Spring naar bijdragen

Rollertje

Leden
 • Aantal bijdragen

  25
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  htc hero
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2012
 • Skype
  Kosterc1

Profile Information

 • Woonplaats
  Apeldoorn
 1. Het voordeel van PM only caches hier in apeldoorn is dat het niet complete mini eventjes zijn op het moment dat het lekker weer is. Een gewone cache word gewoon in de eerste week HEEL veel bezocht. Het liefst natuurlijk met de auto. Die ze dan zo dicht mogelijk bij neergooien. Ik zeg dus niets over de normale cacher versus de PM cacher, gewoon dat je maar een deel van de mensen krijgt. Cache hier om de hoek Nieuw op 12 augustus 2013. Disabled/geript 31-dec. maar wel 196 founds. Echt druk. Of 1 vanaf 11 jan 2014 tot heden 108 founds. Een premium cache 400 meter verder op. in een jaar tijd 150x gevonden. Dan is er nog een kans dat muggles geen horde mensen ziet zoeken of ergens op aflopen met zon kastje in de handen.
 2. gelukkig nog wat in gps staan, maar wat een ge***** om tb's enzo te loggen. Kunnen ze dit nou niet fixen, het is al een week slecht en sinds gistermiddag bijna onwerkbaar. Gelukkig heeft Gapp nergens last van. Maar gapp maakt voor mijn gps een onbegrijpelijke gpx file aan jammer genoeg. Ook loggen via telefoon/c;geo gaat makkelijk dan via de site op het moment.
 3. Ik vind de meeste caches wel leuk, aangezien ik alles lopende doe vanuit een parkeer plaats vind ik het altijd wel fijn als ik er een paar kan vinden in 1 wandeling. Wat ik vervelend vind zijn VIEZE caches. En dat kunnen dus hele mooie caches zijn, maar als ze dan onder de drek/schimmel/ongedierte zitten vind ik dat dus niet leuk. Ik heb dan zelf ook altijd een stel ziplocks in mijn rugzak en een handdoek om het tenminste zo goed mogelijk schoon temaken. Maar soms krijgt een co een verzoek om onderhoud te plegen. Niet alleen het logboekje moet droog blijven, de hele cache mag van mij wel redelijk hanteerbaar zijn.
 4. Die 161 meter regel zorgt er voor dat wij nu alle multies moeten doen hier in de omgeving. Er zijn er nogal wat in het gebied tussen Apeldoorn en Arnhem. Ook mysteries hebben we coords van nodig. Dus langzaam maar zeker vinden we caches die ons in de weg liggen. Sommige zijn echte prullen, sommige zijn zeer mooi met vele favos. Maar het zijn er echt ontzettend veel! En dan willen we het de cacher niet te belachelijk vervelend maken. Maar ook wij zijn al met andere oplossingen gekomen dan waypoints. We hebben nu een paar punten opgenomen die zich niks van de 161 meter hoeven aantrekken zodat we langs/door een andere multie en mysterie heen kunnen lopen en de cacher zijn auto ergens neerzet waar hij geen boete oploopt en veilig oversteekt, en ondertussen iets moois ziet van de omgeving. De huisvlijt kwa timmeren en verven is al lang klaar. Maar het plaatsen duurt op deze manier nog wel even.
 5. Rollertje

  Hulp Gezocht!

  Bedankt allemaal voor de sirieuze reacties! http://coord.info/GC28VN7 zou iemand die met ons willen lopen, zaterdag zondag woensdag tussen 10 en 20:00 maandag dinsdag donderdag vrijdag na 16:30 tot 20:00
 6. Rollertje

  Hulp Gezocht!

  Ik en mijn partner cachen nu al weer een tijdje. Zoals je kan zien in mijn profiel op .com in een straal rond ons huis voornamelijk. 95% van de gevonden caches zijn traditionals. Dit is niet bij keuze zo. Van de meeste puzzels snap ik geen hout. Gewoon compleet onbegrijpelijk. De puzzels die eruit springen omdat ze door gewoon beetje internet zoeken en rekenen optelossen zijn zullen met de hittegolf of volgende vorstperiode vast wel opgelost raken. Multies. Als IK iets niet kan is het prutsen op een telefoon onderweg. Mijn partner kan uberhaupt niet met de telefoon overweg. Het stilstaan, denken, rekenen en invoeren is een aanslag op humeur, spierkracht en energiebalance. Dit is dus echt beperkend. Wat verder erg beperkend is is dat ik geen reserve energie bank heb. Is het op dan is het op en dan wil ik naar de auto. Of eigenlijk... bij de auto zijn. Multies zijn door onze onbekentheid met multies (ja open doel, schiet hem er zelf wel in) onvoorspelbaar. 2.5km volgens de legger.... maar hoeveel word het als je de mist in gaat met de coords? Hoe is het veld, zon, bos, wegdek of modderweggetje? We lopen rondjes van traditionals puur omdat ik vantevoren kan zien waar ik heen ga, hoe de route verloopt en geen drama als ik er 1 mis, de volgende zal er wel liggen. Ik vermoed dat door het doen van geen Multies ik iets heel moois misloop. Gisteren een "trail" gedaan. 12 doosjes verspreid over 9.6km. Hele mooie wandeling gehad. Gespeelt met stel kippen. Paar tb's op de foto gezet.(klompenpad) Gelukt maar met moeite. Onderweg 3 caches gerepareerd. Mailtje naar co omdat 2 niet repareerbaar waren voor mij op dat moment. En mijn man heeft de logjes afgehandeld zojuist. Nu mijn Hulp vraag, wie heeft het geduld, de rust, en de tijd om eens een multie met ons te lopen. En je zult die 3 dingen echt nodig hebben. Wie heeft het geduld om mij door de puzzels heen te lozen, Niet de coords geven, dat bedoel ik niet, maar hands on uitleg te geven hoe de puzzel is optelossen, De ingang te wijzen zeg maar. Rollertje
 7. Na net een uurtje zoet geweest te zijn geweest met de 21 paginas over hoe je cached. (inclusief zeker 20 lamballende postjes en x postjes in een taal die ik niet spreek) Een post waar op ik wil reageren, maar compleet of topic. Dus ik zal proberen een nieuw topic te openen. Maar hieral wel vast een reactie. Er word regelmatig denigrerend gesproken over de mensen die de oprapers alleen maar doen. Of niet WILLEN puzzelen, Of te lui zijn om een multie te lopen. We/ze worden gezien als "buldozers" "veelplegers" "puntenjagers". Wat als je beperkt word tot die caches omdat je de rest niet "kunt' Zie mijn nieuwe post over een uurtje ofwat. Moet het wel redelijk onder woorden brengen anders ehm... tja.
 8. Rollertje

  Vakantietips?

  Maar neem wel je teken tang mee! Er is als je nog wilt oefenen in het kokertjes rapen, er is ook een field of fame in Elten. Dat is over de grens bij zevenaar.
 9. Rollertje

  Vakantietips?

  Als het gaat om neerstrijken en cachen vanaf camping. iets van 200 traditionals in duitsland. field of fame. dicht bij de moezel. http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=50.25335&lng=7.48415#?ll=50.25335,7.48415&z=14
 10. Toch maar effe een vervolg vraag, hoe kan ik een reviewer de aandacht trekken dat deze cache op disable moet?
 11. ook ik cache voornamelijk in de 30 km circle rond mijn huis. mocht ik ooit klaar zijn 5 km erbij en dan hebben we wel weer genoeg voor jaartje of 2. apeldoorn deventer arnhem ermelo is de circle nu 5km erbij is zevenaar raalte zwolle ede. En met de snelheid dat de caches erbij komen kan ik amper de 30 bijhouden denk ik. van het zomer zullen we eens wat meer traditinals gaan doen. Om dan volgende winter iets meer puzzels voortebereiden. Schoonvegen rond het huis zal nooit lukken, daarvoor hangen er hier teveel t5. Wij hebben vorig zomer de trail in nunspeet gelopen. Die was wel grappig. De 3 ermolo rondjes zijn wel beetje saai, iets van 40 caches... achter een paaltje onder een steen. Er zijn natuurlijk niet veel mogelijkheden op de hei, dat snap ik wel maar beetje saai is het wel. Puntjes jagers, event gangers, en berggeiten, wie gaat er allemaal 1 en 2 juni naar oostenrijk? project 2013?
 12. GC25MM0 is de cache, eigenaar reageert niet. Sinds 10 maart geen founds meer. Meryl had de eens op 27 april al zien zitten. (ofwel kuikentjes zullen binnenkort hier moeten proberen het te overleven.) "in het laatste stadium dat ze in het ei zitten houden de kuikens door piepgeluidjes elkaar op de hoogte zodat ze ongeveer gelijktijdig uit het ei kruipen. Het broeden gebeurt door de moedereend het broeden duurt 28 tot 30 dagen de woerd komt soms wat eten brengen naar het vrouwtje wat overigens niet alle eenden doen soms moet moedereend het echt doen met het eten wat ze zelf vind als ze er even een paar minuten tussenuit gaat."
 13. Vandaag in doesburg tijdens een, nou ja, serie, tegen een broedende eend opgelopen. Beestje ligt op ongeveer een meter hoogte in de kruin van een onderwaterstaande knotwilg. 0 punt van de cache is daar ook. Ga ik nu die eend lopen wegjagen? Nou ik niet. dan maar geen bonus aan het eind van de serie. Maar moet zo'n cache nu op disable? tot dat de kuikentjes zijn uitgezwommen? Zo ja, wat moet je dan doen als cacher? Tot op heden heb ik de eigenaar van de cache laten weten dat er een eend op zijn 0 punt zit te broeden. Zal het ook vermelden in mijn NF log.
 14. Hij stond inderdaad op uren minuten, veranderd naar uren minutes seconden. Straks in het veld eens testen of hij nu wel juiste straatnaam kan vinden. Bedankt allen
 15. Wij hebben op het moment een erg vreemde booboo met de tomtom. Wanneer we de coordinaten ingeven stuurt hij ons 2 km ergens anders heen. en precies 2km he. en dat al nu maanden. We zijn maar gaan voorbereiden thuis. straatnaam plus dichtsbijzijnde zijweg. dat invoeren en we tuffen erzo op af. Iemand een idee wat we fout doen? En het heeft dus gewoon gewerkt tijdens ons vorige cache seizoen. Rollertje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...