Spring naar bijdragen

Medium-Moeilijke Cache


Hilversum2013

Aanbevolen berichten

Beste geocachers,

 

Wij hebben inmiddels een enthousiaste geocacher gevonden maar zijn alleen nog op zoek naar een medium-lastige cache. In ons item gaan we de cache zoeken en het is de bedoeling dat dit de nodige moeite kost. Kan iemand ons daaraan helpen? Je komt zelf niet in beeld! Reacties graag op andries.lamain@skyhightv.nl.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Beste Hilversum2013, je kunt het waarschijnlijk al uit de korte plaagstootjes hierboven halen, geocachers hebben niet graag dat hun geocaches op t.v. getoond worden. Zoeken is de kern van het spel. Als een geocache in beeld is geweest, is het zoeken natuurlijk niet moeilijk meer.

 

Nog een vervelend effect van het bekend maken van een geocache is dat ook niet-geocachers deze kunnen vinden. Gevolg daarvan kan zijn dat mensen de schat leeghalen in plaats van eerlijk te ruilen, of de schat of aanwijzingen op de route vandaliseren. Klinkt vergezocht, maar de ervaring leert dat het dat helemaal niet is.

 

Tot slot lijkt de 'enthousiaste geocacher' op zijn zachtst gezegd niet zo ervaren, omdat een geocacher doorgaans zelf wel leuke geocaches aan weet te wijzen om te doen. Een prima oplossing voor de genoemde bedenkingen zou dus zijn om een namaakgeocache te plaatsen: eentje die voor deze gelegenheid wordt gemaakt.

Mocht je iets verder weg kunnen gaan, dan kan ik die gerust voor je organiseren in de omgeving van Breda/Tilburg.

 

Natuurlijk staat het je gewoon vrij om met de genoemde geocacher een bestaande geocache te zoeken. Het is een vrij spel.

bewerkt door Goonies Oosterhout
  • Top! 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik sluit me aan bij de opmerkingen van Goonies Oosterhout.

 

Rondom Hilversum zijn er genoeg mooie multi's te vinden als je op geocaching.com zoekt.

Om het probleem op te lossen zou ik zeker met de eigenaar van de cache die je op het oog hebt contact opnemen en vragen of hij de cache vrijgeeft voor tv opnames. Misschien is het geen enkel probleem - maar soms heeft de terreineigenaar ook voorwaarden gesteld dat de 'overlast' beperkt moet blijven.

 

Met een beetje meer moeite kan de bereid gevonden geocacher of een locale geocacher een tijdelijke speurtocht uitzetten waarmee het principe van geocachen duidelijk wordt - met GPS een schat zoeken - en tegelijk een mooie wandeling door de natuur in goed gezelschap.

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste cachers,

 

Dank voor jullie reacties. Ik begrijp de bedenkingen die jullie bij mijn oproep hebben, dus laat ik in het kort wat meer uitleggen over onze bedoelingen. Wij maken het programma Melk & Honing, dat zich vooral richt op de onderwerpen 'duurzaamheid' en 'natuur'. Onze hoofdpersonen zijn vaak dan ook mensen die een passie hebben waarmee ze hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld of mensen die anderen bewust willen maken van het moois wat de natuur 'ons' te bieden heeft.

 

Dat is ook de reden waarom het ons leuk lijkt om aandacht te besteden aan geocaching. Wij hebben het zelf een enkele keer gedaan en kwamen toen op dit idee, omdat je bij geocaching plekken 'ontdekt' of tegenkomt waar je anders nooit terecht zou zijn gekomen. Zo wordt je je dus bewuster van je omgeving en ga je met andere ogen naar dingen kijken.

 

Ons doel is dus niet om in het vaarwater van geocachers te komen, of om het aan de grote klok te hangen. In een item, dat bij ons programma 6 minuten duurt, willen we juist volledig in de sfeer van het cachen blijven, zonder plekken of aanwijzingen (laat staan de cache zelf) te onthullen. Wij zien het als een wandeling/speurtocht waarin een bevlogen geocacher met onze presentator op pad gaat om over zijn passie, namelijk geocaching, te praten. De cache die we daarbij zullen zoeken zal meer als leidraad bedoeld zijn dan als het toonaangevende in het item. Het zal meer ter uitleg dienen over hoe het fenomeen in z'n werk gaat.

 

Ik hoop dat jullie begrijpen dat we dus niet jullie prachtige hobby willen verpesten. We zoeken gewoon een lastige cache waardoor we niet in no-time klaar zijn maar genoeg tijd hebben voor een mooi gesprek, het liefst in een mooie omgeving. En: voor meer vragen, mail me gewoon! (andries.lamain@skyhightv.nl)

 

Groet,

 

Andries Lamain

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Andries,

 

Misschien een idee om naast het geocachen ook het fenomeen CITO event onder de aandacht te brengen? Ligt nog dichter tegen duurzaamheid en natuur aan dan het geocachen an sich.

Kijk hier en hier maar eens om een idee te krijgen.

Wij maken het programma Melk & Honing, dat zich vooral richt op de onderwerpen 'duurzaamheid' en 'natuur'. Onze hoofdpersonen zijn vaak dan ook mensen die een passie hebben waarmee ze hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld of mensen die anderen bewust willen maken van het moois wat de natuur 'ons' te bieden heeft.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik dan nog even een mooi CITO voorbeeld mag toevoegen:

Het CITO event op de Sint Pietersberg in Maastricht, CITO-EVENT Sint Pietersberg 2012, en een leuk stukje erover op de website van Natuurmonumenten: http://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/geocachers-helpen-op-sint-pietersberg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Andries,

 

Bedankt voor je uitleg. Het is goed om te lezen dat jullie begrijpen waar het bij geocaching om gaat: wandelen, natuurbeleving en het ontdekken van mooie of bijzondere plekken, waar je anders niet zo snel komt. Met deze insteek zijn jullie vast in staat zelf een geschikte cache uit te zoeken. Lees de logjes en bekijk de foto's, dat weet je ongeveer wat je te wachten staat. En als de (cache)locatie niet wordt prijsgegeven heeft de cache-eigenaar vast geen bezwaar, al is het uiteraard wel gepast vooraf te informeren.

 

Bedenkingen komen ook voort uit het feit dat onze hobby geen baat heeft bij publiciteit, ook al richt jullie programma zich wel op de juiste doelgroep. Geocaching kent een enorme toeloop van belangstellenden, die, door de vele slechte voorbeelden, een verkeerd beeld hebben van het spel. Zij beschouwen geocaching als paaseieren zoeken, waarbij elke gevonden cache telt als een punt in een vermeende wedstrijd. Deze spelers gaan niet op pad voor een mooie natuurwandeling met op het einde een goed verzorgde geocache, maar om in korte tijd zo veel mogelijk punten te scoren, soms wel 50 of meer op één dag. Dat lukt natuurlijk alleen als er veel snelle en simpele caches worden verstopt, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen langs de snelweg.

 

Deze spelvorm heeft weinig te bieden en kent, naast een enorme toeloop, dan ook een groot verloop. Na enkele maanden is de lol er af, maar dan heeft de speler, in een poging anderen qua aantallen te overtreffen, vaak al een bijdrage geleverd in de vorm van soms wel tientallen andere simpele caches op oninteressante plaatsen. Feitelijk gaat het hierbij niet om geocaches, maar om 'logkokertjes', die massaal worden geraapt om punten te scoren in een wedstrijd, die weinig tot niets te maken heeft met wat jullie terecht als de sfeer van het cachen beschouwen.

 

Enkele jaren geleden was er een uitzending waarin in enkele minuten uitsluitend parkeerplaatsen werden getoond en een beeld van het spel werd geschetst waarin geen enkele authentieke geocacher zich herkende. Dat heeft velen kopschuw en terughoudend gemaakt ten aanzien van publiciteit. Wat dat betreft stellen jouw uitleg en jullie intenties echter gerust. Het wordt vast een prima aflevering van Melk & Honing.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...