Spring naar bijdragen

Cernunnos

Leden
 • Aantal bijdragen

  1076
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

36 Uitstekend

Over Cernunnos

 • Verjaardag 28-11-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  colorado 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2002

Contact Methods

 • MSN
  Copper_NL@hotmail.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  steenwijk
 1. Misschien tijd om deze discussie op een appel of windows of android forum voort te zetten? Begint een beetje flauw te worden en gaat compleet offtopic. Ook ga je er niet uitkomen. Ieder zijn ding en voorkeuren.
 2. MM, Prima toch als betreffende cachers de voortuin caches overslaan als ze deze niet zien zitten? Daar is het icoontje voor, dat niet voor niets in het leven is geroepen. Het was een wens van een groot aantal cachers. Ik geloof best dat er mooie stashes zijn. Die mist desbetreffende cacher dan. Prima toch? Of gaat het er om dat de cache owner veel bezoek krijgt? Stel je voor dat je een aantal cachers minder langs krijgt die in de basis toch al geen zin in de voortuin cache hebben. Waar maak jij uit op dat ze vervolgens wel naar een natte vieze oppikker door zullen gaan? Misschien is dat zo, en zal men andere motivaties hebben om de voortuin cache niet te willen doen. Wat maakt het uit? Ik geloof zeker dat er mooie bouwwerken bijzitten, en mooie locaties. Dat er leuke ontmoetingen kunnen plaatsvinden tussen CO en cacher. Dat zal iemand die de voortuin cache niet doet dan moeten missen. Dat is dan eigen keus. Het gaat er om dat men daar bewust voor kan kiezen nu, en topic starter doet alleen maar een oproep om het atribuut te plaatsen zodat deze vorm van caches kunnen worden uitgefilterd door hen die daar geen trek in hebben. Als het daadwerkelijk zo zou zijn dat er niemand meer op de cache afkomt als het voortuin atribuut wordt toegevoegd dan zegt dat genoeg lijkt mij. Dit zal echter niet het geval zijn omdat er genoeg cachers zijn die ze wel graag doen. Het blijkt uit de verschillende ervaringen van cachers dat men bijna besprongen werd door de cache legger als deze werd bezocht, of dat de hele buurt mee zit te genieten. Niets mis mee als je dat leuk vind. Je vergelijk met andere stadscaches gaat niet op. Als je het goed doet pak je die mee zonder dat je wordt betrapt. Bij een voortuin cache is dat wat moeilijker hé? Veel cachers voelen zich er gewoon niet prettig bij, dat is gewoon een feit. Gun hen de mogelijkheid om deze vorm van caches gewoon uit te filteren. Dat een groot aantal caches die niet onder voortuin caches valt het treurig gesteld is met de kwaliteit ben ik met je eens. Het lijkt wel of iedere cacher ook een cache moet leggen zonder dat de vraag wordt gesteld of de cache iets toevoegt aan het bestand. Maar dat is weer een heeeeel ander verhaal. Misschien moet er ook maar een vuilniszak icoontje komen voor belabberd slechte caches ;-) Groet BB Jeroen
 3. Vinnie, het ongevraagd belanden in iemands voortuin is inderdaad een verrassing, helaas geen leuke volgens velen en sluit me daarbij aan. Er zullen best leuke tussen zitten maar het gros is kwestie van tegel, bloempot omdraaien en te kijk staan voor de buurt en leggers. Moet je vervolgens ook nog een praatje gaan maken. Prima als dat je ding is, erg leuk, maar velen gaan voor iets anders als men gaat cachen. Dan is dit attribuut wel net zo fijn. Als je hem niet gebruikt, vind jij het dan leuk als mensen teleurgesteld, zich niet op hun gemak voelen bij de stash? Gebruik hem toch gewoon, kleine moeite groot plezier. Aanloop voor de cache hou je toch wel.
 4. Cernunnos

  Muggen

  Gisteren en vandaag ook hier bij mijn woning ineens erg veel muggen en dus lek geprikt. Natuur vijver in de tuin dus vraag je om problemen ;-) Toch is dit het eerste moment dit jaar dat deze explosie plaatsvind. Niets aan te doen anders dan de geeigende middeltjes ;-)
 5. Cernunnos

  Wat is het?

  inderdaad een rivierkreeftje. En ja die bewegen zich ook wel eens over het land voort.
 6. Cernunnos

  Wolven Terug In Nederland?

  Goed nieuws hé! Nu nog even doortrekken richting de veluwe dan krijgt het everzwijn ook weer een natuurlijke vijand terug! (sorry PN) LOL Ik kijk er naar uit om de eerste in het wild te zien. Zou de terrein waarde van caches in hun leefgebieden dan ook meteen omhoog gaan?
 7. Peter, fijn dat je in ieder geval weer uit het ziekenhuis bent!! Nu nog even rustig aan doen en aansterken thuis. Wens je beterschap toe!
 8. Erg jammer, een icoon in de cachewereld stopt er mee Enorm bedankt voor alle tijd, gedrevenheid en energie die jullie hier de afgelopen jaren in hebben gestoken!!! Een dikke pluim!! Hoop dat jullie nog wel door gaan met het leuke spel geocachen. Wens jullie al het goeds toe in wat jullie gaan doen in de vrij gekomen tijd
 9. Cernunnos

  Challenges

  Ik kreeg ook inderdaad de indruk dat dat de onderliggende boodschap was. En inderdaad, heb niet veel gevonden op mijn huidige account en kom door persoonlijke omstandigheden op dit moment niet aan cachen toe. Toch heb ik nog steeds en zeker door mijn tijd bij gc.nl en de functies daarbinnen die ik bekleede, genoeg contacten en hoor ik genoeg om er een mening over te hebben. Of is het alleen maar zo dat als je meer dan tig keer per week zoekt, meer dan zoveel founds hebt recht van spreken hebt, zou kunnen snappen hoe het spelletje werk, wat er niet of wel goed gaat? Kom op zeg... gelukkig is dat op dit forum niet zo. Daarbij komt ook nog dat als ik cache ik over het algemeen er ook een uitzoek die mij ook echt wat lijkt of die voor het doel van dat moment geschikt is. Wat mij betreft moet het maar eens maar afgelopen zijn met steeds de dooddoender dan doe je het toch niet, lees je het niet etc etc. Denk dat iedereen dat nog altijd voor zichzelf mag bepalen en dat die uitspraak vaak alleen wordt gedaan door personen die zich voelen aangesproken en niet meer inhoudelijk weten te reageren. Ik zou dan zeggen, reageer dan niet Als iemand vind dat het spel op welke manier dan ook teniet wordt gedaan moet ie dat hier gewoon kunnen zeggen. Hier geldt niet het recht van die gene met de grootste bek die maar bepalen hoe het spel wel of niet gespeeld moet worden. Dat er terecht over de challenges is geklaagd, en massaal ook, blijkt terecht gezien de aanpassingen van de afgelopen periode. Ik ben dus blij dat men nog durft te zeggen wat men er van vind en dat men niet in een hoekje gaat zitten omdat anderen maar roepen dat je dan maar gewoon wat anders moet gaan doen, het links moet laten liggen. Ik zie het als betrokkenheid bij het spel van iedereen die er iets van vind, ook al verschillen de meningen dan nog wel eens. Dat staat los van het aantal founds, hoe vaak je het spelletje speelt etc.
 10. Cernunnos

  Challenges

  En ook hier is het maar net hoe mensen er mee om gaan. In mijn beleving kun je een cachellenge niet met terugwerkende kracht doen. En dat zie je nu veel gebeuren. Hier in de de buurt ook bijvoorbeeld. Moet je een uitkijktoren beklimmen. Wat zie je dan, logjes van mensen die hem ooit eens beklommen hebben! Volgens mij kun je een uitdaging pas doen nadat hij is geplaatst en dan is het de bedoeling dat je hem ook echt gaat doen. Er wordt immers ook gesproken over het accepteren van de uitdaging. Maar ach... wat maakt het dan uit dat we het ooit hebben gedaan, dan loggen we toch gewoon? Ik vind dat vreemd, je krijg toch ook geen elfstedenkruisje omdat je hem de vorige keer hebt uitgereden, je gaat toch ook niet dit jaar niet op vakantie maar zegt van wel en laat dan aan iedereen de foto's van vorig jaar zien? Dit is maar één voorbeeld, maar erg typerend hoe men er mee om wenst te gaan. Het moet allemaal makkelijk zijn en vanuit de luiestoel moeten kunnen.
 11. Cernunnos

  Geocaching.com

  Als je even op DEZE link klinkt zie je meteen waar het fout gaat. Lijkt er op dat zodra de verbinding in de US aankomt de vertraging op treed en nog niet eens zo zeer bij de servers van groundspeak.
 12. Cernunnos

  Geocaching Op School

  Nee dat gaat dus niet werken omdat je niet voldoet aan de termijn dat caches beschikbaar moeten zijn. Verder snap ik niet de meerwaarde om het via geoaching te laten lopen gezien jou doel. Laat de jongeren in groepjes voor elkaar "schatten" verstoppen buiten geocaching.com om. Het ging toch om het leren over en werken met coordinaten? Een cache leg je niet zomaar, daar gaat, als je het goed en uitdagend wilt doen, veel tijd en soms ook geld in zitten. Na het plaatsen moet de cache onderhouden worden. Alleen al op de manier die je omschrijft heb ik mijn twijfels of je er goed aan doet om geocaching er voor te gebruiken.
 13. Cernunnos

  Geocaching Op School

  Leuk om de kids kennis te laten maken met coordinaten etc. Wat echter al vaker op dit forum op soortgelijke vragen is geantwoord is het volgende; Gebruik hier niet geocaching voor. Over het algemeen zijn de meeste caches niet ingericht op het bezoek van grote groepen etc. Daarbij behoort het een beetje een stiekeme hobby te zijn. Wie van de leerlingen heeft echt zin in het geocachen, of gaat er later alleen maar rotzooi mee trappen? Het is altijd een bepaald risico. Beter kun je zelf voor een dagje ergens een leuke schat verstoppen en die door de leerlingen laten zoeken. Maak er een multi / mistery van zodat men vooraf ook nog aan de slag moet om rondom coordinaten informatie te verzamelen en stuur ze dan op pad. Maak het leuk voor ze als ze de cache vinden (ik heb er wel eens een tegoedbon voor een ijsje in gedaan, en dat vond men prachtig) Aan het eind van de dag ruim je de schat weer op en je hebt voldaan aan je doel zonder caches in gevaar te brengen of ongemotiveerde personen binnen te leiden in geocaching (uitzonderingen daargelaten natruulijk) Kids zelf een cache laten leggen, die ze dan ook nog moeten onderhouden? Niet doen.. zou het niet eens over geocaching hebben Bij de meeste smartphones zijn wel apss te vinden die gratis zijn en waar er met coordinaten kan worden gewerkt. Even zoeken in de diverse app stores. De leerlingen kunnen je daar vast meer over vertellen Veel succes met het in elkaar zetten en bedenken!
 14. Cernunnos

  Challenges

  Heb net nog even verder gekeken. In mijn profiel wordt de ene challenge "het foto maken van een slapen dier" wel in mijn totaal meegenomen in het profiel, maar in de banner met founds die je op het forum kunt zetten wordt ie niet meegeteld. Ik hoop dat ze de puntentelling wel verder gaan scheiden, maak er gewoon een apart spel van. Komende dagen maar eens kijken wat er ontwikkeld. Nu mijn nestje in.
 15. Cernunnos

  Challenges

  Ach ik kan prima cachen zonder PM, dan maar een paar missen, zoveel cache ik niet op het moment. in filmpje stellen ze zich even voor ;-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...