en ben nieuwsgierig of deze goed te gebruiken zijn tijdens een nachtcache.
 23. TheWorker

  Paar "problemen" Met De Monterra

  Nieuwe FW-update voor de Monterra. Changes made from version 3.20_1.20.00 to 3.50_1.23.00: Added mapping support for BlueChart g2, g2 Vision, and LakeVu maps Added marine search support to Where To? app Added anchor drag and off-course alarms when a marine map is installed Added Man Overboard app Added USGS 24k quad information to point review page Added toast notification on startup if a map could not be unlocked or authenticated Improved BirdsEye drawing Improved compass accuracy Fixed not showing boating ramp POIs on TOPO maps Fixed user-north compass mode to match other Garmin products Fixed arrow not showing on compass when navigating on a track Fixed always resetting track data on save Fixed some options incorrectly being visible for archived tracks Fixed map drawing issue when picking a point for proximity alarms Fixed not being able to filter waypoints by symbol after rotating device Fixed changes to routes being discarded after rotating device Fixed occasional issue when opening/importing GPX files
 24. TheWorker

  Paar "problemen" Met De Monterra

  Misschien dat er iemand is die dit ook eens kan testen, want ik loop tegen de volgende problemen aan. - ik rij met de auto richting een cache en gebruik daar dan Profiel "Auto" voor met routebepaling "Autorijden". In de buurt van de cache switch ik om naar profiel "Geocaching" met als routebepaling "Directe route". Nu blijft hij de routebepaling "Autorijden" gebruiken ipv "Directe route", eerst als ik dan weer Routebepaling - Activiteit: Directe route kies, dan slaat hij om naar Directe route. Dit was bij de Montana niet zo, daar nam hij echt de instellingen over die bij het betreffende profiel hoorden. - het kompas vind ik nogal traag, alsof hij even tijd nodig is om de richting juist aan te wijzen. - als ik op "Kaart" klik, dan is het beeld eerst grijs en zie je alleen de navigatiepijl en was straatnamen. Als ik dan ergens op de kaart tik, dan krijg ik ook ineens de kaart te zien. - heb de city navigator kaart geinstalleerd en bij de eerste "Waarheen - Adres", lag hij er met de bestemming ca. 300meter naast t.o.v de Nuvi 1370 met exact dezelfde kaart. Heb er nu firmware 3.20 opstaan. Kaartdatum WGS84. GPS/GLONASS, Waas/Egnos. Ik gebruikte eerst de Montana en dan vallen mij deze problemen direct op omdat ik die bij de Montana niet had. Misschien is het ook een instelling die ik over het hoofd zie. Kan iemand dit misschien ook eens testen?
 25. TheWorker

  Paar "problemen" Met De Monterra

  Nog een "klein" puntje, draait de kaart bij jullie ook zo als je hem op de fiets gebruikt? Heb er een leuke stuurhouder bij voor op de fiets en vandaag ff een ritje gemaakt. De kaart draait zich heel vaak is mij opgevallen en als ik op de kaart tik, dan blijft de kaart staan maar draait zich het pijltje heel erg in het rond. Misschien fiets ik niet snel genoeg, maar is dit een bekend probleem?
×