Spring naar bijdragen

vanbaarsel

Leden
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over vanbaarsel

 • Verjaardag 17-10-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSMAP 60CSx / eTrex Vista HCx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Zomer 2010
 • Twitter
  vanbaarsel

Contact Methods

 • Website URL
  http://gps.vanbaarsel.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Delft
 1. Binnenkort willen wij een "turbo-rondje" door het Noorden van Nederland gaan maken. We hebben spotgoedkope treinkaartjes (via http://www.hema.nl/ns) en gaan op één dag vanaf Delft naar Leeuwarden, dan door naar Groningen en willen eindigen in Drenthe. In die laatste provincie zit ons "probleem". Ik ben op zoek naar een klein (+/- 5 kilometer) wandelbaar rondje, uiteraard het liefst in de buurt van het station. Ik heb in Hoogeveen gekeken, daar ligt een lange straat met nano's, maar ik weet niet of we daar heel vrolijk van worden. In Emmen ligt heel weinig, net als in Assen. Wie of wie heeft er een leuke suggestie voor deze provincie?
 2. Is het een idee om het "versienummer" ergens in de handleiding te vermelden. Dat zou m.i. achter de colofon kunnen, eventueel aangevuld met een historie van wat er in het document veranderd is. Dat heeft twee voordelen: je ziet snel of je de laatste versie hebt, en (het psychologische effect) het laat zien dat er aan het document gewerkt wordt.
 3. vanbaarsel

  Wat is het?

  Vorige week waren we op de Veluwe voor een paar prachtige caches. Tijdens het lopen van Oudhollands Ganzenbord (een enorme aanrader!) kwamen we op de leuning van een brug onderstaande rups tegen. We hebben ons rot gezocht op verschillende rupsen-sites, maar komen deze jongen nergens tegen. Wie weet wat het is? Hij was een centimeter of drie lang, had een groen lichaam met zwarte "haren". We zijn benieuwd!
 4. Mag ik de vraag eens andersom stellen: we gaan binnenkort een weekje richting de Veluwe, en één van de caches op ons verlanglijstje is een multi over een begraafplaats in Arnhem. Dat klinkt misschien vaag of luguber, maar de wandeling is met alle respect voor het terrein en de omgeving. Ik heb een emotionele binding met dat terrein, omdat de as van mijn vader daar 35 jaar geleden is uitgestrooid. Toen ik per mail vroeg of deze cache nog terugkomt kreeg ik te horen dat die kans niet zo groot is, hij is al twee keer geript, maar als ik de eindlocatie mail mag ik hem toch als gevonden loggen. Ik waardeer dat erg, en alleen dat is voor mij een reden om mijn dank in een mooie "found-log" uit te spreken. De wandeling lopen is voor mij het belangrijkst, maar op deze manier combineer ik twee dingen. Hoe kijken jullie daartegen?
 5. Ik ben het volledig met je eens ... een leuk logje is vele malen leuker dan een simpel "gevonden, bedankt" (hoewel dat "bedankt" soms al erg moeilijk lijkt). Maar wat is de essentie van geocachen? Lekker naar buiten de natuur in, op zoek naar mooie plekjes? Of je hersens breken op kronkels om vervolgens in een smerig bosje een kokertje te moeten vinden? Persoonlijk heb ik liever een mooie locatie dan een mooie puzzel.
 6. En waarom is dat beter? DIT vindt ik nou een leuke discussie ... want de vraag is eigenlijk een beetje waar het nu om gaat. Wil je als cachelegger dat je cache wordt gevonden, of wil je als cachelegger dat je puzzel onoplosbaar is? Of alleen op te lossen is als jij om hulp wordt gevraagd? Damn, en ik had me nog zo voorgenomen me niet in deze discussie te mengen!
 7. vanbaarsel

  Vragen Voor Spreekbeurt

  Onze dochter, Annabel (Nanobel), heeft een tijd geleden ook een spreekbeurt gehouden over geocachen. Ze heeft daar een hele mooie powerpoint-presentatie voor gemaakt. Wij stonden echt compleet verbaasd over wat ze maakte en hoefden er nauwelijks iets aan te veranderen. Die presentatie, inclusief filmpje, kun je hier downloaden. Ik heb er, zodat mijn moeder hem ook makkelijk kon bekijken, een installeerbaar (en dus ook makkelijk verwijderbaar) pakketje van gemaakt. Op klikken, installeren, bekijken en eventueel weer verwijderen dus!
 8. Ik heb ook geen probleem, het valt me alleen op dat er de laatste tijd steeds meer negatief getinte berichten verschijnen. Allerlei mensen die zich aan allerlei dingen irriteren. En ja, natuurlijk mag dat hier besproken worden, maar wat is daar het effect van? Dat er nog meer mensen roepen dat "iets toch wel heel erg is"? Laat ik mijn vraag anders stellen: wat voegt al die negativiteit toe? Wordt het er daardoor gezelliger door? Lucht het op? Lost het problemen op, worden filmpjes verwijderd of caches offline gehaald? DAT bedoel ik met mijn opmerking om lekker naar buiten te gaan en je minder druk te maken om dingen die "minder gaan zoals je had verwacht". Er zijn in deze wereld zo veel dingen om je druk over te maken, doe dat nou niet over "wel of geen doosje" bij een earthcache
 9. Volgens mij is het hoog tijd dat het lekker weer wordt en iedereen er weer heerlijk op uit kan trekken ... Ik lees de laatste tijd een heleboel negatieve en somber gestemde berichten over een ontzettend leuke hobby: - Coördinaten spoilen via geoleaks - Videofilmpjes op Youtube - Wanneer is een powertrail een powertrail - Draadjes op het forum worden zomaar gesloten - Spoilers via twitter - Wanneer is een team een team - Je moet HEEL VEEL geld betalen om premium member te worden En nu worden Earthcaches "onder handen genomen"... Even eerlijk: wat is nu je probleem? Je bent het niet eens met de manier waarop earthcaches worden gelegd? Meld dat dan als klacht bij Groundspeak. Stuur een berichtje met je frustratie naar de cachelegger. Stop met geocachen en ga postzegels verzamelen, om dan te gaan klagen over scherpe randjes, zoekgeraakte collecties en loupes die minder vergroten dan de fabrikant aangeeft! Zo ... dat lucht op
 10. vanbaarsel

  Hoe Multi Lopen

  Dat zou ook kunnen, maar dan moet je er een route van maken. Dat is in het veld vaak niet zo handig, want vaak moet je op een wp iets doen (iets zoeken, tellen, voelen, luisteren) en als je een route maakt en je komt al in de buurt van wp1 gaat hij automatisch naar wp2.
 11. Zo ... en zullen we nu weer gezellig met z'n allen naar buiten gaan om geocaches te zoeken? (zucht)
 12. Aardige post ... maar ik lees onder andere dit: "Veel premium members <knip> Dit is voor premium members alleen minder uitgebreid." Wat bedoel je hiermee??
 13. vanbaarsel

  Gps Gezocht (gpsmap 60csx)

  ShadowXs, onwijs bedankt! Hier mag dus een slotje op ...
 14. vanbaarsel

  Gps Gezocht (gpsmap 60csx)

  Bedankt ... even een mailtje gestuurd, maar hij blijkt al verkocht!
 15. vanbaarsel

  Gps Gezocht (gpsmap 60csx)

  Ja, stom ... dat had ik er wel even bij mogen zetten! Voor een mooi apparaat (met fietshouder) kan ik direct 150 euro overmaken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...