Spring naar bijdragen

Japiejoo

Leden
  • Aantal bijdragen

    569
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    7

Alles door Japiejoo geplaatst

  1. Japiejoo

    Probleem Met Tabellen Html

    Eigenlijk is dit juist de elegante oplossing, want een tabel is niet bedoeld om als opmaak te gebruiken (al zondig ik daar zelf ook vaak tegen)
  2. Hier een (incomplete) lijst met beschikbare souvenirs: https://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=436 Nieuwe souvenirs worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief en via de blog: http://www.geocaching.com/blog/
  3. Japiejoo

    Groentje Met Vragen

    Houd er rekening mee dat de betaalde app van Groundspeak (geocaching.com) op moment geen prioriteit heeft en niet/nauwelijks ge-update wordt. Ze steken al hun energie in de gratis Geocaching Intro app (Android, iPhone), deze zal langzaam een (de) volledige geocaching app worden, uiteraard wel met verschillen voor Premium members en Basic members.
  4. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, volgende keer dan maar
  5. Ik zag de log voorbij komen, leuk! (Zijn de puzzels al allemaal opgelost?) Ze doen wel een poging, hier bijvoorbeeld, alleen jammer dat de <center> tag niet meer ondersteund wordt in HTML5 en ook het alt attribuut ontbreekt. Ook staat hier nog een tweede poging, maar als je die link volgt blijkt deze ook niet up to date met als voorbeelden de <font> tag en wederom de <center> tag. Nu wil ik niet zeggen dat ze geen helpende hand bieden en de (meeste) codes zullen ook (nog) wel werken. Maar toch, een beetje bij houden kan geen kwaad natuurlijk
  6. Realiseer je hierbij wel dat dit eigenlijk een 'fout' is van de browser. Hier dient namelijk het title attribuut voor. De kans is groot dat die functionaliteit er na een update ineens niet meer is.
  7. Het href attribuut is niet van de img tag, dus ik neem aan dat dit gaat over het gebruik van het alt attribuut bij een andere tag, niet bij de img tag. Als ik goed heb gegoogled op bovenstaande tekst gaat het hier over de area tag en niet over de img tag http://www.w3schools.com/tags/att_area_alt.asp. Als je op diezelfde website kijkt bij de img tag staat er dit: 'The <img> tag has two required attributes: src and alt.' http://www.w3schools.com/tags/tag_img.asp
  8. Helemaal mee eens. Dat stond er nog in om de reden die ik hier noemde, maar dat lijkt na testen net niet meer zo te zijn, dus ik heb het nu meteen aangepast. Als er nu wel gebruik wordt gemaakt van de border functie komt het nu ook netjes in het style attribuut en niet meer als border attribuut. Bedankt voor de oplettendheid!
  9. En als aanvulling op de tweede link van Peetee, hier de directe link naar zo'n codegenerator voor banners: http://www.geocachingtoolbox.com/index.php?lang=nl&page=faq&id=imageCodeGenerator
  10. Volledig mee eens. Maar ik vind wel dat als je een voorbeeld geeft dit gewoon moet kloppen. Meer opmaak dan nodig is zeker niet de bedoeling, ingewikkelder dan nodig al zeker niet, maar wel gewoon nette code. Hier ook Notepad++, ideaal!
  11. Top! Want het border attribuut wordt in html5 niet meer ondersteund. Je dient dit nu via CSS (of het style attribuut) te doen. (Overigens kunnen browsers hier verschillend mee omgaan, een tijdje terug heb ik eens gemerkt dat als je de border niet definieerde Chrome en Firefox geen rand lieten zien, terwijl IE dan wel een rand toonde. Ik weet niet of dat nog zo is.) Html is gewoon een taal, die l staat er niet voor niks op het einde. Als ik hier een zin neer zet met allemaal taalfouten snap je hem nog steeds, maar dat wil niet zeggen dat hij goed is. Dat geldt ook voor html, sommige dingen accepteert de browser gewoon en zullen niet als fout aangemerkt worden, dat wil niet zeggen het het volgens de 'spelling en grammatica' regels van de taal correct is.
  12. Maar dan volstaat Ctrl+W of Alt+F4, om de nieuwe tab of het nieuwe venster te sluiten, of zelfs Ctrl+Tab of Alt+Tab, om tussen tabs/vensters te switchen zonder het te sluiten. Ook precies 1 handeling.[ik neem aan dat je Backspace bedoelde (vorige pagina) en niet Esc. (laden stoppen)] Uiteraard is het verder puur een kwestie van wat je zelf fijn vindt natuurlijk.
  13. Nog even over het alt attribuut. Het valt mij op dat dit in veel gevallen wordt weggelaten en zelfs in voorbeelden van 'goede code' niet wordt gebruikt (zo ook hierboven). Toch is het zo dat dit het enige attribuut is naast src dat officieel verplicht is binnen de img tag. Dat in tegenstelling tot alle andere attributen zoals bijvoorbeeld het title attribuut. Dus officieel zou je altijd zowel het alt als het src attribuut moeten gebruiken. Het title attribuut (en alle andere) is optioneel.
  14. Volkomen mee eens, ik had Beidou 2 even over het hoofd gezien.
  15. Wat bedoel je met de chinese variant? Beidou neem ik aan. Daar zie ik er op dit moment 2 van op m'n telefoon verschijnen. Wel heel laag boven de horizon uiteraard (rond de 20 graden nu). Op een android telefoon kan je dit alles mooi zien met de AndroiTS GPS Test Free app. Land (GPS, GLONASS, BEIDOU), nummer van de satelliet, ontvangststerkte, fix, locatie in zijn baan en hoogte boven de horizon. (Op de Iphone is dit trouwens niet mogelijk omdat iOS deze informatie niet vrijgeeft aan een app)
  16. Ik heb op moment geen tijd, maar wil volgende week wel even kijken als het dan nog niet opgelost is.
  17. Japiejoo

    Banners Verdwenen

    @Flo van Co. Als ik het goede profiel van je heb gevonden op geocaching.com dan zie ik geen HTML code staan, maar BBcode. Dit werkt blijkbaar niet (meer) op het profiel. [b ] en [/b ] kan je vervangen door <b> en </b> voor vetgedrukte tekst. Voor kleuren is het handigste: <span style="color: red;">rode tekst staat hier</span>.
  18. Japiejoo

    Banners Verdwenen

    Als ik zo naar de HTML code van je profiel kijk klopt deze niet. Groundspeak is de laatste dagen/weken aan het profiel aan het sleutelen en daarmee zijn problemen ontstaan. Misschien dat dit daar het resultaat van is. Als je je profiel bewerkt zie je dat de HTML code in het veld onder Bio begint met '<img.....'. Alle < en alle > moet je vervangen door < en >. Dan zullen alle banners weer zichtbaar worden. Het handigste is om even de hele code van je profiel te kopiëren naar een programma als kladblok. Daarin kies je Bewerken -> vervangen, zoeken naar < vervangen door <. Klik op alles vervangen. Doe ditzelfde voor >, vervangen door >. En vervolgens de code weer terug kopiëren. Dan moeten ze weer zichtbaar worden. Verder valt op dat na de Meet en greet (GC5N9ZT) banner </a> mist waardoor alles erna een link naar dit event wordt. Plaats dit er dus ook even achter, dan is dat ook opgelost.
  19. Japiejoo

    Puzzel Checker

    Top! Graag gedaan.
  20. Japiejoo

    Puzzel Checker

    Ik heb het zojuist geprobeerd en bij mij werkt het (met trefwoord) perfect. Wat gaat er precies niet? Krijg je een foutmelding? Zo ja, welke? Of werkt je ingegeven oplossing niet als je het test? Wat vul je in als trefwoord (misschien vreemde tekens, spaties mogen niet) en wat bij coördinaten (welk formaat, etc.)?
  21. - Je kan uiteraard gewoon op de kaart kijken, dan zie je dat er sowieso niet veel multi's zijn daar. - Ja kan in de zoekfunctie de coördinaten van de locatie invoeren en eventueel ook nog filteren op multi's. Volgens mij mogelijkheden te over dus. - De kaart is niet volledig en je kunt niet precies de omgeving zien, bos, stad, waterrijk; - Als je de coördinaten wilt invoeren, moet je die natuurlijk eerst weten; - Als gekozen wordt voor filteren op multi's dan kun je dus nog beter een pocket quiry maken. Kortom om goed te kunnen zoeken ontbreken wat opties. - Ik kan dat prima zien op de kaart hoor, bij bos zie ik bomen, bij stad zie ik huizen en bij water, uhm, ja, water. Wat je met 'niet volledig' bedoelt snap ik niet zo goed, ik zie alle caches en de hele wereld. - Ik neem aan dat je weet waar de waterleidingduinen liggen, aangezien je daar heen gaat, dus coördinaten vinden lijkt me niet heel ingewikkeld als cacher. Daarnaast krijg je ook gewoon de coördinaten als je de waterleidingduinen op Google Maps of op Wikipedia bijvoorbeeld opzoekt. - Uiteraard is een PQ maken ook een optie als je wil filteren, maar dat is in mijn ogen een beetje overkill als je 1 multi zoekt met alle bovenstaande zoekopties ter beschikking. Ik ben benieuwd wat er dan precies ontbreekt. Ik heb er uiteraard niks op tegen om deze vraag hier te stellen natuurlijk, maar ik was het niet echt eens met de reden. Vandaar dat ik deze opties aangaf.
  22. Japiejoo

    Archief Cache Opzoeken

    Als je de GC-code al hebt hoef je ook niet meer te zoeken, dan gebruik je gewoon: http://coord.info/GCCODE
  23. - Je kan uiteraard gewoon op de kaart kijken, dan zie je dat er sowieso niet veel multi's zijn daar. - Ja kan in de zoekfunctie de coördinaten van de locatie invoeren en eventueel ook nog filteren op multi's. Volgens mij mogelijkheden te over dus.
  24. Met de gratis Geocaching Intro App krijg je direct een notificatie van een bericht in het message center en kan je direct antwoorden (vergelijkbaar met WhatsApp). Dus dat is volgens mij even snel als een mail beantwoorden en misschien nog wel sneller.
  25. Dat komt toch niet omdat deze dan langer in de lader zit en dus niet gebruikt kan worden he?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...