Spring naar bijdragen

Triskelle

Leden
 • Aantal bijdragen

  776
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  24

Waardering in de gemeenschap

137 Uitstekend

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld
 1. Terechte aanvulling. Ik heb de tekst van forumregel 7 nu als volgt aangepast: "Ook het verspreiden van eindcoördinaten van geocaches, oplossingen van puzzels en foto's van stashes via het forum van geocaching.nl, of het verwijzen naar sites die dit doen, is verboden." Misschien een beetje laat, maar dan mag ook niet naar geocaching-punt-com verwezen worden, want daar worden immers de (eind-)coördinaten van traditionals en challenge caches gepubliceerd.
 2. Triskelle

  Wie Helpt Ons Op Weg

  Wat is dit nu weer voor een flauwekul? Ik schrijf een in mijn ogen zeer integer bericht waarmee ik naar mijn idee niemand (nou vooruit ... Barney misschien een heel klein beetje) voor het hoofd stoot. Daarop krijg ik van jou, namens zo ongeveer de gehele geocachegemeenschap, te horen dat ik niet met medegeocachers kan omgaan, dat ik chagrijnig ben en dat ik nog veel moet leren in het leven. Als ik vervolgens vraag wat je bedoelt krijg ik deze runderstront terug! Niet de hele wereld is een groot geocafé waar je ongefundeerd mag brallen wat je wilt! In de echte wereld tellen woorden en jouw aan mij gerichte woorden zijn voor mij onbegrijpelijk en onverdiend grievend. Ergens koester ik nog de hoop dat jij mij uitlegt waarom blijkbaar de hele punt-nl-gemeenschap mij op grond van het berichtje in dit draadje uitkotst, maar tegelijkertijd denk ik dat ook die hoop slechts uitgestelde teleurstelling zal blijken te zijn.
 3. Triskelle

  Wie Helpt Ons Op Weg

  Een simpel "Heuh?" werkt niet, dus dan maar de directe aanpak: Wat in hemelsnaam bedoel jij hiermee te zeggen en namens welke geocacheteams en stamgasten denk jij te mogen spreken?
 4. Triskelle

  Wie Helpt Ons Op Weg

  @Barney: Ik voel mij vereerd, maar ook zonder ons huwelijk is er al meer dan genoeg ellende in de wereld vind je ook niet? @De Kikkers: Heuh?
 5. Triskelle

  Wie Helpt Ons Op Weg

  Hoewel Barney zich weer eens heerlijk ongenuanceerd uitdrukt kan het geen kwaad natuurlijk om de - met name in de media opgeworpen - hoge verwachtingen van het "schatzoeken" ietwat te temperen. Hoewel een beetje afhankelijk van de definitie zal het aantal "schatten" met leuke ruilspulletjes wat door de kinderen gevonden wordt nihil zijn. De vondsten zullen zich veelal beperken tot het fotokokertje, de PET-ling en het nét niet waterdichte voorraaddoosje van AC-Tion. Het enige dat enigszins aan een schat doet denken is het incidentele blinkertje wat ze vinden en dat dan bij nader inzien een trackable blijkt te zijn die ze niet eens mogen houden. Aan Tida wil ik dan ook meegeven om de eerste paar keer niet alleen op pad te gaan. Loop een aantal dagjes met een ervaren geocacher (geen "schatzoeker" dus) mee en laat je informeren over de mores van het geocachen, de spelregels (nou ... oké ... vooruit dan ... de richtlijnen), de apparaten en de apps, leer de nodige vaardigheden en noem maar op. Maak die dagen mooie wandelingen en leer de kinderen - desnoods met een flora en vogelboekje in de aanslag - dat het zien van een bosanemoontje of puttertje de echte schat is. Leer de kinderen waarom schaapskuddes zo belangrijk zijn voor een heideveld en geef ze op die manier een schat aan kennis. Laat ze voelen wat het is om tot de heupen in het veen te zakken om ze vervolgens uit te laten zoeken wat veengrond is (leg en-passant dan ook uit dat Nederland zichzelf aan het verzuipen is ... maar misschien beter om daar nog een paar jaartjes mee wachten). Staar onder het lopen van een nachtcache minutenlang naar de hemel om de sterren rond de boomtoppen te zien draaien, zoek de poolster, de steelpannetjes en de sterrenbeelden van de gezinsleden (uiteraard heb je daarvoor van te voren een handig app-je geïnstalleerd, want als geocacher weet je hoe belangrijk een juiste voorbereiding is). Zie kortom het geocachen als een manier om de schatten van de natuur te ervaren ... geocachen als middel ... niet als doel.
 6. Duidelijk dus geen insect.
 7. Triskelle

  Logvoorwaarden

  Ligt er aan welke. Kijk ook hier: http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=180870&view=findpost&p=3246541 In Nld mag het helaas wel. Wat is de relevantie van dat acht (!!) jaar oude draadje? En wat mag in Nederland wel?
 8. Triskelle

  Logvoorwaarden

  Maarreh ... lang verhaal kort: Logvoorwaarden zoals vragen beantwoorden bij een Earthcache, op komen dagen bij een Event en naam op logrol schrijven bij fysieke cachetypes zijn nooit verboden geweest. Wat niet meer is toegestaan zijn Additional Logging Requirements (ALRs).
 9. Toch wel bijzonder dat je deze onzin zomaar mag uitkramen in een land zonder vrijheid van meningsuiting.
 10. Misschien is het voor een aantal mopperkonten tijd geworden om een nieuwe cache-leverancier te zoeken?
 11. Triskelle

  Beginnersvragen

  Niemand verdenkt een man in een geel reflecterend hesje en een schrijfklem.
 12. Geef je nou daadwerkelijk de mensen die niet schrijven de schuld van Het Probleem?
 13. Triskelle

  Eerste Garmin Kopen

  http://www.gps.nl/geocaching/garmin_chirp.html
 14. [...] @Triskelle, je hebt natuurlijk gelijk.Hooguit kan er sprake zijn van een ietwat rozige kleur bril, maar ik geloof niet dat daar bij Sivota sprake van is. Wel vind ik het raar, dat je mij er op aanspreekt (terecht), terwijl er in bericht nummer 3 hetzelfde gezegd wordt...... Sorry, maar ik sprak jou niet aan. Ik protesteerde slechts tegen de tendens waarbij een forumlid wordt aangesproken op de gedragingen van een ander forumlid enkel en alleen omdat er - al dan niet terecht - een zekere mate van amicaliteit tussen beiden wordt verondersteld. Mijn idee is dat mensen handelen als individu en dus ook als zodanig behandeld dienen te worden. Jouw bijdrage was toevallig de tweede in dit draadje waarmee de tendens wat mij betreft werd bevestigd.
 15. Ofschoon feitelijk wellicht correct zie ik niet wat de aard van hun persoonlijke relatie hiermee te maken heeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...