Spring naar bijdragen

Cernunnos

Leden
 • Aantal bijdragen

  1076
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Alles door Cernunnos geplaatst

 1. Misschien tijd om deze discussie op een appel of windows of android forum voort te zetten? Begint een beetje flauw te worden en gaat compleet offtopic. Ook ga je er niet uitkomen. Ieder zijn ding en voorkeuren.
 2. MM, Prima toch als betreffende cachers de voortuin caches overslaan als ze deze niet zien zitten? Daar is het icoontje voor, dat niet voor niets in het leven is geroepen. Het was een wens van een groot aantal cachers. Ik geloof best dat er mooie stashes zijn. Die mist desbetreffende cacher dan. Prima toch? Of gaat het er om dat de cache owner veel bezoek krijgt? Stel je voor dat je een aantal cachers minder langs krijgt die in de basis toch al geen zin in de voortuin cache hebben. Waar maak jij uit op dat ze vervolgens wel naar een natte vieze oppikker door zullen gaan? Misschien is dat zo, en zal men andere motivaties hebben om de voortuin cache niet te willen doen. Wat maakt het uit? Ik geloof zeker dat er mooie bouwwerken bijzitten, en mooie locaties. Dat er leuke ontmoetingen kunnen plaatsvinden tussen CO en cacher. Dat zal iemand die de voortuin cache niet doet dan moeten missen. Dat is dan eigen keus. Het gaat er om dat men daar bewust voor kan kiezen nu, en topic starter doet alleen maar een oproep om het atribuut te plaatsen zodat deze vorm van caches kunnen worden uitgefilterd door hen die daar geen trek in hebben. Als het daadwerkelijk zo zou zijn dat er niemand meer op de cache afkomt als het voortuin atribuut wordt toegevoegd dan zegt dat genoeg lijkt mij. Dit zal echter niet het geval zijn omdat er genoeg cachers zijn die ze wel graag doen. Het blijkt uit de verschillende ervaringen van cachers dat men bijna besprongen werd door de cache legger als deze werd bezocht, of dat de hele buurt mee zit te genieten. Niets mis mee als je dat leuk vind. Je vergelijk met andere stadscaches gaat niet op. Als je het goed doet pak je die mee zonder dat je wordt betrapt. Bij een voortuin cache is dat wat moeilijker hé? Veel cachers voelen zich er gewoon niet prettig bij, dat is gewoon een feit. Gun hen de mogelijkheid om deze vorm van caches gewoon uit te filteren. Dat een groot aantal caches die niet onder voortuin caches valt het treurig gesteld is met de kwaliteit ben ik met je eens. Het lijkt wel of iedere cacher ook een cache moet leggen zonder dat de vraag wordt gesteld of de cache iets toevoegt aan het bestand. Maar dat is weer een heeeeel ander verhaal. Misschien moet er ook maar een vuilniszak icoontje komen voor belabberd slechte caches ;-) Groet BB Jeroen
 3. Vinnie, het ongevraagd belanden in iemands voortuin is inderdaad een verrassing, helaas geen leuke volgens velen en sluit me daarbij aan. Er zullen best leuke tussen zitten maar het gros is kwestie van tegel, bloempot omdraaien en te kijk staan voor de buurt en leggers. Moet je vervolgens ook nog een praatje gaan maken. Prima als dat je ding is, erg leuk, maar velen gaan voor iets anders als men gaat cachen. Dan is dit attribuut wel net zo fijn. Als je hem niet gebruikt, vind jij het dan leuk als mensen teleurgesteld, zich niet op hun gemak voelen bij de stash? Gebruik hem toch gewoon, kleine moeite groot plezier. Aanloop voor de cache hou je toch wel.
 4. Cernunnos

  Muggen

  Gisteren en vandaag ook hier bij mijn woning ineens erg veel muggen en dus lek geprikt. Natuur vijver in de tuin dus vraag je om problemen ;-) Toch is dit het eerste moment dit jaar dat deze explosie plaatsvind. Niets aan te doen anders dan de geeigende middeltjes ;-)
 5. Cernunnos

  Wat is het?

  inderdaad een rivierkreeftje. En ja die bewegen zich ook wel eens over het land voort.
 6. Cernunnos

  Wolven Terug In Nederland?

  Goed nieuws hé! Nu nog even doortrekken richting de veluwe dan krijgt het everzwijn ook weer een natuurlijke vijand terug! (sorry PN) LOL Ik kijk er naar uit om de eerste in het wild te zien. Zou de terrein waarde van caches in hun leefgebieden dan ook meteen omhoog gaan?
 7. Peter, fijn dat je in ieder geval weer uit het ziekenhuis bent!! Nu nog even rustig aan doen en aansterken thuis. Wens je beterschap toe!
 8. Erg jammer, een icoon in de cachewereld stopt er mee Enorm bedankt voor alle tijd, gedrevenheid en energie die jullie hier de afgelopen jaren in hebben gestoken!!! Een dikke pluim!! Hoop dat jullie nog wel door gaan met het leuke spel geocachen. Wens jullie al het goeds toe in wat jullie gaan doen in de vrij gekomen tijd
 9. Cernunnos

  Challenges

  Ik kreeg ook inderdaad de indruk dat dat de onderliggende boodschap was. En inderdaad, heb niet veel gevonden op mijn huidige account en kom door persoonlijke omstandigheden op dit moment niet aan cachen toe. Toch heb ik nog steeds en zeker door mijn tijd bij gc.nl en de functies daarbinnen die ik bekleede, genoeg contacten en hoor ik genoeg om er een mening over te hebben. Of is het alleen maar zo dat als je meer dan tig keer per week zoekt, meer dan zoveel founds hebt recht van spreken hebt, zou kunnen snappen hoe het spelletje werk, wat er niet of wel goed gaat? Kom op zeg... gelukkig is dat op dit forum niet zo. Daarbij komt ook nog dat als ik cache ik over het algemeen er ook een uitzoek die mij ook echt wat lijkt of die voor het doel van dat moment geschikt is. Wat mij betreft moet het maar eens maar afgelopen zijn met steeds de dooddoender dan doe je het toch niet, lees je het niet etc etc. Denk dat iedereen dat nog altijd voor zichzelf mag bepalen en dat die uitspraak vaak alleen wordt gedaan door personen die zich voelen aangesproken en niet meer inhoudelijk weten te reageren. Ik zou dan zeggen, reageer dan niet Als iemand vind dat het spel op welke manier dan ook teniet wordt gedaan moet ie dat hier gewoon kunnen zeggen. Hier geldt niet het recht van die gene met de grootste bek die maar bepalen hoe het spel wel of niet gespeeld moet worden. Dat er terecht over de challenges is geklaagd, en massaal ook, blijkt terecht gezien de aanpassingen van de afgelopen periode. Ik ben dus blij dat men nog durft te zeggen wat men er van vind en dat men niet in een hoekje gaat zitten omdat anderen maar roepen dat je dan maar gewoon wat anders moet gaan doen, het links moet laten liggen. Ik zie het als betrokkenheid bij het spel van iedereen die er iets van vind, ook al verschillen de meningen dan nog wel eens. Dat staat los van het aantal founds, hoe vaak je het spelletje speelt etc.
 10. Cernunnos

  Challenges

  En ook hier is het maar net hoe mensen er mee om gaan. In mijn beleving kun je een cachellenge niet met terugwerkende kracht doen. En dat zie je nu veel gebeuren. Hier in de de buurt ook bijvoorbeeld. Moet je een uitkijktoren beklimmen. Wat zie je dan, logjes van mensen die hem ooit eens beklommen hebben! Volgens mij kun je een uitdaging pas doen nadat hij is geplaatst en dan is het de bedoeling dat je hem ook echt gaat doen. Er wordt immers ook gesproken over het accepteren van de uitdaging. Maar ach... wat maakt het dan uit dat we het ooit hebben gedaan, dan loggen we toch gewoon? Ik vind dat vreemd, je krijg toch ook geen elfstedenkruisje omdat je hem de vorige keer hebt uitgereden, je gaat toch ook niet dit jaar niet op vakantie maar zegt van wel en laat dan aan iedereen de foto's van vorig jaar zien? Dit is maar één voorbeeld, maar erg typerend hoe men er mee om wenst te gaan. Het moet allemaal makkelijk zijn en vanuit de luiestoel moeten kunnen.
 11. Cernunnos

  Geocaching.com

  Als je even op DEZE link klinkt zie je meteen waar het fout gaat. Lijkt er op dat zodra de verbinding in de US aankomt de vertraging op treed en nog niet eens zo zeer bij de servers van groundspeak.
 12. Cernunnos

  Geocaching Op School

  Nee dat gaat dus niet werken omdat je niet voldoet aan de termijn dat caches beschikbaar moeten zijn. Verder snap ik niet de meerwaarde om het via geoaching te laten lopen gezien jou doel. Laat de jongeren in groepjes voor elkaar "schatten" verstoppen buiten geocaching.com om. Het ging toch om het leren over en werken met coordinaten? Een cache leg je niet zomaar, daar gaat, als je het goed en uitdagend wilt doen, veel tijd en soms ook geld in zitten. Na het plaatsen moet de cache onderhouden worden. Alleen al op de manier die je omschrijft heb ik mijn twijfels of je er goed aan doet om geocaching er voor te gebruiken.
 13. Cernunnos

  Geocaching Op School

  Leuk om de kids kennis te laten maken met coordinaten etc. Wat echter al vaker op dit forum op soortgelijke vragen is geantwoord is het volgende; Gebruik hier niet geocaching voor. Over het algemeen zijn de meeste caches niet ingericht op het bezoek van grote groepen etc. Daarbij behoort het een beetje een stiekeme hobby te zijn. Wie van de leerlingen heeft echt zin in het geocachen, of gaat er later alleen maar rotzooi mee trappen? Het is altijd een bepaald risico. Beter kun je zelf voor een dagje ergens een leuke schat verstoppen en die door de leerlingen laten zoeken. Maak er een multi / mistery van zodat men vooraf ook nog aan de slag moet om rondom coordinaten informatie te verzamelen en stuur ze dan op pad. Maak het leuk voor ze als ze de cache vinden (ik heb er wel eens een tegoedbon voor een ijsje in gedaan, en dat vond men prachtig) Aan het eind van de dag ruim je de schat weer op en je hebt voldaan aan je doel zonder caches in gevaar te brengen of ongemotiveerde personen binnen te leiden in geocaching (uitzonderingen daargelaten natruulijk) Kids zelf een cache laten leggen, die ze dan ook nog moeten onderhouden? Niet doen.. zou het niet eens over geocaching hebben Bij de meeste smartphones zijn wel apss te vinden die gratis zijn en waar er met coordinaten kan worden gewerkt. Even zoeken in de diverse app stores. De leerlingen kunnen je daar vast meer over vertellen Veel succes met het in elkaar zetten en bedenken!
 14. Cernunnos

  Challenges

  Heb net nog even verder gekeken. In mijn profiel wordt de ene challenge "het foto maken van een slapen dier" wel in mijn totaal meegenomen in het profiel, maar in de banner met founds die je op het forum kunt zetten wordt ie niet meegeteld. Ik hoop dat ze de puntentelling wel verder gaan scheiden, maak er gewoon een apart spel van. Komende dagen maar eens kijken wat er ontwikkeld. Nu mijn nestje in.
 15. Cernunnos

  Challenges

  Ach ik kan prima cachen zonder PM, dan maar een paar missen, zoveel cache ik niet op het moment. in filmpje stellen ze zich even voor ;-)
 16. Cernunnos

  Challenges

  LOL, ik stem me ook suf op de verschillende voorstellen, maar krijg dan tot nu toe binnen een aantal min mijn stemmen terug omdat ze worden afgekeurd, oftwel er gewoon niet naar gebruikers wordt geluisterd! Kan daar erg slecht tegen en baal dat ik net twee dagen geleden mijn pm verlengd heb. Kan wel eens voor het laatst zijn. Ook een mailtje die kant op gestuurd en ben benieuwd of ik een reactie krijg van Bryan maar ben er bang voor.
 17. Cernunnos

  Challenges

  De reacties op diverse fora zijn niet mild. De "echte" geocacher lijkt deze nieuwe challenges liever vandaag dan morgen nog verdwijnen. Voor GS zal het het een nieuw melkkoetje zijn omdat je pm moet zijn om ze te mogen maken. Ik vind het prima dat er een nieuw iets wordt gepresenteerd, maar koppel het dan niet aan geocaches, maak er een los systeem van met een eigen puntentelling. Bij mij is die ene challenge echter nog steeds niet terug te vinden in mijn totalen caches, alleen als losse challenge. Kwalijk dat GS ook niet lijkt te luisteren naar zijn gebruikers. Helaas net twee dagen geleden mijn PM weer verlengd voor een jaar. Als ik dit had geweten had ik niet verlengd.
 18. Cernunnos

  Challenges

  ik heb er net ook een gedaan om uit te proberen, maar bij mij zie ik hem niet in de totalen veranderen. (of het komt nog als er een vertraging in zit.) in mijn banner is het niet zichtbaar in ieder geval.
 19. Ik snap niet waarom men elkaar hier loopt te bestrijden. Er is een verkiezing voor geocacher van de maand. Je kunt niet eens stemmen, maar alleen maar je motivatie geven waarom jij vind dat een van de vier genomineerden het zou verdienen. GS kijkt naar de reacties en vormt dan een oordeel. Vind je dat één van de anderen het meer verdient dan Robert, dan motiveer je dat. Vind je dat Robert het verdiend dan schrijf je een motivatie waarom je dat vind. Welke motivatie daar aan ten grondslag ligt is altijd een persoonlijke en daar kun je elkaar dan ook niet in bestrijden. Het kan voortkomen uit een samenwerking met Robert, een vriendschap of om het waarderen van zijn werk dat hij steekt in zijn global site. Allemaal legitieme redenen lijkt mij zo. Persoonlijk vind ik het leuk dat er bij de eerste verkiezingen er een Nederlander tussen zit, ook een eer voor Robert en een beloning voor zijn harde werken. Ik heb echter geen motivatie uitgebracht omdat ik de verkiezing op zich niet zie zitten, en nee ik ga ook niet een motivatie schrijven omdat er toevallig een Nederlander tussen zit. Laat elkaar gewoon in waarde. Doe mee aan deze verkiezing of niet, en als je een betere kandidaat weet nomineer die dan voor de volgende maand.
 20. Cernunnos

  Topic Chat Met Clyde

  kijk dat bedoel ik nou...... zucht
 21. Cernunnos

  Batterijdeksel 60Csx

  nieuw heb je hem oa HIER voor een euro of 17. Zijn via google nog meer aanbieders te vinden als je googelt met "batterijdeksel 60Csx" succes!
 22. Cernunnos

  Topic Chat Met Clyde

  Robert, ik denk dat het er vooral mee te maken heeft dat het één richtingverkeer is. Maar dat is een aanname van mij. Ik heb het ook niet over dat jij nog geen antwoord heb kunnen geven, vind het ook vreemd dat dat binnen 24 uur zou moeten maar dat zal wel een nieuwe regel zijn. Zoals ik al schrijf in mijn eerdere postjes zou het gebruikers van global sieren om gewoon antwoord te geven op gestelde vragen in het forum waar het draadje loopt ipv alleen door te verwijzen naar global. Ik kan mij voorstellen dat dat tot irritaties leid bij gc.nl en een aantal forumgebruikers. Dat het dus steeds zo loopt is voor een groot deel te wijten aan hoe er met de topics wordt omgesprongen. Hoe er mee is omgesprongen, het hele topic weghalen zou niet mijn ding zijn, dat weet je nog wel, maar dat is niet meer aan mij. Ik denk dat global over het algemeen op dit forum aardig goed naar voren komt en ruimte heeft. Toch zie je echter ook vaak dat welke vraag dan ook wordt aangewend om mensen naar global door te verwijzen terwijl antwoorden hier te vinden zijn. (dat gebeurt dus niet direct door jullie, maar door gebruikers van jullie forum). Ik kan mij goed voorstellen dat men daar hier tegenaan loopt. En wat jij aangeeft over wat het gc.nl forum wel of niet nodig heeft, die gaat toch ook voor global op? de mensen komen toch wel bij jullie als het gaat om tools, de chat sessies en de contacten met landschappen. Dan kan er toch ook wel gewoon hier door global forum gebruikers gewoon antwoord worden gegeven op vragen op dit forum zonder maar te pas en te onpas door te verwijzen naar global, zeker als het gaat om functionaliteit die ook gewoon hier te vinden is.
 23. Cernunnos

  Topic Chat Met Clyde

  Dat zul je aan het huidige modje of een admin moeten vragen, maar dan wel via een pm of een ticket. En ik heb het ook niet over de topic starter zelf als het gaat om het geven van antwoorden. Zoals ik al in het bericht schreef heb ik het over global forum gebruikers die het antwoord niet hier willen geven maar naar de site doorverwijzen.
 24. Cernunnos

  Topic Chat Met Clyde

  Er zou niets op tegen moeten zijn dat een aankondiging van een chat op dit forum wordt gepost. Wat echter vervolgens gebeurt is dat bij vragen de mensen stellen, men als reactie krijgt dat ze voor antwoorden bij Global terecht kunnen, en dat dat antwoord wordt gegeven door global gebruikers die op dit forum prima de antwoorden kunnen geven, maar dat dus niet willen doen. In mijn ogen ben je dan alleen maar bezig om verkeer richting Global te genereren en niets anders. Als je hier een aankondiging doet, wat ook wel eens door andere sites, events etc gebeurd, dan antwoord je ook hier op vragen, das wel net zo netjes. En nog mooier naar de mensen die je via dit forum probeert te benaderen zou zijn als je na de chat een verslag van de chat dan ook hier zou plaatsen. Als het allemaal onder het mom "het belang van de geocacher gaat" zou dat dus geen bezwaar moeten geven toch?
 25. Cernunnos

  Challenges

  Robert, het gaat mijzelf totaal niet om de puntjes. Kom zelf al maanden niet meer aan cachen toe. Waar ik op doel, en wat je her en der op internet fora ook terug leest is dat mensen, soms al vanaf het begin, zich in hebben geschreven voor het spelletje geocaching. Wat dat inhoud weten we. Virtuals waren er een tijdje en zijn toen om duidelijke redenen door gs weer gestopt en als ik mij niet vergis was dat omdat het geen vindbare doosjes waren en het dus geen geocaches waren. Nu komt deze vorm de kop op steken. Ook daar is niets mis mee en kan zelfs ook wel leuk zijn mits de bedenker er werk van heeft gemaakt. Wel een positief punt dat alleen PM'ers van GS ze mogen maken. De cacher die echter wel voor puntjes gaat, en die zijn er zat, kijk alleen maar op Global naar de ranglijsten die in trek zijn, vind ik het jammer dat puntjes van niet geocaches meetellen in die totalen. Niet omdat ik voor de puntjes ga, maar omdat het voor mij aanvoelt als een samensmelting van twee verschillende vormen van spel. Wat ik dus jammer vind is dat er niet gewoon een splitsing wordt gemaakt van de geocaches, en zeg maar de geochallenges. Dan is het gewoon een nieuw spel die je in de stats ook gewoon gescheiden van je geocaches kunt weergeven. Dan zou het dus gewoon een nieuwe spelvorm zijn voor je gps, een leuke toevoeging. Er veranderd wel degelijk wat voor mensen die de puntjes wel belangrijk vinden, al is het maar puur voor hun eigen statistieken. Verder is het ook nog eens zo dat vele CO's hun caches hebben zien worden afgekeurd omdat het virtuals waren en dat is toen met kracht verdedigd door gs. dus kan mij de weerstand tegen deze nieuwe vorm goed begrijpen. Dat is mijn enige punt, had gewoon liever een nieuwe spelvorm bij GS gezien dan een samenvoeging.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...