Spring naar bijdragen

Japiejoo

Leden
 • Aantal bijdragen

  569
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Waardering in de gemeenschap

32 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSMAP 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  09-2009
 • Lengtegraad
  5.91778
 • Breedtegraad
  50.91726
 • Twitter
  @japiejoo

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid-Limburg
 • Interesse
  http://www.geocachingtoolbox.com
  http://geocaching.japiejoo.com

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Japiejoo

  Probleem Met Tabellen Html

  Eigenlijk is dit juist de elegante oplossing, want een tabel is niet bedoeld om als opmaak te gebruiken (al zondig ik daar zelf ook vaak tegen)
 2. Hier een (incomplete) lijst met beschikbare souvenirs: https://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=436 Nieuwe souvenirs worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief en via de blog: http://www.geocaching.com/blog/
 3. Japiejoo

  Groentje Met Vragen

  Houd er rekening mee dat de betaalde app van Groundspeak (geocaching.com) op moment geen prioriteit heeft en niet/nauwelijks ge-update wordt. Ze steken al hun energie in de gratis Geocaching Intro app (Android, iPhone), deze zal langzaam een (de) volledige geocaching app worden, uiteraard wel met verschillen voor Premium members en Basic members.
 4. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, volgende keer dan maar
 5. Ik zag de log voorbij komen, leuk! (Zijn de puzzels al allemaal opgelost?) Ze doen wel een poging, hier bijvoorbeeld, alleen jammer dat de <center> tag niet meer ondersteund wordt in HTML5 en ook het alt attribuut ontbreekt. Ook staat hier nog een tweede poging, maar als je die link volgt blijkt deze ook niet up to date met als voorbeelden de <font> tag en wederom de <center> tag. Nu wil ik niet zeggen dat ze geen helpende hand bieden en de (meeste) codes zullen ook (nog) wel werken. Maar toch, een beetje bij houden kan geen kwaad natuurlijk
 6. Realiseer je hierbij wel dat dit eigenlijk een 'fout' is van de browser. Hier dient namelijk het title attribuut voor. De kans is groot dat die functionaliteit er na een update ineens niet meer is.
 7. Het href attribuut is niet van de img tag, dus ik neem aan dat dit gaat over het gebruik van het alt attribuut bij een andere tag, niet bij de img tag. Als ik goed heb gegoogled op bovenstaande tekst gaat het hier over de area tag en niet over de img tag http://www.w3schools.com/tags/att_area_alt.asp. Als je op diezelfde website kijkt bij de img tag staat er dit: 'The <img> tag has two required attributes: src and alt.' http://www.w3schools.com/tags/tag_img.asp
 8. Helemaal mee eens. Dat stond er nog in om de reden die ik hier noemde, maar dat lijkt na testen net niet meer zo te zijn, dus ik heb het nu meteen aangepast. Als er nu wel gebruik wordt gemaakt van de border functie komt het nu ook netjes in het style attribuut en niet meer als border attribuut. Bedankt voor de oplettendheid!
 9. En als aanvulling op de tweede link van Peetee, hier de directe link naar zo'n codegenerator voor banners: http://www.geocachingtoolbox.com/index.php?lang=nl&page=faq&id=imageCodeGenerator
 10. Volledig mee eens. Maar ik vind wel dat als je een voorbeeld geeft dit gewoon moet kloppen. Meer opmaak dan nodig is zeker niet de bedoeling, ingewikkelder dan nodig al zeker niet, maar wel gewoon nette code. Hier ook Notepad++, ideaal!
 11. Top! Want het border attribuut wordt in html5 niet meer ondersteund. Je dient dit nu via CSS (of het style attribuut) te doen. (Overigens kunnen browsers hier verschillend mee omgaan, een tijdje terug heb ik eens gemerkt dat als je de border niet definieerde Chrome en Firefox geen rand lieten zien, terwijl IE dan wel een rand toonde. Ik weet niet of dat nog zo is.) Html is gewoon een taal, die l staat er niet voor niks op het einde. Als ik hier een zin neer zet met allemaal taalfouten snap je hem nog steeds, maar dat wil niet zeggen dat hij goed is. Dat geldt ook voor html, sommige dingen accepteert de browser gewoon en zullen niet als fout aangemerkt worden, dat wil niet zeggen het het volgens de 'spelling en grammatica' regels van de taal correct is.
 12. Maar dan volstaat Ctrl+W of Alt+F4, om de nieuwe tab of het nieuwe venster te sluiten, of zelfs Ctrl+Tab of Alt+Tab, om tussen tabs/vensters te switchen zonder het te sluiten. Ook precies 1 handeling.[ik neem aan dat je Backspace bedoelde (vorige pagina) en niet Esc. (laden stoppen)] Uiteraard is het verder puur een kwestie van wat je zelf fijn vindt natuurlijk.
 13. Nog even over het alt attribuut. Het valt mij op dat dit in veel gevallen wordt weggelaten en zelfs in voorbeelden van 'goede code' niet wordt gebruikt (zo ook hierboven). Toch is het zo dat dit het enige attribuut is naast src dat officieel verplicht is binnen de img tag. Dat in tegenstelling tot alle andere attributen zoals bijvoorbeeld het title attribuut. Dus officieel zou je altijd zowel het alt als het src attribuut moeten gebruiken. Het title attribuut (en alle andere) is optioneel.
 14. Volkomen mee eens, ik had Beidou 2 even over het hoofd gezien.
 15. Wat bedoel je met de chinese variant? Beidou neem ik aan. Daar zie ik er op dit moment 2 van op m'n telefoon verschijnen. Wel heel laag boven de horizon uiteraard (rond de 20 graden nu). Op een android telefoon kan je dit alles mooi zien met de AndroiTS GPS Test Free app. Land (GPS, GLONASS, BEIDOU), nummer van de satelliet, ontvangststerkte, fix, locatie in zijn baan en hoogte boven de horizon. (Op de Iphone is dit trouwens niet mogelijk omdat iOS deze informatie niet vrijgeeft aan een app)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...