Spring naar bijdragen

schatzoeker

Leden
  • Aantal bijdragen

    334
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over schatzoeker

  • Verjaardag 09-01-1953

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    GPSMap60CS
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    26 maart 2004

Contact Methods

  • MSN
    wil@braakman.it
  • Website URL
    http://www.braakman.it
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Woonplaats
    Kerkrade
  1. schatzoeker

    Statistieken

    Ik heb precies het omgekeerde. Volgens GC.nl heb ik 1 minder dan op GC.COM. En zoek dan maar eens uit welke dat is.
  2. Ik denk dat de enige juiste manier is beide te gebruiken. Als je kaart voldoende detail geeft dan kijk je bij twijfel welk pad of weggetje je moet volgen op de kaart. De rest kijk ik meestal op de pijl.
  3. Het ziet er naar uit dat weer alles goed staat. Bedankt!
  4. Bedankt voor het zoeken. Dat is inderdaad een handig tooltje.
  5. Bedankt! Ik had ook wel kunnen wachten!
  6. Leuke formule. Kun je het ook omdraaien zodat je vanaf je positie met afstand en hoek het nieuwe waypoint kunt berekenen? Dus de functie projecteer waypoint in Excel. Invoer zou dan moeten zijn: Oude Lat1 Oude Long1 Afstand graden of hoek Uitkomst Nieuwe Lat2 Nieuwe Long2 Ben wel benieuwd naar de Excel code hiervan. Alvast bedankt!
  7. Vanmorgen ontdekte ik dat plotseling een stuk of 7 al langer geleden gelogde caches opeens op "mijn niet gevonden" cachekaart staan. Tot gisterenavond stonden ze keurig op de kaart van "mijn gevonden caches". Iemand hier ook problemen mee of moet Reintje de Vos hier eens naar kijken. Voorbeeld: GCKWQK GCH4JJ GC758A GCGWCH GC4319 GCJA84 GC2D2B In binnen- en buitenland. Dus nogmaals ze hebben altijd op de gevonden kaart gestaan!!!
  8. schatzoeker

    Gevonden kaart

    Krijg je dan een wereldkaart ofzo? <{POST_SNAPBACK}> Nee de kaart blijft de kaart van de Benelux zoals Reintje deze heeft ontworpen. Maar als je in de grensstreek woont, net als ik, en bij de eerste 10 al buitenlandse caches zitten dan verschijnen deze niet op de kaart. Pas als je minimaal 10 nederlandse caches hebt gelogd wordt je als nederlandse cacher herkend en verschijnen deze dus op de kaart. De DHZ kaart met gevonden en niet gevonden caches is eigenlijk bedoeld voor de nederlandse cachers. Dus vind je als grensganger eerst buitenlandse caches dan verschijnen die dus niet op de kaart. Dus geen wereldkaart. Helaas! Nog niet! Wie weet maakt Reintje nogeens een Europa kaart net als bij de TB Europawedstrijd.
  9. schatzoeker

    Gevonden kaart

    Als alles goed gaat gebeurd dat automatisch. Kan wel eventje duren. En als je eerste 10 caches in Nederland zijn dan komen daarna de buitenlandse ook op de kaart. Maar dat gaat wel eens fout en dan kun je ze via de dhz pagina erbij laten zetten.
  10. schatzoeker

    Tomtom 5 komt eraan!

    Breedte-/Lengtegraad Navigatie Dit is niet langer beschikbaar in NAVIGATOR 5. Daarentegen kunt u in wel navigeren naar: Ik vind dit een heel erg gemis in de nieuwe versie. Bij het overleg dat gevoerd is met gebruikers zijn duidelijk geen geocachers bij aanwezig geweest. Nu zal de procentueel ook wel niet interessant zijn om rekening te houden met ons. Maar toch! Ik gebruik de Breedte-/Lengtegraad Navigatie erg veel. Vooral als er een nieuwe cache is even snel de GA NAAR POSITIE invullen en toevoegen aan nuttige adressen. Erg handig! En wat is zo nieuw aan navigeren naar "Een willekeurig punt op de kaart". Dat kon toch al. Klik een punt aan op de kaart en kies "Navigeer naar". En wat moet ik me voorstellen bij navigeer naar "Kruisingen". Staan nu alle kruisingen opgesomd bij ........? Zal ie wel lekker traag worden! En "Navigeer naar Nuttige plaats" kon toch ook al! Blijft alleen: Gemeente centrum Een Nedelerlandse of Britse postcode Vindt het maar karig! Oke de nieuwe kaarten! Ik denk niet dat ik voor TT5 ga. Wacht even op TT6. Misschien komt de Breedte-/Lengtegraad Navigatie dan weer terug.
  11. Normaliter meng ik me nooit in dit soort discussies of mededelingen, maar dit moest me toch even van het hart. Ronald ik vind het jammer dat je stopt met persoonlijke postings. Nederland is steeds meer een land van de minderheden en nu laat je je ook al leiden door de minderheid. Om hoeveel rotte appels gaat het 1, 5 of 10?? We hebben momenteel 3807 geregistreerde gebruikers. De meest aantal gebruikers online was 452. 10 van 3807 is nog niet 1/3 %. Ook al zou je 10 van de 452 nemen dan is het nog maar 2% waar door je je beslissing neemt. De overige 99,667 % neemt jouw postings net als alle andere postings gewoon voor wat ze zijn en nemen er uit wat voor hen belangrijk, nuttig of plezierig is . Ik zou zeggen: "Jammer! Bedenk je nog eens! Procentueel (> 99%) zit je voor ons met je postings op het goede spoor!" Maar als je stopt: "Toch bedankt voor alle postings. En gewoon lekker doorgaan met cachen!"
  12. schatzoeker

    Geocachen in Duitsland

    Hallo Ravje Ook wij gaan al jaren naar Saarburg op vakantie (Landal Warsberg). Altijd laatste week van april en eerste van mei. Sinds 2 jaar cachen wij daar in de buurt. We hebben eigenlijk alles gevonden en nooit problemen gehad. Vertel eens met welke caches jullie problemen hadden, misschien kunnen we een extra hint geven voor als jullie nogeens in de buurt komen.
  13. Klopt! Wij hebben hetzelfde ervaren omdat we in de grensstreek wonen. Ik had eerder buitenlandse caches gelopen dan binnenlandse. Zolang je geen 10 NL caches hebt verschijnen de buitenlandse niet in je statestieken van GC.NL Daarna moet je wel controleren of de buitenlandse erbij komen. Is dat niet zo dan kun je via de DHZ pagina je gemiste buitenlandse en binnenlandse logs in je statestieken krijgen. Ik heb niet kunnen proberen of je via de DHZ pagina (omdat die er toen nog niet was!!!) al eerder je buitenlandse logs in je stats kunt opvoeren. Ik zou zeggen proberen en uit testen!
  14. Ik heb ook gestemd op Oostenrijk omdat ik deze zomer naar Karintie ga. Maar ik kan nu niet zeggen dat de Austria-map slecht is. Goed hij ziet er niet zo mooi en gedetailleerd uit als onze Beneluxkaart van Reintje maar je kunt je informatie er op vinden. Geocaching Oostenrijk Oostenrijkse cachemap Doorklikken op de kaart brengt je naar de diverse Bundesländer.
  15. schatzoeker

    WAAS

    Vergeet niet dat de huidige caches zijn gelegd met de huidige satellieten. En deze hadden dus bij het leggen waarschijnlijk ook een epe. Met deze epe wordt je dan bij Egnos weer geconfronteerd. Denk je dat ie onder je voeten ligt, ligt ie dan nog 5 tot 15 meter verder. Dus als Egnos / WAAS er is een extra difficulty inbouwen door WAAS of EGNOS uit te schakelen bij het cache-leggen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...