Spring naar bijdragen

Wad-Seekers

Leden
 • Aantal bijdragen

  1051
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Alles door Wad-Seekers geplaatst

 1. Groundspeak vind het dubbel loggen wel iets om aandacht aan te geven. Bij mijn statistieken staat bijvoorbeeld: Je hebt 697 caches gevonden (697 unieke) sinds jouw eerste vondst op 08/02/2010. Je kan dus altijd zien of je caches dubbel hebt gelogd.
 2. Een poging gedaan om 'basiswaarden' te formuleren. Mee geholpen om een startershandleiding te schrijven. Deze startershandleiding later op eigen naam geactualiseerd. Met een paar medecachers de lijst 'caches voor starters' samengesteld. Een starterscache uitgebracht: 'starters mysterie'. Lijkt me genoeg. En jij?
 3. Wad-Seekers

  Vakantietips?

  Heel erg genoten in de Dordogne. Demooiste/bijzonderste cache die we vonden is nog altijd: http://coord.info/GC16XP9 Play the caveman! En dat was augustus 2010. Bijna 3 jaar geleden. Het was daar toen niet heel erg warm. Een graad of 23. Ik weet eigenlijk niet wat de gebruikelijke temperatuur is daar.
 4. Vorige jaar heb ik een waypoint van onze cache 'expeditie Ossenwaard' direct aangepast toen er een melding kwam van een broedende eend bij een waypoint. Dit jaar is het hele gebied tot broedgebied uitgeroepen en is de cache niet beschikbaar. Vrij logisch vind ik dat.
 5. maare met de naam wolfje was het gewoon een account op beiden sites Je hebt je met dezelfde naam bij 2 organisaties aangemeld. Perfect. Maar je hebt dat echt zelf gedaan.
 6. .com en .nl zijn twee onafhankelijke organisaties. Als je je naam bij de een verandert hoeft dat niet perse bij de ander. Het gaat niet automatisch. Hier op .nl kan je een ticket aanmaken met verzoek om je naam te veranderen.
 7. Dat vind ik wel een relevante en goede reden om alles nogmaals te loggen als je om wat voor reden dan ook een nieuw account maakt. Je gaat dan niet per ongeluk naar een cache die je al eerder hebt gelopen.
 8. Ik ontving ook zo'n owner bericht. Het team had de genoemde cache inderdaad gelogd. In zo'n geval accepteer ik zo'n extra log. Als de originele naam niet te vinden is in de logjes dan zou ik er wel een berichtje aan wagen. Of het officieel mag (m.a.w. of de cacher recht heeft op zo'n log) is een andere discussie. De basisregel 'alleen loggen op internet als je naam in het logboek staat' is hier immers niet gevolgd. Dat gebeurt ook als kinderen van een team achteraf besluiten om zelfstandig te gaan loggen. Toch vind ik het niet onredelijk en laat ik het zo.
 9. Al eerder gezegd: ik heb geen enkel probleem met Munzee opzichzelf. Alleen als de cache word gekaapt; dat is wat anders. Andersom is natuurlijk ook niet de bedoeling. Wat mij betreft zou daar precies hetzelfde moeten gelden. Uitgangspunt: Wie het eerst komt, het eerst maalt. De eerste legger is niet verantwoordelijk voor overleg maar het is wel mooi als de tweede legger kan worden achterhaald. Laat beide spelletjes in hun waarde. Bij een munzee op mijn cache zou ik ook mijn best doen om te achterhalen van wie die is. Maar in dit draadje werd de eerste legger (munzee./cache) aangesproken op communicatie en egoisme. Gelukkig werd dat later genuanceerd.
 10. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je dit bericht van Barny niet persoonlijk moet aantrekken. Ook als je via twitter mer Barny praat is hij niet vriendelijk. Dat heb ik in ieder geval persoonlijk ervaren. In het echt heb ik hem nog nooit ontmoet, maar daar zit ik ook niet op te wachten. Op het web heeft Barny een heel ander gezicht dan in het veld. Probeer het maar eens uit. Op het web probeer ik te voorkomen te reageren (lukt niet altijd ) maar in het veld is het best gezellig (geen bier maar cola)
 11. @Barny. Jij schrijft: Communicatie is het sleutwlwoord. En ook: Egoïsme ten top, Vreemde zaak. Iemand plakt een sticker van een pretpark op mijn auto. De plakker vraagt niets maar doet dat 'gewoon'. Ik maak mijn auto weer schoon. En nu wordt jij boos omdat ik niet communiceer? Jij vind mij egoïstisch? Jij verwacht dat ik mijn uiterste best ga doen om te achterhalen van wie die sticker is? En dat ik dan ga overleggen over het verwijderen van de sticker op mijn auto? Jij draait de zaak volledig om. De sticker plakker communiceert niet en die is egoïstisch bezig. Als de stickerplakker met mij zou communiceren, dan is het een heel ander verhaal.
 12. Wat een flauwekul zeg. Die cache is van mij maar ik mag niet zelf bepalen of ik hem schoonmaak/onderhoud/vervang? Ik heb helemaal niets tegen munzee maar ik wil wel zelf bepalen hoe mijn cache er uit ziet. Elke sticker, maakt niet uit welke, zou ik verwijderen.
 13. Je kan de hint natuurlijk wel op de cachepagina zien. Je kan hem daar ook eenvoudig ontcijferen.
 14. OK. Geen discussie. Wat is dan de reden of doel van je post? Ik wil best reageren maar ik krijg stellig de indruk dat je dat niet wil.
 15. Ik reageerde op bovenstaande. Maar natuurlijk prima als er hier op deze site afspraken en/of een soort cultuurtje voor is.
 16. Wij zijn hier op geocaching.NL. Dat is een heel andere organisatie dan geocaching.COM of te wel groundspeak...
 17. Wad-Seekers

  Peil En Ga Functie

  Bij de gpsmap62s moet ik eerst de eenheid voor de afstand kiezen, en dan pas de afstand. Vermoedelijk is dat bij de Oregon ook zo. Je moet dan natuurlijk M kiezen, anders kom je heel ergens anders uit...
 18. Ik heb daar destijds ook een parabel over Krelis aan toegevoegd. Ik kan het ook niet meer vinden. Jammer dat het draadje weg is. Mijn eigen tekst heb ik nog wel ergens maar het is niet meer zo duidelijk omdat de aanleiding voor die tekst weg is.
 19. Allereerst welkom! En leuk dat je naar die lijst op zoek bent. Het was destijds een mooi initiatief van Sivota en wij hebben daar aan mee gewekt. Ik moet helaas melden dat het een schone dood is gestorven. Een te lang verhaal voor dit draadje. Ik vroeg me al een tijdje af of er nog behoefte was aan zo'n lijst. Misschien zijn er nog cachers die het initiatief weer willen helpen opstarten?
 20. Wad-Seekers

  Found It

  Misschien is onze startershandleiding behulpzaam voor andere vragen? Startershandleiding
 21. Ik vind het een heel goed idee om een eigen tocht te ontwerpen. En met de gevonden gegevens kunnen ze dan bij jullie iets ophalen. Een logboek maakt het wet wat bijzonderder. Neem een mooie ringband en laat ze daarin schrijven. Er zit nog al wat verschil in vaardigheden van een 6 of 12 jarige. En natuurlijk ook per individu. Maar dat weten jullie waarschijnlijk wel als je al jaren activiteiten organiseert. Om die reden zou ik groepjes maken. Groepjes van verschillende leeftijden. En ook vragen die passen bij verschillende leeftijden. Dan heeft elk kind iets om te beantwoorden. Met zo'n groot aantal kinderen loop je vermoedelijk grotere risico's. De kinderen kunnen na wat uitleg wel met de gps omgaan. Maar zorg er voor dat je hem heel terug krijgt...
 22. Je kan gewoon je ding gaan doen. dat gaat zelfs prima zonder kaarten... Maar als je wel met kaarten wl werken dan kan je de open street map kaarten ophalen. Die zijn legaal en gratis op het intetnet te vinden. Laat die kopieen maar voor wat ze zijn. Die zijn niet legaal, en ze werken ook niet blijkbaar... Die kaarten bepalen niet of de vista een miskoop is. De vista is prima, de kaarten niet.
 23. Wad-Seekers

  Pal West

  Ik ken wel het begrip 'pal staan'. In dit geval lijkt me dat je 100% west moest nemen, onbeweeglijk west. Pal staan Spreekwoorden: (1914) Pal staan, d.w.z. onwrikbaar, onbewegelijk staan; nd. (to) pall stân (Goedel, 349) naast to pall settten, vast zetten. Vroeger luidde deze uitdr. te palle staan, d.w.z. op de pal staan; onder de pal of een zetter verstaat men eene pen, staak, kl... Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01/stoe002nede01_01_1825.htm
 24. Wad-Seekers

  Touchscreen

  Heel persoonlijk inderdaad. over het algemeen is een touchscreen minder helder. En daardoor minder goed leesbaar op de fiets. Iets om rekening mee te houden voor het geval je hem daar ook voor wil gebruiken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...