Spring naar bijdragen

Geopatra

Leden
 • Aantal bijdragen

  1483
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 550T (Garmin GPSmap 60CSx)
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2002

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  's-Hertogenbosch
 • Interesse
  kwaliteitscaches ontwerpen en maken in het CACHEDORADO.
 1. Het grootste probleem van die afgekloven appel is dat ie wel erg duur is. Als je voor trends gevoelig bent is dat naar ik aanneem geen bezwaar, maar ik ben helemaal niet trendgevoelig. Apple adepts zijn nmm. allemaal heel erg trendgevoelig. Laten we nou eerlijk zijn: welke zot gaat er 's nachts voor een winkel liggen omdat er een nieuw model afgekloven appel uit komt. Verder had ik een Netbook, maar ben daarvan terug gekomen, omdat ze te traag zijn en het scherm te klein is. Thuis geef ik bij verre de voorkeur aan mijn desktop met fors scherm, waarop je meerdere beelden naast elkaar kunt zetten om te verwerken. Daarnaast is er een goeie laptop. En kwa smartphone heb ik de voorkeur gegeven aan een android 2.3 systeem, dat lekker door mijn werkgever wordt betaald. Kortom: ik heb helemaal niets met afgekloven appels en ben ook helemaal niet trendgevoelig. Dat heb je soms met "ouwe carambaletjes".(om een of andere reden werd het woord carambalen vervangen door carambalen ... om te janken, eigenlijk: ) Verder moet iedereen vooral doen wat hij zelf nodig vindt op dit gebied. Zullen we nu dan maar weer over gaan tot interessantere onderwerpen. Geopatra.
 2. 1: Waarom moet een nederlander op een nederlander stemmen ? Het lijkt het songfestival wel. 2: Waarom toch op iemand stemmen met een voorgeschiedenis als hij ? 3: Waarom toch zoiets als geocacher van de maand : het nivo daalt nmm. en dat ook nog met iets dat ik sowieso al idioot vind en nooit objectief is en zal zijn! 4: Ga toch cachen ! Geopatra.
 3. Er zijn in Nederland alleen al zoveel caches dat niemand er ooit aan toe gaat komen ze allemaal gevonden te hebben ! Waarom dan toch iedere keer weer dat gedram van sommige cachers om van de cacheeigenaar vooral dingen te eisen. Alsof de cacheeigenaar ,dank zij wie je een heel leuk spelletje kunt spelen - meer is het niet overigens, ook al wordt het her en der anders beleefd - blij moet zijn dat hij/zij caches mag plaatsen. Als andere cachers een tijdje andere zaken aan het hoofd hebben of minder gemotiveerd zijn beginnen cacheeigenaars toch ook niet te zeuren dat ze daar toch geen caches voor geplaatst hebben, want iedereen moet en zal iedere week toch echt een paar keer op pad moeten om caches te vinden. Als cacheeigenaar heb je inderdaad ook plichten - natuurlijk - maar wees blij dat er cacheeigenaars bestaan anders zou het hele spelletje niet kunnen. Om dan ook nog maar even over minachten te jammeren is helemaal de limit. Hou toch op met dat gezeur en gezever en toon ook eens begrip voor anderen. Weet jij welke reden er achter zit dat iemand even uit de roulatie is ? En ga aub ook niet zeuren over bezet houden van plekjes. Er is ruimte genoeg, ook in Nederland. Geopatra.
 4. Ik vind dat er teveel van wordt uitgegaan dat het beschadigen, vernielen, stelen van cachemateriaal gebeurd door medegeocachers. Ik ben geneigd - zonder bewijslast overigens - dat er ook gedacht moet worden aan voorbijgangers, hondenuitlaters, lieve jeugd ,dieren, boze buurmannen. Zeker als er bij herhaling iets gebeurd zou ik het buiten de geocachinggemeenschap zoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook bepaalde gefrustreerde typetjes die het gedurende een periode leuk vinden om caches te mollen, stelen, verleggen etc. etc.. De website is nu eenmaal vrij toegankelijk en gps is tegenwoordig op alle smartphones standaard. Dus ja, wellicht ga ik ook wel PM only , dat sluit in ieder geval een deel potentiele mugglers e.d. uit. Geopatra.
 5. Ik vrees dat er maar 1 ding tegen te doen is en dat is stoppen met caches leggen. Dat vind ik nog steeds geen interessant alternatief! Mijn enigszins ruime ervaring op dit gebied leidt tot de conclusie dat hoe mooi je het ook doet, hoe zorgvuldig je een plaats ook kiest, hoe goed of hoe slecht je de cache of aanwijzing ook verbergt, hoe groot of hoe klein de cache is, hoe verlaten of dicht bevolkt een plek ook is, open en bloot of uit het zicht: altijd en eeuwig verdwijnt er wel weer iets. Recent herplaatste ik een aanwijzing en binnen een week waait die toch heel forse boom om. Men gaat maar weer eens een snoeironde houden. Nou net die ene dode boom wordt verwijderd. Een goed afgeschermde plek blijkt een jaar later open en bloot te zijn. Het hek wordt verwijderd. Een onderhoudsarme fietsroute: ieder jaar verhuizen er weer mensen en worden de beelden, schilden of wat dan ook verwijderd. Midden in het bos , enkele meters van een pad af : het wordt weer gevonden. Tav. kokertjes : dieren die er mee aan de haal gaan. Ik denk dat ook vaak een hond iets ruikt en de zaak bloot legt, waarna baasje .... Het barst van de mensen die als ze zien dat mensen ergens even rondhangen er daarna direct lijken te gaan rondneuzen. mensen die met schroevendraaiers op pad lijken te gaan om te... ja wat eigenlijk. Kabels werden doorgeknipt. Schuurtjes die worden afgebroken. Een ruine die nog verder gesloopt wordt door .... wie dan ook. Je kunt door blijven gaan : ik heb het allemaal meegemaakt en zal het wel blijven meemaken. En dan zijn er ook nog van die cachers die na 2-3 weken beginnen te zeuren over onderhoud dat je toch MOET plegen , omdat je als CO blij mag zijn dat je caches voor hen mag plaatsen. Nog wat langer en ze komen met needs archiving onzin. Waarom ga je dan toch door,Gp ? als jullie het weten, maar sinds ik weer wat tijd heb borrelt het weer, maar alleen lang en onderhoudsarm. Geopatra. Wat een hobby, he !
 6. Nou, dan zal de ouwe Gp ook nog maar een duit in het zakje doen, want ik reken meer dan 50 jaar en loop bijna 10 jaar mee in het geocachingwereldje en heb ook aardige ervaring in het ontwerpen van geocaches. Ten eerste van de topicstarter : ( A+B(C+D)E zou nmm. gelezen moeten worden als: [A + {B x(C+D)}] x E ofwel [1+{2x(3+4)}]x5 = 75. Het andere raadsel :004.04(025 + 4(C+B )+10xA) slaat nergens op en vanuit geocachestandpunt zal bedoeld zijn 004 04.(025+4(C+B )+ 10xA ). Ik zou dit dan vertalen als: 004 04.[025+{4x( C+B )}+(10xA )] en daar valt wel wat van te maken.De schrijfwijze 025 is mogelijkerwijze gekozen omdat in het geval dit los als laatste 3 cijfers van het coordinaat gehanteerd zou worden het gelezen dient te worden als 250.In dit geval is het onzinnig. Ik heb een jaar of 8-9 geleden ook al meegedaan aan dit soort discussies, waarbij ik oorspronkelijk ook altijd uitging van wiskundige regels zoals AB = A.B = AxB , maar dat blijkt in de geocachepraktijk veelal te hoog gegrepen te zijn en te veel voor verwarring te zorgen. Daarbij kwam dat dit in het computertijdperk niet meer kon. Mensen die opgegroeid zijn met pc zijn gewend om A*B te hanteren voor AB = A.B = AxB. Sindsdien gebruik ik altijd A*B voor vermenigvuldigen en heb toentertijd al mijn formules op cachepagina's en in het veld aangepast. Dat maakte het gezien de reacties duidelijker voor de meesten. Daarnaast is er ook nog een geocachers-specifieke wijze ontstaan voor de coordinatenotering, waarbij met name de laatste 3 cijfers ABC gezien moeten worden als niet wiskundig maar als 3 losstaande cijfers, die weer elk kunnen worden beschreven in een formule leidend tot bijvoorbeeld A((6+8)/2)(5*3-9) = A76. Conclusie: als we specifieke "wiskundige" notatiewijzen niet toepassen, voor vermenigvuldigen " * " hanteren, en verder wel rekenkundig te werk gaan zou alles duidelijk moeten zijn voor iedereen ! Tenminste, dat zou je mogen verwachten ...... . Tenslotte is er dan altijd nog "de cacheeigenaar heeft altijd gelijk", waarmee alle onduidelijkheden tenminste voor 1 persoon niet bestaan! Geopatra.
 7. Geopatra

  Uitkomst Cache Gevraagd

  Helemaal niet moeilijk: kun je hem niet oplossen ==> not found.( daar is die post nmm. voor.toch ! ), CO kan evt. een hint geven als men daar om vraagt, maar cacheopdracht aanpassen omdat sommigen hem niet kunnen oplossen : wat een onzin. Geocaching is een spel en daar hoort het risico bij dat je verliest. Niet meer en niet minder. Maar zo te lezen lopen er heel wat verwende kindertjes rond in dit wereldje die altijd met iets willen thuiskomen. Niets is zo goed voor je motivatie om een cache niet goed te beeindigen. Daar leer je wat van. Thuis nog eens flink nadenken en nagaan . Evt. een hint vragen en een volgende keer wel vinden. Dat is geocachen. Maar ja ..... ik heb ook geen hulplijntjes oid. in mijn telefoon, dan ben je tegenwoordig een uitzondering geloof ik. Geopatra.
 8. De eerste jaren dat ik caches plaatste schreef ik de teksten altijd in het engels, omdat dat nu eenmaal de internationale voertaal van het geocachen is/was. Konden buitenlandse cachers er ook goed mee uit de weg. Nu kan ik jullie meedelen dat het aantal buitenlandse logs bij wijze van spreken op de vingers van 1 hand te tellen waren. En toen lag Nederland nog lang niet zo vol met caches. Jongens en meisjes , het is de moeite niet waard om je caches meertalig uit te geven. Zeker al niet als je er een multi met iets bijzonders van maakt en/of opdrachten maakt die een buitenlander nooit zal begrijpen. Als ik op vakantie ga gebruik ik Google translate wel. En aangezien er in het buitenland voornamelijk tradies liggen is het over het algemeen ook geen probleem. Geopatra.
 9. Geopatra

  Cache Onderhoud

  ................ , en daar had je dit lijntje niet voor hoeven te starten ! Hoe meer de nadruk op "moeten kunnen doen wat je zelf vind" komt, hoe minder men zich aan de spelregels zal houden overigens. Amen. Geopatra.
 10. Geopatra

  Cache Onderhoud

  Als cache eigenaar sluit ik me volledig aan bij Malyenki's standpunt ! Geopatra.
 11. Geopatra

  30 Meter Op 18...

  Normaal gesproken zou het een projectie kunnen zijn naar 18 graden, maar gezien de puntjes kan het ook nog wel iets anders inhouden en zou je dat of uit de tekst of ter plaatse van het vorige waypoint hebben moeten vinden. Maar er mogen hier geen specifieke caches inhoudelijk besproken worden, dus je kunt de eigenaar eens mailen. Succes, Geopatra.
 12. Geopatra

  Uitleg In Cache?

  Het is mogelijk dat het wel eens heeft geholpen, maar neemt niet weg dat ze kunnen blijven verdwijnen als sneeuw voor de zon en van de meest onlogische cache/aanwijzing locaties. Dus, ja, doe er maar een bericht in en zeker voorzien van e-mailadres. (Mijn telefoonnummer krijgt niemand, want ik hecht aan mijn nachtrust, zondagsrust en alle dagenrust en ik moet ook nog werken. ) Geopatra.
 13. Geopatra

  Brandnetel Cachen

  Ik ken het "probleem". Je zet in het najaar of de winter een route uit door een mooi gebied en vind een cachelokatie , die niet direct in het vrije zicht ligt. Vervolgens bemerk je dat in voorjaar/zomer de betreffende plaats wordt overwoekerd door brandnetels. Puur natuur, dus wat wil je nog meer. Als je al een tijdje mee draait in dit wereldje, dan weet je dat je a. niet moet gaan geocachen op slippers oid. en b. dat je ook niet moet gaan geocachen met een korte broek aan. En dat niet alleen vanwege mogelijke brandnetels , distels en dergelijke , maar ook vanwege insectenbetenrisico mn van teken. Ik heb al lang afgeleerd 's zomers te gaan cachen met korte broek. Met slippers zal ik uberhaupt de natuur niet ingaan. En gaan zitten op de grond, op een dode boomstam oid laat ik ook achterwege. Teken, teken, teken ! Ik vermoed dat de topicstarter op dit gebied nog wel wat te leren heeft. En ook zwerfvuil, blikjes ed. zij niet altijd te voorspellen. Leer ervan en denk ook eens na over de geneugten van de natuur ! Geopatra.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...