Broosha Geplaatst 16 januari 2011 Geplaatst 16 januari 2011 (bewerkt) Voor de vogelaartjes onder ons: Is dit een Kanoet? Of wat anders? 16 januari 2011 bewerkt door Broosha
isabellverhoef Geplaatst 16 januari 2011 Geplaatst 16 januari 2011 Voor de vogelaartjes onder ons: Is dit een Kanoet? Of wat anders? ik wil je graag helpen maar ik kan de foto niet zien. Of ligt dat aan mij? Voor de vogelaartjes onder ons: Is dit een Kanoet? Of wat anders? hoi Het is gelukt om de foto te zien. Het is een paarse strandloper. Een typische wintervogel van de nederlandse kust. Niet heel algemeen. Was je toevallig in Zeeland?
Broosha Geplaatst 16 januari 2011 Geplaatst 16 januari 2011 Ik was wat aan het rommelen om de foto te uploaden, vandaar dat je hem even niet zag. Typisch geval van gelijktijdig bezig zijn Deze hebben wij vandaag gezien in Hoek van Holland. Er zat een heel troepje gezellig bij elkaar. Niets eens echt schuw. Er zat ook een witte bij. Die foto had ik eigenlijk al weggegooid vanwege onscherpte, maar bij deze toch alsnog. Bedankt voor je reactie overigens. Groet!
Wad-Seekers Geplaatst 16 januari 2011 Geplaatst 16 januari 2011 Ik zie mijn lievelingsvogeltje: een steenlopertje. Links op de laatste foto. Het zijn actieve vogeltjes. Echte teamspelers, rollen het zeewier met veel tegelijk op om het eten eronder te kunnen bereiken.
Twin Peaks Geplaatst 16 januari 2011 Geplaatst 16 januari 2011 Echte teamspelers, rollen het zeewier met veel tegelijk op om het eten eronder te kunnen bereiken. Haha...een beetje zoals wij cachen dus? Met hordes tegelijk rollen we de natuur op, om de caches eronder te kunnen bereiken
isabellverhoef Geplaatst 17 januari 2011 Geplaatst 17 januari 2011 Ik was wat aan het rommelen om de foto te uploaden, vandaar dat je hem even niet zag. Typisch geval van gelijktijdig bezig zijn Deze hebben wij vandaag gezien in Hoek van Holland. Er zat een heel troepje gezellig bij elkaar. Niets eens echt schuw. Er zat ook een witte bij. Die foto had ik eigenlijk al weggegooid vanwege onscherpte, maar bij deze toch alsnog. Bedankt voor je reactie overigens. Groet! hoi Wat leuk! Op de nieuwe foto staat aan de linkerkant een steenloper en die witte is een drieteenstrandloper.
Wad-Seekers Geplaatst 27 maart 2011 Geplaatst 27 maart 2011 De laatste dagen zagen we meerdere beukenootjes geklemd in de schors van bomen. Vast een of andere vogel die dat doet. Weet iemand daar meer van?
Cernunnos Geplaatst 27 maart 2011 Geplaatst 27 maart 2011 De boomklever staat er om bekend dat hij beukennootjes in de bast vastklemt om zo vervolgens te kunnen openen met zijn snaveltje. Ik weet niet of er meer vogels zijn die zo te werk gaan. PS In de volgende LINK wordt deze werkwijze onder het kopje voedsel ook genoemd.
Wad-Seekers Geplaatst 27 maart 2011 Geplaatst 27 maart 2011 Leuk. Bedankt. Dit is zo'n leuk draadje :-) Ik let nu extra op om iets te kunnen fotograferen.
vanbaarsel Geplaatst 8 mei 2011 Geplaatst 8 mei 2011 Vorige week waren we op de Veluwe voor een paar prachtige caches. Tijdens het lopen van Oudhollands Ganzenbord (een enorme aanrader!) kwamen we op de leuning van een brug onderstaande rups tegen. We hebben ons rot gezocht op verschillende rupsen-sites, maar komen deze jongen nergens tegen. Wie weet wat het is? Hij was een centimeter of drie lang, had een groen lichaam met zwarte "haren". We zijn benieuwd!
Cernunnos Geplaatst 8 mei 2011 Geplaatst 8 mei 2011 Je zou het eens kunnen proberen via DEZE link. Daar kun je gegevens over het uiterlijk van de rups opgeven en met een beetje geluk komt dan de soort en vlinder er uit naar voren. Bijkomend voordeel is dat je door gebruik te maken van deze site je meewerkt aan het in kaart brengen van de vlinder populatie in Nederland. Ben benieuwd of je hem daar kunt vinden. Succes!!!
Fotogravinnetje Geplaatst 8 mei 2011 Geplaatst 8 mei 2011 (bewerkt) Ik vermoed dat het de larve van een bladwesp is. Een zogenaamde schijnrups. Zal nog even verder zoeken of ik ook kan achterhalen van welke bladwesp het er dan een is en idd gevonden: http://www.pbase.com.../image/61576489 eentje uit het geslacht der periclista. Een bladwesplarve dus 8 mei 2011 bewerkt door Fotogravinnetje
A en F Geplaatst 15 mei 2011 Geplaatst 15 mei 2011 Das een apart diertje zeg, die heb ik nog niet eerder gezien. Ik blijf dit echt een leuk topic vinden!
Bjorn De Mecheleir Geplaatst 20 mei 2011 Geplaatst 20 mei 2011 Dat zal ik maar een nieuwe vraagje stellen, voorlopig zonder foto... Tijdens het leggen van mijn cache liep ik onder wilgen... En die lekten; geen plakkerige substantie, geen kleur, maar gewoon dikke druppels. We dachten zelfs eerst dat het begon te regenen maar het was een knalblauwe hemel en geen wolkje aan de lucht. Het duurde even eer we doorhaddden dat we onder de bomen stonden. Dit was tijdens de gehele wandeling het geval... Klopt het en hoe komt dat??
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden