Spring naar bijdragen

Spyball65

Leden
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over Spyball65

 • Verjaardag 10-09-1965

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 550t
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Heesch
 1. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  @TeamTabak, Dank je wel voor je genuanceerde reactie. En nogmaals voor de goede orde, ik ben het volledig eens met jouw stellingname over honden. Als gezegd handelen wij daar ook naar, onze honden komen nooit ongevraagd op passanten af, doen hun behoefte op de daarvoor aangewezen plaats en ongelukjes ruimen we op met de poepzakjes die we daartoe altijd bij ons hebben. Wij proberen te voorkomen dat onze liefde voor honden (of welke ander hobby of actie dan ook)tot overlast voor anderen lijdt. Verder probeer ik ook mensen met respect tegemoed te treden zonder vooroordelen of generalisaties, noch meet ik met twee maten. Groeten, Mick
 2. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Beste Barny, Je kent me niet, hebt me nooit gesproken, noch heb je me iets gevraagd. Je hebt dus geen idee of ik wel of niet ooit 's nachts in het bos kom. En je zit er goed naast. Dus in één draadje het zoveelste oordeel/aanname op basis van vooroordelen ... ik ben er klaar mee. Saluut. En voor Casteel, het woord hondenhater heb ik nooit in de mond genomen.
 3. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Is dit een 'scheer alle hondenbezitters over één kam' en anti honden forum? Het draadje ging over cachen met je hond ... Als je geen hond hebt, wat heb je daar dan aan toe te voegen?
 4. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Volgens mij is dat ook precies wat we deden, het gesprek afsluiten. En niet met twee maten meten? Hij vind dat ik m'n honden moet aanlijnen omdat dat moet en haalt vervolgens twee stukken aan waarin staat dat loslopende honden wild verstoren. Zelf gaat hij echter wel 's nachts het bos in wat niet mag (staat op dezelfde bordjes weaarop staat dat je met loslopende honden geen toegang hebt). De reden waarom je 's nachts het bos niet in mag,? zoals hij zelf ook erkend:, omdat je dan het wild verstoord. Hoezo niet met twee maten meten? Niet op dezelfde golflengte? Ik geef juist aan zijn werkelijke reden waarom hij vindt dat honden moeten worden aangelijnd te respecteren en daar zelf, met m'n eigen hopnden ook naar te handelen. Het werd pas vervelend toen ik volgens hem zeer misplaatste vergelijking gebruikte om aan te geven wat ik vind van op hierboven verklaarde wijze met twee maten te meten en daar dan ook nog de moraalridder over uit te gaan hangen. In mijn ogen heb je dan erg lange tenen en ben je hypocriet.
 5. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Om nog maar even olie op het vuur te gooien Daar heb ik nou een hekel aan: blerende kinderen die overal los rond lopen te dreinen/vervelen (bos, winkel, restaurant - of het moet een pannenkoekentent zijn op woens-, zater- of zondag middag, want dan vraag je er om). En dan van die ouders die vinden dat iedereen hun (in mijn ogen nare, verwende, vervelende) kind leuk moet vinden, laat staan dat ze zich voor kunnen stellen dat dat niet zo zou zijn. Maak me niet kwaad ... Zo mogelijk nog irritanter dan loslopende onopgevoede honden, en wat denk je, nee die verstoren het wild niet ... altijd aanlijnen en een totaal toegangsverbod voor alle bossen en natuurgebieden tijdens het wandelseizoen
 6. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Neem me niet kwalijk als ik op je tenen heb gestaan. Ik wil je niet nog verder kwetsen dus laat het er maar bij. Fijne avond.
 7. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Whow Antarctica, Ik geef juist aan het eens te zijn met je redenen. En maak - nadrukkelijk - een kwikslag omdat jij zelf ook feitelijk toegeeft met twee maten te meten. Neem me niet kwalijk zeg. Mick
 8. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  'Correct en tevens juist'
 9. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Dat begrijp en respecteer ik! Ik leer mijn honden onbekende niet ongevraagd te benaderen, ik ben me er van bewust dat niet iedereen een hondenliefhebber is. Punt twee, dan ben je de moraalridder ver voorbij. Jij mag 's nachts wel het wild verstoren - persoonlijk denk ik, mits met enig beleid, dat dat ook nog wel meevalt - maar ik moet m'n honden aanlijnen omdat ze anders hetzelfde doen. Dat is als een katholieke priester die met z'n hand in de broek van een koorknaap incest veroordeeld. (Niet qua ernst van de overtreding natuurlijk.) Wat mij betreft zijn we het echter 100% eens, van mijn liefhebberij met honden mag een ander (zei het wild, vee, passanten of een mede cacher) nooit hinder ondervinden!
 10. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Hey Antarctica, Waarom heb je iets tegen honden dan? (Zolang ze je niet ongevraagd benaderen, zoals die van mij). En weet je waarom je 's nacht het bos niet in mag ?
 11. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Jahaa, en omdat de baasjes van goedopgevoede honden (die zijn er, ik weet het wel hoor) hun hond niet aan de lijn doen, vinden de baasjes van de 'minder goed opgevoede' honden dat zij dat ook niet hoeven, "want niemand doet het toch?" Nee, want zoals zowel Vlindertje als ik eerder al schreven, we wandelen 'buiten de gebaande paden' (bepijlde routes, dus niet naast het pad, anders krijg ik dat weer op m'n bordje) en op momenten dat de meesten mensen werken. Bovendien hebben we beiden ook al aangegeven dat we de honden aanlijnen als er wel meer volk loopt. Ik wil niet provoceren en zeker niet discusieren met passanten die het wettelijke gelijk aan hun kant hebben Maar ehh ... een vraagje aan alle respondenten met het wettelijke gelijk aan hun kant ... jullie doen dus nooit iets wat niet mag Niet alle caches in de natuur zijn vanaf het pad te rapen ... en op die zelfde bordjes waarop het aanlijngebod vermeld staat, staat daar ook iets over dus die laten jullie liggen? (Niet op reageren is als voorbeeld bedoeld)
 12. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Oké, nogmaals uit mijn en Vlindertjes eerdere posts: De honden zijn getraind, staan onder apel, lopen op het pad met ons mee, jagen niet, niet op vee, niet op wild, en ook niet op joggers of fietsers. Ondanks dat ik op dit punt burgerlijk ongehoorzaam ben, ben ik me zeer bewust van mijn verantwoordelijkheid, heb mijn honden onder apel en houd rekening met de kwetsbare seizoenen voor wild. Of er nu wel of geen borden staan. Zo jammer dat dit soort wandaden altijd aan alle honden/eigenaren worden toegeschreven. Als je z'on stuk schrijft en het opjagen van wild vervangt door tasjesroven en hond door een etnische groep was de wereld te klein. Maar je hebt gelijk het MAG niet ... En voor de goede orde, een goed getrainde jachthond jacht niet, maar wijst slechts aan, vind geschoten wild en brengt dit naar de voorjager.
 13. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  .... Als gezegd je hebt gelijk, het mag niet. Maar uit de voorgaande posts blijkt wel enige nuace, de redenen waarom er zo veel aanlijngeboden zijn gaan voor mijn honden en de hond van Vlindertje niet op ... daarom ben ik, zolang ik daarmee geen andere wandelaars confronteer, burgerlijk ongehoorzaam. Het is ook wel raar om in hetzelfde gebied als wandelaar m'n hond aan te moeten lijnen (buiten broed/werp/kalfseizoen) en om daar vervolgens met toestemming de zelfde hond los te laten tijdens het jagen ...
 14. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Dank je wel Antartica. De redenen zijn mij bekend en onderken ik ook, ben overigens nooit bekeurd en ben vaker boswachters tegen gekomen. Want, zoals ik al schreef staan onze honden onder apel en lopen op het pad met ons mee, uit de post van Vlindertje begreep ik van haar Bor het zelfde. Heb wel eens het verzoek gekregen de hond weer aan te lijnen als we weer bij de bepijlde routes komen. Je hebt gelijk, het mag niet en ik onderken en respecteer de redenen voor de vele aanlijngeboden. Maar het is voor mij - met goed opgevoede honden - het zelfde als midden in de nacht op een lege snelweg -iets - te hard rijden. Hoewel dat laatste voor mij sinds de invoering van 130 nauwelijks weer opgaat.
 15. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Lekker he, een bos niet hoeven delen. Overigens ook de reden waarom ik liever 'wildloop' en met GPSen ben begonnen, kun je zelfs in Nederland nog een beetje 'ontdekken'. Bor is al een oudere hond, geplaagd door artrose, die nog graag een beetje meehobbelt. Maar zoeken naar caches ... neuh, luchtjes zijn veel interessanter. Sinds drie maanden hebben we Mack er (al) bij, zodat Bor nog een beetje helpt met de opvoeding . Mack is nog een pup, maar kent het commando 'cache' al (zoek is gereserveerd voor dejachttraining). Het zoeken lukt nog niet altijd, maar hij weet al drommels goed dat de combinatie van het commando cache met een wat muf ruikend plastic doosje of menutiekist betekend dat daar voor hem hondensnoepjes in zitten!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...