Spring naar bijdragen

Spyball65

Leden
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Spyball65 geplaatst

 1. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  @TeamTabak, Dank je wel voor je genuanceerde reactie. En nogmaals voor de goede orde, ik ben het volledig eens met jouw stellingname over honden. Als gezegd handelen wij daar ook naar, onze honden komen nooit ongevraagd op passanten af, doen hun behoefte op de daarvoor aangewezen plaats en ongelukjes ruimen we op met de poepzakjes die we daartoe altijd bij ons hebben. Wij proberen te voorkomen dat onze liefde voor honden (of welke ander hobby of actie dan ook)tot overlast voor anderen lijdt. Verder probeer ik ook mensen met respect tegemoed te treden zonder vooroordelen of generalisaties, noch meet ik met twee maten. Groeten, Mick
 2. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Beste Barny, Je kent me niet, hebt me nooit gesproken, noch heb je me iets gevraagd. Je hebt dus geen idee of ik wel of niet ooit 's nachts in het bos kom. En je zit er goed naast. Dus in één draadje het zoveelste oordeel/aanname op basis van vooroordelen ... ik ben er klaar mee. Saluut. En voor Casteel, het woord hondenhater heb ik nooit in de mond genomen.
 3. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Is dit een 'scheer alle hondenbezitters over één kam' en anti honden forum? Het draadje ging over cachen met je hond ... Als je geen hond hebt, wat heb je daar dan aan toe te voegen?
 4. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Volgens mij is dat ook precies wat we deden, het gesprek afsluiten. En niet met twee maten meten? Hij vind dat ik m'n honden moet aanlijnen omdat dat moet en haalt vervolgens twee stukken aan waarin staat dat loslopende honden wild verstoren. Zelf gaat hij echter wel 's nachts het bos in wat niet mag (staat op dezelfde bordjes weaarop staat dat je met loslopende honden geen toegang hebt). De reden waarom je 's nachts het bos niet in mag,? zoals hij zelf ook erkend:, omdat je dan het wild verstoord. Hoezo niet met twee maten meten? Niet op dezelfde golflengte? Ik geef juist aan zijn werkelijke reden waarom hij vindt dat honden moeten worden aangelijnd te respecteren en daar zelf, met m'n eigen hopnden ook naar te handelen. Het werd pas vervelend toen ik volgens hem zeer misplaatste vergelijking gebruikte om aan te geven wat ik vind van op hierboven verklaarde wijze met twee maten te meten en daar dan ook nog de moraalridder over uit te gaan hangen. In mijn ogen heb je dan erg lange tenen en ben je hypocriet.
 5. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Om nog maar even olie op het vuur te gooien Daar heb ik nou een hekel aan: blerende kinderen die overal los rond lopen te dreinen/vervelen (bos, winkel, restaurant - of het moet een pannenkoekentent zijn op woens-, zater- of zondag middag, want dan vraag je er om). En dan van die ouders die vinden dat iedereen hun (in mijn ogen nare, verwende, vervelende) kind leuk moet vinden, laat staan dat ze zich voor kunnen stellen dat dat niet zo zou zijn. Maak me niet kwaad ... Zo mogelijk nog irritanter dan loslopende onopgevoede honden, en wat denk je, nee die verstoren het wild niet ... altijd aanlijnen en een totaal toegangsverbod voor alle bossen en natuurgebieden tijdens het wandelseizoen
 6. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Neem me niet kwalijk als ik op je tenen heb gestaan. Ik wil je niet nog verder kwetsen dus laat het er maar bij. Fijne avond.
 7. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Whow Antarctica, Ik geef juist aan het eens te zijn met je redenen. En maak - nadrukkelijk - een kwikslag omdat jij zelf ook feitelijk toegeeft met twee maten te meten. Neem me niet kwalijk zeg. Mick
 8. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  'Correct en tevens juist'
 9. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Dat begrijp en respecteer ik! Ik leer mijn honden onbekende niet ongevraagd te benaderen, ik ben me er van bewust dat niet iedereen een hondenliefhebber is. Punt twee, dan ben je de moraalridder ver voorbij. Jij mag 's nachts wel het wild verstoren - persoonlijk denk ik, mits met enig beleid, dat dat ook nog wel meevalt - maar ik moet m'n honden aanlijnen omdat ze anders hetzelfde doen. Dat is als een katholieke priester die met z'n hand in de broek van een koorknaap incest veroordeeld. (Niet qua ernst van de overtreding natuurlijk.) Wat mij betreft zijn we het echter 100% eens, van mijn liefhebberij met honden mag een ander (zei het wild, vee, passanten of een mede cacher) nooit hinder ondervinden!
 10. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Hey Antarctica, Waarom heb je iets tegen honden dan? (Zolang ze je niet ongevraagd benaderen, zoals die van mij). En weet je waarom je 's nacht het bos niet in mag ?
 11. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Jahaa, en omdat de baasjes van goedopgevoede honden (die zijn er, ik weet het wel hoor) hun hond niet aan de lijn doen, vinden de baasjes van de 'minder goed opgevoede' honden dat zij dat ook niet hoeven, "want niemand doet het toch?" Nee, want zoals zowel Vlindertje als ik eerder al schreven, we wandelen 'buiten de gebaande paden' (bepijlde routes, dus niet naast het pad, anders krijg ik dat weer op m'n bordje) en op momenten dat de meesten mensen werken. Bovendien hebben we beiden ook al aangegeven dat we de honden aanlijnen als er wel meer volk loopt. Ik wil niet provoceren en zeker niet discusieren met passanten die het wettelijke gelijk aan hun kant hebben Maar ehh ... een vraagje aan alle respondenten met het wettelijke gelijk aan hun kant ... jullie doen dus nooit iets wat niet mag Niet alle caches in de natuur zijn vanaf het pad te rapen ... en op die zelfde bordjes waarop het aanlijngebod vermeld staat, staat daar ook iets over dus die laten jullie liggen? (Niet op reageren is als voorbeeld bedoeld)
 12. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Oké, nogmaals uit mijn en Vlindertjes eerdere posts: De honden zijn getraind, staan onder apel, lopen op het pad met ons mee, jagen niet, niet op vee, niet op wild, en ook niet op joggers of fietsers. Ondanks dat ik op dit punt burgerlijk ongehoorzaam ben, ben ik me zeer bewust van mijn verantwoordelijkheid, heb mijn honden onder apel en houd rekening met de kwetsbare seizoenen voor wild. Of er nu wel of geen borden staan. Zo jammer dat dit soort wandaden altijd aan alle honden/eigenaren worden toegeschreven. Als je z'on stuk schrijft en het opjagen van wild vervangt door tasjesroven en hond door een etnische groep was de wereld te klein. Maar je hebt gelijk het MAG niet ... En voor de goede orde, een goed getrainde jachthond jacht niet, maar wijst slechts aan, vind geschoten wild en brengt dit naar de voorjager.
 13. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  .... Als gezegd je hebt gelijk, het mag niet. Maar uit de voorgaande posts blijkt wel enige nuace, de redenen waarom er zo veel aanlijngeboden zijn gaan voor mijn honden en de hond van Vlindertje niet op ... daarom ben ik, zolang ik daarmee geen andere wandelaars confronteer, burgerlijk ongehoorzaam. Het is ook wel raar om in hetzelfde gebied als wandelaar m'n hond aan te moeten lijnen (buiten broed/werp/kalfseizoen) en om daar vervolgens met toestemming de zelfde hond los te laten tijdens het jagen ...
 14. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Dank je wel Antartica. De redenen zijn mij bekend en onderken ik ook, ben overigens nooit bekeurd en ben vaker boswachters tegen gekomen. Want, zoals ik al schreef staan onze honden onder apel en lopen op het pad met ons mee, uit de post van Vlindertje begreep ik van haar Bor het zelfde. Heb wel eens het verzoek gekregen de hond weer aan te lijnen als we weer bij de bepijlde routes komen. Je hebt gelijk, het mag niet en ik onderken en respecteer de redenen voor de vele aanlijngeboden. Maar het is voor mij - met goed opgevoede honden - het zelfde als midden in de nacht op een lege snelweg -iets - te hard rijden. Hoewel dat laatste voor mij sinds de invoering van 130 nauwelijks weer opgaat.
 15. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Lekker he, een bos niet hoeven delen. Overigens ook de reden waarom ik liever 'wildloop' en met GPSen ben begonnen, kun je zelfs in Nederland nog een beetje 'ontdekken'. Bor is al een oudere hond, geplaagd door artrose, die nog graag een beetje meehobbelt. Maar zoeken naar caches ... neuh, luchtjes zijn veel interessanter. Sinds drie maanden hebben we Mack er (al) bij, zodat Bor nog een beetje helpt met de opvoeding . Mack is nog een pup, maar kent het commando 'cache' al (zoek is gereserveerd voor dejachttraining). Het zoeken lukt nog niet altijd, maar hij weet al drommels goed dat de combinatie van het commando cache met een wat muf ruikend plastic doosje of menutiekist betekend dat daar voor hem hondensnoepjes in zitten!
 16. Helemaal duidelijk. Het kan dus wel, maar anders dan ik het me voorstelde. Zet de gewraakte micro voor mij in een heel ander licht. Dank jullie wel voor alle info! 'Imho' zeker wel een prestatie, 120 caches op één dag bij elkaar fietsen, laat staan meer dan 1000 en 24 uur in de auto. Ik kan me ook de kick nog voorstellen.
 17. Spyball65

  Samen Met De Hond Cachen

  Als wij twijfelen gaan we ergens anders naartoe Een doel tijdens het wandelen met de hond (op dit moment zelfs twee) is voor ons de reden om te cachen ... Off-topic: Door onze afwijkende werktijden/dagen wandelen wij wanneer het stil is in buiten/natuurgebieden. Bor en Mack zijn getraind (gehoorzaamheid en apport), staan onder apel en lopen meestal los, zonder overlast te veroorzaken. Ze blijven kort bij ons, benaderen anderen niet onuitgenodigd en jagen niet, ook niet op vee, ruiters, joggers of fietsers. We lijnen de honden wel aan ivm verkeer (het blijven dieren) en voor de vorm als er wel andere mensen zijn en bij 'grote grazers' of vee. Waar we ons dan weer wel aan houden is het mijden van broedgebieden en ander plekken waar de honden, al dan niet tijdelijk, niet mogen komen. Gelukkig weet je door de atributen meestal gelijk al welke (de meeste) caches geschikt zijn.
 18. Oké ... ieder het zijne, dank voor de info (ik kom net kijken in het GC wereldje). En mijn aaname voor 'normale' West Europese omstandigheden, 70 als maximum klopt die wel, of kun je hier met powertrails ook verder komen?
 19. Door de diverse discussies op dit forum geprikkeld heb ik de stats van de 'toppers' bekeken (er stond een link naar een ranglijst in één van de berichten, via Groundspeak kan ik wel statistieken van gebruikers zien maar niet selecteren op rangen). De eerste plaats had meer dan 20.000 finds, ik weet niet meer in hoevel jaar, ik geloof gemiddeld 6 finds per dag sinds hij lid is. En één dag met meer dan 1000 finds ... Dat lijkt me fysiek onmogelijk, laten we zeggen dat je 18 uur onafgebroken aan het cashen bent, dan moet je iedere minuut één cash vinden en loggen ... Van 'powertrails' had ik nog nooit gehoord, al snap ik wel wat het inhoud. Maar meer dan 70 caches (18 uur, 4 per uur, en dan moet je ook plassen, eten en drinken) lijkt me fysiek onmogelijk? Ieder het zijne, iedereen moet vooral cachen zoals hij/zij het wil. Maar het kan niet anders dat er dan behoorlijke aantallen caches gelogd worden als found terwijl men daar zelf niet geweest is.
 20. Oké loggen in batch, maar (be)zoeken en fysiek loggen ... Ik (beginner, die niet voor de punten gaat) ben nooit verder gekomen dan 12 in een (mid)dag. Maar toen liep ik een stuk van het Duitse lijntje, waar de micro's met een interval van 400 tot 1700 meter 'voor het oppikken' liggen.
 21. Maak je geen zorgen, ik blijf lekker doen wat ik leuk vind, dank je. De 'drive-by met een filmrolletje' is het niet voor mij, kwaliteit boven kwantiteit is meer mijn ding ... al heb ik aan het Duitse lijntje dan wel weer heel veel plezier beleefd. Ook op dit forum vind ik het leuk om te lezen hoe anderen hun hobby beleven en hoe anderen daar dan weer mee omgaan ... na een paar dagen zijn de reacties van de 'usual suspects' al weer voorspelbaar. Maar ik vraag me gewoon af hoe dat kan, want 1000 finds op één dag kan volgens mij niet.
 22. We wandelen (de hond en ik, vaak ook nog met m'n dame) graag buiten de gebaande paden, thuis en in de Ardennen en Italie. Al enige jaren met een GPS, eerst een Dakota en inmiddels met een Oregon. In augustus hebben we geocachen ontdekt, voor ons een extra doel en een wegwijzer naar nieuwe mooie wandelplekken. Sinds een paar dagen ben ik lid van dit forum en heb een beetje rondgekeken. Een hoop dingen vallen in eens op hun plek,leuk om te lezen hoe anderen deze hobby beleven en de diverse 'twisten' te leren kennen. Met de aantallen finds in de top van de stats lijkt puntjes jagen me sowieso zinloos en mijn inleiding mag duidelijk maken waar voor mij de lol in GC zit. Maar goed iedere z'n eigen spelletje, waar ik ook zeker niet over wil oordelen. Maar ik heb wel een vraag: de aanvoerders van de statistieken hebben meer dan tienduizend finds en nummer één heeft volgens zijn statistieken op één dag meer dan duizend found its gelogd ....? Ik zou dat aantal niet eens op één dag in kunnen voeren op de site ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...