Spring naar bijdragen

barbapapa

Leden
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal
 1. barbapapa

  Geocaching Op School

  Het ging mij om Maps op de smartphone. Sorry, was misschien niet duidelijk. Daar kom je alleen op de weg terecht. Ken ik. Zeker bruikbaar.
 2. barbapapa

  Geocaching Op School

  Bedankt mensen. Ik ben overtuigd. Het lijkt me wijzer en ook handiger om het buiten het officiele geocachen om te doen. Weet ik. Maar de marker komt dan altijd op de weg terecht, ook als de coordinaten eigenlijk in een bos of op een schoolplein liggen. Erg jammer.
 3. barbapapa

  Geocaching Op School

  Bedankt zo ver. Ik begrijp de overwegingen en zal de leerlingen (havo vwo) niet zo maar loslaten op allerlei bestaande caches. Toch vind ik het wel veel toevoegen om het meer te laten zijn dan een gps speurtocht. Ik denk dat als je het via geocaching.com laat lopen, je de leerlingen veel meer uitdaagt en serieus neemt. Alleen al daardoor geloof ik dat de meeste van hen beslist zorgvuldig en netjes te werk zullen gaan en een aantal van hen ook enthousiast zullen worden (zoals ik zelf steeds enthousiaster word hoe meer ik me erin verdiep). Ik las ergens iets over een tijdelijke cache. Stel: ik leg ze uit wat geocaching is. Ik laat ze in groepjes multicaches maken die ze zelf via gc.com aanmelden. Ieder groepje zoekt naar de cache van een ander groepje. Na afloop haalt ieder zijn cache weer weg (fysiek en online). Is dat een goed alternatief of mag ik gc.com daar niet voor gebruiken?
 4. Hallo, Ik wil geocaching misschien gebruiken in een aardrijkskundeles over coördinaten. Ik zou dan leerlingen zelf op zoek willen laten gaan met liefst alleen hun smartphones, dus zonder een speciale app. Maar met Google Maps kom je niet van de weg af, of zie ik dat verkeerd? Betekent dat dat je alleen met een smartphone kunt geocachen als je een (betaalde) app hebt? Dan zou ik ze ook graag zelf een cache willen laten verbergen. Maar ik krijg de indruk dat dat een beetje not-done is in de wereld van geocaching, aangezien ze die slechts zouden inbrengen voor een eenmalige opdracht. Ik denk tenminste niet dat veel leerlingen daarna hun cache nog zullen onderhouden. Is dat per se nodig? Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ik wil het natuurlijk graag binnen de regels houden. Dank en groet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...