Spring naar bijdragen

Earthcache:


Aanbevolen berichten

Berichten over plannen van Groundshop in het USA forum vestigden mij aandacht op de site Earth cache from the GSA

Er komt een speciaal type cache die virtual is en in samenwerking gedaan wordt met de Geological Society of America. Leden kunnen bij hun eigen vereniging een cache aanmelden. Dan wordt gekeken of ze voldoende informatief, leerzaam en opvoedkundig zijn en of deelnemers naar een plek met echt geologisch belang worden gedirigeerd. Er is een GSA EarthCache Submittal Form en er zijn EarthCache guidelines.

 

De clou is: in de USA mag men in National parks zelfs geen virtuele geocaching doen. Maar via deze weg lukt dat wel!

 

Misschien is het een idee om bij ons eens te kijken of iets dergelijks ook zin heeft. We hebben dan wel niet veel spectaculaire geologie maar wie weet kunnen we een andere soort vereniging bedenken die zo wat gebieden openbreekt voor geocaching. Een BiologenBond oid met Biocaches?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Moet kunnen. Ben nu al 2 keer voor BoomChirurg aangezien tijdens het zoeken in de bosjes :thumbup:

Herkenbaar. Na wat afwateringsgaten verzorgd te hebben in de bekisting van een nabijliggende "onderhoudsloze" cache, werden PE1RKE en ik door wandelaars aangesproken.

Men schijnt op zo'n moment idd te denken dat je met de bomen bezig bent. Een antwoord dat volstaat: "Ja, hij heeft wat meer lucht nodig".

En ja hoor, men vindt dat reuze interessant... serieus dus :o

Link naar opmerking
Deel via andere websites

...

Misschien is het een idee om  bij ons eens te kijken of iets dergelijks ook zin heeft. We hebben dan wel niet veel spectaculaire geologie maar wie weet kunnen we een andere soort vereniging bedenken die zo wat gebieden openbreekt voor geocaching.  Een BiologenBond oid met Biocaches?

Maar wij hebben wel iets anders wat die Amerikanen niet hebben: Geschiedenis. Wij hebben oude gebouwen en historische plekjes. En niet alleen in de stad maar ook bijzonder veel op het platteland en in bosch ende duin.

 

Denk eens aan de Atlantic Wall, hunnenbedden, oude kastelen, terpen enz...

 

Als wij nu eens een Historic Society of the Netherlands opstarten en ouwe plekkies in stad en land opzochten. Uiteraard met een speciale Earth-historic cache from the GC.NL...

 

Ook leuk en misschien een doorbraak bij Gelders Landschap, SBB, Natuurmonumenten, ed.

 

tot cache,

team Wij Drie :o

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
Interessant!! Wie plaatst de eerste in Nederland en wat zijn mogelijke locaties?

 

www.earthcache.org

Leuk idee, alleen vind ik het jammer dat er geen 'echte' cache verstopt is, want daar draait geocaching om. Ondanks dat in Nederland de modderpoelen worden afgewisseld worden door molshopen weet ik genoeg leuke plaatsen: Stuwwallen, duinen, Limburgs Lossgebied, rivieren (zonder dijken en strekdammen natuurlijk) enz. Overigens zijn er op al deze lokaties natuurlijk al caches, maar goed.

Ook het tekentje bij de stats staat natuurlijk leuk naast de 4x4's en geocoins. :beerchug:

 

Groetjes Quaerens :beerchug:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat is de volgende afdeling? Watercaching?

Het Cairnteam ziet het vinden van doosjes toch als de essentie van het geocachen. Het eind lijkt wat zoek te raken. We hebbben naast het gewone geocachen nu al meetpunten-, confluence-, paddo- en Earthcachehunts. Het zoeken van geologisch interessante punten vind ik nogal een willekeurige greep. Je zou net zo goed subhunts kunnen opzetten naar punten die interessant zijn in aquatisch, biologisch, historisch, bouwkundig of verkeerstechnisch opzicht, om maar wat te noemen.

bewerkt door gr2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

:eek: Tja, ondanks de gemengde reacties hiervoor toch maar een poging gewaagd. 'k Had nog een cache in voorbereiding waar ik voor het plaatsen van de container maar geen antwoord kreeg. Wordt 't toch gewoon een Earthcache... Die moet virtueel zijn en dat komt dus mooi uit. Ben benieuwd hoe 't gaat met reviewen want het formulier dat ik heb ingevuld leek me niet erg uitgebreid. We gaan 't merken :blush:
Link naar opmerking
Deel via andere websites

EarthCaching is een prima initiatief dat teruggrijpt op de oorsprong van geocaching. Nee, geocaching draait niet om het verstoppen en vinden van doosjes. Geocaching is een avontuurlijk spel waarbij het navigeren met een draagbare GPS centraal staat. Geocachers stippelen routes uit door interessante natuur- en cultuurgebieden en publiceren deze op Internet. Andere geocachers volgen de routes met behulp van een GPS en vinden na succesvol navigeren een logboek waarin zij hun ervaringen kunnen noteren. Geocachen is het ontdekken van een omgeving en niet van een doosje.

 

Omdat bij cachers die tevens op Internet loggen wordt aangegeven hoe vaak zij een GPS-tocht met succes hebben voltooid is geocaching ontaard in een ordinaire puntenjacht. Een simpel statistisch gegeven is plotseling een 'score' en nieuwkomers weten vaak niet beter dan dat het bij geocachen gaat om het vinden van zoveel mogelijk doosjes in een zo kort mogelijke tijd.

 

Inmiddels is een subcultuur ontstaan van cachers die elkaar puntjes toespelen door massaal prullen te verstoppen binnen handbereik. Daarbij is nihilisme verheven tot een deugd. Hoe sneller en simpeler hoe beter. Cachen is 'rapen'; scoren zonder presteren, alsof de KNVB zou besluiten alle wedstrijden voortaan gemakshalve in de eerste minuut te beslissen door de aanvoerders te laten dobbelen op de middenstip. Door cachers is geocaching verworden tot een klucht en kun je op feestjes maar beter over je hobby zwijgen om meesmuilende blikken te voorkomen.

 

Earth(=geo)caching geeft cachen weer cachet. Het gaat weer om ontdekken, leren en het delen van boeiende locaties. Back to basics!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

EarthCaching is een prima initiatief dat teruggrijpt op de oorsprong van geocaching. Nee, geocaching draait niet om het verstoppen en vinden van doosjes. Geocaching is een avontuurlijk spel waarbij het navigeren met een draagbare GPS centraal staat. Geocachers stippelen routes uit door interessante natuur- en cultuurgebieden en publiceren deze op Internet. Andere geocachers volgen de routes met behulp van een GPS en vinden na succesvol navigeren een  logboek waarin zij hun ervaringen kunnen noteren. Geocachen is het ontdekken van een omgeving en niet van een doosje.

 

Vele forumlezers die dit lezen denken goh, is dat zo? En een enkele gaat misschien wel mee in je verhaal. En dan komt er later achter dat je hier klinklare nonsens hebt geschreven. En dat is jammer, omdat de rest van je verhaal vast en zeker veel medestanders heeft en je met bovenstaande onwaarheid de rest van je betoog ook volledig mee de grond in boort.

 

De oorsprong van Geocachen is juist wel het zoeken van een doosje met wat goodies. De allereerste caches was namelijk een doosje met goodies verstopt om te vieren dat de Select Availabilty (SA) door de Clinton Administratie was afgeschaft op 1 mei van het jaar 2000. SA was de mogelijkheid van de Amerikaanse Defensie om het ontvangst van GPSsignalen met en factor 10 te verslechteren zodat "de vijand" niets aan de GPSsignalen zouden hebben. Het was een mogelijkheid die tot dan veelvuldig gebruikt werd en tot de 1e golfoorlog bijna continu.

Het besluit is genomen omdat men juist in geval van oorlog (1e golfoorlog) de SA moest uitschakelen omdat de Amerikaanse Defensie niet genoeg GPSapparatuur had dat niet gevoeling was voor SA. Men moest de soldaten een GPS geven die gweoon in de outdoorshps te koop waren en om er mee te kunnen werken moest SA juist uitgeschakeld worden ;)

 

Maar goed. Geocachen is dus wel met behulp van een GPS ontvanger zoeken naar een doosje met goodies. Dat men er een leuke tocht bij ging maken door de natuur was een gevolg en niet de oorsprong.

Op 1 mei 2000 is SA uitgeschakeld en op 3 mei 2000 was de eerste cache geplaatst, die op 6 mei voor het eerst is gevonden en gelogd.

 

Kruimel_tr_2.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...