Spring naar bijdragen

JoGnet

Leden
 • Aantal bijdragen

  39
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over JoGnet

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPS map 60 Cx / GPSMAP 60 Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  11 juli 2008

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.JoGnet.nl/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Roermond, Limburg
 1. Update: 'Garmin-Asus Nüvifone komt deze maand uit' (Tweakers, za 6 juni 2009) "... Garmin-Asus zal een van zijn Nüvifones vanaf eind deze maand of begin volgende maand in Azië gaan verkopen. Waarschijnlijk gaat het om de G60, een navigatiesmartphone met Linux die begin 2008 werd aangekondigd...." "... hoewel het ook nog de M20 kan zijn, die is uitgerust met Windows Mobile...." "... De Nüvifone beschikt over hsdpa, wifi en bluetooth, en heeft een 3,5"-touchscreen dat na het opstarten drie iconen toont waarmee de meeste functies te benaderen zijn: Call, Search en View Map. Zodra het toestel in zijn houder in de auto wordt geplaatst, wordt het navigatiemenu automatisch getoond en wordt handsfree bellen geactiveerd...."
 2. "... Garmin [...] zal deze week 141 medewerkers in zijn Amerikaanse vestiging in Kansas City (Olathe red.) ontslaan. Als reden hiervoor voert het bedrijf aan dat de vraag naar zijn producten is teruggelopen als gevolg van de economische malaise...." "... Garmin wijt de teruggelopen vraag naar zijn producten geheel aan de verslechterde economische situatie en verwacht dit jaar minder te verkopen. Garmin telt wereldwijd ruim 9500 medewerkers...." Bron: 'Garmin ontslaat 141 medewerkers in VS' (Automatisering Gids) - Garmin > Facilities
 3. "... Garmin was al bezig met een Android-toestel, Asus had nog meerdere Windows Mobile-smartphones in de pijplijn zitten. "Die komen nu in Europa en Amerika uit onder de Garmin Asus-vlag", zegt Asus-woordvoerder Milan Rado. [...] De toestellen van Garmin Asus zullen daarom gericht zijn op locatiegebaseerde diensten en navigatie. Het eerste toestel onder de naam Garmin Asus is een oude bekende: de Nüvifone, die nu als typenummer G60 heeft meegekregen. [...] ...als speciale features staan onder meer geo-tagged sms, e-mail en een eigen interface voor sociale netwerken genoemd. Op het Mobile World Congress, [...] in Barcelona, zal het tweede toestel worden aangekondigd." Bron: 'Asus en Garmin gaan samen smartphones maken' (Tweakers)
 4. JoGnet

  Nuvifone,

  Verder nieuws, ook over dat op Android gebaseerde toestel. "... Cnet heeft een interessant stuk over de Nuvifone...." "... vooral interessant is het commentaar van een Garmin-woordvoerder op de geruchten over een Android-telefoon van Garmin. Volgens sommige berichten zou de Nuvifone al gebruik maken van dit nieuwe, mobiele besturingssysteem. (Google was initiator van Android.) Garmin ontkent de geruchten. Het bedrijf zegt wel aan een Android-telefoon te werken, maar de Nuvifone zal op een aangepaste versie van Linux draaien...." Bron: 'Garmin bevestigt Android-telefoon, maar Nuvifone draait op Linux' (Navigatiewereld)
 5. JoGnet

  Nuvifone,

  Nieuws over de 'Nüviphone' op Pocketinfo.nl: 'Garmin laat interface Nüviphone zien' (di 6 januari 2009) "... nu enkele screenshots om te bewijzen dat het toestel bestaat - en er nu écht aankomt...." Meer screenshots op Brighthand.com. Bij Garmin zelf, let op anders gespeld (!) dan door Pocketinfo -> nüvifone > Media Gallery
 6. Bij het volgende nieuwsbericht: Man aangehouden voor 'diefstal internet' (nu.nl / 7 oktober 2008) moest ik weer aan dit draadje denken... Laat de politie daar nu eens mee ophouden.
 7. Zie ook het eerdere draadje 'Iets voor geocachers? survivaltelefoon'. Van de daarin genoemde Sonim XP1 verschijnt een opvolger volgens Gearlog, de XP3. Tweakers heeft dit nieuws overgenomen: 'Sonim introduceert telefoon voor wie valt en niet kan opstaan'. "... Een accelerometer detecteert wanneer de eigenaar is gevallen en niet meer op kan staan; gps moet verdwalen in de wildernis voorkomen...."
 8. In plaats van: <a href="http://frank.pckennis.net/geo/Oog%20voor%20detail%20Foto's.pdf">Oog voor detail Foto's</a> <a href="http://frank.pckennis.net/geo/oog_voor_detail_fotos.pdf">Oog voor detail Foto's</a> (zonder quote ' en zonder hoofdletters en spaties) of <a href="http://frank.pckennis.net/geo/oog_voor.pdf">Oog voor detail Foto's</a> (8.3 notatie) misschien? Heb je een andere cache als voorbeeld die een .pdf aanbiedt ? Dan kun jij / kunnen wij daar eens naar kijken.
 9. Mogelijk moet je [url=http://www.jouwdomein.nl/map/bestandsnaam.pdf]naam link[/url] gebruiken zoals ik bij het loggen op Geocaching.com gebruik? In jouw geval: [url=http://frank.pckennis.net/geo/Oog%20voor%20detail%20Foto's.pdf]Oog voor detail Foto's[/url] resultaat: Oog voor detail Foto's. Succes !
 10. JoGnet

  Wie kan de torren benoemen

  Het vrouwtjes vliegend hert (vliegende hinde? ) heeft anders wel deze looks, alleen is die helemaal zwart. Het torretje linksonder...heeft een colorado kever niet van die strepen? /edit: wel de strepen, maar dan op de vleugels /edit Ik meende er ook de Coloradokever in te herkennen. Zijn deze 'speeltjes' wel bedoeld als zijnde natuurgetrouw? Ik heb een vermoeden van niet. Dat zou er voor pleiten om ze niet exact zo te noemen als de echte maar '(ge)lijkend op'... of bijvoorbeeld Meikever (niet helemaal natuurgetrouw). Via de Nederlandse pagina's is het makkelijk de vertaling te vinden. Zie in de linkerkolom in de Wikipedia, daar staan links naar diverse talen. Bijvoorbeeld: Meikever, Engels: Cockchafer - Van de Groene muntgoudhaan bestaat volgens de tekst een blauwe variant. Ah, deze staat afgebeeld op de Wikipedia-pagina Kevers zie ik; - Vliegend hert; - Populierehaantje; Kijk / zoek eventueel verder op / bij o.a.: - Kevers; - Schildvleugeligen of Coleopteria - Bladhaantjes; - Lijst van insecten ...
 11. Ik lees net op de openingspagina van Geocaching.com: 'Groundspeak announces the development of a Geocaching iPhone application' - Groundspeak's Geocaching Application will provide real-time, direct access to Geocaching.com's database of worldwide geocaches. Application features include: access to geocache details, including description, hint and recent logs, trackable item lookups, and full navigation capability. [...] additional information, coming soon." Dit lijkt me goed nieuws voor de geocachende iPhone bezitter?
 12. Dank je. Dat had ik natuurlijk zelf ook kunnen bedenken. Er is overigens wel een verschil tussen standaard geïnstalleerde software en het zoeken, downloaden en installeren van benodigde software. Ter verduidelijking van mijn vraag: Als mysterie ken ik inderdaad enkele barcode-caches (thuis puzzelen). Dat weet ik. En ik heb er al twee gedaan. De vraag die ik me nu echter stelde is: Zijn er ook caches die onderweg (in het veld) barcodes gebruiken voor de aanwijzingen (coördinaten / puzzel(s)) ?
 13. Bij het bericht 'Samsung gaat cameratelefoons standaard voorzien van barcodelezer' dacht ik aan sommige caches, mysteries. Die zijn met zo'n mobiele telefoon mogelijk makkelijk(er) op te lossen. Deze ontwikkeling biedt verder de mogelijkheid om een barcode-cache te maken waarbij onderweg barcodes worden gebruikt waarin de aanwijzingen en/of puzzels besloten liggen. Dat zal officieel wel niet mogen... Als ik er over nadenk eigenlijk raar. Voor Whereigo's heb je namelijk ook speciale programmatuur en/of apparatuur nodig. Dus, barcode-caches zouden moeten kunnen / mogen... Toch? Of maak ik misschien een denkfout? Of ze bestaan misschien al? Ben jij onderweg al barcodes tegengekomen? Dat de mysteries bestaan weet ik. Ik heb er namelijk enkele van gedaan. Ff zoeken in het forum... Ah, ik vind de volgende draadjes: - Barcode Cache; - Mystery en software; - Idee voor een cache, Follow the white rabbit..... Uit het bericht: "... De telefoons kunnen daarmee 2d-barcodes op producten lezen. Dergelijke codes bevatten product- en prijsinformatie of leiden naar een site. Samsung heeft daarvoor een deal gesloten met Scanbuy, zo hebben de bedrijven bekendgemaakt...." "... Nokia zette ook al de eigen barcodelezer op diverse modellen. Scanbuy maakte woensdag ook bekend dat hun barcodelezer voor de iPhone in de App Store te verkrijgen is. Daarmee is het de zesde fabrikant die een barcodelezer voor de iPhone heeft ontwikkeld...."
 14. Ik vraag me al enige tijd af hoe de rechten op de foto's die ik bij mijn logjes plaats op Geocaching.com zijn geregeld? Een eerste zoektocht in Google en op het forum van Geocaching.com levert niet meteen een antwoord op. En tijdens het zoeken komt de vraag voor wat betreft de logs zelf (tekst) ook bovendrijven. Wie heeft welke rechten als het om de content (tekst + foto's) gaat die jij en ik op Geocaching.com plaatsen? En voor de cacheleggers: Wie heeft welke rechten op (de beschrijving van) jouw cache? (Mogelijk) relevant zijn volgens mij: - Geocaching Logo Usage and Trademark Information; - Geocaching.com site Terms of use agreement; - Using the geocaching.com/groundspeak logo? en - geocaching.com too commercial? Hier op het forum zoeken levert op: - Copyrights e.d., Hoe zit het daarmee? Geen van alle bevat zo op het eerste oog een antwoord / de antwoorden. Heeft iemand een idee / heb jij een idee hoe dit (in elkaar) zit? P.S. Ik overweeg zelf om er Creative Commons (Wikipedia: Creative Commons) aan te hangen. Als ik dat zou willen doen, is het dan voldoende om dat in een logje te vermelden?
 15. JoGnet

  Weer eens wat anders

  Dat heette 'vroeger' een flashmob of 'Flash Mob' ! Pogingen tot een Nederlandse vertaling hebben 'flitsmenigte' en 'flitsmeute' opgeleverd.- 31 juli 2003: 'Flash mobs: nieuwe internetrage op straat'; - 1 augustus 2003: 'Lage opkomst flash mob Amsterdam'; - 8 augustus 2003: 'Vanavond: FlashMob in Amsterdam'; - 8 augustus 2003: 'Flash mobbers fotograferen AH-bezoekers'; - zie diverse artikelen bij Webwereld, zoekresultaat: 'flashmob'; - 27 februari 2008: 'Flashmob vanmiddag even terug in Utrecht'. Het element van een GPSr als hulmiddel is mogelijk wel (vrij) nieuw? En een nieuwe benaming dus... Overigens levert het zoeken in Google op 'Conference on Geocaching' geen zinnige resultaten op!? Overigens dacht ik heel even tijdens het diagonaal lezen dat je misschien een conferentie over geocachen zou willen organiseren. Dat lijkt me leuk. Met workshops en dergelijke. Nieuwe GPS'en bekijken en testen, etc. Misschien kunnen we in Nederland een 'GPS Adventures Maze Exhibit' organiseren. Dat levert dan meteen weer een nieuw icoontje op ! Als ik zoek op 'flashmob gps geocaching' ('past month') dan vind ik wel het één en ander. Een voorbeeld: 'Geocaching Flashmob in Hamm'. Tot zover enige informatie over dit fenomeen. Het organiseren er van lijkt mij nog het meest lastig. In grote (studenten)steden lukt zoiets nog het meest makkelijk denk ik. Of je maakt er een geocaching 'flits'-event van. Met coins, TB's en een leuke nieuwe cache na afloop... Veel succes Keske of anderen (doe jij mee?) met de organisatie van een eerste 'GeoFlits' en/ of een 'GPS Adventure Doolhof Tentoonstelling' danwel een 'GPS en Geotagging conference' !?!? Mogelijkheden te over. Het lijkt me best leuk om eens zoiets uit te werken. Wie heeft ideeën / ervaring? En wie zou iets kunnen / willen organiseren?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...