Spring naar bijdragen

dmace

Leden
 • Aantal bijdragen

  1153
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door dmace geplaatst

 1. Als je dan toch op zoek bent, kijk je gewoon HIER in de rechterkolom onder LINKS, daar staan er genoeg. Om maar meteen even op Geovlinder's vraag terug te komen: We hebben de inspiratie nog niet kunnen vinden. De agenda's samen krijgen is al moeilijk genoeg, en feedback vanuit de geocaching-community is er in totaal niet. Mensen luisterden kennelijk graag (iedere aflevering toch zo'n 300+ downloads), ook uit het buitenland. Toch krijg je voornamelijk kritiek, en soms een compliment, maar gewoon een beetje input aanleveren is er niet bij. Misschien komen er nog wel afleveringen, maar voorlopig zit dat er even niet in. (Tenzij jullie allemaal ineens leuke ideeen en andere tips gaan doorsturen).
 2. dmace

  Oregon Of Colorado?

  De Nuviphone? Veel meer dan prototypen en goede intenties heb ik nog niet gezien. Ook op de CeBit werd er weinig aandacht aan geschonken.
 3. dmace

  Oregon Of Colorado?

  Inderdaad, de volgende heeft nl. ook een camera aan boord!
 4. dmace

  Caches Zoeken Op Je Mobieltje

  Tja, zelf een websitetje maken d.m.v. GSAK ? Geen idee of dat ook lokaal kan op een Symbian (vast wel). Je hebt ook iets dat GPXBrowser heet, maar geen idee of je er ook iets aan hebt?
 5. dmace

  Caches Zoeken Op Je Mobieltje

  Wap lijkt nog gewoon te werken... http://wap.geocaching.com/ En anders dit alternatief voor je Symbian? http://www.geocachenavigator.com/NokiaEdit...25/Default.aspx
 6. dmace

  Paypal

  Die 5-7 werkdagen is overigens niet iets waar paypal voor verantwoordelijk is, maar de termijn die banken gebruiken om geld over te maken. Dit kan in een milliseconde, maar banken vinden het o, zo handig om eerst nog even een paar dagen jouw geld te misbruiken voor andere doeleinden (teneinde winst te maken), en daarom duurt het een paar dagen. In Nederland inderdaad 1-3 dagen, maar paypal gaat niet iedere transactie van ieder land bekijken, en neemt het daarom ruim. Bij mij was het in een dag gepiept, maar dat is alweer een aardig tijd geleden, en toen was ik 1 van de eersten die het had. Daarvoor inderdaad alleen per creditcard, of per saldo gestort bij paypal. Ik verwacht ook niet dat GC.com snel diensten als iDeal gaat invoeren.
 7. Ik heb geen smartphone of WM, maar het ziet er goed uit.
 8. dmace

  goedkoop alternatief

  Ik zal eens voor je neuzen, maar dat kan wel ff duren. drukdrukdrukdruk.
 9. dmace

  goedkoop alternatief

  Dat ze daar nog 1,49 voor durven vragen. (Sorry, als IT-er heb je die dingen alleen maar teveel. )
 10. dmace

  Garmin CES 2009 aankondigingen

  Hetzelfde, maar dan op de Garmin Site. Die 885 is wel een mooi apparaatje. Misschien dat de G5 nog meer te bieden gaat krijgen dan alleen een Oregon met Amerikaanse golfterreinen? Regelmatige kaartupdates voor je Garmin-apparaat voor $120 eenmalig klinkt erg goed, maar dat zal wel weer 1-op-1 naar euro's worden vertaald, als het al in Europa komt. Kennelijk knabbelen initiatieven zoals OpenStreetMaps harder aan de kaartverkoopkoek dan ze hadden verwacht. Ander aardig nieuwtje van de CES: Fuji komt met milieuvriendelijke batterijen. Ook zie ik wel heil in de nieuwe EEE PC van Asus, de T91. Dit kleine notebookje kun je omvormen tot een tablet, heeft touchscreen en GPS. Afhankelijk van de battery-life lijkt het mij een aardige aanvulling.
 11. Geen problemen gehad om de draak te verslaan op een bevroren landgoed afgelopen weekend. Het had zelfs voordelen om het met deze temperaturen te doen. Geen kans op modderschoenen als alles stijf bevroren is. Voor sporenwissen verwijs ik eenieder naar het woudlopershandboek.
 12. Zal wel meevallen. Staan een best aantal servers geclustert daarzo. Om over backups nog maar te zwijgen. Oh, zijn de TB's van jou? @Barny: Mag ik ook komen op het event? Ben ook al een aantal onterechte bans en verwijderde postings rijk.
 13. Ik zie niet wat er shockerend aan is, maar bij deze bedankt voor de winterse desktop achtergrond.
 14. Ow, en ik kreeg bij dat plaatje weer associaties van koeien met zo'n schroefdop op hun magen. Lekker wroeten in vermalen graspulp om je kokertje te zoeken......
 15. You're wrong. Legio koperen schroeven hier in de bouwmarkten. Voornamelijk bedoeld voor gebruik te afwerking van het e.e.a. Niet echt geschikt als bouwmateriaal, maar daarom nog prima verkrijgbaar. Ook gaat niet iedere boom dood aan zware metalen. Sommige soorten lijken er wel van te smullen en harder van te groeien. Voor wat betreft dingen aan bomen schroeven kan ik er nog wel 1 herinneren in het purmerbos. Onderweg staat het bos vol met roestige objecten, al dan niet aan bomen bevestigd. Overigens schijnen ze een voorkeur voor roestige kunst te hebben in sommige gemeentes. Verder slaat Barney de schroef op z'n kop. We maken ons weer veel te druk om niets. "but I feel sorry for the elephant..."
 16. Vroeger had ik TomTom op een PDA. Helaas crasht dat ding voortdurend, en altijd op het laatste stukje, dus dat was erg irritant. Toen kocht ik op een veiling voor een prikkie een nieuwe Garmin 200. Fantastisch ding, veel sneller dan ik tomtom ooit heb gezien, en nog veel makkelijker (waar voor m'n vrouw heel blij van wordt, dan kan ik m'n handen aan het stuur houden.) Via GSAK+macro en Poiloader komen de caches er netjes is, en kun je ook nog eens de cachebeschrijvingen lezen. Helaas is het jammer dat je alleen caches in de buurt kunt zoeken, en ze niet op het kaartje waar je rijdt kunt laten zien, wat bij TomTom weer wel kon. Misschien dat een nieuwer model dit wel kan, maar een heel groot gemis is het nou ook weer niet. De PDA wordt soms nog gebruikt als extra HTML-cachebeschrijvingsding, en heeft standaard een geocachingtool voor omrekenen enzo.
 17. dmace

  Gedrag op forum

  Ik ben het duidelijk met je eens dat het een samenspel van iedereen is. De kracht zit er in, dat als je een hufter aanspreekt op zijn gedrag, en dat niet blijkt te werken, er een niet al te lange tijd tussen moet zitten voordat er "gefloten" wordt door een modje. Die tik op de vingers moet er bij het stelen van het eerste koekje zijn, en niet pas bij het 12e.
 18. dmace

  Gedrag op forum

  Voor iemand die zo goed taalfouten kan opzoeken (ik laat de jouwe gewoon staan, want ik heb mijn k**kammetje al jaren geleden weggegooid) valt mij dat een beetje tegen. Maar in een notendop: Het probleem zit veel dieper dan dit forum, en daarom zul het op deze "bovenste" laag dus niet snel zien veranderen. Voor wat betreft je visie op de middeleeuwen, nodig ik je graag uit om het genoemde discussie-event op te starten.
 19. dmace

  Gedrag op forum

  Altijd.... Trouwens best een aardig idee voor een event. Scheelt inderdaad weer e.e.a. qua druk op het forum.
 20. dmace

  WWFM4

  Dat vind ik hartstikke lief, maar dat is niet nodig. Ik doe niets meer of minder dan de uitvinders van de WWFM napraten. Die vinden het alleen maar leuk als het initiatief op hetzelfde moment plaatsvindt, ongeacht hoe geocachers daaraan invulling geven. Even een ander quoteje: Summary: The Basic Idea This event is part of the WWFM IV - World Wide Flash Mob coordinated events (see growing bookmark list) Thousands of geocachers at dozens of events all around the globe, gathering at the same time Flash Mob I - May 2007 - Balboa Park (video) - almost 200 local geocachers; 20 world-wide events WWFM II - Nov 2007 - Belmont Park in Mission Beach (video) - 4400 world-wide attendees at 83 events WWFM III - May 2008 - Coronado near the Ferry Landing - almost 8000 attendees at 163 events
 21. dmace

  WWFM4

  /me verwijderd pleister van Geovlinder... Wat wou je zeggen?
 22. dmace

  WWFM4

  Dan ga je voorbij aan de WWFM-bedoeling. Het is inderdaad niet de bedoeling om ver te reizen (al mag dat natuurlijk wel), maar om zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk plekken gelijktijdig iets te laten doen. Dus liever 50 WWFM events dan 1 hele grote. Alle WWFM-events worden uiteindelijk bij elkaar opgeteld, al valt dit niet onder een mega-event. Overigens zijn daar nog wel onderhandelingen over met GC.com, maar die zijn tot nu toe nog niet gelukt.
 23. dmace

  Gedrag op forum

  Tuurlijk niet, maar als we dat willen veranderen, zullen we eerst onze basis moeten veranderen. Nederland gaat op dezelfde manier als Amerika naar de klote, en om dezelfde redenen. Aan de bovenrij zitten de mensen aan wie wij ons bestuur toevertrouwen, maar die doen niets anders dan graaien. Tijd dus voor leiders die zichzelf weer inzetten voor het volk, zoals dat de bedoeling is. Democratie is ook niet alles, want "ja" of "nee" resulteert voornamelijk in "misschien", en dus gebeurt er niets. Verschillende referenda hebben al aangetoond dat dit niet werkt, en als er dan eens een eenduidig "ja" of "nee" voorkomt, dan zijn het weer de zakken met geld die alle principes opzij zetten. Ook de basis mag wel eens anders. Men heeft het heel vaak over "opvoeders", maar dan bedoelt men de ouders. Toch zijn er een kleine club opvoeders, die onze kinderen heel wat vaker per dag onder handen hebben, nl. de leraren, en dan met name die op de lagere school. Juist op die plek wordt er heel erg weinig aan respect gedaan. Iedere leraar op het middelbaar onderwijs zal dat beamen. Vooruitzichten zijn er niet. In plaats van te kunnen klimmen naar een andere, "hogere" school, zoals je vroeger van de kleuterschool naar de "grote" school ging, wordt je gedropt in een "groep", en met een beetje pech meer dan 8 jaar lang. Soms zit je zelfs 8 jaar of meer achter hetzelfde tafeltje, op dezelfde plek, omdat de school het "zo handig" vindt. Misschien om te beginnen maar weer eens terug naar "juf" en "meester". Kinderen zijn geen gelijken van leraren. Kinderen zijn volwassenen in opleiding. Als we dat verschil weer terug kunnen krijgen, vinden we misschien ook weer eens wat nieuwe leraren, want geld is leuk, maar leuk werk is veel beter dan geld. Zomaar een onder- en bovenkant van de samenleving vandaag waar een flinke schoen wringt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen alom, maar wij, als mens, zien nou eenmaal zelden het goede, en irriteren ons aan het slechte. In iedere krant of nieuwsprogramma kun je daar het bewijs van zien. Grote branden, massamoord en criminaliteit moet in brullende letters op de voorpagina, en de berichten waar mensen elkaar helpen vindt je slechts in komkommertijd terug tussen de reclames voor je 58ste mobieltje en de volgende smaakloze datingsite. En dat terwijl je juist nu wat meer goed nieuws nodig hebben. Ook werkt de politiek niet mee aan de juiste irritatiepunten van onze samenleving. Grote steden lopen leeg door verpaupering, en "het lagere volk" (die weinig vooruitzichten en weinig te besteden hebben) worden in de resten gepropt op een kluitje. Vervallen buurten worden ghetto's, en aldus gevaarlijk geacht. Toch wonen daar dezelfde mensen als elders, alleen hebben die minder keuzemogelijkheden. Het gevolg is meer verkeer, want bedrijven nemen liever goedkope panden (in tegenstelling tot de steeds duurder wordende woningen), en die vindt je alleen in grote steden. Meer files, en meer drukte in de treinen, maar geen investeringen op dat gebied. Aldus doe je over een ritje van 15 minuten 1.5 uur, en kun je je goed voorstellen hoe slachtvee op weg naar het abbatoir zich voelt, mocht je het openbaar vervoer nemen. Dat is niet erg voor een keertje, maar 200+ dagen per jaar is een beetje teveel van het goede. En zo kan ik nog wel een flink tijdje door gaan, maar het punt is denk ik duidelijk. Hopelijk voelen de lezers van dit stukje zich niet persoonlijk aangesproken op de punten die ik aankaart. Lees richting het grote geheel, en niet naar het individu wat de uitzondering op de regel moet zijn.
 24. dmace

  WWFM4

  Google "Cache Panty" : 320.000 hits!!!. Nu weer ff on-topic. Leuk idee om het op deze manier op te lossen. Eens kijken wat we kunnen doen, maar ik beloof niks i.v.m. ongunstige datum.
 25. dmace

  loc files voor andere landen

  Rustig aan, je staat er pas 3 dagen. Ook zijn veel mensen niet geinteresseerd in loc-files, want die maken hun eigen queries in GPX-vorm. Wel zo handig, en in combinatie met "caches-along-a-route" heb je niet het hele land nodig. Dat zal ook de reden zijn dan je nog niet zoveel antwoorden hebt gekregen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...